FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 23 apr 2015, 22:00

dečki ajmo malo pozitive jerbo mi već u nedelju igramo utakmicu sezone :mrgreen:
1946

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 apr 2015, 22:12

Uhvatih i ja malo vremena a i snage da kažem koju o jučerašnjoj utkamici.
Kao što sam i nekoliko sati prije utakmice rekao, pod imperativom rezultata igramo jako dobro i tu pokazujemo karakter, međutim kad igramo pod navijačkim protiskom tu smo mnogo tanki.
Najbitnije je da smo upisali tri boda i jednog konkurenta izbacili iz utrke za Evropu kroz ligu, nek se bore kroz kup ja im želim svu sreću.
Momci su dobro odradili posao, nema im se šta zamjeriti. Borba, trka, pa i lijepa igra na trenutke nas je krasilo. Nemam baš neke inspiracije ponaosob se doticati igrača, samo bih volio kada bi sve malo manje dizali u nebesa i malo manje pljuvali. Uputimo kritiku i pohvalimo, a ne da ih danas ukivamo u zvijezde a sutra im hebemo sve po spisku i tjeramo iz kluba.

Vidim uhvatili su se neki Duljevića, on je naš najbrži igrač ako se ne varam i jedino pravo klrilo u ekipi, ima problema sa završnicom, ali vjerujem da ako se sa njim bude radili na otklanjanju nedostataka da će biti odličan. Mlad je još ali treba da radi na nekim stvarima sad da kasnije ne bi bilo kasno.
Stojčev je nastavio po starom (@ustipak, izvini, ali je tako), ima dobrih akcija i poteza ali nekad i zabrlja sve. Hoću starog Miloša da gledam.
Ostali, vidi se da du se malo oslobodili i nadati se da će ovo na dobro izaći.

Za vikend nas čeka još jedna teška i bitna utakmica. Ne očekujem ništa, jer znamo da nam naredni protivnik ne leži ni malo i an prste jedne ruke možemo prebrojati pobjede nad njim. Momci u utakmicu moraju ući hladne glave i ne srljati, pobjeda nam daje mnogo ali ne vjerujem ni da remi ne bi bio lo, i ako se sa mnom niko neće složiti.
U prošlosti se utakmica sa narednim rivalom isticala kao nešto više od utakmice. Volio bih da to ovaj put ne bude. Znam na šta nas podsjeća samo pominjanje imana narednog protivnika i da se javlja ogromna bol i tuga. Ali to je iza nas a mi se trebamo okrenuti budućnosti. Vedrana nikad nećemo zaboraviti ali sjećanje na njega treba malo odvojiti od ove utakmice.
Utakmica sa širokobriježanima nije ništa više nego nova bitka za tri boda, gdje bi nam se u slučaju osvajanja punog plijena otvorila mnoga vrata. Zato bih volio da se ne potencira puno to da je ova utakmica za Vedrana ili kao neka "osveta" za ubistvo našeg druga. Ovo je utakmica kao i svaka druga, utakmica za tri boda koja bi nama mnogo značila.
Nadam se da će momci to upravo ovako shvatiti. Nije nam potreban još veći pritisak.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 apr 2015, 22:24

@hilmo Ja kad god cujem SB, odmah me asocira na Vedranovu pogibiju, i nikad necu moc posmatrat te utakmice protiv njih odvojeno od te tragedije. Nemoguce je to ostaviti iza nas. Ne smatram pobjedu kao osvetom, to je nonsens, al ono sto se desilo i ono sto je post festum svega toga, treba da natjera maksimalno nase igrace da ostave i srce i bubreg i jetru i sve na terenu pritiv njih, taman da nam ne treba ni za sta!!!
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 23 apr 2015, 22:31

Ma nije više bitno protiv koga, kod kuće FKS MORA ići UVIJEK na pobjedu, drugačije razmišljanje je sramotno i ovo nije nikakav pritisak već stvarnost a ko to ne može podnijeti neka produži dalje. IGRAJTE MANEKENI!!! IGRAJTE ZA TE PLATE AKO NIŠTA!!!

PS. Nadam se samo da će Dženo ubaciti Ahmu umjesto Barića koji nas nije jednom svojim greškama koštao bodova.

RuleHz
Kontakt:

Post Postao/la RuleHz » 23 apr 2015, 22:44

Ibrakovic je uradio odlican posao dovodjenjem Segrta, covjek koji je veliki motivator. Nekako me podsjeca na Ciru :rol:
ABD u nedelju SVI NA KOSEVO, moramo manekenima dati podrsku i nadam se da ce ostaviti srce na terenu, pa i ako x bude, moze im se oprostiti, ali samo hocemo SRCE NA TEREN, mada u ovim utakmicama samo pobjeda dolazi u obriz, s obzirom da igras protiv najveceg konkurenta za titulu.

Nadam se da ce Dzeno u nedelju izvesti isti sastav kao protiv Olimpica !

Nista ispod 10 milja ! :nene: :njanjanja: :salut: :opaopa:
Osnovala partija , podrzala CARSIJA !

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 23 apr 2015, 22:48

Sabinho je napisao/la:Koja je tacna funkcija Segrtu? Kad vec kudimo Ibrakovica, za ovo ga treba stvarno pohvaliti. :thumbup:
Bas ocam. Dobra je stvar Segrta u klub dovest. Covjek koji je fudbalske skole proso. Neas pojma kolko sam ga prizivo u Sarajevo, pa makar da je cistacica ocam, al samo da je u Sarajevu..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 23 apr 2015, 22:53

Nema ništa nigdje zvanično za Šegrta..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 apr 2015, 22:55

amorovski je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Koja je tacna funkcija Segrtu? Kad vec kudimo Ibrakovica, za ovo ga treba stvarno pohvaliti. :thumbup:
Bas ocam. Dobra je stvar Segrta u klub dovest. Covjek koji je fudbalske skole proso. Neas pojma kolko sam ga prizivo u Sarajevo, pa makar da je cistacica ocam, al samo da je u Sarajevu..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
:salut: Ima da nam napucaju ove akademce . :tokralju: :tokralju: :salut:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 23 apr 2015, 22:57

Zastone je napisao/la:Nema ništa nigdje zvanično za Šegrta..
Koliko sam čuo lik je navodno trenirao juniore duisburga, bochuma i mannheima?!

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 23 apr 2015, 22:58

BordoArmy88 je napisao/la:
Zastone je napisao/la:Nema ništa nigdje zvanično za Šegrta..
Koliko sam čuo lik je navodno trenirao djecu duisburga, bochuma i mannheima?!
Bio je on selektor i Gruzije a i mladu selekciju Gruzije je vodio..

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 23 apr 2015, 23:01

Jedno pitanje koje mi se zadnjih nekoliko dana mota po glavi: Ukoliko uprava nekad odluči da otkaže povjerenje Abdulahu Ibrakoviću bil vi voljeli da na mjesto sportskog direktora dođe Predrag Pašić?
Ja bih!

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 23 apr 2015, 23:02

U-19 reprezentacija Bosne i Hercegove savladala je Albaniju rezultatom 5:0, a u strijelce se upisao naš Amar Burović!
Ti si opet šampion !

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 23 apr 2015, 23:03

Hilmo tvoj oprez je opravdan. Ali nisu ni oni Bayern pa da od utakmice u nedjelju ne ocekujem pobjedu kao i svake utakmice na AFH. Koliko je tvoj oprez opravdan zbog nase lose igre, toliko je opravdan optimizam zbog lose igre gosta. Mi smo igracki najjaca ekipa u ligi i to je svima jasno, igrali smo ocajno i mislim da tome mora doci kraj. Sa druge strane pomalo i umorna gostujuca ekipa je u evidentnom padu, a promjena trenera ne moze kao kod nas donijeti veliku promjenu u igri jer nemaju dovoljan prostor za napredak u igrackom kadru kao mi. Ne kazem da smo prvaci (sto bih naravno volio i nadam se tome) Ali mjenjati trenera u ekipi gdje nema mjesta napretku nije isto kao i mjenjati trenera u Sarajevu e ja tu vidim nasu sansu i nadam se povratku nekih od suspendovanih igraca u konkurenciju za naredne utakmice. Sve gore nevedeno vazi i za ekipu iz Mostara a dodatni problem za ove ekipe je gostovanje nama, igranje u kup-u i medjusobni susret. Glede komsija, oni su svoje sanse propustili ali mislim da ni najvatrenijim navijacima to nije iznenadjenje zbog limitiranosti igrackog kadra i njihova forma ce po mom misljenju ici silaznom putanjom do kraja sezone. Navijac sam Sarajeva i znam da pisem pristrasno ali sam htjeo sa svima podjeliti svoje misljenje.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 apr 2015, 23:06

:clap: :clap: bravo za Amara
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

budzak
Kontakt:

Post Postao/la budzak » 23 apr 2015, 23:07

Nevezano za temu...jel neko primjetio nocas na dresovima Seville: Visit Malaysia.

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 23 apr 2015, 23:08

@budzak
Otkad ikad buraz
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

miden
Kontakt:

Post Postao/la miden » 23 apr 2015, 23:09

hilmo je napisao/la:Jedno pitanje koje mi se zadnjih nekoliko dana mota po glavi: Ukoliko uprava nekad odluči da otkaže povjerenje Abdulahu Ibrakoviću bil vi voljeli da na mjesto sportskog direktora dođe Predrag Pašić?
Ja bih!
Nakon svega, ja licno ne bi volio.

Nadam se da je istina ovo za Šegrta.
Das Ist Walter

Desole
Kontakt:

Post Postao/la Desole » 23 apr 2015, 23:10

Segrt je vodio Gruziju u 2 utakmice ali mu je vaznija uloga bila u okviru njihovog U21 tima. Dosta tih igraca koje je vodio u U21 sada igraju za A selekciju. Istini za volju to ne mora nista znaciti jer je njihova selekcija uglavnom bazirana na domacim igracima. Ono sto je meni zanimljivo jeste da se 2008 vodio kao jedan od kandidata za U21 selekciju Njemacke. Evo jos nekih zanimljivosti:
Segrt often attended Coaching Seminars at the German Football Association, the Football Federations of Spain, England, France, Netherlands, Switzerland, Croatia, South Africa and Austria. He also attended Coaching hospitalities at Football clubs as Arsenal London, West Ham, Hamburger SV, TSG Hoffenheim, Al Ahly Club, Austria Wien, Sturm Graz and many others. Petar Segrt have References from coaches as Joachim Löw, Arsène Wenger, Klaus Toppmöller, Ralf Rangnick, Josef Hickersberger, Erich Rutemöller, Ivica Osim and Dejan Savićević.
Lijepo bi bilo imati ovakvog covjeka u klubu, a evidentno je da zna raditi sa mladim.

Nadam se da je info tacna. Kao sto rekoh vec ranije bas mi je drago :D

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 23 apr 2015, 23:11

budzak je napisao/la:Nevezano za temu...jel neko primjetio nocas na dresovima Seville: Visit Malaysia.
Vec dugo vremena im je VM na dresovima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 23 apr 2015, 23:12

hilmo je napisao/la:Jedno pitanje koje mi se zadnjih nekoliko dana mota po glavi: Ukoliko uprava nekad odluči da otkaže povjerenje Abdulahu Ibrakoviću bil vi voljeli da na mjesto sportskog direktora dođe Predrag Pašić?
Ja bih!
Ima nekoliko imena koja bi mogla doci na tu poziciju a da su svi nasi bivsi igraci i ljudi koji vole ovaj klub i upravo takve ljude ocekujem na toj poziciji. A pored toga trebalo bi se ozbiljno poraditi i na skautingu :hmmmmm:
Ti si opet šampion !

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.