Premijer liga BiH - aktuelno

nastrojeni21
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la nastrojeni21 » 11 jan 2024, 12:19

Par banjalucana pokusava slabije klubove nasih istocnih (ne)prijatelja predstaviti kao klubove sa nekim dobrim budzetima koji su kako oni kazu, sa budzetima u rangu Veleza, Zelje, Tuzle, ako ne i veci. Juce bila vijest da Radnicki gdje je Dudic jos ne zna gdje ce na pripreme a pojacanja im zavise od budzeta opstine, ali izvori iz Banja Luke kazu drugo...Jedan tvrdi da Radnik iz Surdulice moze dati vecu platu nego nasi klubovi izuzev tri prva. I sve to kako bi opravdali odlazak tog golmana.

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 11 jan 2024, 12:20

Falilo je ovo jedinstvo sarajlija u zadnjih par godina, nebitno sto im je zajednicki razlog sto Velez dobija 1.5m od fbih.
S druge strane im je vise krivo sto velez dobija nego ovi medjugorci a to nam daje jasnu sliku o nama, bosancima i hercegovcima. :kafa:

Ja npr. zelim i zeljeznicaru i sarajevu milion ipo od fbih ili drzave - sarajevu da ulozi jos milion ipo u igracki kadar, a zeljeznicaru da vrati dugove s tim parama. Pozdrav
#musvdg

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 11 jan 2024, 12:23

mosarajvosa83 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:15
tersnakvadrat je napisao/la:
11 jan 2024, 12:08
11 jan 2024, 12:02
Nadam se da nece vise druge prozivati da su politicka prcija i slicno,njihov klub godinama zivi na racun budzeta Federacije a ovdje nam suplje prosipaju.
Prcija ti ona sto te je okotila na ledinama Romanije. Odavno neko zatucaniji na ovoj temi nije pisao.
Opet ovim neko drma kavez? Jos niste naucili da komunicirate bez uvreda? Napisao sam da druge prozivate da su politicka prcija,moras malo citat bolje. Lafo meni kazu da se smirim,ovdje Cirilo orgija danima,loslije mu se pridruzi i brat Balorda Metodije1 :rol: Pisacu jos vise,nista se nemojte brinuti.
Ko je napravio stadion Kosevo mongoloidu ?

slika
Zadnja izmjena: tersnakvadrat, dana/u 11 jan 2024, 12:27, ukupno mijenjano 2 puta.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:24

1922VFC1981 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:20
Falilo je ovo jedinstvo sarajlija u zadnjih par godina, nebitno sto im je zajednicki razlog sto Velez dobija 1.5m od fbih.
S druge strane im je vise krivo sto velez dobija nego ovi medjugorci a to nam daje jasnu sliku o nama, bosancima i hercegovcima. :kafa:

Ja npr. zelim i zeljeznicaru i sarajevu milion ipo od fbih ili drzave - sarajevu da ulozi jos milion ipo u igracki kadar, a zeljeznicaru da vrati dugove s tim parama. Pozdrav
Mi te pare nismo vidjeli kad smo igrali playoffove i kad smo dva puta zaredom bili sampioni a ne sad. Vi dobijate tj naveci finansijer godinama vam je politika i Federacija,dok za druge govorite da su politicke prcije. Vidim ovdje sta nam zelite i mislite,na osnovu toga i formiramo misljenje ovdje na forumu sto se dosta razlikuje od stvaenosti.

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 11 jan 2024, 12:25

invincible1921 je napisao/la:
11 jan 2024, 11:58
r3start je napisao/la:
11 jan 2024, 11:25
Kakve sve komentare citam nevjerovatno.
Ljudi moji svi vi koji dijelite Mostar na ovu ili onu stranu shvatite da je Mostar jedan grad svih Mostaraca pa
bili oni desno ili lijevo od Neretve.
Zasto je toliki problem ako je u pitanju gradnja cak 2 stadiona u gradu Mostaru plus sportska dvorana?
Pola grada npr nije nikad preslo preko starog mosta...vjerovatno i mnogi s ove teme...zamisli ti zivis u sarajevu 30 godina i nikad na bascaesiji nisi bio...

Mostar je jedan grad samo na karti...kakvo jedinstvo kaki qrci palci.
Dovoljno je procitat par ovakvih komentara da skontas ima li se smisla raspravljat s takvim likovima. Gdje ti bola zivis, izadji malo iz kuce, dodji u Mostar slobodno i ne slusaj price iz srca sehera. Bices jedan dan moj gost i provest cemo dan na "lijevoj" obali, a drugi dan ce te jedan od forumasa s "lijeve" obale ugostit i provodat po "desnoj"

Jedno je prepucavanje velez zrinjski, gdje ce uvijek bit i tuce i **** i svega, a sasvim drugo su normalni ljudi koji ce u svaka doba dana otic u bilo koji dio svog grada. Mostar je puno vise od samog nogometa, ali vi sve gledate kroz sukobe ultrasa i red armya sto je jedno vrlo vrlo zaostalo razmisljanje.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 12:28

nastrojeni21 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:19
Par banjalucana pokusava slabije klubove nasih istocnih (ne)prijatelja predstaviti kao klubove sa nekim dobrim budzetima koji su kako oni kazu, sa budzetima u rangu Veleza, Zelje, Tuzle, ako ne i veci. Juce bila vijest da Radnicki gdje je Dudic jos ne zna gdje ce na pripreme a pojacanja im zavise od budzeta opstine, ali izvori iz Banja Luke kazu drugo...Jedan tvrdi da Radnik iz Surdulice moze dati vecu platu nego nasi klubovi izuzev tri prva. I sve to kako bi opravdali odlazak tog golmana.
Imaju velike budzete, ali u dinarima :urnebes:

Cuj covjek pod ugovorom zatrazio da ode i otisao - u Zeleznicar Pancevo.

Nece oni da priznaju da je Borac u problemima i da je rasulo u svlacionici. Onaj jedan momak, mislim sa nickom @Maradona, je otvoreno pricao sta i kako se tamo trenutno desava. Sto nece ostali da pricaju ne znam, valjda misle da cemo ih zajebavat.

Iskreno mislim da nemaju razloga za brigu. SNSD hoce titulu i pogurace ih i u ovoj polusezoni, sto parama sto na druge nacine.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 11 jan 2024, 12:29

VenamaHrabrih je napisao/la:
11 jan 2024, 11:51
Mostar posjeduje razvojni potencijal. Njihov razvoj se trenutno bazira na turizmu, pa otud i veća količina živog kapitala. Turizam i jest takva grana privrede gdje se novci odmah "vide", lakše se zarade što ga čini primamljivom granom privrede. Uz protok ljudi, dolazi i do razvoja trgovine, protoka roba i sl. Tu se onda može razviti i vjerski, sportski, ekskurzivni i ostale vrste turizma. Mana mu je što zavisi od godišnjeg doba. Ako dva ljeta propadnu, ili se dese neke nepredviđene katastrofe, sve to pada kao kula od karata. Meni je drago da se Mostar budi i da se ulaže i u neke druge stvari, kao što su poljoprivreda i e-obnovljivost. Međutim, gledajući širu sliku, a malo ću se možda grubo izraziti, Mostar je, iako zaista ima potencijal, tek predgrađe Sarajeva. Kada već pominjemo turizam, prosječan turista će prije doći u Sarajevo, a u Mostar trknuti "naobdan", jer realno, turistički se u Mostaru nema šta duže gledati od pola dana. Koliko god meni Mostar bio drag, a jeste, još uvijek je usputna stanica i mjesto za "hajmo trknut". Za nešto više, neophodno je popraviti i izgraditi infrastrukturu da bi ljudi maksuz išli u MO, zapošljavati ljude van turističkog sektora itd. Itinerer prosječnog turiste: dolazak u Satajevo - Čaršija, znamenitosti, žičara (dva-tri dana), skok do Mostara uz usputnu janjetinu, šetnja Starim Gradom, a već po podne produženje na more par dana i povratak u SA uz moguća usputna zaustavljanja u Međugorju, Stocu, Žitu. Sve skupa 7-8 dana. Ako ćemo gledati turističko-putopisno-geografski, Mostar je usputni han (ugodan i lijep, ali han) između Sarajeva i Dubrovnika.
Lično meni je drago što su dobili novac iz budžeta, iako mi nije jasan sistem raspodjele. Nadam se da će ga iskoristiti na ispravan način i biti prava zdrava konkurencija Sarajevu u svemu, a ne samo fudbalu
Ja kad sam pisao da Mostar itekako dobro profituje i zivi od Sarajeva i agencija koji salju rute naobdan, napadose me. :shock:
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:30

11 jan 2024, 12:23
11 jan 2024, 12:08

Prcija ti ona sto te je okotila na ledinama Romanije. Odavno neko zatucaniji na ovoj temi nije pisao.
Opet ovim neko drma kavez? Jos niste naucili da komunicirate bez uvreda? Napisao sam da druge prozivate da su politicka prcija,moras malo citat bolje. Lafo meni kazu da se smirim,ovdje Cirilo orgija danima,loslije mu se pridruzi i brat Balorda Metodije1 :rol: Pisacu jos vise,nista se nemojte brinuti.
https://v3.olx.ba/artikal/23186156/
Evo ovako vam svaka konverzacija sa livadicima zavrsava. Ovo neka vam bude primjer. Inace uvijek poslije ide prica primili se Pitari,provociraju itd a realnost je da se prime ovdje kao saucesce,da psuju,vrijedjaju to je taj dosljacki mentalitet,mozes ti u grad ali selo iz tebe nikad Gledaj njemu je neki sal mjerilo neceg :rol: Nakon sto mu je Federacija glavni sponzor on ima obraza doci i prozivat nekog? SDA i drzava nije nama pravila stadion vec je to njihov stadion kojeg nisu u stanju da naprave 20 godina,vazno je da lupaju za vas milione. Inace mi nismo poligon politickih stranki kao sto ste vi,nama u upravi nisu politicki pijuni ni sad ni prije.

TurkishAirlines

Post Postao/la TurkishAirlines » 11 jan 2024, 12:30

Treba jos da na sjednici VladeFBiH odobre da se plate igraca i trenera Veleza isplacuje kroz budjet Federacije. Ostalo su sve dobili.
Free PALESTINA

MIRVICU ODLAZI!!!

#sirimopozitivu

"Imati i ne znati, gore je nego nemati"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jan 2024, 12:31

Iako nije jasno definirano tačno za šta su Velež i Zrinjski dobili po 1,5 milion KM, pretpostavka je da se radi o renoviranju stadiona Rođeni i Pod Bijelim brijegom.
Naravno da nije jasno definirano, upravo da bi mogli trošiti pare kako oni žele, odnosno na potrošnju, a ne samo za radove na stadionu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:33

TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 12:30
Treba jos da na sjednici VladeFBiH odobre da se plate igraca i trenera Veleza isplacuje kroz budjet Federacije. Ostalo su sve dobili.
To odavno rade samo na drugi nacin. Hasic SDA pijun vise nije u klubu,cak vise nije ni sponzor. Apsolutno sve im preko politike ide od uprave do sponzora

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 11 jan 2024, 12:35

Mislim da je ovim bosancima najveca vuna sto nemaju taj sporski lokalpatriotizam pa te iste pare koje dobijaju kao mi pokradu izmedju sebe dok mi gradimo. Jedino je Zeljo napravio uz pomoc vlade onaj istok ali nista u usporedbi koliko su budzet iscjedili. Bjesnilo najvise proizilazi iz toga sto znaju da ce jos sto godina igrati na onom socijalistickom ruglu ako prezive pozajmice i da su trenutno u istoj ravni sa nama koji krpimo tim i gradimo stadion :tokralju:

Mutit ce im secer i vodu za dvije godine kada ovo finaliziramo i krenemo sve trpati u prvi tim :thumbup:

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2024, 12:36

Kakav meltdown sjeverno od Ivana :rol: :tokralju:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 11 jan 2024, 12:36

Evo ovako vam svaka konverzacija sa livadicima zavrsava. Ovo neka vam bude primjer. Inace uvijek poslije ide prica primili se Pitari,provociraju itd a realnost je da se prime ovdje kao saucesce,da psuju,vrijedjaju to je taj dosljacki mentalitet,mozes ti u grad ali selo iz tebe nikad Gledaj njemu je neki sal mjerilo neceg :rol: Nakon sto mu je Federacija glavni sponzor on ima obraza doci i prozivat nekog? SDA i drzava nije nama pravila stadion vec je to njihov stadion kojeg nisu u stanju da naprave 20 godina,vazno je da lupaju za vas milione. Inace mi nismo poligon politickih stranki kao sto ste vi,nama u upravi nisu politicki pijuni ni sad ni prije.
SDA nije postojala kad se napravio stadion Kosevo. Nego sta je vece mjerilo od reklame politicke stranke na salovima ? Ja ne znam nijedan slican slucaj u svijetu. Evo ti nadji. Sarajevo je politicka **** otkako postoji, ona ga je i stvorila. Jesi li slijep pored ociju ? Evo burekdzije se skupile i rekle prije 70 godina, haj'mo klub osnovati. :urnebes:

Haj' sad **** u skokovima, tezak si i glup.

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 12:37

KONTRASVIH je napisao/la:
11 jan 2024, 12:29
Ja kad sam pisao da Mostar itekako dobro profituje i zivi od Sarajeva i agencija koji salju rute naobdan, napadose me. :shock:
Profitiraju, ne samo od agencija nego i obicne raje. Meni to licno ne smeta, samo bi volio da nekad pokazu zahvalnost. Generalno, kad god me put nanese prema Splitu, Dubrovniku i i slicnim mjestima, obavezno od nasih Vrapcicana pored puta kupim nesto.

Imaju one simpaticne improvizovane standove, sirok asortiman: smokve, med, peraja, peskiri... razni artikli koje mi Sarajlije kupujemo kad idemo na more ili se vracamo s istog. Ja obavezno uvijek uzmem nesto, ne jer mi treba, nego jer mi je zadovoljstvo da ubrizgam malo svjezeg kapitala u njihovu ekonomiju.
Zadnja izmjena: NisamIsmirMirvic, dana/u 11 jan 2024, 12:38, ukupno mijenjano 1 put.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:38

Evo Cirila i Metodija kao sto sam i najavio hahah

bagniadiluca
Kontakt:

Post Postao/la bagniadiluca » 11 jan 2024, 12:39

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jan 2024, 12:28
nastrojeni21 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:19
Imaju velike budzete, ali u dinarima :urnebes:

Cuj covjek pod ugovorom zatrazio da ode i otisao - u Zeleznicar Pancevo.

Nece oni da priznaju da je Borac u problemima i da je rasulo u svlacionici. Onaj jedan momak, mislim sa nickom @Maradona, je otvoreno pricao sta i kako se tamo trenutno desava. Sto nece ostali da pricaju ne znam, valjda misle da cemo ih zajebavat.

Iskreno mislim da nemaju razloga za brigu. SNSD hoce titulu i pogurace ih i u ovoj polusezoni, sto parama sto na druge nacine.
Još jedan površni koji se nije ni potrudio da pročita šta sam napisao ali je dao svoj komentar koji je sa podsmjehom predstavio i sada bi trebalo da je tačan, a ustvari daleko od tačnog.
Ali bitno je da si ti pored moga komentara koji je provjeren i tačan uzeo za shodan komentar od Maradone koji se raspitivao a ne komentarisao kakvo je stanje u svlačionici...
Borac već ima novog golmana i eto nadam se da je vašim brigama došao kraj, bar što se toga tiče...
Ajde sad nastavite da se svađate sa Mostarcima ko je više ćevapa prodao a ko je više prošpartao po Grand Canyonu, a mi ćemo se već nekako snaći i gledati vas sa vrha :salut:
LETS GO FIGHTER

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 11 jan 2024, 12:39

Sto se toliko sekirate, ono je odobreno prošle godine i vrijedi za prošlu fiskalnu godinu. Zar niste čuli da za ovu fiskalnu godinu idu 2m od vlade, 950k od grada, i koliko sam čuo kanton bi trebao 1,2m. Možda čak i sa državnog nivoa nešto legne al to je sve možda. Hvala svima koji podržavaju ovako velik klub, a para će biti još vise i ide u zdravu sredinu. Nije namijenjen za toksične i oboljele smogovce
Zadnja izmjena: opalaopala, dana/u 11 jan 2024, 12:41, ukupno mijenjano 1 put.
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:41

11 jan 2024, 12:36

SDA nije postojala kad se napravio stadion Kosevo. Nego sta je vece mjerilo od reklame politicke stranke na salovima ? Ja ne znam nijedan slican slucaj u svijetu. Evo ti nadji. Sarajevo je politicka **** otkako postoji, ona ga je i stvorila. Jesi li slijep pored ociju ? Evo burekdzije se skupile i rekle prije 70 godina, haj'mo klub osnovati. :urnebes:

Haj' sad **** u skokovima, tezak si i glup.
Sarajevo da je politicka prcija dobilo bi zemlju bez problema,izgradio bi se stadion za nas u Jugi,posto nismo bili nikad politicka prcija nemamo ni zemlju ni stadion. Vi ste politicka prcija sto mozes vidjet iz prilozenog,klub vam je poligon za politicare,zasto si slijep pored ociju?

tutankamon1905
Kontakt:

Post Postao/la tutankamon1905 » 11 jan 2024, 12:41

Nekako neobicno, a u drugu ruku opet lijepo kad napokon vidis da se i hercegovina izborila malo za sebe nakon sto su godinama bili zadnja rupa na svirali sto se tice apsolutno svega u usporedbi sa Sarajevom.
Al nije ni to moglo vjecno..nakon godina i godina bacanja para u nista, red je da se sad proba i druge pogurat.

Uostalom ne znam jel iko primjetio kako smo zblizili sarajlije, nema vise provokacija za Zelju. Recite bar hvala

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”