NK Vitez

invincible1921
Kontakt:

Re: NK Vitez

Post Postao/la invincible1921 » 11 avg 2013, 19:55

bagra je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:da su se vasi igraci manje valjali i pokusavali iznuditi penale nepostojece,mozda bi i mogli izvuc neki pozitivan rezultat.Niste nimalo losa ekipa,ali sto prije shvatite da ovo ipak nije federalna liga bolje ce biti za vas.Siugrno nikome nece biti lahko igrati sa vama,zeljo vas nije izdominiro ali ipak pricati o tome kako ste bili bolji ili da niste imali srece je smijesno.Da se ne lazemo kao prvo niste dva pasa sastavili kako treba na svojoj polivini nego je smao bilo izbi nabi pa sta bude,a kao drugo da se igralo jos pola sata vi ne bi dali go mogli ste samo iz nase kontre primiti koji.Uglavnom sve najbolje u nastavku kolko sam do sad od vas vidio mislim da ce te i iduce godine igrati u PL :)
Sta ste vi uradili jucer osim onog glupog gola i stative Adilovica ljudi su imali 70 posto posjed sansi nekoliko, pa igrac utakmice u novinama Hadzic vas golman dovoljno govori konju

kao prvo,imali smo dvije tri kontre 4 na 3 pa cak i 4 na 2 kad je stanic usro,al nebitno to gdje sansa svrake? a taj vitez cemo vidjeti na grbavicu kad dodje :D
=\_1921_/=

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 11 avg 2013, 20:17

Ne bih da se miješam u trenerov posao ili nešto pametujem sada,ali mislim da "ŽUJA" i "MIŠKE"
zaslužuju veću minutažu.Ipak su to provjereni igrači i koliko znam njihovi golovi i igra u 1.FL su nas
doveli ovdje gdje jesmo(ne omalovažavam ostale igrače nipošto)!!
Godine prolaze jubav ostaje...

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 11 avg 2013, 20:19

Eto, da vam saopštim da ćete ispast iz lige :mrgreen:
Allegri je gospodin!

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 12 avg 2013, 11:26

Carli je napisao/la:Eto, da vam saopštim da ćete ispast iz lige :mrgreen:

jaoo,a sta si ti Nostradamus da prorices buducnost? :mrgreen: :lol:
TH 1950

Ja te volim,ja te volim Hajduceee.....

Aragorn98
Kontakt:

Post Postao/la Aragorn98 » 12 avg 2013, 14:29

Vitez je dobra momčad i sigurno ćete ostati u "društvu najboljih". :lol:
Što je sa stadionom? Nadam se da ćete ubrzo omogućiti Vitežanima da gledaju svoj klub kući. :)

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 12 avg 2013, 16:05

Nk Vitez 0-1 Fk Željezničar

Izvještaj s utakmice i Foto: http://www.vitez.info/sport/vijesti-iz- ... ljeznicara" onclick="window.open(this.href);return false;
TH 1950

volimVITEZ

Post Postao/la volimVITEZ » 12 avg 2013, 18:24

FanVitez je napisao/la:

jest nekome bitno tvoje misljenje(želje),a da si bar napisao argumente za to bio bi malo pametan ovako si g..p

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 13 avg 2013, 16:44

Počela rekonstrukcija stadiona

Nogometni klub Vitez u prošloj sezoni osvojio je titulu prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i plasirao se u Premijer ligu BiH. Ipak, sreću zbog ulaska u ovo elitno bh. fudbalsko takmičenje pokvarila je činjenica da gradski stadion u Vitezu, na kojem su do sad igrali, ne ispunjava uslove Nogometnog saveza BiH. Zbog nedobivanja potrebne licence za gradski stadion, Vitez će dio premijerligaških utakmica odigrati u Zenici na stadionu Kamberovića polje koji posjeduje potrebnu licencu za ovo natjecanje. Za to vrijeme gradski stadion u Vitezu će biti rekonstruisan kako bi se osigurali uvjeti za dobijanje potrebne licence,javlja ekapija.ba.

Općina Vitez, koja je vlasnik stadiona, prošli je mjesec na sjednici Općinskog vijeća donijela odluka da se izdvoji novac iz budžeta za rekonstrukciju gradskog stadiona.
Nedugo zatim izašao je tender za prvu fazu radova, koji su trenutno u toku, a za izvođača je izabrana firma Ganik iz Viteza. Tender za drugu fazu rekonstrukcije izašao je jučer i već su se javile dvije zainteresovane firme Almy Zenica i ITC Zenica.
„Mi smo nakon 5-6 mjeseci mukotrpnog rada, pripreme, došli u fazu da smo objavili javnu nabavku. U prvoj fazi se rade zemljani radovi i rušenje građevina koje neće više biti potrebne. U drugoj fazi radiće se betonski, armirani te zidarski radovi i gromobranska instalacija“, potvrdio je za eKapija.ba Muhamed Rebihić iz Općine Vitez.
U sklopu ove faze radiće se izgradnja jugo- zapadne i sjevero- istočne tribine na gradskom stadionu, a proširivanje tribina bilo je jedan od uslova Nogometnog saveza.
Procijenjena ukupna vrijednost ovih radova je 320.000 KM, a investitor je u potpunosti Općina Vitez.
„Rekonstrukcija bi mogla početi polovinom septembra, a mi smo malo ambiciozno donijeli odluku na sjednici Općinskog vijeća da sve bude gotovo do kraja septembra. Mada smatram da nećemo stići sve do tad završiti“, kaže Rebihić.

Ipak izvjesno je da će ove jeseni prvoligaši iz NK Vitez zaigrati na domaćem terenu.
TH 1950

tale07
Kontakt:

Post Postao/la tale07 » 14 avg 2013, 13:21

FanVitez je napisao/la:Počela rekonstrukcija stadiona

Nogometni klub Vitez u prošloj sezoni osvojio je titulu prvaka u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i plasirao se u Premijer ligu BiH. Ipak, sreću zbog ulaska u ovo elitno bh. fudbalsko takmičenje pokvarila je činjenica da gradski stadion u Vitezu, na kojem su do sad igrali, ne ispunjava uslove Nogometnog saveza BiH. Zbog nedobivanja potrebne licence za gradski stadion, Vitez će dio premijerligaških utakmica odigrati u Zenici na stadionu Kamberovića polje koji posjeduje potrebnu licencu za ovo natjecanje. Za to vrijeme gradski stadion u Vitezu će biti rekonstruisan kako bi se osigurali uvjeti za dobijanje potrebne licence,javlja ekapija.ba.

Općina Vitez, koja je vlasnik stadiona, prošli je mjesec na sjednici Općinskog vijeća donijela odluka da se izdvoji novac iz budžeta za rekonstrukciju gradskog stadiona.
Nedugo zatim izašao je tender za prvu fazu radova, koji su trenutno u toku, a za izvođača je izabrana firma Ganik iz Viteza. Tender za drugu fazu rekonstrukcije izašao je jučer i već su se javile dvije zainteresovane firme Almy Zenica i ITC Zenica.
„Mi smo nakon 5-6 mjeseci mukotrpnog rada, pripreme, došli u fazu da smo objavili javnu nabavku. U prvoj fazi se rade zemljani radovi i rušenje građevina koje neće više biti potrebne. U drugoj fazi radiće se betonski, armirani te zidarski radovi i gromobranska instalacija“, potvrdio je za eKapija.ba Muhamed Rebihić iz Općine Vitez.
U sklopu ove faze radiće se izgradnja jugo- zapadne i sjevero- istočne tribine na gradskom stadionu, a proširivanje tribina bilo je jedan od uslova Nogometnog saveza.
Procijenjena ukupna vrijednost ovih radova je 320.000 KM, a investitor je u potpunosti Općina Vitez.
„Rekonstrukcija bi mogla početi polovinom septembra, a mi smo malo ambiciozno donijeli odluku na sjednici Općinskog vijeća da sve bude gotovo do kraja septembra. Mada smatram da nećemo stići sve do tad završiti“, kaže Rebihić.

Ipak izvjesno je da će ove jeseni prvoligaši iz NK Vitez zaigrati na domaćem terenu.

i kod vas glavni almy i ITC :lol: :lol: :lol:

po zavrsetku ovog teksta bit ce da ce radovi biti zavrseni prije nego sto pocnu :) sretno sa izgradnjom mogao bi se Vitez ustaliti u PL ali mislim da vam ne gine polusezonu zavrsiti u zenici

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 14 avg 2013, 19:13

Dedić: Pokušat ćemo u Bijeljini ostvariti prvu pobjedu

Nogometaši Viteza nakon tri odigrana kola na svom kontu imaju osvojen jedan bod i to onaj u prvom kolu kada su remizirali sa Travnikom na Piroti. Nakon toga uslijedila su dva minimalna poraza od Borca u Banja Luci, te Željezničara u Zenici.

Najveći žal ostaje za utakmicom protiv Željezničara, gdje je Vitez bio bolji, imao terensku incijativu, veći broj prilika, igrača više u drugom poluvremenu, ali jednostavno neiskustvo, te limitiranost pojedinih igrača dovela su do novog poraza.

Najbolji igrač Viteza uz Armina Imamovića u utakmici protiv Željezničara bio je mladi veznjak Anel Dedić, kojeg su nakon utakmice na press konferenciji pohvalili treneri Željezničara i Viteza za svoju igru i borbenost na utakmici.

Ovaj 21-godišnji Zeničanin nada se da će njegova ekipa u narednom kolu zaigrati još bolje, te ubilježiti i prvu pobjedu u Premijer ligi

"Zaista nismo imali sreće u ova tri kola i siguran sam da po prikazanoj igri trebamo imati više bodova na svom kontu. Nećemo žaliti za utakmicama protiv Borca i Željezničara, nego smo ponosni da smo se ravnopravno nosili sa najjačim ekipama u Premijer ligi. Naš cilj u ovoj sezoni se zna, a to je opstanak u ligi za što sam uvjeren imamo kvalitet. Naša igra iz kola u kolo će biti sve bolje i kada nam se vrate neki igrači u ekipu uvjeren sam da ćemo u narednim kolima skupiti veliki broj bodova", nada se lucidni veznjak Viteza.

Naredno kolo Vitez očekuje teško gostovanje Radniku u Bijeljini.

"Radnik je odlična ekipa, sjajno vođena od strane iskusnog stručnjaka Srđana Bajića koji svake godine mnogim ekipama iz vrha tabele pomrsi račune. Oni su sezonu dobro otvorili, trebali su pobjedit Travnik na Piroti u prošlom kolu i sigurno je da su mnogo motivisani da zabilježe pobjedu pred svojim navijačima. Mi svakog respektujemo, ali nećemo se unaprijed predati, želimo u jednoj fer i sportskoj utakmici pokazati svoj kvalitet i zabilježiti prva tri boda u Premijer ligi. Uz maksimalan angažman svih igrača ne sumnjam da smo u stanju iz Bijeljine odnjeti čitav plijen", kazao je za SportSport.ba Anel Dedić veznjak Viteza koji će zauvijek biti zapisan u anale ovog kluba budući da je u prvoj utakmici Viteza u Premijer ligi protiv Travnika postigao gol i obezbjedio svoje mjesto u historiji ovog kluba.
TH 1950

slobodnjak
Kontakt:

Post Postao/la slobodnjak » 14 avg 2013, 19:33

Imao sam priliku gledati Vitez i Radnik na Piroti.Mogu reći da mi se ekipa Radnika puno više svidjela.Mislim da su bolji.Samo da konstatujem da nisu baš kako se kaze zasluzili pobjedu na Piroti.Imao je tu i Travnik itekako šansi za pobjedu.Uostalom i utakmica je bila puno bolja nego ona uspavanka sa Vitezom.Bod su zasluzili to svakako .Vidjećemo...

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 15 avg 2013, 15:31

Novo pojačanje NK "Vitez"

Borba za očuvanje premijerligaškog statusa će biti teška, iscrpljujuća, s brojnim sportskim preprekama a i onim drugim na koje baš nikako ne mogu utjecati. Shvatili su to u NK Vitez, svjesni da samo snagom momčadi i dobrim igrama taj teško stečeni status mogu i očuvati. Jer, drugoga izbora i puta i nemaju, a to je i razlog da su u svoje redove doveli još jednog snažnog i iskusnog napadača.

Riječ je o Branku Ćubrilu (1988.), Kaštelaninu (Kaštel Stari), dosadašnjem članu NK Val, prošlosezonskom prvaku treće lige „Jug", kluba koji je u ljetošnjem razigravanju razigravanju sa „Segestom" iz Siska nije uspio (2:1 i 0:2) izboriti drugoligaški status.

Ćubrilo je dijete splitskoga Hajduka, jedno vrijeme (trener Ivan Pudar) i prvotimac, a iza sebe ima i trogodišnje iskustvo igranja u hrvatskom drugoligašu Solinu.

„Pomalo i slučajno uspostavljen je kontakt sa Vitežanima, pokazali su interes za mojim angažmanom, a meni je privukao izazov bosanskohercegovačke elitne konkurencije. O Vitezu sam čuo i dobio samo lijepe informacije i evo me tu u konkurenciji i borbi za dres prvotimca. Momčad je dobra, konkurencija zaista jaka, dobro i kvalitetno se radi, lijepo sam primljen od rukovodstva iu suigrača ,a ja vjerujem da mogu i da ću dati doprinos u uspješnoj borbi, sada i mog Viteza, u očuvanju sadašnjeg statusa", kazao nam je stasiti Kaštelanin, Branko Ćubrilo.
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 15 avg 2013, 15:50

Mladost Doboj-Kakanj 1-2 Vitez

Jucer je odigrana utakmica protiv novog prvoligasa Mladosti, gdje je data prilika igracima koji su imali manju minutazu u ova 3 kola Premijer ligi. Strijelci: Marko Mišić i Branko Ćubrilo(novi igrac).
TH 1950

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 15 avg 2013, 16:32

Mišketa u prvih 11 protiv Radnika!!!

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 16 avg 2013, 17:36

Nogometaši Viteza na teškom ispitu u Bijeljini,igraci dns otputovali na nocenje

Nakon dobre igre protiv Željezničara koju nisu okrunili dobrim rezultatom (0:1), Vitez u Bijeljinu putuje s nadom i očekivanjima da će biti s(p)retniji, konkretniji i uspješniji.

„Gledali smo Radnika u prošlonedjeljnom susretu s Travnikom i vidjeli smo dobru, discipliniranu i organiziranu momčad. Međutim, uvjerili smo se da na ovom gostovanju nismo bez šansi. Naprotiv! Ponovo ćemo igrati otvoreno i agresivno, a ovaj put će nam nedostajati brzonogi Vidović koji je ozlijeđen u srijedu u prijateljskom susretu protiv novog federalnog prvoligaša Mladosti u Kaknju (1:2) i u četvrtak na treningu ozlijeđenog Badrova", kazao je pred gostovanje u Bijeljini, trener Viteza, Valentin Plavčić.

U prva tri kola dobro je igrao Haris Dilaver, hvali ga i trener, međutim gol nije postigao, a golovi su mu u „opisu radnoga mjesta" „Naš rad, trud, zalaganje i dobre igre do sada, na žalost, nisu i bodovno valorizirani. Za to je više objektivnih i subjektivnih razloga, nas optimizam i vjera u vlastite snage nisu napustili, a to je i razlog naših nadanja da će nam se sve to „vratiti" već u subotu u Bijeljini. Također se nadam da ću i ja, uz pomoć i podršku suigrača „proraditi" i golom u očekivano dobrom rezultatu sudjelovati", poručio je Dilaver

Prema riječima trenera Plavčića, ne promijeni li se što u zadnji trenutak, Vitez će u Bijeljini nastupiti u sastavu: Perković – Alić, Imamović, Brekalo, Pranjković – Jurić, Dedić, Kapetan, Livančić (Mišić) – Smriko, Dilaver. U konkurenciji za nastup u Bijeljini su i: Živković, Livaja, Šišić, Hasanović, J. Šantić i Kožulj.
TH 1950

FanVitez
Kontakt:

Post Postao/la FanVitez » 17 avg 2013, 09:57

Plavčić: Uz maksimalan napor do dobrog rezultata

Vitez će prvi premierligaški trijumf potražiti u Bijeljini, nakon remija odnosno dva poraza na startu nove sezone.

Trener Valentin Plavčić na put je poveo ukupno osamnaest igrača, a ovog puta za meč neće konkurisati Badrov i Vidović, koji su zadobili lakše povrede u prijateljskom susretu protiv Mladosti iz Kaknja (2:1).

“Znamo da nas očekuje jako teška utakmica protiv taktički disciplinovanog i uz to tehnički vrlo dotjeranog protivnika. Radnik smo gledali u Travniku gdje su se pokazali kao odlična ekipa. Mi ćemo uložiti maksimalan napor, nastojati susret učiniti što boljim, a ukoliko budemo igrali kao i u prethodna tri kola siguran sam da rezultat neće izostati odnosno da ćemo se u Vitez vratiti neporaženi”, izjavio je trener Viteza Valentin Plavčić.
TH 1950

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 17 avg 2013, 14:47

Perkovic(gk)

S.Badrov Imamović Jurčević(Brekalo) Perković

G.Jurić

Kapetan M.Mišić

Dedić

Smriko V.Vidović( Dilaver)

Evo ti Valentine formacija za danas i nosimo 3 boda kući ;)
by....mala barca.... 4-4-2

kaskader52
Kontakt:

Post Postao/la kaskader52 » 18 avg 2013, 15:40

Bice bolje idemo Vitez imamo igru,dobre igrace ,publiku a doci ce i rezultat.
SAMO VITEZ!!!!!!!!!!!!

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 18 avg 2013, 15:42

FanVitez je napisao/la:

jaoo,a sta si ti Nostradamus da prorices buducnost? :mrgreen: :lol:
Tu i tamo :mrgreen:
Allegri je gospodin!

white1950
Kontakt:

Post Postao/la white1950 » 18 avg 2013, 23:03

charli....znaš onu....tko drugom jamu kopa sam u nju upada!!

Odgovori

Natrag na “Niže lige”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.