To i Čelik radi. Samo što su se spustili stepenicu niže.HeliosIzDomzala je napisao/la: ↑18 avg 2022, 10:07Tako su u Tešnju uradili. Desetak momaka navijača TOŠK-a preuzela klub u Drugoj ligi Centar, usli u Prvu ligu. Kako je klub hajmo reći ozdravio, napravila se pozitivna prica, počeli su se vracati jači ljudi, sponzori. Eto i sad za sad traje...Chevalier je napisao/la: ↑18 avg 2022, 09:46Treba biti realan, u konacnici nama, ljubiteljima NKJ, nije kriv niko do nas samih. Da nas ima dovoljno i da smo spremni da se ujedinimo u neko udruzenje ili da se neformalno okupljamo, napravimo plan, dodjemo na skupstinu i izglasamo nase rukovodstvo, mi bi uzeli stvari u svoje ruke. Problem je sto nas dosta takvih zivi izvan Bihaca, ali ni to ne bi trebao biti problem. Ja sam i to predlagao ekipi starih SN-ovaca koja zivi u Sarajevu, snasla se, pametna, zna sta je posao, biznis, marketing, ali jos nisu zainteresovani jer imaju svoje poslovne borbe i porodice, iako i dalje lude za Jedinstvom.
Btw. Ja do dan danas nisam dobio odgovor na ono sto sam vam ovdje slao da sam poslao.
Ima opcija i da sami osnujemo novi klub koji bi se zvao samo Jedinstvo ili NKJ1937, ili tako nesto (kao sto su uradili u Varazdinu kad se izvorni Varteks preimenovao u Varazdin, a onda navijaci osnovali novi Varteks) i krenuti sa 0 uporedo sa postojecim klubom i pokazati za 3-4 god da se dobrim radom mogu postici rezultati.
Za nezainteresiranost gradonacelnika za NKJ bih rekao da on voli sport, i voli NKJ, ali da mu isto definitivno nije prioritet i strast, te da je sit cinjenice koliko je para “propalo” u NKJ te je to jedan od dodatnih razloga zbog kojih mu klub nije top prioritet.
Treba isto i Jedinstvo, otići naredne sezone u kantonalnu i polako raditi na popravljanju klime oko kluba.