Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ima par jakih grupa gdje ce svak svakoga tuci.....Usudio bi se reci da je 2/2 dovoljno za Eurobasket, dakle dvije pobjeda nad Islandom, a realno je da cemo imati 3/1....
vidjecemo ko bude igro za britance. mislim da nece biti u najjacem sastavu. OI prosle, mislim da sad imaju probleme s finansiranjem reprezentacije. tako da ne bi trebalo biti nekih problema.
al odigrat se mora. volio bih da nas je zapal grupa s 4 ekipe. radovat se ljetu radi 4 tekme.. pa eto..
al odigrat se mora. volio bih da nas je zapal grupa s 4 ekipe. radovat se ljetu radi 4 tekme.. pa eto..
mislim da cemo bez vecih problema otici na EP, bolji smo i od Islanda i V. Britanije samo mi nije jasno sto ova lakrdija od FIBE svake godine mijenja pravila kako se kvalificirati, koliko ekipa ide, sta se gleda, itd.. nikakve konstante u njihovom radu, wild card sra*a, sve to utice na kvalitetu reprezentativne kosarke 

6 OD 7 drugoplasiranih ide na EUROBASKET 2015.samo najlosiji drugoplasirani od ovih 7 grupa ne ide, s tim da se u grupama koje imaju po 4 ekipe brise rezultat protiv 4 plasirane ekipe i onda se pravi tabela.Znaci nama je realno dovoljne dvije uvjerljive pobjede protiv islanda i to je to, ali ocekujem 3-1 i siguran prolazarmin je napisao/la:Da.barca_87 je napisao/la:ak se ne varam 6 najboljih drugih ide, ne idu sviAmar Dzeko je napisao/la:Dvije najbolje idu, ne bi trebalo biti problema
-
- Kontakt:
GEneralno je ovaj sistem kvalifikacija odroon žešći. Čuj spremati ekipu 40 dana radi 4 tekme. NIgdje veze. Mogli su napraviti 4 grupe sa 4 i dvije sa 5 repki ili nešto smisliti. I glupo je pravo ono za Estoniju koja ide kao najbolja od luzera. nIGDJE VEZE. Al hajd. Ako bude V.Brijatnija sa Dengom bit će gusto za prvo mjesto, a u suprtonom mi prvi Britanija druga.
Zadnja izmjena: zaboljisportuBiH, dana/u 03 feb 2014, 13:37, ukupno mijenjano 1 put.
-
- Kontakt:
Dobra grupa,protiv Islanda su dovoljne dvije ubjedljive pobjede i to je to,a i Britanija nije neka sila realno i sa igrom kao na evropskom i njih cemo tuci dvaput.Uglavnom idu prvoplasirane i sest najboljih drugoplasiranih od sedam tako da usudio bih se reci prava senzacija bi bila ako se ne plasiramo.
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "
znaci - da ne odemo na evropsko trebamo dva puta izgubiti od islanda

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Nas će Island u rukometu rastavit na proste faktore a mi njih u košarci 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
-
- Kontakt:
jaooo kvalifikacija 4 utakmice od toga dvije amaterske
ovo ce biti laganica

dakle dobili smo britance i islandjane
.S obzirom na to da 7 prvoplasiranih se direktno plasira na prvenstvo i 6 najboljih drugoplasiranih situacija nije bas za pohvaliti mada grupa G gdje je italija i rusija kao i švica trebalo bi da imamo bolji saldo bez obzira na to kako ce italija i rusija odigrati mada znam da britance kuci mozemo dobiti kao i dvije protiv islanda
mada bih volio da smo u grupi sa 4 ekipe ipak mi se čini bolja opcija

Ko ima dobar u GB osim Denga? Freeland? Hoce li igrati on?
Evo MT na twitteru kaze da grupa nije losa, ja se slazem.
Evo MT na twitteru kaze da grupa nije losa, ja se slazem.

"What can men do against such reckless hate?" King Theoden
upste nam ne lezeneno#4 je napisao/la:Velika Britanija..Nisam zadovoljan..
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Pa svakako se brišu rezultati protiv 4. reprezentacije u grupi, tako da je svejedno.lokomotiv je napisao/la:dakle dobili smo britance i islandjane.S obzirom na to da 7 prvoplasiranih se direktno plasira na prvenstvo i 6 najboljih drugoplasiranih situacija nije bas za pohvaliti mada grupa G gdje je italija i rusija kao i švica trebalo bi da imamo bolji saldo bez obzira na to kako ce italija i rusija odigrati mada znam da britance kuci mozemo dobiti kao i dvije protiv islanda
mada bih volio da smo u grupi sa 4 ekipe ipak mi se čini bolja opcija

Ma zelio sam neko vece ime..Makedoniju, Rusiju, Izrael..Ovako ce kvalifikacije otici u vjetar..nerminh74 je napisao/la:upste nam ne lezeneno#4 je napisao/la:Velika Britanija..Nisam zadovoljan..
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Ekipi koja pretendira prolazak prvog kruga na EP-u ova grupa ne bi trebala predstavljati problem...
Ja na kraju ocekujem 100% ucinak nasih kosarkasa u ovoj grupi i jedino ocekujem da ce neizvjesna utakmica biti u Engleskoj.
Jedino sto se meni ne svidja je cinjenica da nasi igraci moraju daleko putovati i bilo bi odlicno kada bi bio takav raspored da odmah nakon gostovanja na Islandu igramo u Engleskoj...
Ja na kraju ocekujem 100% ucinak nasih kosarkasa u ovoj grupi i jedino ocekujem da ce neizvjesna utakmica biti u Engleskoj.
Jedino sto se meni ne svidja je cinjenica da nasi igraci moraju daleko putovati i bilo bi odlicno kada bi bio takav raspored da odmah nakon gostovanja na Islandu igramo u Engleskoj...
"My Favorite Ring is Always the Next One"
nema nikakvog brisanja rezultata zadnje četvrte ekipe u grupi vec na osnovu bodova odnosno omjera se odlucuje o tome koja ekipa otpada kad govorim vec o drugoplasiranim ekipama 

-
- Kontakt:
ma brisu se bodovi od posljednje ekipe ,ovi sto su po 4 u grupi ,baš zbog toga da ne bi bili podredjeni ovi gdje je 3 u grupi .tako mislimda su nam sasvim dovoljne 2 pobjede protiv Islanda i jedna nad Britanijomlokomotiv je napisao/la:nema nikakvog brisanja rezultata zadnje četvrte ekipe u grupi vec na osnovu bodova odnosno omjera se odlucuje o tome koja ekipa otpada kad govorim vec o drugoplasiranim ekipama
Što se tiče ostalih grupa grupa B-trebalo bi da izrael i crna gora vode bitku bugari i holandjani mislim da nemaju sansi
.Grupa C-NJemačka za 1 mjesto a Poljaci i austrijanci za 2 mjesto luxemburg bez sansi
.Grupa D-naravno Makedonija za 1 mjesto najvise sansi a Belgija i Bjelorusi za 2 mjesto
.Grupa E- Gruzija svakako
a Portugal i Česi za 2 poziciju-Grupa F-Latvija nebi trebala imati problema kao ni Slovaci
Rumuni i Švedjani ne bi trebali biti neka smetna i konačno grupa G Rusija i Italija ce odluciti tko c se direktno plasirati

eh da slazem se sa konstatacijom 2 pobjede nad islandom
ali da bi nam to bilo dovoljno za prolaz sumnjam
bez jedne pobjede protiv britanaca kuci i bolji bi raspored bio npr. prvu utakmicu u islandu pa dočekati britance kuci pa onda dočekati islandjane i mozda tad bi vec bila jasna situacija s obzirom na odigrano kao i u ostalim grupama
mada kako god nasi moraju u svakoj utakmici maksimalno igrati nevjerujem da je i island nesto lagan posebno kod kuce 

2.2.2014.
Panionios 77 - 71 KAO Dramas / Edin Bavčić - 15 poena, 3 skoka
Klosterneuburg 86 - 79 Vienna / Ramiz Suljanović - 14 poena, 3 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... burg/10323" onclick="window.open(this.href);return false;)
Sisu 103 - 94 Horsens / Vedran Borovčanin - 23 poena, 5 skokova i 5 asistencija
(http://basketball.realgm.com/player/Ved ... mary/45239" onclick="window.open(this.href);return false;)
Union Olimpija 62 - 66 Igokea / Nemanja Gordić - 29 poena, 2 asistencije i 2 skoka
Nymburk 79 - 81 Enisey / Elmedin Kikanović - 16 poena, 8 skokova
Nassjo 86 - 88 Orebro / Nebojša Pavlović - 16 poena, 3 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Panionios 77 - 71 KAO Dramas / Edin Bavčić - 15 poena, 3 skoka
Klosterneuburg 86 - 79 Vienna / Ramiz Suljanović - 14 poena, 3 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... burg/10323" onclick="window.open(this.href);return false;)
Sisu 103 - 94 Horsens / Vedran Borovčanin - 23 poena, 5 skokova i 5 asistencija
(http://basketball.realgm.com/player/Ved ... mary/45239" onclick="window.open(this.href);return false;)
Union Olimpija 62 - 66 Igokea / Nemanja Gordić - 29 poena, 2 asistencije i 2 skoka
Nymburk 79 - 81 Enisey / Elmedin Kikanović - 16 poena, 8 skokova
Nassjo 86 - 88 Orebro / Nebojša Pavlović - 16 poena, 3 skoka
(http://basketball.eurobasket.com/player ... ebro/82682" onclick="window.open(this.href);return false;)
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.