FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Mirvic ako bude bilo kakav projekat preseljenja vodio, preselit cemo na ahiret, a ne sa Koseva.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- napoleon72
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Vaše je da umrete, ostalo je naša briga.
Pogrebno društvo Mirvić.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Nema većinu, izgubio je. Zato i ide referendum za mjesec dana. Ta stvar ne može proći jer to nikako ne bi mogao objasniti nama glasačima.
Ja nisam protiv te opcije i uvijek sam zagovarao da nam trebaju partneri da bi napravili stadion jer nam ga niko neće sam napraviti.
To znači kompromis i meni bi čak bilo i drago kad bi reprezentacija igrala na Koševu a da se tu okolo izgrade poslovni prostori. Sam grad/kanton bi dobio još više sadržaja i to bi značilo i više turista, više prometa. Znači ta opcija je ok ali ne pod svaku cijenu. Nema teoretske šanse da tebi neki Vico odobrava nešto, to se ne može desiti. Ako i dođe do takvih pregovora treba poslati osobu koja razumije situaciju i koja ima karakter.
Ja nemam ništa protiv da oni koriste stadion kad god reprezentacija igra i da imaju neke npr. poslovne prostore tu. Znam da je isto moderno da se stadioni zovu po sponzorima, ko najviše plati i sl. ali to je osjetljivo pitanje i o tome se treba pričati da vidimo šta i kakvi bi njihovi zahtjevi bili i koliko planiraju uložiti.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
20:45
Trenutno nema, hajde ti znaj hoce li je imati, ta stvar nema nikakve veze sa nama glasacima ako ode na vijece da se izglasa. Morteme, Mirvic i njegovi imaju te pare da se radi stadion i sve oko stadiona, o tome su i pricali i u vladi KS i u Opcinskom vijecu, ali ovaj trenutni nacelnik nije zelio da cuje o tome nista. Sve je to divno i bajno sto si ti napisao, ali daj nama stadion, pa nek igra repka slobodno kad hoce, ali ne dati Savezu na koncesiju stadion da oni prave , tada mogu raditi sa njim sta hoce i niko nas ne bi pitao nista , onda bi mi kao kerovi cekali sta ce biti i kako ce biti sa nama.MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 22:40Nema većinu, izgubio je. Zato i ide referendum za mjesec dana. Ta stvar ne može proći jer to nikako ne bi mogao objasniti nama glasačima.
Ja nisam protiv te opcije i uvijek sam zagovarao da nam trebaju partneri da bi napravili stadion jer nam ga niko neće sam napraviti.
To znači kompromis i meni bi čak bilo i drago kad bi reprezentacija igrala na Koševu a da se tu okolo izgrade poslovni prostori. Sam grad/kanton bi dobio još više sadržaja i to bi značilo i više turista, više prometa. Znači ta opcija je ok ali ne pod svaku cijenu. Nema teoretske šanse da tebi neki Vico odobrava nešto, to se ne može desiti. Ako i dođe do takvih pregovora treba poslati osobu koja razumije situaciju i koja ima karakter.
Ja nemam ništa protiv da oni koriste stadion kad god reprezentacija igra i da imaju neke npr. poslovne prostore tu. Znam da je isto moderno da se stadioni zovu po sponzorima, ko najviše plati i sl. ali to je osjetljivo pitanje i o tome se treba pričati da vidimo šta i kakvi bi njihovi zahtjevi bili i koliko planiraju uložiti.
Zadnja izmjena: guadalupe, dana/u 10 sep 2023, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Koristi repka vec trening centar u Butmiru, sto da ne i stadion.
Ali kako Morto napisa.
Ali kako Morto napisa.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Imalo bi veze jer smo mi glasali za neke ljude i jer su oni tu radi nas, mi njima dajemo moć odlučivanja. U vijeću su oko 80% pitari i ako je istina da neki ne prate fudbal toliko oni imaju simpatije prema klubu i vjeruj da oni svi imaju rodbinu, komšije, prijatelje i poznanike koji bi reagovali. Ti ne bi mirno mogao zaspati da nekome daš Koševo na upravljanje a da Sarajevo ispašta. Ponavljam opet, u skladu sa dogovorom neki kompromis apsolutno i to se treba ispregovarati i baciti na papir pa da vidimo jesmo li na istoj stranici.guadalupe je napisao/la: ↑10 sep 2023, 22:50Trenutno nema, hajde ti znaj hoce li je imati i ta stvar nema nikakve veze sa nama glasacima ako ono ode na vijece da se izglasa. Morteme Mirvic i njegovi imaju te pare da se radi stadion i sve oko stadiona, o tome su i pricali i u vladi KS i u Opcinskom vijeci, ali ovaj trenutni nacelnim nine zelio da cuje o tome nista. Sve je to divno i bajno sto si ti napisao, ali daj nama stadion , pa nek igra repka slobodno kad hoce, ali ne dati Savezu na koncesiju stadion da oni prave , tada mogu raditi sa njim sta hoce i niko nas ne bi pitao nista , i onda bi mi kao kerovi cekali sta ce biti i kako ce biti sa nama.MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 22:40Nema većinu, izgubio je. Zato i ide referendum za mjesec dana. Ta stvar ne može proći jer to nikako ne bi mogao objasniti nama glasačima.
Znam za to, bili su sastanci na tu temu. Nikad doduše nisam shvatio zašto se to proslijedilo gradskom vijeću jer oni imaju manje ovlasti od općina, najmanji im je budžet i nemaju nikakve veze sa stadionom ali ok. Ma kakva koncesija i savez, to i govorim da se nikad ne bi smjelo dopustiti sve i da milijardu maraka ulože. Da ulete kao partneri i da napravimo dogovor šta i kako to uvijek, ne bi ni bio problem da im još dodatno izađeš u susret sa nekim stvarima ali čim bi neko spomenuo riječ koncesija ti bi trebao napustiti sastanak, to nikako. Oni ne bi ni trebali tražiti mnogo stvari jer bi vremenom to sve vratili samo na osnovu prodanih ulaznica. Posebno kad bi ti došla Engleska, Njemačka ili kad bi se borio za nešto, baraž itd. Kapacitet Koševa 35K a ulaznice su 20-30 KM ako se ne varam.
Opet dosta toga zavisi i koliko bi oni bili spremni uložiti kao partneri, ako ponude neku siću onda baš nešto minimalno mogu tražiti. Evo Kanton Sarajevo je nama dao pola miliona maraka kao pomoć ovu godinu a mi samo trebamo postaviti reklame i da imaju svoje mjesto na dresu nazad.
Savez kao savez ima veći značaj ne radi novca već povezanosti sa UEFA-om, tako ja gledam na to. Oni mogu povući dosta sredstava tu jer mi trenutno i nemamo permanentni nacionalni stadion.
Ma ni oni ne znaju šta hoće realno. Nudimo sve da radimo, a da nam vrate stadion ne daju nego vrate. Koliko znam uzet nam je stadion '84. Kako su krenuli pretvorit će ga u muzej i reči će ovdje je zapaljen olipiski plamen, ovdje je dolazio papa, ovdje je pjevao Merlin i ovdje je nekad igralo FK Sarajevo.
Glupani, da nam vrate stadion, taj koji bude najglasniji bio bi doživotni načelnik. Stadion i parking tražimo koliko znam, al eto mislim da bi i stadion bio dovoljan jer rekonstrukcijom bi mogli napraviti parking i hotel. Pokretali temu 100x i ništa se nije značajno desilo. Što neko napisa gore, sve radove obavljamo mi, tj Mirvić. Čovjek je jači od opštine, koliko znam Tan je garancija za 50mil eura injekcije u Koševo, samo da se degeni dogovore i daju nam onako kako mi želimo.
Glupani, da nam vrate stadion, taj koji bude najglasniji bio bi doživotni načelnik. Stadion i parking tražimo koliko znam, al eto mislim da bi i stadion bio dovoljan jer rekonstrukcijom bi mogli napraviti parking i hotel. Pokretali temu 100x i ništa se nije značajno desilo. Što neko napisa gore, sve radove obavljamo mi, tj Mirvić. Čovjek je jači od opštine, koliko znam Tan je garancija za 50mil eura injekcije u Koševo, samo da se degeni dogovore i daju nam onako kako mi želimo.
🇵🇸
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Malo prije olimpijade su prepisali stadion na Jugoslaviju. U komunizmu nema to je moje već to je našeTorino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:09Ma ni oni ne znaju šta hoće realno. Nudimo sve da radimo, a da nam vrate stadion ne daju nego vrate. Koliko znam uzet nam je stadion '84. Kako su krenuli pretvorit će ga u muzej i reči će ovdje je zapaljen olipiski plamen, ovdje je dolazio papa, ovdje je pjevao Merlin i ovdje je nekad igralo FK Sarajevo.

To se uradilo jer je bio najbolji stadion u BiH i jer su odradili najveću rekonstrukciju do tada, mislim da je to bilo 1981. godine.
Onda je to poslije rata pripalo općini mada mi se to nikad nije sviđalo. Pa jedan moderan stadion bi koštao više od godišnjeg budžeta općine.
Općina je preslaba da ima vlasništvo nad stadionom, to jedino može država, entitet ili kanton. Za nas je svakako najbolje da je to kanton jer je tu najviše naših ljudi.
Najbolje bi bilo kad bi oni to nama vratili. Kakve koncesije i pm. Fino izađu i kažu: "Vračamo FK Sarajevu njihov stadion koji im je oduzet u potrebe olimpijade 1984 godine. Opština nije u mogučnosti da održava stadion i sa tim, ga vračamo prvom vlasniku uz izvinjenje što su čekali toliko godina".MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:19Malo prije olimpijade su prepisali stadion na Jugoslaviju. U komunizmu nema to je moje već to je našeTorino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:09Ma ni oni ne znaju šta hoće realno. Nudimo sve da radimo, a da nam vrate stadion ne daju nego vrate. Koliko znam uzet nam je stadion '84. Kako su krenuli pretvorit će ga u muzej i reči će ovdje je zapaljen olipiski plamen, ovdje je dolazio papa, ovdje je pjevao Merlin i ovdje je nekad igralo FK Sarajevo.
To se uradilo jer je bio najbolji stadion u BiH i jer su odradili najveću rekonstrukciju do tada, mislim da je to bilo 1981. godine.
Onda je to poslije rata pripalo općini mada mi se to nikad nije sviđalo. Pa jedan moderan stadion bi koštao više od godišnjeg budžeta općine.
Općina je preslaba da ima vlasništvo nad stadionom, to jedino može država, entitet ili kanton. Za nas je svakako najbolje da je to kanton jer je tu najviše naših ljudi.
🇵🇸
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
To bi bilo optimalno ali nikad nisam razmišljao o tome jer je nerealno. Oni sa ovim ulaganjima bi mogli imati jedno 0.5% vlasništva budućeg stadiona, eto koliko je taj novac smiješan. Opet kažem, ne krivim ja njih puno jer jednostavno budžet općine nije dovoljno velik. Mogu oni malo više uložiti ali su poprilično limitirani. Problem je što oni ulože nešto malo svake godine ali je to klasično bacanje novca jer se nikakva razlika ne osjeti. Pa Koševo je uz Bilino Polje 20 godina ispunjavalo najveće uslove u državi a sad smo jedini stadion koji nazaduje. Evo sad će 2024. godina, daleko najveći stadion, glavni grad a ti nazaduješ. Bukvalno smo izgubili zvjezdicu i sada smo šesti stadion u ligi. Teška bruka i sramota.Torino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:38Najbolje bi bilo kad bi oni to nama vratili. Kakve koncesije i pm. Fino izađu i kažu: "Vračamo FK Sarajevu njihov stadion koji im je oduzet u potrebe olimpijade 1984 godine. Opština nije u mogučnosti da održava stadion i sa tim, ga vračamo prvom vlasniku uz izvinjenje što su čekali toliko godina".MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:19Malo prije olimpijade su prepisali stadion na Jugoslaviju. U komunizmu nema to je moje već to je našeTorino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:09Ma ni oni ne znaju šta hoće realno. Nudimo sve da radimo, a da nam vrate stadion ne daju nego vrate. Koliko znam uzet nam je stadion '84. Kako su krenuli pretvorit će ga u muzej i reči će ovdje je zapaljen olipiski plamen, ovdje je dolazio papa, ovdje je pjevao Merlin i ovdje je nekad igralo FK Sarajevo.
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ih drug moj, onda bi se jevrejima moralo vratiti pola Baščaršije, srušiti pola zgrada po Titovoj i Ferhadiji koje su izgrađene ili na vakufskoj ili zemlji u vlasništvu nadbiskupije. Onom Rasidagiću, Metropolisu, vratiti zgradu u kojem mu i jeste Metropolis. Znači druže, NEMOGUĆA MISIJA.Torino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:38Najbolje bi bilo kad bi oni to nama vratili. Kakve koncesije i pm. Fino izađu i kažu: "Vračamo FK Sarajevu njihov stadion koji im je oduzet u potrebe olimpijade 1984 godine. Opština nije u mogučnosti da održava stadion i sa tim, ga vračamo prvom vlasniku uz izvinjenje što su čekali toliko godina".MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:19Malo prije olimpijade su prepisali stadion na Jugoslaviju. U komunizmu nema to je moje već to je našeTorino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:09Ma ni oni ne znaju šta hoće realno. Nudimo sve da radimo, a da nam vrate stadion ne daju nego vrate. Koliko znam uzet nam je stadion '84. Kako su krenuli pretvorit će ga u muzej i reči će ovdje je zapaljen olipiski plamen, ovdje je dolazio papa, ovdje je pjevao Merlin i ovdje je nekad igralo FK Sarajevo.
Igrači će odmah na trening.
Kad smo mi jedni koji možemo oživiti Koševo, napravit ga po uefinim propisima. Napraviti poslovne prostore i šta sve ne... Lopta bi se kotrljala gore svaki drugi vikend, a da je nacionlani stadion zjapilo bi prazno mjesecima. Namirisane Tanove pare pa se sad gleda kako čvaknut koji milion, fol savez uliječe odjednom, a priča bila u Halilovićima i na Otoci da se pravi stadion. Sastanak Vice i Mandiča da se proba šta izvuči. Dobro njima Mirvić kaže, ne može ništa bez Sarajeva. Malo su oni veči igrači od ovih naših krvopija.MaroonBjelave je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:49Ih drug moj, onda bi se jevrejima moralo vratiti pola Baščaršije, srušiti pola zgrada po Titovoj i Ferhadiji koje su izgrađene ili na vakufskoj ili zemlji u vlasništvu nadbiskupije. Onom Rasidagiću, Metropolisu, vratiti zgradu u kojem mu i jeste Metropolis. Znači druže, NEMOGUĆA MISIJA.Torino je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:38Najbolje bi bilo kad bi oni to nama vratili. Kakve koncesije i pm. Fino izađu i kažu: "Vračamo FK Sarajevu njihov stadion koji im je oduzet u potrebe olimpijade 1984 godine. Opština nije u mogučnosti da održava stadion i sa tim, ga vračamo prvom vlasniku uz izvinjenje što su čekali toliko godina".MortemHz je napisao/la: ↑10 sep 2023, 23:19
Malo prije olimpijade su prepisali stadion na Jugoslaviju. U komunizmu nema to je moje već to je naše
🇵🇸
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.
Gico kad je drzao pressicu neki dan, dotakao se nacionalnog stadiona i rekao je da je jedna od ideja da se na Kosevu gradi nacionalni stadion od cega bi benefite imao i klub Sarajevo
90!
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, amypitar, crnehorde, johntravolta123, Rajvosa4ever, Seipronto i 86 gostiju.