Premijer liga BiH - aktuelno

Hansestadt
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Hansestadt » 11 jan 2024, 12:42

Sta ono kaze, najjaci poslovni ljudi iz BiH :pinokio:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jan 2024, 12:43

Vlada Federacije BiH na sjednici održanoj 22. decembra pokazla je još jednom kako je od građana Zenice otela 3,5 miliona maraka koja su bila predviđena u Budžetu za 2023. godinu za izgradnju bazena u Crkvicama, a ta sredstva dodijelila je KSC-u Mostar, ističe gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Poražavajuća je činjenica i to kako je ranije 8 miliona KM dato za Olimpijski bazen u Mostaru, a sada dodatno i 3,5 miliona otetih od zeničke djece. Naime, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela odluku o izdvajanju po 1,5 milion KM za Velež i Zrinjski, te 3,5 miliona KM za troškove izgradnje objekta KSC u Mostaru. Dužan sam podsjetiti i informisati premijera Nermina Nikšića, ali i SDP BiH, kako je Tuzla drugi, a Zenica treći grad u FBiH. Slijedom toga, nije mi jasno zbog čega Sloboda iz Tuzle pa ni Čelik iz Zenice nisu dobili niti 100 KM?!”, navodi Kasumović.

“Pozivam Upravu NK Čelik i Robijaše, vjerne navijače i borce za NK Čelik, da reaguju odnosno pitaju Vladu FBiH na osnovu čega su Zrinjskom i Veležu date tolike pare, a nikada niti jedna marka Čeliku kao ni Slobodi. Sagledavajući sve navedeno, suvišno je trošiti riječi na nelogične odluke i ovakvo tretiranje Zenice. Ovo, uistinu, nema smisla”, ističe na kraju Kasumović.
Lopov prepoznao lopove !
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 jan 2024, 12:44

mosarajvosa83 je napisao/la:
11 jan 2024, 12:33
Treba jos da na sjednici VladeFBiH odobre da se plate igraca i trenera Veleza isplacuje kroz budjet Federacije. Ostalo su sve dobili.
Ne bi bilo loše, valjalo bi. JEDNA SI JEDINA :bih:
TurkishAirlines je napisao/la:
11 jan 2024, 12:30
To odavno rade samo na drugi nacin. Hasic SDA pijun vise nije u klubu,cak vise nije ni sponzor. Apsolutno sve im preko politike ide od uprave do sponzora
Hasic i SDA? Dovoljno si rekao. :rol:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:45

opalaopala je napisao/la:
11 jan 2024, 12:39
Sto se toliko sekirate, ono je odobreno prošle godine i vrijedi za prošlu fiskalnu godinu. Zar niste čuli da za ovu fiskalnu godinu idu 2m od vlade, 950k od grada, i koliko sam čuo kanton bi trebao 1,2m. Možda čak i sa državnog nivoa nešto legne al to je sve možda. Hvala svima koji podržavaju ovako velik klub, a para će biti još vise i ide u zdravu sredinu. Nije namijenjen za toksične i oboljele smogovce
Sve jasno kao dan,nisam nista manje ni ocekivao. Vazno je da su drugi politicka prcija :rol: Vi bi da glumite lafo radnicku klasu i furate taj film a sa druge strane da vas politika gura,ne ide to zajedno nikako.

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2024, 12:45

Prvo neka Čelik i Sloboda izmire dugove prema FBiH koje su nabili varanjem i pljačkom, pa onda tek nek očekuju daljnja ulaganja.

Čuj da im daju pare, a duguju yebene milione :rol: :tokralju:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

CampobelloDiMazara
Kontakt:

Post Postao/la CampobelloDiMazara » 11 jan 2024, 12:47

Balorda je napisao/la:
11 jan 2024, 12:45
Prvo neka Čelik i Sloboda izmire dugove prema FBiH koje su nabili varanjem i pljačkom, pa onda tek nek očekuju daljnja ulaganja.

Nevjerovatno :rol:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:48

RodjeniiBrato je napisao/la:
11 jan 2024, 12:44
Treba jos da na sjednici VladeFBiH odobre da se plate igraca i trenera Veleza isplacuje kroz budjet Federacije. Ostalo su sve dobili.
To odavno rade samo na drugi nacin. Hasic SDA pijun vise nije u klubu,cak vise nije ni sponzor. Apsolutno sve im preko politike ide od uprave do sponzora
Šemsudin Hasić- Farmaceut koji liječi uz politički recept SDA i Sebije Izetbegović :rol:

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 11 jan 2024, 12:48

Tuzlanski i Zenički kanton čine 31% ukupnih prihoda Federacije.
Oba kantona su prvi na listi izvoznika u FBIH.

Mostar Kanton učestvuje u prihodima Federacije sa pišljivih 8.9%.

Prvi dobiju 0 KM.
Drugi desetine miliona.

Dosta više lopovi Mostarski da uzimate iz mog dzepa i dijelite novac.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Balorda
Kontakt:

Post Postao/la Balorda » 11 jan 2024, 12:48

CampobelloDiMazara je napisao/la:
11 jan 2024, 12:47
Balorda je napisao/la:

Nevjerovatno :rol:
Što je najgore, o kakvim mozgovima se radi govori činjenica da se oni ovome čude i misle da su zakinuti, a kradu državu 20 godina :rol: :tokralju:
Bijah uhvaćen u zamku
i pozvan da se predam
al' taj nisam ja

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 11 jan 2024, 12:49

Sto se toliko sekirate, ono je odobreno prošle godine i vrijedi za prošlu fiskalnu godinu. Zar niste čuli da za ovu fiskalnu godinu idu 2m od vlade, 950k od grada, i koliko sam čuo kanton bi trebao 1,2m. Možda čak i sa državnog nivoa nešto legne al to je sve možda. Hvala svima koji podržavaju ovako velik klub, a para će biti još vise i ide u zdravu sredinu. Nije namijenjen za toksične i oboljele smogovce
Sve jasno kao dan,nisam nista manje ni ocekivao. Vazno je da su drugi politicka prcija :rol: Vi bi da glumite lafo radnicku klasu i furate taj film a sa druge strane da vas politika gura,ne ide to zajedno nikako.
Koga vise boli qur šta vi mislite ili neko drugi. Kad je Velež grcao u dugovima i trebao ispast u 3ligu, ne vidim da je to nekome smetalo. Kad je Velež vodio rat protiv saveza svi se polako izvlačili svoje guzicce a Velež dobio najveću kaznu od suspenzije stadiona, predsjednika, novčanih kazni i ne vidim da su se sarajlijice pobunile. Sad kad se Velež digao u svim smjerovima, ima ljude na svakoj strani spremne pomoći sad su se sarajlijice digle na zadnje noge, druže ko vas hebee. Nek pare kapaju i nek se radi, nikad vise gledat od koga su
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 jan 2024, 12:50

Radnicka klasa nego šta :wave:
Kad krene izgradnja stadiona FK Sarajevo u Butmiru izdvajat će se novci i za vas :bih:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 11 jan 2024, 12:53

NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jan 2024, 12:37
KONTRASVIH je napisao/la:
11 jan 2024, 12:29
Ja kad sam pisao da Mostar itekako dobro profituje i zivi od Sarajeva i agencija koji salju rute naobdan, napadose me. :shock:
Profitiraju, ne samo od agencija nego i obicne raje. Meni to licno ne smeta, samo bi volio da nekad pokazu zahvalnost. Generalno, kad god me put nanese prema Splitu, Dubrovniku i i slicnim mjestima, obavezno od nasih Vrapcicana pored puta kupim nesto.

Imaju one simpaticne improvizovane standove, sirok asortiman: smokve, med, peraja, peskiri... razni artikli koje mi Sarajlije kupujemo kad idemo na more ili se vracamo s istog. Ja obavezno uvijek uzmem nesto, ne jer mi treba, nego jer mi je zadovoljstvo da ubrizgam malo svjezeg kapitala u njihovu ekonomiju.
A jado jadni sta ćete vi pomoći ekonomiju sto kupite kilo smokava,kavada i ostalog, pa nebi ih ni kupili da ih ima kod vas. Sta može u vašem tom zagađenju narasti. Pomogneš sa pola marke a i to se cjenkas. Ekonomija se pomaze na druge načine a ne zakidanje od prave cijene poštenog seljaka pored ceste. Skupi vas se 20 oko jednog bataka. Kad smo igrali Evropu, molili ste da ostanemo još vise koliko smo ostavili para. Sto se tiče mora i ostalog poznati ste sa paštetom na plaži.
A sto se tiče budeta, i punjenja para, rak rana ste državi i ostalim sektorima, radi vaše krade i nekompetentnosti svi ostali gradovi stagniraju.
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 11 jan 2024, 12:54

avenija je napisao/la:
11 jan 2024, 12:48
Tuzlanski i Zenički kanton čine 31% ukupnih prihoda Federacije.
Oba kantona su prvi na listi izvoznika u FBIH.

Mostar Kanton učestvuje u prihodima Federacije sa pišljivih 8.9%.

Prvi dobiju 0 KM.
Drugi desetine miliona.

Dosta više lopovi Mostarski da uzimate iz mog dzepa i dijelite novac.
Ja nemam problem da se to dijeli po zaslugama kao svuda na svijetu. Zamisli Zvezda da dobije istao kao Zeleznicar Pancevo.

Radobolja
Kontakt:

Post Postao/la Radobolja » 11 jan 2024, 12:56

Najsmjesniji komentar je reci da je Mostar usputna destinacija,haha pa pogledaj Mostar svjetski red bul skokovi svake godine kod nas,hercegovina-kravice,medjugorje,mostar,blagaj…nemoj vise mlatiti i pisati gluposti djeca vam se smiju,svjetske televizije prenose red bul skokove i ljudi se dive ljepotama grada,nakon ovoga nema se sta covjek sa vama raspravljati,evo kazu prebacit ce red bul da sa bembase skacu,drzite se cevapa i bureka tu ste najbolji sto jest jest,dobro je neko rekao i napisao nek se i malo u hercegovinu ulaze u vas u sto su got ulozili sve ste sjebali ili ugasili,vi sto mislite da se sve oko Sarajeva vrti itekako ste se zajebali kako ste krenuli ubit ce te duh i to malo gradske “furke” sto vam je ostalo!

NisamIsmirMirvic
Kontakt:

Post Postao/la NisamIsmirMirvic » 11 jan 2024, 13:00

1981oldschool je napisao/la:
11 jan 2024, 12:53
NisamIsmirMirvic je napisao/la:
11 jan 2024, 12:37
KONTRASVIH je napisao/la:
11 jan 2024, 12:29
Ja kad sam pisao da Mostar itekako dobro profituje i zivi od Sarajeva i agencija koji salju rute naobdan, napadose me. :shock:
Profitiraju, ne samo od agencija nego i obicne raje. Meni to licno ne smeta, samo bi volio da nekad pokazu zahvalnost. Generalno, kad god me put nanese prema Splitu, Dubrovniku i i slicnim mjestima, obavezno od nasih Vrapcicana pored puta kupim nesto.

Imaju one simpaticne improvizovane standove, sirok asortiman: smokve, med, peraja, peskiri... razni artikli koje mi Sarajlije kupujemo kad idemo na more ili se vracamo s istog. Ja obavezno uvijek uzmem nesto, ne jer mi treba, nego jer mi je zadovoljstvo da ubrizgam malo svjezeg kapitala u njihovu ekonomiju.
A jado jadni sta ćete vi pomoći ekonomiju sto kupite kilo smokava,kavada i ostalog, pa nebi ih ni kupili da ih ima kod vas. Sta može u vašem tom zagađenju narasti. Pomogneš sa pola marke a i to se cjenkas. Ekonomija se pomaze na druge načine a ne zakidanje od prave cijene poštenog seljaka pored ceste. Skupi vas se 20 oko jednog bataka. Kad smo igrali Evropu, molili ste da ostanemo još vise koliko smo ostavili para. Sto se tiče mora i ostalog poznati ste sa paštetom na plaži.
A sto se tiče budeta, i punjenja para, rak rana ste državi i ostalim sektorima, radi vaše krade i nekompetentnosti svi ostali gradovi stagniraju.
Bla, bla :stop:

Reci hvala bola(n) ne bio i to je to. Ja kad ti dam 20 KM da skocis sa starog mosta, nije to jer mi je merak gledati kako rizikujes zivot, nego jer hocu da ti pomognem. Slicno i Mirvic razmislja kad vam posudi nekog igraca, ali vi to ne mozete da shvatite. Nije svako kao vi da mu je cilj isisati novac iz budzeta, nekome je jednostavno zadovoljstvo pomoci.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 11 jan 2024, 13:01

Hajde za Zrinjski nekako i shvatam, predstavljali dostojno državu u evropi, višestruki prvaci, ali baciti ovolike pare na mostarski Olimpik iz Vrapčića. Pa ovo je pomračenje uma!
Bahati, bahati Željkan!
1946

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 11 jan 2024, 13:04

11 jan 2024, 12:48
RodjeniiBrato je napisao/la:
11 jan 2024, 12:44
Šemsudin Hasić- Farmaceut koji liječi uz politički recept SDA i Sebije Izetbegović :rol:
Pojma ti nemaš drug. Pa Hasic je upravo i povukao sponzorstvo iz Veleža zbog SDA i Kevelja. Svi znaju da Kevelj favorizuje SDA, ali isto tako radi i surađuje sa svim drugim političkim subjektima od SDPa, HDZa, NiPa i ostalih, i ne predstavlja mu problem ko dolazi iz koje politicke stranke što se tiče poslovanja. Dokaz ti je sastav članova uprave i skupštine našeg kluba gdje ima raznih profila ljudi koji pripadaju ili favorizuju različite stranke, a hajde nek nađe neko bilo koji klub u našoj državi da mu članovi UO ili skupštine nisu u nekoj stranci? Nema ga. Kevelj ima otvorene vidike, nije zadrt poput klasičnih SDAovaca kojima su jedini i najširi vidici gospodin i gospođa Izetbegović i igraju po njihovom naređenju. Hasić ih ne podnosi i to je to, povukao se skroz iz Veleža zbog toga, ili tačnije rečeno nije u najboljim odnosima sa trenutnim predsjednikom. Uostalom njihova stvar, eto ih tamo...
Tako da druže mosarajvosa83 nemoj mlatit ono što ne znaš :thumbup:
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

1981oldschool
Kontakt:

Post Postao/la 1981oldschool » 11 jan 2024, 13:06

Sarajevo 2984. godine slavi 1000 godina od zimske olimpijade😂🤣😂 A napravite novu nesposobnjakovići! A onda skontam sta ćete vi napraviti, znate samo ukrasti. Koji mazlumi Boze dragi!
“Nije važno učestvovovati, važno je pobjediti.”
“Ako misliš pobjediti, ne smiješ izgubiti.”
“Ko izgubi dobitak dobije gubitak!”
“Prvo hopni, pa reci skoč.”

opalaopala
Kontakt:

Post Postao/la opalaopala » 11 jan 2024, 13:06

Kakve su picajzle ovi smogovci šta je ovo, šta ste se toliko uhvatili para od prošle fiskalne godine? A šta je ne smeta vam 2m za ovu fiskalnu godinu od vlade, 1,2m od kantona i 950k od grada? Tek smo počeli, samo lagano i MIRNI BUDITE !
Dosta se davalo vama i rupama bez dna, i nakon 20 godina šta imate ? Ništa.
Ovdje se bar vidi svaka marka koja se uplati. Najljepši stadion u BiH!
Hvala i doviđenja, i mirniiiii !
#Rebelswithoutpause
#Fuckthenobles

tersnakvadrat
Kontakt:

Post Postao/la tersnakvadrat » 11 jan 2024, 13:09

1981oldschool je napisao/la:
11 jan 2024, 13:06
Sarajevo 2984. godine slavi 1000 godina od zimske olimpijade😂🤣😂 A napravite novu nesposobnjakovići! A onda skontam sta ćete vi napraviti, znate samo ukrasti. Koji mazlumi Boze dragi!
Pa najmanje su je oni napravili, cijela drzava se digla da nas ne bi osramotili ali eto danas je to samo sarajevska olimpijada. Dns ovi kozojebi sa Romanije zive u tim naseljima.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Combattente87, mnon46, Venom i 36 gostiju.