Rekonstrukcija stadiona u BiH

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 26 sep 2018, 01:08

japa je napisao/la:Pa nije zavrsena jer nema love, da ima sigurno bi je zavrsili...Koliko samj a skontao vas stadion gradi grad Tuzla, smijesno je ocekivati da oni to sami naprave bez pomoci kantona pa i entiteta. Oni to mogu sami napraviti ali ovako iz milion djelova.
Ti se praviš svjesno lud ili si komad teletine. :wave:

Pa brate što opravdaš ono što ničemu ne valja?

Tušanj je promašaj i ne treba uopšte raspravljati o promašaju.

U Tuzli žive jako dobri ljudi koji zaslužuju bolje, a ne ovo što sad imaju! :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 sep 2018, 04:40

U Tuzli je fakat onaj sjever promasen projekat. Unistili su stazu, a mogli su realno za milion maraka, napravit negdje atletski stadion. Pa u Opcini Novi Grad, ljudi za 100k napravise stazu, a u boljem je stanju od svih u drzavi. Kao bivsi clan AK, mislim da bi svi pristali na to da se izmjesti klub na sopstveni stadion, a i za rekreativce, te kardio treninge drugih sportova. Uvest simbolicne naknade za koristenje, i eto ti samoodrziv stadioncic. Uvest poslije 19h fudbalske termine, preko zime balon, i eto ti prihoda.
Ovako imas neuslovan sjever, i masakriranu stazu, koja je neupotrebljiva cak i za treninge, a kamoli natjecanja. :crazy:

Za 7-8 miliona KM, koliko je do sad ulozeno, mogla se izgradit pristojna natkrivena replika zapada na istoku, i sredit prostor oko staze i uopceno stadiona. Te uz neki izlazak u Evropu, te podrsku sponzora i vladajucih struktura finansirat dalje radove, kao sto to radi Zeljo. Ni Kanton, ni Grad nisu budale da ulazu u vecem omjeru u nesto nerentabilno, te nerealno. Onaj projekat se isplati u Sarajevu, stadion oko 20-25k, da bude nacionalni stadion, te popriste svih sportskih desavanja. U atletici postoji milion takmicenja i mitinga, koji bi se mogli napravit i samo od toga i fudbala bi bio rentabilan.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 sep 2018, 13:01

KrajisnikBosnjak je napisao/la:
japa je napisao/la:Pa nije zavrsena jer nema love, da ima sigurno bi je zavrsili...Koliko samj a skontao vas stadion gradi grad Tuzla, smijesno je ocekivati da oni to sami naprave bez pomoci kantona pa i entiteta. Oni to mogu sami napraviti ali ovako iz milion djelova.

U Tuzli žive jako dobri ljudi koji zaslužuju bolje, a ne ovo što sad imaju! :bih:
Pa zasluzuju i u drugim gradovima bolje pa nemaju, koji su to bolji stadioni od Tusnja? Bojim se da na ovim sprotskim temama djeluju stranacki botovi zelene boje..

KrajisnikBosnjak
Kontakt:

Post Postao/la KrajisnikBosnjak » 26 sep 2018, 14:31

japa je napisao/la:
KrajisnikBosnjak je napisao/la:

Pa zasluzuju i u drugim gradovima bolje pa nemaju, koji su to bolji stadioni od Tusnja? Bojim se da na ovim sprotskim temama djeluju stranacki botovi zelene boje..
Popišam se na SDA partiju,a i sve ostale.
Bolje? :bih:
⚜ Simpatizer reprezentacija BiH i FK Sarajevo 🔴⚪

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 26 sep 2018, 14:36

Kakve veze ima boja stranke ako je stadion neuslovan.....Da mi je otac rodjeni :facepalm:
Nema ni na ovom forumu vise konstruktivne diskusije,otislo sve u krasni svaka tema prepucavanja postala. ..
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

"Od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani." ("Pavlimir", 1632.)
Junije Palmotic

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 26 sep 2018, 14:41

Mislim razumijem ja negodovanje sporo se napreduje, mozda griejsim ali meni ovo vise lici na politiku gledam potpis ovog lika brcanska malta frajer je nabrojao sve sportske kolektive u Tuzli i okrivljuje onog gradonacelnika. Mislim ne bi da budem iciji advokat ali koliko ja znam sport je u nadleznosti kantona (a znamo ko im je na vlasti tamo) budzeti kantona su superiorni u odnosu na budzete opstina i gradova, minstarstvo za sport je na kantonalnom nivou. Za propast sporta, zdravstva, obrazovanja ne mzoes kriviti nacelnike osptina i gradonacelnike jer za ulaganja u to oni nemaju sredstva niti je to njihova nadleznost, to sto propadaju sportski kolektivi obrati se kantonalnim i federalnim vlastima, sve poluge moci su u njihovim rukama. Sta sad ja trebam sto nije bilo vode u Sarajevu kriviti nacelnika opstine Novo Sarajevo Koldzu a znamo svi da je za to odgovaran kanton i njihova firma Vodovod i kanalizacija?

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 26 sep 2018, 14:53

pa grad je pravio taj stadion. sta spinujes bolan :rol:
Srdjan Stanic pitarski ker

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 26 sep 2018, 15:09

osobaodpovjerenja je napisao/la:pa grad je pravio taj stadion. sta spinujes bolan :rol:
Pa pusti ga vidis da bulazni...
Sto prozivas kaze nacelnika pa on vlada 20 godina ne vlada moj otac gradom.
Giganta KK Sloboda Ditu grad ugasio nije moj otac.
Ne zna covjek kako funkcionisu stvari a bulazni.
Pa sto su kretali u projekat ni tada nije para bilo...Zasto nije realniji....U skladu mogucnosti.
I ovih 7 miliona mogli su bolje utrositi daleko bolje...
Gledaj tribine Zelje za tri miliona...
Mi smo mogli na istoku imati za 7 haos....Sa svim potrebama za evropu.
A stadion bi sada bio ljepsi sa dvije tribine umjesto ovog rugla.
Ma kome ja objasnjavam.
"Ako doznaju Bošnjaci da neću sam samcat biti u ratu, hrabrije će vojevati." (pismo Papi Piju II 1462.)
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 26 sep 2018, 17:52

slika
slika
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 27 sep 2018, 11:15

AshburtonG je napisao/la:U Tuzli je fakat onaj sjever promasen projekat. Unistili su stazu, a mogli su realno za milion maraka, napravit negdje atletski stadion. Pa u Opcini Novi Grad, ljudi za 100k napravise stazu, a u boljem je stanju od svih u drzavi. Kao bivsi clan AK, mislim da bi svi pristali na to da se izmjesti klub na sopstveni stadion, a i za rekreativce, te kardio treninge drugih sportova. Uvest simbolicne naknade za koristenje, i eto ti samoodrziv stadioncic. Uvest poslije 19h fudbalske termine, preko zime balon, i eto ti prihoda.
Ovako imas neuslovan sjever, i masakriranu stazu, koja je neupotrebljiva cak i za treninge, a kamoli natjecanja. :crazy:

Za 7-8 miliona KM, koliko je do sad ulozeno, mogla se izgradit pristojna natkrivena replika zapada na istoku, i sredit prostor oko staze i uopceno stadiona. Te uz neki izlazak u Evropu, te podrsku sponzora i vladajucih struktura finansirat dalje radove, kao sto to radi Zeljo. Ni Kanton, ni Grad nisu budale da ulazu u vecem omjeru u nesto nerentabilno, te nerealno. Onaj projekat se isplati u Sarajevu, stadion oko 20-25k, da bude nacionalni stadion, te popriste svih sportskih desavanja. U atletici postoji milion takmicenja i mitinga, koji bi se mogli napravit i samo od toga i fudbala bi bio rentabilan.
Najzalosnije je sto je taj sjever izgradjen i pare su vec potrosene.Sad nit ga rusiti nit nastaviti graditi dalje.Jedina nada za Tuzlu da ce doboti normalan stadion je da ovaj Husic izgradi nesto kao sto je obecavao i vise puta ponavljao na skroz drugoj lokaciji a da tusanj ostane atletski.Al koliko je to realno ne bi znao.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 28 sep 2018, 00:35

osobaodpovjerenja je napisao/la:pa grad je pravio taj stadion. sta spinujes bolan :rol:
Pa znam da jeste i zato i stadion i jeste takav ne znam jeste vi stvarno glupi ili se pravite? Sta ocekujes lokalna zajednica da napravi savrsen stadion? hahaha pa vidi budzet opstine centar i vidi Koseva na sta lici i kako ga odrzavaju, a Olimpijski stadion je u pitanju...Poenta i jeste to da grad pravi taj stadion a trebao bi samo da ucestvuje u tome a ne sve on da se bavi. Po meni jedina greska tih vlasti je sto su i ulazili u taj projekt ali vjerovanto da nisu svi bi im to nabijali na nos i pricali o stadionu. Po meni je suludo da lokalna zajednica pravi stadion i nije ni cudo sto voako sporo ide, ne kontam sta ocekujete?

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 28 sep 2018, 00:41

Brcanskamalta je napisao/la:
Pa pusti ga vidis da bulazni...
Sto prozivas kaze nacelnika pa on vlada 20 godina ne vlada moj otac gradom.
Giganta KK Sloboda Ditu grad ugasio nije moj otac.
Ne zna covjek kako funkcionisu stvari a bulazni.
Pa sto su kretali u projekat ni tada nije para bilo...Zasto nije realniji....U skladu mogucnosti.
I ovih 7 miliona mogli su bolje utrositi daleko bolje...
Gledaj tribine Zelje za tri miliona...
Mi smo mogli na istoku imati za 7 haos....Sa svim potrebama za evropu.
A stadion bi sada bio ljepsi sa dvije tribine umjesto ovog rugla.
Ma kome ja objasnjavam.
Prvo meni prica da bulaznim a onda spominje Zeljinu tribinu, pa kralju dodji na tu tribinu i vidi je pogotovo kad kisa padne, protiv Belgije lokva tri metra na ulazu u istu. Sta ti vidio plave se stolice sve lijepo na tvu izgleda, dodji posjeti je pa ces da vidis da ova tribina nije ni 50% zavrsena. Sklepana najjeftnijie moguce, stolice plasticne nerasklopive moras gaziti preko njih da dodjes do nekih djelova tribine, vanjska strana netaknuta, krov se ceka donacija uefe, pricaj mi molim te o tribii :rol: Vidis da nije nigdje sve savrseno i kako ce biti kad su svi kokuzi mrtvi.

Vas kosarkaski klub je ugasio nedostatak love i sponzora, i to sto su ga vodili nesposobni ljudi, ako ga jevodio vas gradonacelnik onda ok i ja se slazem sa tobom.

osobaodpovjerenja
Kontakt:

Post Postao/la osobaodpovjerenja » 28 sep 2018, 09:20

Kakve ti gluposti druze mlatis, to nije realno. :rol:
Srdjan Stanic pitarski ker

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 28 sep 2018, 11:15

Naravno, a ti si mi prebistar, stvarno sve sto si naveo ima logike, argumenti na nivou. Jaran ti je jos bistriji, fol prica o nekim dobrim tribinama i nekvaliteti istih a istok Grbavice mu dobar i primjer kako se moze. Istok Grbavice jeste dobar kad ga uporedis sa onim sto je bilo prije ali na nekom vecem nivou ono je polutribina.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 28 sep 2018, 18:54

Ja mislim da @ Brcanskamalta misli da je Tusanj mogao izgledat kao stadion Brage iz Portugala
Naravno u manjem obliku
Bragin prima 30 000
Tusanj 10000-11000
Uz novi travnjak stadion Tusanj ko bonbona

JaskoBiH
Kontakt:

Post Postao/la JaskoBiH » 28 sep 2018, 20:30

Ma ne treba sa njim raspravljati uopste,klasicni provokator.On je dobar na onoj temi prepucavanja hahah samo kontrira.

Brcanskamalta
Kontakt:

Post Postao/la Brcanskamalta » 29 sep 2018, 01:48

Frajer ne konta i bog......Pa cijeli projekat je nerealan i preglomazan.........Od samog pocetka se radi pogresno......Zasto uopste pocinjati nesto sto je neizvodivo...nepotrebno,preglomazno,finansijski neisplativo...Dzaba coravom pokazivati i gluhom objasnjavati...boze sacuvaj
Stjepan Tomasevic

Junije Palmotic

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 29 sep 2018, 02:27

Brcanskamalta je napisao/la:Frajer ne konta i bog......Pa cijeli projekat je nerealan i preglomazan.........Od samog pocetka se radi pogresno......Zasto uopste pocinjati nesto sto je neizvodivo...nepotrebno,preglomazno,finansijski neisplativo...Dzaba coravom pokazivati i gluhom objasnjavati...boze sacuvaj
Najbolja je opcija bila izmjestit atletsku stazu, tj. napravit negdje stadioncis neki, sa jednom tribinicom za max 1000 ljudi.

Na Tusnju renovirat travnjak, napravit istok i pocet u rekonstrukciju zapada. Natkrit obje tribine, i eto ti 10k mjesta. U slucaju potrebe i mogucnosti, radit nekad sjever i jug i to je to. Ovako jbt centar sjevera je sigurno 40ak metara od gola. Krenulo se nepotrebno u megalomanski projekat i neku arenu. Da li neko zna, da li oni uopce rade po projektu ili daj sta das sad? Da li planiraju spojit tribine?

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 29 sep 2018, 11:29

Sinoc u 12 na Grbavici reflektori rade
Sta se radi? Ocitonda je protiv Slobode igrana utakmica a hibrid nije bio zavrsen na cijelom terenu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 29 sep 2018, 11:50

Pa radi se hibrid, fino je receno da ce se radovi izvoditi osam dana cijeli dan i noc...Nije bio zavrsen hibrid ali to ne predstavlja problem da se odigra utakmica ne treba tu neko primanje to se samo umjetna trava stavlja sa pravom koja je vec tu i to je to. Ono sto sam ja primjetio na utakmici je da se sa ovim hibridom mnogo manje ostecuje travnjak i poslije poluvremena nema onoliko onih busena trave sto otpadaju inace pa ih radnici kupe...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: vedinjo98 i 2 gosta.