FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

zlatnakoka
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la zlatnakoka » 16 jul 2017, 02:28

Hitman22 je napisao/la: Ne znam jesi li gledao utakmicu ili ti je neko prepričao tok igre. Kao prvo protivnik je po mjeri dobar i jak. Sedam pripremnih utakmica sedam pobjeda izmedju ostalih i Krupu dobili, proguglaj malo. Culum tri dana trenirao ali vidis da u tri koraka stize dosta toga. U zraku neprikosnoven a po zemlji ispruži nogu na centru dofati je u šesnaestercu. Ako dostigne formu biće extra, a iskustva mu ne fali. Husic borben ali treba da igra vise po strani Krpic željan vise nego ikad golova i igre. Sve u svemu prvo poluvrijeme ok,drugo čuvanje rezultata kao na prvenstvenoj utakmici. Zato je ovo danas i bila generalka pred Široki. Ja sam zadovoljan posebno Harijem i Ignjatovicem koji su kao tandem extra. Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Sve je to lijepo, ali ja nigdje nisam rekao da protivnik nevalja. Ćulum isto tako solidan sa defanzivnim nedostacima (brzina i pokretljivost), borbenost je tu. Za Husića smo isto rekli, i čak sam i ja za kombinaciju da Zilkić ne igra a da Husića probamo na tom krilu (koje je igrao u nekim utakmicama Mladosti). Znači otprilike nam je isto mišljenje, ali ti zaključuješ da je meni neko prepričao tok igre. OK.

@TzBulevar87
Isto sam nedavno pisao da bih prije gurao Beganovića nego Todorovića.

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 16 jul 2017, 10:39

Očekujem dosta pobjeda 1:0 iz prekida ćemo davati dosta golova. Ako dobro momci uđu u prvenstvo a i raspored nam je solidan prvih 6 kola očekujem borbu za top 3. Samo da sto vise napunimo tribine.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

Ka5an
Kontakt:

Post Postao/la Ka5an » 16 jul 2017, 11:18

Sve bi bilo dobro da "stranci" imaju papire... Mislim da ćemo par prvih utakmica igrati bez srbijanaca...standardna boljka našeg managementa

katarakta

Post Postao/la katarakta » 16 jul 2017, 11:57

Ja mislim da samo mi u drzavi nismo sposobni registrovat igraca. Inače jučer mi bolji u prvom, oni u drugom. Ja sam Kalezića halalio, ništa od njeg. Samo pada
Niko, niko, samo Sloboda

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 16 jul 2017, 12:24

Ka5an je napisao/la:Sve bi bilo dobro da "stranci" imaju papire... Mislim da ćemo par prvih utakmica igrati bez srbijanaca...standardna boljka našeg managementa
kako kad juce jagodic izjavi da je dobio dobre vijesti iz kancelarije da je vecina igraca sto su dosli registrovani i da ce imati pravo nastupa, i po njegovoj izjavi ocigledno da su registrovani oni na koje on ozbiljno racuna

benTzley
Kontakt:

Post Postao/la benTzley » 16 jul 2017, 14:46

Samo da se Vlado sabere ove sezone i nadje prvih 11 da se uigraju. Da ne bude ko prosle godine kad ni jednu utakmicu nije isti sastav igro i onda ocekujemo od igraca kao sto je Grahovac da igraju a lik dobija priliku na kasikicu i onda kad dobije ocekujemo da zablista.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2017, 14:55

jedna izreka kaze: "vise vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"

da li je Vlado lav ili magarac, vidjet cemo, no po igri koju je Sloboda pokazivala od trenutka kada je dosao, pa do jucerasnje tekme, vise nalikuje magaracu, no posmatrajuci ga kroz prizmu rezultata, obzirom da je ekipu preuzeo u vise nego kriticnom trenutku i okolnostima kakve su tada bile, ostvario je dobar plasman, tj plasman u ligu za prvaka i do posljednjeg kola smo bili u trci za to cetvrto mjesto koje nazalost ipak nije vodilo u evropu

sada ce na raspolaganju imat jako dobru ekipu, a mi shodno tome ocekujemo kako dobru igru, tako i rezultate, a realnost je da bismo se trebali potuci ponovo za to cetvrto mjesto, koje mozda bude vodilo u evropsko takmicenje, ali isto tako ocekujem da cemo napasti Kup, ne smatram da to nije realno

covjek je u Slobodi 10 mjeseci i vec je trebao dati odredjeni pecat igri Slobode, no to se nije desilo, pa sam poprilicni pesimista da ce se to i desit, naprosto se covjek gubi, reklo bi se da ne zna gdje goni! igrao je 4-3-3, pa je prebacio na 4-4-2, sada testira formaciju s tri odbrambena igraca itd

sto se posljednje tice, gledao sam protiv Zrinje i drugo pol protiv Macve, to u defanzivi dobro izgleda, tesko nas je probit, al u ofanzivni, horor, ne mozemo akciju sastavit, kontra napad je misao imenica, a napadacki fudbal u ovoj formaciji nismo ni probali, uglavnom smo bili defanzivno orjentisani

no, da ne letim pred rudu, to su ipak pripremne i ne igra se ozbiljno kao u takmicarskim tekmama, a mozda je i sam Vlado insistirao na tome da se u toj formaciji posvete iskljucivo defanzivi, da vidi kako to izgleda, tako da sam mu voljan dati sansu da to proba u Premijer Ligi

Vlado je britak na jeziku i licno vjerujem da kontinuiran sistematski rad daje rezultate, ali nece moci dati rezultate ako nam igra bude kao do sada, to je evidentno... isto tako, ne bih ja njega cekao citavu sezonu, ne bude li pomaka u igri, noga burazeru, jer mozemo mi dovest novog trenera koji ce pricat o trogodisnjem planu itd, tj mlatit praznu slamu

ali isto tako smatram da nije sve do trenera, ima i drugih stvari koje bitno uticu na igru ekipe jbg

suma sumarum, sto se tice ekipe, optimista sam, sto se tice Vlade, pesimista sam... Vlado, pokazi da nisi magarac!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 jul 2017, 15:56

Ove sezone ocekujem da Vlado pokaze sta I koliko moze sa Slobodom. Prosla sezona je relativno uspjesno prosla za njega, s obzirom u kakvom stanju, atmosferi I okruzenju je preuzeo klub. U ovu sezonu ulazi daleko iskusniji po pitanju ovoga grada, kluba, dosta igraca je tu koje je I on zelio ili dao svoj blagoslov, a tu je I Krpic kao veliko pojacanje, uz ostanak Ordagica. Dakle, vrijeme je da napravi neki iskorak ili na polusezoni da ode iz Slobode.
A na nama je da kupovinom sezonskih I dolaskom na stadion pomognemo klubu I igracima, stanemo uz njih ma ko ih vodio u ovom trenutku. Ako je reprogram potpisan, obnovljena saradnja sa generalnim sponzorom, redovno se dovode novi mali sponzori (100 firmi za Slobodu), odlicno se promovisu sezonske, vracen ljubimac Tusnja - Krpic, onda nemamo opravdanja da I mi ne stanemo uz nas klub I vidimo kako ce se razvijati u skorijoj buducnosti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 16 jul 2017, 16:02

Chinaglia je napisao/la:jedna izreka kaze: "vise vrijedi vojska magaraca koju predvodi lav, nego vojska lavova koju predvodi magarac"

da li je Vlado lav ili magarac, vidjet cemo, no po igri koju je Sloboda pokazivala od trenutka kada je dosao, pa do jucerasnje tekme, vise nalikuje magaracu, no posmatrajuci ga kroz prizmu rezultata, obzirom da je ekipu preuzeo u vise nego kriticnom trenutku i okolnostima kakve su tada bile, ostvario je dobar plasman, tj plasman u ligu za prvaka i do posljednjeg kola smo bili u trci za to cetvrto mjesto koje nazalost ipak nije vodilo u evropu

sada ce na raspolaganju imat jako dobru ekipu, a mi shodno tome ocekujemo kako dobru igru, tako i rezultate, a realnost je da bismo se trebali potuci ponovo za to cetvrto mjesto, koje mozda bude vodilo u evropsko takmicenje, ali isto tako ocekujem da cemo napasti Kup, ne smatram da to nije realno

covjek je u Slobodi 10 mjeseci i vec je trebao dati odredjeni pecat igri Slobode, no to se nije desilo, pa sam poprilicni pesimista da ce se to i desit, naprosto se covjek gubi, reklo bi se da ne zna gdje goni! igrao je 4-3-3, pa je prebacio na 4-4-2, sada testira formaciju s tri odbrambena igraca itd

sto se posljednje tice, gledao sam protiv Zrinje i drugo pol protiv Macve, to u defanzivi dobro izgleda, tesko nas je probit, al u ofanzivni, horor, ne mozemo akciju sastavit, kontra napad je misao imenica, a napadacki fudbal u ovoj formaciji nismo ni probali, uglavnom smo bili defanzivno orjentisani

no, da ne letim pred rudu, to su ipak pripremne i ne igra se ozbiljno kao u takmicarskim tekmama, a mozda je i sam Vlado insistirao na tome da se u toj formaciji posvete iskljucivo defanzivi, da vidi kako to izgleda, tako da sam mu voljan dati sansu da to proba u Premijer Ligi

Vlado je britak na jeziku i licno vjerujem da kontinuiran sistematski rad daje rezultate, ali nece moci dati rezultate ako nam igra bude kao do sada, to je evidentno... isto tako, ne bih ja njega cekao citavu sezonu, ne bude li pomaka u igri, noga burazeru, jer mozemo mi dovest novog trenera koji ce pricat o trogodisnjem planu itd, tj mlatit praznu slamu

ali isto tako smatram da nije sve do trenera, ima i drugih stvari koje bitno uticu na igru ekipe jbg

suma sumarum, sto se tice ekipe, optimista sam, sto se tice Vlade, pesimista sam... Vlado, pokazi da nisi magarac!
Slazem se,mada ja ovom Vladi nista ne vjerujem!!Igre nemamo definitivno a sada je ekipa puno jača u komparaciji sa proslom seznom.Vlado sad moras imati igru,pokazi da nisi samo lafinas poltronski!!
DRŽAVA TUZLA!!

katarakta

Post Postao/la katarakta » 16 jul 2017, 16:16

Jucer se u drugom s namjerom prepustila lopta protivniku. Vjerovatno ce to bit taktika na Pecari. Imamo dobru priliku. Znamo da oni nisu sposobni u tri dana odigrati dvije tekme. Protiv nas su bez publike i dobar rezultat garantuje i dobru posjetu protiv Radnika
Niko, niko, samo Sloboda

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 16 jul 2017, 17:55

katarakta je napisao/la:Jucer se u drugom s namjerom prepustila lopta protivniku. Vjerovatno ce to bit taktika na Pecari. Imamo dobru priliku. Znamo da oni nisu sposobni u tri dana odigrati dvije tekme. Protiv nas su bez publike i dobar rezultat garantuje i dobru posjetu protiv Radnika
Ja vjerujem da Vlado zna da je ovo dobra ekipa sada,popunjena na skoro svim pozicijama i da je iskusan u svom poslu. Mora to ukomponirati kako treba a to podrazumjeva i malo lošiju igru na oko u svrhu čuvanja rezultata kao juce u drugom poluvremenu. Mislim da ce Husic Krpic biti dobar napadački duo. Dakle sve je sada do struke i taktike ! Igrače imamo na svim pozicijama. Bujrum po bod(ove) u Široki.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 jul 2017, 17:58

Samo ne bih volio da se vrati ono vrijeme kada smo na Tusnju samo dobijali 1:0 i na strani igrali totalni bunker.. hocu da igraju,nek primaju 5 komada po mecu,al hocu da vidim igru,a ne nabijanje lopti izvan stadiona i vec pomenuti bunker.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 16 jul 2017, 18:31

boga mi , tesko ces onda biti zadovoljan.

Ova ekipa je defanzivno izuzetno jaka, i jaka u igri na duge lopte. Krpic mi se cini boljim nego kad je otisao, Husic ce nadoci, odbrana je BETON. Eh sad samo nedostaje taj vezni red.
Cinjenica je da ce nam svaki prekid biti opasan po protivnika.
Od Culuma ocekujem da kada udje u formu pokaze da je pojacanje. Osmanagic ce dobro doci kod prekida, jer vidjeli smo jucer da su ubacaji najveci problem. Kad god su ubacili iole pristojnu loptu u 16m sansa je bila. Ali oni dvije od tri ili podbace ili prebace.

Culum nam recimo vec sad daje vise nego Stjepanovic proslu polusezonu. U polju im je ucinak identican, jos uvijek nedovoljan, ali Culum vec sad daje dimenziju vise kod prekida i naprijed i nazad. Plus autoritet je na mladje igrace.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

75000
Kontakt:

Post Postao/la 75000 » 16 jul 2017, 18:57

Ne znam da li ste svi primjetili ali kakvo komadovanje od Ignjatovica, onaj kapitensku zasluzuje.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 16 jul 2017, 19:06

Hare, Ignjatovic, Culum, Kalezic, Husic, Krpic - pet nebodera/skakaca u prvih jedanaest, iako bi ja volio da Kalezica ne gledam u startnoj postavi vise. Ono sto mi je takodje cudno bilo jucer na utakmici je to da je Ignjatovic dva puta ostajao na centru kod prekida. Nije mi nikako islo u glavu to da on 'cuva kontru'...
075

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2017, 20:29

nisam ni ja ljubitelj Vladinih formacija i taktika, medjutim, ako to donese rezultat, koga boli k, neka radi sta hoce, ko ce mu sta moc prigovorit, niko nista, al ako ne bude imao rezultata, bit ce problema

licno, jucer mi se nista nije dopalo, prvo pol preskakanje igre i duge lopte na Tandira i Husica, uz to jedno krilo igra Zilkic (nije isto igrat krilo i krilnog napadaca, a on je krilni napadac), a drugo krilo igra klasican vezni igrac

drugo pol smo vec apsolvirali, defanzivna igra odlicna, al bez ijednog napada, ijedne kontre, lose, katastrofa...

neka prica ko sta hoce, al nama nema boljeg trenera od Soka, sutra bih ga vratio, mnoge stvari su se promijenile otkad je on posljednji put bio u Slobodi, od same Slobode, pa do Premijer Lige

covjek je klasicni trener na rezultat, a Slobodu je uvijek vodio s uspjehom, eh sada, malo se plasim da nije zastranio po pitanju klupskog fudbala, obzirom da vec dugo ne trenira niti jedan klub

Vlado se muci 10 mjeseci, Sok bi uspostavio sistem za mjesec dana, imal neko da ne misli tako :salut:

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 16 jul 2017, 21:21

Prvih 5-6 kola ako nema sa ovom ekipom rezultat treba se pozdraviti sa Vladom.
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...

klasik
Kontakt:

Post Postao/la klasik » 16 jul 2017, 21:25

sviunapad1010 je napisao/la:Prvih 5-6 kola ako nema sa ovom ekipom rezultat treba se pozdraviti sa Vladom.
Al obeco nam je sljedece godine titulu
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 16 jul 2017, 21:26

klasik je napisao/la:
sviunapad1010 je napisao/la:Prvih 5-6 kola ako nema sa ovom ekipom rezultat treba se pozdraviti sa Vladom.
zbog toga preduslov za angazovanje novog trenera mora biti obecanje da se naredne godine osvaja titula :mrgreen:
Vlado podigao standarde kao Asmir Husic Azemica

sviunapad1010
Kontakt:

Post Postao/la sviunapad1010 » 16 jul 2017, 21:30

Chinaglia je napisao/la:
klasik je napisao/la:
zbog toga preduslov za angazovanje novog trenera mora biti obecanje da se naredne godine osvaja titula :mrgreen:
Vlado podigao standarde kao Asmir Husic Azemica
@chini navlacis baksuze. Izbrisi ga ziv bio.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.