Kuntić: Zvijezda i Velež su tu negdje po kvaliteti
Zoran Kuntić, trener Nogometnog kluba Zvijezda iz Gradačca, smatra da se njegovi izabranici mogu nositi s Veležom u osmini finala Kupa Bosne i Hercegovine.
Prije nego smo se dotakli teme o parovima osmine finala Kupa, Kuntić nam je kazao kako je ostvarena zaslužena pobjeda nad Čelikom u prošlom kolu BH Telecom Premijer lige i kako je zadovoljan igrama svoje momčadi u posljednje vrijeme.
"Mislim da je zaslužena pobjeda. Momci su nagrađeni s tri boda zbog onoga što su pružili na terenu. U zadnje tri utakmice, četiri ako računamo i Kup, nismo primili gol. Dakle, uspjeli smo da se stabiliziramo nakon onog početnog šoka i četiri poraza", kazao je Kuntić za SportSport.ba.
Sljedeću prvenstvenu utakmicu Zvijezda igra s Rudarom u Prijedoru, čiji su nogometaši deklasirani proteklog vikenda u Banjoj Luci, no Kuntić ne misli da je riječ o slabom protivniku.
"Rudar ima kvalitetniju ekipu nego prošle godine, kada sam ja došao u BiH. Doveli su usput i nekoliko dobrih igrača, tako da nas sigurno ne čeka lagan zadatak. Naravno, znamo šta želimo i zbog čega idemo u Prijedor."
Današnji žrijeb parova osmine finala Kupa dodijelio je Zvijezdi mostarski Velež.
"Kup je uvijek drugačiji od prvenstva. Dosta je klubova koji nisu u konkurenciji za osvajanje titule, pa gledaju šansu za Evropu kroz Kup. Velež je, tu negdje, u našem rangu. mogli smo dobiti i jačeg i slabijeg protivnika. Dajem nam podjednake šanse".
U svom rosteru Kuntić ima veliki broj igrača. Protiv Rudara iz Ugljevika u šesnaestini finala Kupa dao je šansu igračima "iz drugog plana".
"Imam 20-ak igrača na koje mogu računati, možda mogu bez problema sastaviti jedan novi kompletni tim, i nije loše kada se u Kup utakmici da šansa nekim mlađim igračima i onima koji inače ne igraju često, jer tada daju sve od sebe da opravdaju očekivanja i iznenade. Tako su mene moji momci iznenadili protiv Rudara i slavili s 5:0", rekao nam je srbijanski stručnjak, koji se odmara u Beogradu, na kraju razgovora.
Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"