Premijer liga BiH - aktuelno

Hajdeee
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Hajdeee » 05 jan 2024, 11:44

KONTRASVIH je napisao/la:
05 jan 2024, 11:40
Strasno, jos uvijek spinuju po forumima sa % navijaca u odredjenim dijelovima grada.
Koliko to na njih utice i koliki kompleks imaju od toga, pokazuje cinjenica da su nedavno imali akciju saranja grada i austrougarske gradnje. Dosla bagra sa Sokolja, Kobilje glave, Zabrdja i ostalih padinskih dijelova grada da "oznace teritoriju" :tokralju:

Ko vas ne zna.

Horor.
Kakve gluposti pises :wave: :mrgreen:
Ali naviknuti smo to od tebe.

Idite vaditi klub iz ponora u kojeg ste ga sami gurnuli svojom "filozofijom". Sta vama u takvoj situaciji znace postotci, ukoliko se ne odnose na postotke i novac vrha TM koje uzimaju od "uprave", i zato je ne prozivaju.

Ko vas ne zna...(sto bi ti rekao).
- FKS -

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 05 jan 2024, 11:44

Sandzak je uvijek bio bordo bijeli dok Foča za svog Želja navija...

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 05 jan 2024, 11:46

Joj otegla se priča za koga navijaju poznate osobe hahah Koliko vam je godina? :mrgreen: :lolno:

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 05 jan 2024, 11:46

Hajdeee je napisao/la:
05 jan 2024, 11:44
Strasno, jos uvijek spinuju po forumima sa % navijaca u odredjenim dijelovima grada.
Koliko to na njih utice i koliki kompleks imaju od toga, pokazuje cinjenica da su nedavno imali akciju saranja grada i austrougarske gradnje. Dosla bagra sa Sokolja, Kobilje glave, Zabrdja i ostalih padinskih dijelova grada da "oznace teritoriju" :tokralju:

Ko vas ne zna.

Horor.
Mozemo konkretno diskusiju voditi, ali i ti se bojis cinjenica jer znas stanje :thumbup:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 05 jan 2024, 11:47

Rak rana koja jede Željezničar: 2019. došli kao najveći talenti u državi, sada igraju amaterski fudbal

Željo je jedan od rijetkih brandova u BiH koji ima simpatije na svakom dijelu države i pred koji čista obraza se može staviti prefiks “bh”. Broj članova kluba, prodanih dresova, te potpuno rezultatima kluba dijametralno pune tribine Grbavice to potvrđuju. A navijači Želje ne staju samo na kupovini ulaznica, pa kada treba od Kanade do Amerike skupe i milione KM za izgradnju tribine, ili kroz par sedmica akcije upumpaju finansijsku injekciju veću nego i najveći sponzori kluba.

A onda još tom brandu dodate supervrijedne nekretnine. Pa onda i fantastičan portfolio omladinskog pogona u kojem stoje igrači koji su igrali lige petica Džeko, Zukanović, Gojak, reprezentativci Šehić, Hajradinović, Hadžiahmetović, Zolotić…

Ako bi zanemraili navijački rivalitet u kojem je smrtni grijeh priznati bilo kakvu superiornost suparnika, gotovo da nema argumenta a da se FK Željezničar ne proglasi najpopularnijim klubom u Bosni i Hercegovini.

Na osnovu svega toga, da niste upućeni nimalo u fudbalska zbivanja rekli bi – pa to je klub koji na godišnjoj razini donosi milione maraka profita. Ali situacija je već godinama potpuno drugačija. Zašto?

Razloga je mnogo, posebno onih organizacionih i administrativnih, ali temeljni problem današnjeg Željezničara je poprilično prevaziđen način rada sa mladim igračima. Jer klubovima kao što je Željezničar transferi mladih igrača donose najveći profit, ali i rezultat. A taj dio bi i sa ovakvo (ne)uređenim klubom mogao biti na višem nivou.

Da je u Želji stanje potpuno alarmantno najbolje pokazuje primjer dva igrača koji su 2019. Godine dovedeni na Grbavicu kao vjerovatno u tom trenutku dva najveća talenta bh. fudbala. To su bili Sedad Subašić i Amar Mehić. Da premotamo film pet godina poslije – Subašić je nakon “seljakanja” po Premijer ligi BIH trenutno bez kluba i pred povratkom u drugu ligu, a Mehić igra za njemački amaterski klub “Bosna Aachen”. Strašno!

Kako je došlo do toga da ubijemo ove supertalente, koji bi u drugoj državi danas bili već igrači “milionskog” kalibra. Pa možda je najbolje objasnio turski košarkaški as Mirsad Jahović Turkcan koji je danas uspješan fudbalski menadžer, između ostalog zaslužan za transfer Edina Džeke u Fenerbahce.

“Nije dovoljno samo dovesti igrača u klub. Moja agencija igraču osigura i nekoga ko će stalno biti sa njim – najčešće nekog bivšeg igrača, zatim psihologa ili life coacha, individualne trenere, a na to sve imaju i priliku i obavezu da osim engleskog jezika uče još jedan strani jezik.” objašnjava Jahović.

U Željezničaru su ova djeca bila prepuštena praktično sami sebi. Obavite trening sa klubom, popijete potom negdje kafu sa nekoliko saigrača sa kojima ste bliži i onda odete u iznajmljeni stan da jedete lošu hranu i do kraja dana čitate komentare na formumima i portalima koji vas ubijaju. Još nekoliko psovki sa tribina na utakmici ili ne daj Bože prije i poslije treninga na stadionu, i vi ste psihički ubijeni.

“Dres Željezničara je težak tonu. Ovdje da bi uspjeli morate biti stvarno izuzetno jake glave ili potpuno neosjetljivi. Posebno ako dođete iz manje sredine, gotovo da je nemoguće da se izborite sa pritiskom. Nama je u moje vrijeme bilo lakše, svi smo bili klapa, družili se, podržavali jedni druge. Danas su ovi igrači osamljeni, ne druže se međusobno, poneki popiju kafu zajedno, a i tad više gledaju u telefon na društvene mreže i šta se piše. Nije im lako” poručio je prije par godina legenda Želje Mirsad Bešlija.

Isto je i danas.

Slično iskustvo ima i Madžid Šošić koji je iz Želje “na vrijeme” pobjegao u Hajduk:

“Imamo mnogo talenata, ali sa njima se mora bolje raditi. To je bio i jedan od osnovnih razloga zašto sam otišao iz Željezničara u Hajduk. Tamo su me dočekali mnogo edukovaniji treneri, i mnogo bolji i kvalitetni rad. Mislim da bi Željo, ali i drugi klubovi, trebalo da uzmu za primjer takve klubove i onda ćemo sigurno imati puno više igrača koji igraju na visokom nivou. Opet kažem, talenta sigurno ne nedostaje, ali on sam po sebi nije dovoljan”.

I šta uraditi?

Ne čini se ni kao rješenje dovođenje preskupih izvikanih eksperata iz Srbije ili Hrvatske kao što ih je u posljednjih par godina na čelu akademije nanizao FK Sarajevo. Eksperata koji na kraju krajeva nemaju nikakav motiv za borbu sa vjetrenjačama koju nosi naš fudbal, osim da zarade platu. Budu tu godinu i odu.

Ali… U Bosni i Hercegovini ima puno sjajnih mladih potencijala da postanu veliki treneri. Tim ljudima je potrebna edukacija u stranim klubovima, barem onim u Hrvatskoj, Sloveniji ili Austriji, da tamo nauče i prenesu stečeno znanje. Jer ih u BiH više, izgleda, nema ko naučiti.

Sa strane klubova potrebno je da se tim igračima omoguće sredstva da provedu po godinu dana u Dinamu, Lokomotivi, Osijeku, Olimpiji, Mariboru, Wolfsbergeru, LASK-u. Klubovi moraju i na odgovarajuće sportske pozicije dovesti vojnike kluba, ali ne one istrošene koji dok provode koji sat u klubu – jedva čekaju sjesti na piće sa društvom, nego one koji vole i znaju šta je fudbalski rad i koji su i u poznijim fudbalskim godinama još uvijek gladni uspjeha, a takvih definitivno ima.

I na to od države je potrebno donijeti pravni okvir po kojem bi se ulaganje u omladinski sport smatralo poreskom olakšicom. Ali uz stroge kontrole i isključivo potrošeno na “made in BiH” trenere i igrače.

Kada je riječ o Želji, opstane li saradnja sa saudijskim projektom, prvi potreban potez bi bio slanje mladih trenera na edukaciju u klubove bliske ovom projektu.

Ne zaboravite, upravo je Željezničar čak i iza rata stvarao konkurentne mlade igrače, ali zahvaljujući tadašnjem znanju trenera, koje tada još nije bilo u zaostatku za europskim trendovima. Danas smo decenijama iza.

Golemo :bih:

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 05 jan 2024, 11:49

05 jan 2024, 11:09
napoleon72 je napisao/la:
05 jan 2024, 11:06
05 jan 2024, 11:02

Iz njegovog pera pjeva Zeljine pjesme i raduje se uspjehu. :wave:
Google (pored pdf-a knjiga) je takodjer besplatan. Slobodno provjeri. :tokralju:
Nije to iz njegovog pera nego iz tvog. Obrisao si jednu rijec, iskrivio cinjenice, kao vecina tvoje brace po boji.

slika

Evo jos jednom. Ne treba cijela slika, dovoljno je ovo.

Bez zajebancije, ti uopste nisi iz Sarajeva ako stvarno mislis da je Dzamonja navijao za FKS. :tokralju:

slika
GRMI SA SJEVERA!
1946

90ka deseti heroj Bosne

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 05 jan 2024, 11:50

05 jan 2024, 11:46
Hajdeee je napisao/la:
05 jan 2024, 11:44

Ko vas ne zna.

Horor.
Mozemo konkretno diskusiju voditi, ali i ti se bojis cinjenica jer znas stanje :thumbup:
Sa vama nema konkretne diskusije. Ponajmanje one sa argumentima.
Vi ste sekta. I vase sektasenje vas je i dovelo do toga gdje jeste sada.

Plava sekto samo naprijed. Nastavite putem tim :thumbup:
- FKS -

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 05 jan 2024, 12:01

Balorda je napisao/la:
05 jan 2024, 10:34
Balorda je napisao/la:
05 jan 2024, 09:32
Dakle od zvučnijih imena:

Fk Sarajevo: Džamonja i Hemon
Fk Željezničar: Jergović i TLN
Fk Velež: Grebo, Markovina, Kebo, Tomaš
Uh, sramota me što sam zaboravio na našeg Ahmeda Burića :facepalm:

Oprosti mi barde pisane riječi.
Zaista ne želim učestvovati u infantilnim raspravama i oprosti mi što ti repliciram post, ali si me vratio u djetinjstvo. Naime, Ahmet Burć - Bure je moj blizak komšija. Zajedno smo rasli na Džidžikovcu i igrali u onom parku između zgrada. Doduše, on je bio nešto stariji od mene, a ja sam bio mala raja. U tom dvorištu, svi su mahom navijali za Sarajevo, a samo dvojica za željezničar. Od te dvojice , jedan je prvobitno navijao za Sarajevo, ali mu je najbolji jaran bio željovac, pa da ovaj ne bude sam i on prešao u željovce. Jedino je Bure bio mrtvi Veležovac i nikad milimetra nije odstupao od toga. Imao je jedan nadimak koji su mu, pretpostavljam, roditelji dali i koji ga je jako ljutio. Iz poštovanja neću ga ovdje navoditi. Njegov ra. babo Ismet, ljutio se što mu stalno pod prozorom igrali lopte. Možda je razlog tome što mu je lopta par puta razbila prozore, pa nije baš bio raspoložen za naše fudbalske bravure. Budući da je i Bure volio igrati, mada istini za volju nije baš nešto bio vješt, izlazio je u dvorište i govorio:"Hajmo fuce, nema Ismeta!" Bio je poprilično krupan i debeljuškast i od nas male raje, sa kojima je posebno volio igrati, a posebno klikera, niko mu nije moga uzeti loptu. I danas se sjećam kad bi uzeo loptu, krenuo ka golu, počeo vikati "Vaha, Vaha!" dok smo mi pičuladija padali oko njega. Imao je običaj jako napucati nekog jadnika koji bi se usudio stati na gol. Ćoškovi i plasirani udarci nisu ga previše interesovali. Djeca ko djeca, brzo smo mu skontali slabu tačku. Kad tako krene u prodor, mi smo onda počinjali sa imitiranjem sportskog komentatora riječima: " Da li je Vaha maha?" To ga je toliko nerviralo, da je uz prethodnu nesnalažljivost u fudbalu, loptu tako hako nabijao da je znao promašiti i golmana i gol i zgradu ispred koje se igralo. Čak je, ako se dobro sjećam, vlastiti prozor razbio, iznerviran našim "komentarisanjem" Vahinog umijeća.
Danas smo on i ja jedini koji su ostali od te džidžikovačke raje. Rijetko se viđamo i svo poznanstvo smo sveli na ljubazni usputni pozdrav. Ismet je davno preselio na bolji svijet. Mati mu se još drži, a njega počesto možeš vidjeti u čajdžinici Franz&Sophie ponad Muzičke škole.
U dvorištu nema više djece i podloga za koju smo mislili da je betonska, utabana od silne igre i šutanja "fuce", zarasla u travu dokoljena. Jedino je nekad obiđe pogureni parkaš sa kosilicom.
Izvini ako sam te upeglao.
Pozz.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 05 jan 2024, 12:04

VenamaHrabrih je napisao/la:
05 jan 2024, 12:01
Balorda je napisao/la:
Balorda je napisao/la:
05 jan 2024, 09:32
Dakle od zvučnijih imena:

Fk Sarajevo: Džamonja i Hemon
Fk Željezničar: Jergović i TLN
Fk Velež: Grebo, Markovina, Kebo, Tomaš

Zaista ne želim učestvovati u infantilnim raspravama i oprosti mi što ti repliciram post, ali si me vratio u djetinjstvo. Naime, Ahmet Burć - Bure je moj blizak komšija. Zajedno smo rasli na Džidžikovcu i igrali u onom parku između zgrada. Doduše, on je bio nešto stariji od mene, a ja sam bio mala raja. U tom dvorištu, svi su mahom navijali za Sarajevo, a samo dvojica za željezničar. Od te dvojice , jedan je prvobitno navijao za Sarajevo, ali mu je najbolji jaran bio željovac, pa da ovaj ne bude sam i on prešao u željovce. Jedino je Bure bio mrtvi Veležovac i nikad milimetra nije odstupao od toga. Imao je jedan nadimak koji su mu, pretpostavljam, roditelji dali i koji ga je jako ljutio. Iz poštovanja neću ga ovdje navoditi. Njegov ra. babo Ismet, ljutio se što mu stalno pod prozorom igrali lopte. Možda je razlog tome što mu je lopta par puta razbila prozore, pa nije baš bio raspoložen za naše fudbalske bravure. Budući da je i Bure volio igrati, mada istini za volju nije baš nešto bio vješt, izlazio je u dvorište i govorio:"Hajmo fuce, nema Ismeta!" Bio je poprilično krupan i debeljuškast i od nas male raje, sa kojima je posebno volio igrati, a posebno klikera, niko mu nije moga uzeti loptu. I danas se sjećam kad bi uzeo loptu, krenuo ka golu, počeo vikati "Vaha, Vaha!" dok smo mi pičuladija padali oko njega. Imao je običaj jako napucati nekog jadnika koji bi se usudio stati na gol. Ćoškovi i plasirani udarci nisu ga previše interesovali. Djeca ko djeca, brzo smo mu skontali slabu tačku. Kad tako krene u prodor, mi smo onda počinjali sa imitiranjem sportskog komentatora riječima: " Da li je Vaha maha?" To ga je toliko nerviralo, da je uz prethodnu nesnalažljivost u fudbalu, loptu tako hako nabijao da je znao promašiti i golmana i gol i zgradu ispred koje se igralo. Čak je, ako se dobro sjećam, vlastiti prozor razbio, iznerviran našim "komentarisanjem" Vahinog umijeća.
Danas smo on i ja jedini koji su ostali od te džidžikovačke raje. Rijetko se viđamo i svo poznanstvo smo sveli na ljubazni usputni pozdrav. Ismet je davno preselio na bolji svijet. Mati mu se još drži, a njega počesto možeš vidjeti u čajdžinici Franz&Sophie ponad Muzičke škole.
U dvorištu nema više djece i podloga za koju smo mislili da je betonska, utabana od silne igre i šutanja "fuce", zarasla u travu dokoljena. Jedino je nekad obiđe pogureni parkaš sa kosilicom.
Pozz.
Ma kakvo peglanje. :salut:

Bure je ljudeskara. :bow:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

jurisicduska
Kontakt:

Post Postao/la jurisicduska » 05 jan 2024, 12:09

Kažu da je Zoran Zoki Mamić ozbiljan kandidat za klupu Željezničara.

I imal kakav navijač Borca da kaže kako im Železničar Pančevo uze igrača, mislim nije fkt provokacija, nego nema navodno para da se parira, ogromne pare , eto u Pančevu ima.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 05 jan 2024, 12:14

Monteno bio navijac Sarajeva, a pjeva himne Dinama :mrgreen:

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 05 jan 2024, 12:29

Balorda je napisao/la:
05 jan 2024, 12:04
VenamaHrabrih je napisao/la:
05 jan 2024, 12:01
Balorda je napisao/la:

Pozz.
Ma kakvo peglanje. :salut:

Bure je ljudeskara. :bow:
Drago mi je, ako ti nije bilo dosadno.
Evo ti još jedna anegdota. Volio je Bure biti onako malo nasilnički nastrojen. Ništa maligno, ali nekad nam rašuta klikere ili uzme loptu koju ne vraća dok neko od nas ne proplače od srkleta i njegove zayebancije.
U istom ulazu je stanovao i Šoba. Umjetnik, muzičar u Sikteru i autor "Ikara" kod narodnog muzeja. Njih dvojica se nisu baš "mirisali", ali su bili složni u povremenom maltretiranju mlađih. Šoba je bio roker, s Bire panker. Svirao je klavijature i to poprilično dobro. Imao je neku punk-grupu; "Stidni vlasi" mislim da se zvala.
Uglavnom, nas je Šoba nešto izmaltretirao i mi smo odlučili da mu se osvetimo. Bure je, kao punker, išarao jedan skriveni dio zgrade pankerskim grafitima; Clash, Sex Pistols, A i sl. Mi smo našli nakav ćumur i precrtali sve te grafite i još dodali; Led Zeppelin, Deep Purple, Uriah Heep itd. sve ono što je Šoba slušao. Bure ga podobro namlatio, pogrešno misleći da je on autor prepravki, tako da ovaj nije mogao zri dana iz kuće izaći. Jbg, i mi smo se morali snalaziti.
Bure, ako ovo čitaš, nije Šoba kriv. Šarali smo; Slada, Mali Zlaja i ja. Ti si bio samo naše oružje. Halali, šešira ti.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 05 jan 2024, 12:36

slika

slika

slika

FK Željezničar potpisao ugovore sa Šabićem, Efendićem, Šemdinom i Džafom
Talentovani omladinci Željezničara Dženan Šabić, Aldin Efendić, Aiman Šemdin i Arman Džafo potpisali su profesionalne ugovore sa FK Željezničar do ljeta 2026. godine.

Fudbaleri su do sada imali amaterske, stipendijske ugovore, a novi profesionalni ugovori su potpisani do ljeta 2026. godine uz opciju produženja na još jednu godinu.

Dženan Šabić je rođen 4. januara 2006. godine u Visokom. U Želju je stigao 2019. godine iz visočke Bosne. Sa Plavima je osvojio titulu prvaka BiH u konkurenciji kadeta. Ove sezone je za prvi tim nastupio na pet utakmica, a za juniore je odigrao 11 susreta na kojima je postigao devet golova. Igra na krilnim pozicijama i u ofanzivnom dijelu veznog reda. Igrao je za U-15, U-16, U-17 i U-18 reprezentaciju BiH.

Aldin Efendić je rođen 31. jula 2005. godine u Sarajevu. Od 2019. godine je na Grbavici, a u tekućoj i prošloj sezoni je povremeno trenirao sa prvim timom. Za juniore Plavih ove sezone postigao je pet golova na 12 utakmica. Efendić igra na pozicijama krila.

Aiman Šemdin je rođen 20. januara 2006. godine u Sarajevu. Na Grbavicu je stigao 2016. godine, a u tekućoj sezoni je za juniore Željezničara odigrao 12 utakmica. Igra na poziciji centralnog defanzivca, a sa Željom je bio kadetski prvak BiH. Šemdin je U-19 reprezentativac BiH.

Arman Džafo je rođen 11. marta 2007. godine u Sarajevu. Na Grbavici je od 2020. godine, a ove sezone je za kadete Plavih odigrao 19 utakmica i postigao 17 golova. Igran na krilnim pozicijama.

GOLEM SI ZELJO

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 05 jan 2024, 12:36

Tipicni zadnji udarci pred gasenje kao i u vecini klubova prve lige federacije.

Kada se ostane bez marke i kada zbog besparice svi igraci odu, potpisuju se ugovori sa kadetima i juniorima kao predstava javnosti da se svoja djeca guraju, a ustvari samo njih mozes potpisati, a ta ista netalentovana djeca samo u takvom klubu mogu igrati.
NEMA NAZAD

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 05 jan 2024, 12:41

05 jan 2024, 11:28
OsmaDolazi je napisao/la:
05 jan 2024, 11:16

Ma sad ja nešto kontam, je.be se tebi. Budali svaki dan Bajram. :mrgreen:
:plac:
Mozemo i konkretno pricati o tome ali te je strah cinjenica. Ko vas ne zna :urnebes:
Nemoj Allaha ti. Spustit ćeš ma na svoj nivo komunikacije i onda sam nagrabusio.

wickedwildwind
Kontakt:

Post Postao/la wickedwildwind » 05 jan 2024, 12:46

Virtu4l je napisao/la:
03 jan 2024, 12:23
wickedwildwind je napisao/la:
03 jan 2024, 12:07
Virtu4l je napisao/la:
03 jan 2024, 11:54

Evo ja ću te citirati
karamo te samo tako :urnebes: :urnebes: :urnebes: dok te citiramo
bijedo
Pa ako je vrijeđanje tvoja definicija karanja, onda karate. Mada mi ti ne djeluješ kao neko ko kara. :kafa:
j.e.b.e.m.o. te non stop bijedo kokuzna
Diglisiću j.e.b.e.m. li ti majku šta im ovo uradi hahahahahaha

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 05 jan 2024, 12:47

E tek sad strah od Željkana počinje. Ekstra talentovani dječaci su potpisali.

Da dodam, i ovaj potez je dočekan gospodski, bez psovki. :salut:
Zadnja izmjena: tabba77, dana/u 05 jan 2024, 12:53, ukupno mijenjano 1 put.

wickedwildwind
Kontakt:

Post Postao/la wickedwildwind » 05 jan 2024, 12:48

holyman je napisao/la:
05 jan 2024, 12:36
Tipicni zadnji udarci pred gasenje kao i u vecini klubova prve lige federacije.

Kada se ostane bez marke i kada zbog besparice svi igraci odu, potpisuju se ugovori sa kadetima i juniorima kao predstava javnosti da se svoja djeca guraju, a ustvari samo njih mozes potpisati, a ta ista netalentovana djeca samo u takvom klubu mogu igrati.
gledali ih mi
sve dvije lijeve
karne obicne

bijeda se gasi
kokuzi nestaju
cuju se tuzni i bolni jauci iz doline dugova
Diglisiću j.e.b.e.m. li ti majku šta im ovo uradi hahahahahaha

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 05 jan 2024, 12:53

Uuuu jebote

slika
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 05 jan 2024, 12:54

TurkishAirlines je napisao/la:
05 jan 2024, 12:53
Uuuu jebote

slika
Pa jel dosta :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Beli98, Fudbalmozak2, Proximic i 34 gosta.