znaci uskoroSarajlijaTM je napisao/la:Adilbeze iste su šanse i da igramo finale lp

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
znaci uskoroSarajlijaTM je napisao/la:Adilbeze iste su šanse i da igramo finale lp
Sjecam se da je Amar jednom prilikom dao izjavu ili je pricao u nekom intervjuu (parafraziram), kako cu kazniti igraca (novcano) kad i ovako ima minimalna primanja, pa kad mu i od toga uzmes, onda bas nema motiv...zaboljisportuBiH je napisao/la:Čitam ove komentare već nekoliko dana pa sam morao reći i svoj pogled koji je malo drugačiji. BAvio sam se košarkom, a fudbal sam igrao na ulici sa rajom. Čitajući ovdje a i teme o repci lako je zaključiti da mnogi nisu ni na ulici igrali lopte. Najveći problem našeg društva je što svi sve znaju, a ustvari veze nemaju.
Najgore mi je kad čitam komentare itpa Benjo Čolić - katastrofa. Na osnovu čega (Benju sam onako uzeo) brate napiši šta je to loše. Smajić loš i sl. SMajić je dobio kritika za Travnik koliko hoćeš ali niko da analizira. Po meni čovjek je bio najagilniji. Dobio je dosta lopti i uvijek su bila trojica oko njega. Uputio je dosta centaršuteva, a da je recimo Svraka zabio gol kod onog šuta glavom bilo bi super obojica. Kažu jučer Adil reagovao slabo na dodavanje Benje. Nije nego je Benjo loše odigrao povratnu. Kerla i Bogi se ne slažu. Na osnovu čega? Ja se ne sjećam da je zbog njihovog nerazumjevanja pao gol. U Mariboru je koliko se sjećam Bogi fulio loptu kod jednog, pa napravio glup faul u 16 kod drugog. To su individualne greške, a ne neslažu se. Isto i jučer kad je Bilbija drugi put izašao 1:1. greška Kerle. Korner opet greška nekog ko je bio zadužen za Vuleta itd itd.Jučer slobodan udarac Smajić glup faul, Bekrić okrenuo leđa ko Nasri, Marijan možda loše postavio zid, ali jok ovdje je komenat bio da je Mairjan mogao bolje reagovati. Pa jesi li ikad igrao lopte i neko te uhvati na krivoj nozi a uz to klizavo? Naravno da nisi inače ti ne bi palo napamet da to napišeš.
Recimo @čamac ima problem što je nekad gledao igrače čiji su kvaliteti bili u rangu repke naše sada. Moraš se pomiriti sa činjenicom da to sada nije tako. Kaže treba dovesti. Koga reci? Daj prijedlog koga. Evo ja u ovoj našoj ligi vidim samo par igrača da nam mogu donijeti neki dodatni kvalitet. Npr Todorović je taj. Eksplozivan prije svega i pametan, igra glavom. Njega mi je žao što nismo doveli. Ne znam jesmo li ga kontaktrali, a fali nam takav i to na toj strani. Daj recite ko je to bolji od Benje da ga mi možemo dovesti. Kažu Adil padavičar. Pa čovjek izbori sijaset faula, ali jok vi izdvojite ona dva što nije uspio izboriti nego mu je neko oduzeo loptu. Čovjek ima i tri asista ove godine što znači da nije baš kloc kako ga vi zovete. Ne može se svaka tekma odigrati maestralno. Onda bi bili prvaci lige prvaka. I Messi se nekad ne vidi na terenu. To je stvar forme, taktike, zaduženja na toj tekmi, taktike protivnika i sl. Jučer je Bekrija imao dosta manje prostora u drugom jer su ga zatvarali ali je zato to Stana koristio pa centrirao pa jednom šutnuo ali loše i sl. Vrlo malo ima igrača koji nas iz ove lige mogu pojačati, ali naravno ne možemo imati mi sve najbolje igrače. Možda bi mogli da imamo para ko Dinamo u odnosu na ostale. HOće i drugi da igraju, a ne da čekaju na klupi i sl. Amar gleda malo i karakter igrača i zbog toga i uzima ove trofeje, ali naravno da ima i kod nas problema sa psihom. Evo Svraka je najbolji primjer. Jbg valja čuvati noge. Loše je uticala i povreda Kvese jer se sad svi oni poitaju uh šta ako se i meni to desi, a to nije ispravno u sportu. Takva razmišljanja nismo imali do sada i zato smo i dominirali ovih godina. Igrali su svi 100%. Psiha je čudo. Mi moramo imati redovan povremeni priliv i odliv igrača.
Onda napadate @pileta što kaže da nam ne odgovara loš teren, ali ga napadate kao pa šta i na Grbavici je loš. Pa ne kaže čovjek da nije na Grbavici loš nego da mi nismo ekipa kojoj to odgovara. I u pravu je. Mi smo ekipa koja ima najbolji protok lopte u ligi, najtečnije lopta ide, ali me malo podsjeća na Brasu protiv Milana. Kruži lopta ali slaba nafaka. Odlično smo loptu kontrolirali jučer. Odlično. Pa ne bi ni Barsa na onom terenu onako. Gledate eto svi te lige petice. Pa hajd jednom pišite pogrešne pasove, loše centaršuteve i sl. Da je Adil fulio one dvije šanse ko Bilbija sinoć razapeli bi ga, a svi bi sad mijenjali Bilbiju za Adila. I ja bi ali samo jer je ovaj mlađi pa je i potentniji za prodat. Isto kažete treba Adila izbaciti? Koga ubaciti? Brković je dobar kad ima prostora i širine (kontra, polukontra)ali Adil je bolji kad se treba rovovski boriti. Hodžić i Brković nisu kako teba uklizali jučer a nešto smo očekivali od njih.Pa mislite da ne bi Amar prodao Adila za 100.000 Eur da misli da ima boljeg ili jednakog? Ali nema pogotovo za ove utakmice kao protiv Borca. Ali najjači su mi ovi što kažu što ga nije prodao za 300.000Eur. Pa naravno da bi da je došla ta ponuda. Pa Bekrića je za toliko prodao koliko se sjeaćam.
Amara Osima najviše cijenim iz razloga što je realan i što u dvije rečenice kaže suštinu svega. Naravno da i on ima grešaka kao i svi treneri u trenerskom smislu, ali je objektivan a to je rijetkost u BiH. Samo teba malo razmisliti o onome što kaže i sve vam je rečeno. Nadam se da ste me shvatili šta sam htio reći. JOš jedna stvar. Igrači su najveće k.u.rave vjerujete (znam to iz košarke), a mi možemo biti sretni da su ovi naši uglavnom pozitiva i nisu đubrad a sad što ih nekad povuče i sl (čitaj npr. Svraka pod ručnom) jbg i oni su ljudi ali mislim da je poraz došao u pravo vrijeme.
Definitivno NS BiH mora uvesti standard za terene (ko Bilino polje minimum i nije samo radi nas nego radi lige), a i sankcionisati one silne faulove (gledam jučer ukupno 45 min aktivne igre , tj 50%). Mnogo seljačkih faulova. I naši ih prave isto, samo smo sinoć mi imali posjed ap su oni više pravili. Pa puštanje prednosti par puta uskratio, a i par faulova nam je dao bezveze pa uskratio Borcu kontru.
MOgao bi do sutra pisati o ovim sitnicama zato sad odustajem.
I da ne zaboravim, svaka čast za Željo TV, svaka čast za sjećaš li se petog šestog (mogli bi i majice sa ovim natpisom ubaciti u fan shop)?
Svaka čast za ova saopštenja za javnost iz kluba i od navijača. Dugo se već protiv nas vodi hajka i to se mora presjeći, ali o tome ću drugi put reći šta mislim.
Sportski pozdrav
Od koga si to cuo ako nije tajna??zmaj_Bosne je napisao/la:Jel se počelo šta radit oko stadiona. Danas čujem da je taj zadnji projekat pravo ozbiljan i da je 100% podržan od UEFE.
Projekat jeste ozbiljan ali ja nisam cuo da je podrazn od UEFE, sem toga para nema tako nista od toga za sada.zmaj_Bosne je napisao/la:Jel se počelo šta radit oko stadiona. Danas čujem da je taj zadnji projekat pravo ozbiljan i da je 100% podržan od UEFE.
Primjetio sam to, ako bude se islo tako to bi znacilo da bi izgubili na derbiju, vjerujem da to niko ne zelijovanmaksimovic je napisao/la:kopam malo po brojevima, i dolazim do zakljucka da je ovaj poraz bio neminovan... mi ove sezone u prvenstvu imamo vec treci put zaredom ciklus od pet utakmica, u kojima zeljo zaredom pobjedi 4 a onda 1 izgubi... zakoni velikih brojeva... na kraju cemo uvjerljivo biti prvi... pazite sta kazem...
Hm, još mi "tip" kaže da treba sve bit završeno 2016 godine. Stvarno bi volio kada bi to bilo urađeno i nebitno neka kasne godinu dvije, samo da i ovoj napaćenoj BiH ima nešto što ima u svijetu.Elegant je napisao/la:Projekat jeste ozbiljan ali ja nisam cuo da je podrazn od UEFE, sem toga para nema tako nista od toga za sada.zmaj_Bosne je napisao/la:Jel se počelo šta radit oko stadiona. Danas čujem da je taj zadnji projekat pravo ozbiljan i da je 100% podržan od UEFE.
Fale nam i ljevaci.. Evo dobili smo ovog beka ali nedostaje nam i klasicno lijevo krilo u ofanzivi..ChWilla je napisao/la:problem definitivno nije u zalaganju niti u fizičkoj spremi, u drugom poluvremenu se vidjelo koliko više možemo trčati. u umijeću, odnosno nedostatku istog kod pojedinaca je problem.
ne ložim, a izvor nije toliko pouzdan i zato pitam vas ovdje.champions1921 je napisao/la:Fale nam i ljevaci.. Evo dobili smo ovog beka ali nedostaje nam i klasicno lijevo krilo u ofanzivi..ChWilla je napisao/la:problem definitivno nije u zalaganju niti u fizičkoj spremi, u drugom poluvremenu se vidjelo koliko više možemo trčati. u umijeću, odnosno nedostatku istog kod pojedinaca je problem.
@zmaj Ti izgleda lozis malo.. Ko je izvor??