EURO 2016 - Francuska - općenito

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Za koga ćete navijati na EP?

Belgija
5
2%
Engleska
45
15%
Francuska
21
7%
Hrvatska
49
17%
Italija
47
16%
Njemačka
48
16%
Portugal
12
4%
Španija
15
5%
Turska
26
9%
Ostali
24
8%

Ukupno glasova: 292

bvb
Kontakt:

Re: EURO 2016 - Francuska - općenito

Post Postao/la bvb » 23 jun 2016, 00:08

johnnyyK je napisao/la:Ima li igdje video Ronaldovog gola? I meni je se učinilo da je sumnujivo u najmanju ruku... :hmmmmm:
[youtube][/youtube]
Virtu4l je napisao/la:Ovaj sistem takmičenja je pun pogodak, posljednje kolo nikada nije bilo ovako zanimljivo i dramatično, da je po starom sistemu, gledali bi većinu revijalnih utakmica u posljednjem kolu. Bravo za uefu.
:thumbup:

Samo je sumnjivo sto Francuzi prije polufinala ne mogu igrati protiv pobjednika grupe :D. Ali nije im ispalo kako je trebalo.
Zadnja izmjena: bvb, dana/u 23 jun 2016, 00:12, ukupno mijenjano 1 put.

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 23 jun 2016, 00:11

procijenite sami
slika

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 23 jun 2016, 00:14

Virtu4l je napisao/la:Ovaj sistem takmičenja je pun pogodak, posljednje kolo nikada nije bilo ovako zanimljivo i dramatično, da je po starom sistemu, gledali bi većinu revijalnih utakmica u posljednjem kolu. Bravo za uefu.
Kada gledas s te strane da. Meni je realno sranje. Ima dosta ekipa koje ne zasluzuju da se nadju medju 16 najboljih ekipa starog kontinenta. Npr Turska je do zadnjeg trenutka mogla proci grupu iako je realno bila najgora repka na ovom Euru ili jedna od najgorih.

Na SP tog nema, poraz, remi i pakujes kofere. Sada ce se vjerovatno desiti da ce neka relativno slaba repka po imenima igrati polufinale. Npr Welsu je otvoren put skoro do polufinala. Wels kojem je Srbija znala zabiti 5 komada. Mislim svaka im cast, pokazali su ovo prvenstvo da su zasluzeno prosli, ali ja zelim gledati npr Njemacka Francuska a ne Njemacka Wels. Mozda se cak i "Grcka" ponovi ovaj put.
27.10.2020

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 23 jun 2016, 00:23

leorey je napisao/la:Kada gledas s te strane da. Meni je realno sranje. Ima dosta ekipa koje ne zasluzuju da se nadju medju 16 najboljih ekipa starog kontinenta. Npr Turska je do zadnjeg trenutka mogla proci grupu iako je realno bila najgora repka na ovom Euru ili jedna od najgorih.

Na SP tog nema, poraz, remi i pakujes kofere. Sada ce se vjerovatno desiti da ce neka relativno slaba repka po imenima igrati polufinale. Npr Welsu je otvoren put skoro do polufinala. Wels kojem je Srbija znala zabiti 5 komada. Mislim svaka im cast, pokazali su ovo prvenstvo da su zasluzeno prosli, ali ja zelim gledati npr Njemacka Francuska a ne Njemacka Wels. Mozda se cak i "Grcka" ponovi ovaj put.
To su sasvim nebitni parametri. Bitno je da je uzbudljivo do zadnjeg trenutka, neka se ponovi Grčka, sigurno neće biti nezasluženo. Svi 'velikani' su imali svoju šansu da budu prvi u grupi, ali neki od njih nisu bili dovoljno dobri. Ko je kriv Engleskoj što nije osvojila grupu i sad bi igrali sa S. Irskom, isto važi i za Španiju.

Ovo je bilo zaista uzbudljivo i stvarno nemam riječi, tabele su se mijanjale iz minuta u minut, sad si gore sad si dole, sjajno. Najbitnije je da su eliminisali nebitne i revijalne utakmice.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

hapuc
Kontakt:

Post Postao/la hapuc » 23 jun 2016, 00:30

andro234 je napisao/la:Sto ovo Islandanima golmani nemaju posebne dresove nego samo brane u suprotnoj garnituri :D
Imaju posebne golmanske dresove (crni, zeleni i crveni) ali zbog UEFA-inih pravila morali su imati bijeli.
MI NIKAD ODUSTATI NEĆEMO!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 23 jun 2016, 00:31

Virtu4l je napisao/la:
leorey je napisao/la:Kada gledas s te strane da. Meni je realno sranje. Ima dosta ekipa koje ne zasluzuju da se nadju medju 16 najboljih ekipa starog kontinenta. Npr Turska je do zadnjeg trenutka mogla proci grupu iako je realno bila najgora repka na ovom Euru ili jedna od najgorih.

To su sasvim nebitni parametri. Bitno je da je uzbudljivo do zadnjeg trenutka, neka se ponovi Grčka, sigurno neće biti nezasluženo. Svi 'velikani' su imali svoju šansu da budu prvi u grupi, ali neki od njih nisu bili dovoljno dobri. Ko je kriv Engleskoj što nije osvojila grupu i sad bi igrali sa S. Irskom, isto važi i za Španiju.

Ovo je bilo zaista uzbudljivo i stvarno nemam riječi, tabele su se mijanjale iz minuta u minut, sad si gore sad si dole, sjajno. Najbitnije je da su eliminisali nebitne i revijalne utakmice.

To je istina, ne moze se reci da ovaj Euro nije zanimljiv dosad, iako je palo malo golova. Ko god dodje u finale , doci ce zasluzeno. Meni ovaj format nije nesto, jednostavno sto imam osjecaja da je lakse proci nego ispasti u grupi i onda se gubi draz do knock-out faze, ali evo nadomjestili su to u zadnjem kolu jer je bilo zanimljivo do zadnjeg trenutka, za sto opet krivicu snose velike repke jer nisu pobjedjivale bas.
27.10.2020

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 23 jun 2016, 00:32

leorey je napisao/la:
To je istina, ne moze se reci da ovaj Euro nije zanimljiv dosad, iako je palo malo golova. Ko god dodje u finale , doci ce zasluzeno. Meni ovaj format nije nesto, jednostavno sto imam osjecaja da je lakse proci nego ispasti u grupi i onda se gubi draz do knock-out faze, ali evo nadomjestili su to u zadnjem kolu jer je bilo zanimljivo do zadnjeg trenutka, za sto opet krivicu snose velike repke jer nisu pobjedjivale bas.
Možeš itekako. Fromat je samo zadnje kolo učinio zanimljivim a do tad si imao bunkerfest svaku drugu utakmicu ali **** to je valjda moderni nogomet.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 23 jun 2016, 01:30

Portugal ima dva dana odmora, Engleska i Francuska po sedam. :urnebes:

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 23 jun 2016, 01:35

Hrvati do kraja prvenstva u plavim dresovima, oni kockasti valjda zabranjeni jer su kao "ustaško" obilježje :rol:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Nitro
Kontakt:

Post Postao/la Nitro » 23 jun 2016, 01:37

SlevinKelevra je napisao/la:Portugal ima dva dana odmora, Engleska i Francuska po sedam. :urnebes:
Nevjerovatno kakav propust UEFE, pa ovo je katastrofa s obzirom da znamo kakvu su utakmicu odigrali danas... Svi svim srcem za portugalske ratnike! :salut:
Going on up to a spirit in the sky...
It's where I'm gonna go when I die...
And when I die and they lay me to rest...
I'm gonna go on the piss with Georgie Best!!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 23 jun 2016, 01:43

Vidim Hrvati koliko toliko lak žrijeb imaju, samo da prođu Portugal i vrata polufinala su im otvorena. Lično bi volio da doguraju daleko, po mogućnosti do finala.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 23 jun 2016, 08:26

Svi ostrvljani prošli dalje :tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

WolfOfWallStreet
Kontakt:

Post Postao/la WolfOfWallStreet » 23 jun 2016, 08:30

Nitro je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Portugal ima dva dana odmora, Engleska i Francuska po sedam. :urnebes:
Nevjerovatno kakav propust UEFE, pa ovo je katastrofa s obzirom da znamo kakvu su utakmicu odigrali danas... Svi svim srcem za portugalske ratnike! :salut:
Hrvatska 3, jbt koja glupost, al zato pobjednik grupe A igra zadnji dan 1/8 :thumbdown: :thumbdown:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 23 jun 2016, 08:31

[youtube][/youtube]

Kakva nacija :bow:

kiM.
Kontakt:

Post Postao/la kiM. » 23 jun 2016, 08:38

Lillard je napisao/la:
kiM. je napisao/la:Katastrofalan novi sistem takmičenja, u potpunosti PROTIV. Komično zvuči da u KO fazi pratimo niz "niskoplasiranih" reprezentacija, čime takmičenje gubi čar.
Otočki derbi između Velsa i S. Irske vrlo teško da ispratim. Očekujem -2.5, kao i duel Švicarske i Poljske. :hmmmmm:

PS. Vrlo loš žrijeb, gdje Hrvatska i Belgija imaju otvorena vrata za 1/2 finale, dok već na početku gubimo Španiju/Italiju, a u nastavku vrlo mogući međusobni meč s Njemačkom, dok će Engleska na megdan Francuskoj. Šteta. Navedene mečeve sam očekivao kao finiš prvenstva. Vrlo lahko da autsajder ugrabi puni plijen. :think:
Pa da je sve ispalo kako treba ne bi sada srao o lošem sistemu natjecanja. Ali kad su manje reprezentacije pomrsile račune velikima, onda je to problem :puke:
Komičan quote. Sem Portugala koja je repka zakazala, odnosno eliminisana? Suludo je da autsajderi igraju KO fazu, odnosno da s 3. pozicije idu dalje. Totalno protiv takvih pravila.

Irska demolirana od strane Belgije, pa ipak prođu u daljni krug takmičenja... Ili da Turska ima postojeću šansu za nastavak, iako su prije toga prosuli bodove kontra Hrvatske i Španije. Sve u svemu, potrebne su izmjene. :kafa:
#BILDNOTWELCOME

PanajotPano
Kontakt:

Post Postao/la PanajotPano » 23 jun 2016, 09:14

Raonffa je napisao/la:Ne znam šta i dalje kenjate za reprezentacije, tu su one koje su zaslužile da budu tu i završeno. Smarate sa tom glupom pričom.
:tokralju:

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 23 jun 2016, 09:15

Da su Španjolska, Engleska i Portugal završili prvi u skupinama, ždrijeb bi bio ravnomjeran i "manje" reprezentacije ne bi imale "otvoren put do finala"...

Ali sada kad su im pomrsile račune, naravno da ćemo kmečat jer su na jednoj strani velike reprezentacije, a na drugoj ove iz drugog plana :cry:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 23 jun 2016, 09:25

Ja bi radije dozivio jos jednu Grcku, nego jos jedno prvenstvo uspavanke Spanije.Al eto srecaa je da su na talijane naletili pa ce odma kuci :opaopa:
Valjda ostane ovaj sistem takmicenja :pray:
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 23 jun 2016, 09:51

Evo razradio sam sistem!

npr uzećemo EURO 2020
Direktan plasman osiguravaju domaćin i prvak Evrope

Kvalifikacije za EURO 2020 - ukupno 9 grupa
7 grupa po 6 ekipa + 2 grupe po 5 ekipa u koje će biti smješteni domaćin i prvak Evrope (prijateljske sa ekipama iz te 2 grupe)
Prve 2 ekipe obezbjeđuju plasman na EURO 2020 (ukupno 18 ekipa iz 9 grupa)

EURO 2020 se igra sa 20 ekipe (18 iz kvalfikacija + domaćin + prvak Evrope)

Formira se 5 grupa po 4 ekipe

Prvoplasirani idu direktno u 1/4 finala (5 ekipa)
Drugoplasirani i najbolji trećeplasirani razigravaju za 1/4 finala (5+1 ekipa)

Jako je bitno kako ćeš završiti u grupi jer to ovisi s kim ćeš igrati (gledaju se bodovi, gol razlika, postignuti golovi i sl.) - tako bi se izbjegle kalkulacije unaprijed ukrštanja grupa.

Za doigravanje se formira tabela drugoplasiranih:
1. najbolji drugoplasirani
2. ----
3. ----
4. ----
5. najslabije drugoplasirani
6. najbolji trećeplasirani

Doigravanje se igra po tabeli
A: 1 vs 6
B: 2 vs 5
C: 3 vs 4

Isto tako se formira tabela najboljih prvoplasiranih (gledaju se bodovi, gol razlika, postignuti golovi i sl.)
1. najbolji prvoplasirani
2. ----
3. ----
4. ----
5. najslabije prvoplasirani

1/4 finala:
E: 1 igra sa pobjednikom C
F: 2 gra sa pobjednikm B
G: 3 igra sa pobjednikom A
H: 4 igra sa 5 iz grupe najboljih prvoplasiranih

1/2
E vs H
F vs G

Format od 24 se pokazao neatraktivnim, format od 20 bi bio taman.
Kroz kvalifikacije bi se izbjegao baraž i išla bi samo prva 2 direktno na EURO
Kroz grupnu fazu bi prvoplasirani bili nagradjeni direktno na 1/4
Kroz doigravanje bi se pruzila prilika drugim i najboljem trecem da izbore 1/4
ne bi bilo ukrstanja grupa, vec prema zaslugama u grupnoj fazi koliko si bodova prikupio, golova dao, i pobjeda ostvario

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 23 jun 2016, 11:42

dscile je napisao/la:
PanajotPano je napisao/la:
dscile je napisao/la: Isto tako glupo mi je da se moze desiti da broj zutih/crvenih odredi ko ide dalje..
.
To nije nista novo, na svakom prvenstvu imas desetak kriterijuma kad su timovi izjednaceni.

Al to treba trista jada da se poklopi pa da to odlucuje.
Ima desetak.. ali ovo je treci po redu tiebreaker kada se radi o trecem mjestu, to i jeste poenta.
Pa koji bi ti kriterij uzeo a da je pošten :?:

Odgovori

Natrag na “UEFA Euro 2016”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.