FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
I jos nesto poslije utakmice u Prijedoru prosle godine kad nismo imali suta u okvir gola Jarni je pred kamerama rekao nesto u fazonu : 'Ne znam sta da radim vise, kako god se mi dogovorimo u svlacionici na terenu se to ne ispostuje', poslije te utakmice je otpusten, zadnjih nekoliko utakmica Meho je slicnu stvar govorio kao i Jarni a to je da ono sto se dogovore u svlacionici ne prenesu na teren, mislim da su ove izjave dovoljne da skontate sta zelim da kazem, i ne zalim sto je Meho otpusten, jednostavno nije funkcionisala ta veza izmedju njega i igraca vise ali moramo dobro znati ko su ustvari pravi krivci i ne smijemo ovo zaboraviti cak i ako titulu osvojimo jer ce nam se desavati i naredne godine ako nista ne promjenimo, mislim na igracki kadar jer dzaba nama i Murinjo na klupi kad im se prohtije i njega bi sjebali
edit: iako naravno zelim da se dovede trener sa iskustvom i autoritetom ali prije toga se mora dobro pocistiti u svlacionici
edit: iako naravno zelim da se dovede trener sa iskustvom i autoritetom ali prije toga se mora dobro pocistiti u svlacionici
Pyro is not a crime !
@THEC lijepo sroceno, potpis
Kod vecine vlada crno-bijeli svijet: Dobro igramo - dobar trener, lose igramo - los trener. Ko je ikad trenirao ekipni sport, shvatit ce da za dosta losih stvari nije kriv trener. Ima x slucajeva gdje neka ekipa ima neiskusnog trenera, al jednostavno te procepi i razvaljujes na terenu. Puno se stvari treba poklopit, i puno treba radit na izgradnji tog porodicnog odnosa medju samim igracima, medju igracima i trenerom i na kraju, medju svim pojedincima i trenerom.

Kod vecine vlada crno-bijeli svijet: Dobro igramo - dobar trener, lose igramo - los trener. Ko je ikad trenirao ekipni sport, shvatit ce da za dosta losih stvari nije kriv trener. Ima x slucajeva gdje neka ekipa ima neiskusnog trenera, al jednostavno te procepi i razvaljujes na terenu. Puno se stvari treba poklopit, i puno treba radit na izgradnji tog porodicnog odnosa medju samim igracima, medju igracima i trenerom i na kraju, medju svim pojedincima i trenerom.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Joj kakvi su naši ljudi bože sačuvaj. Tražiti novog skupljeg trenera a imaš već čovjeka koji je u klubu 25 godina. Koji je statistički gledanos nas najuspješniji trener. Koji zna kako sa igračima što je najbitnije.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ja sve sto sam pisao bilo je uslovno- Ako ode Dzeno ili ako Dzeno nema pravo... Postujem tog covjeka.macahz je napisao/la:Joj kakvi su naši ljudi bože sačuvaj. Tražiti novog skupljeg trenera a imaš već čovjeka koji je u klubu 25 godina. Koji je statistički gledanos nas najuspješniji trener. Koji zna kako sa igračima što je najbitnije.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Dobro je neko napisao, ako dodje do toga da Dzeno ne bude sef struke, iz ovog ili onog razloga, definitivno ga treba ostaviti kao pomocnika. Licno nemam nista protiv Dzene, iako mi je u mnogim situacijama bio nejasan. Ako uspije izac na kraj sa manekenima, treba mu bistu dic.
Zadnja izmjena: uNbx, dana/u 25 apr 2015, 01:42, ukupno mijenjano 1 put.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Moje misljenje da je posle poraza u listici, ipak malo ostala njegova taktika kod igraca u glavi sve do kraja polusezonu. Meho je tu samo malo popravio odbranu posle. To je moje misljenje. Mehina taktika i njegove ideje potpuno dolazi tek u nastavku sezone, znaci kada je imao vremena da to usteli. Ponavljam, umrtvio nas je.uNbx je napisao/la:Nije Meho umrtvio igru. Ako se sjetis prvih utakmica, vidjeces da je sve stimalo. Nesto se desilo u medjuvremenu i to je to. Kao sto rece @Sabinho, moras se spustit na njihov nivo i pricat njihovim rijecnikom. Ne trpe balkanci velike autoritete, moras bit veliki sarmer i dobro bit namazan da kapitaliziras svoje namjere sa ljudima ovih prostora.
Edit: kad kazem autoritet, ne mislim na lupanje sakom od sto, nego nametanje svog nekog specificnog sistema rada koji vecini ne pase.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Ne znam kako je onda moguce da smo u prijateljskim utakmicama super igrali u svim sastavima, a ta igra veze nije imala sa Dzeninom, pa onda u nastavku sezone neprepoznatljiva igra. Moze neko rec, pa to je prijateljska ovo ono, nije to isto... Medjutim, svi smo bili svjedoci da ti protivnici nisu igrali pod rucnom protiv nas.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Nikad vise se ne dovesti u situaciju da igraci biraju trenera. Rastjerati svu bagru sad na ljeto i dovesti profesionalce, makar bili i losiji igraci od ove stoke.
Uprava je najveci krivac sto im je dozvolila da im prodje takvo ponasanje. Nadam se da su skontali vec jednom neke stvari i da ce reagovati na ljeto.
Uprava je najveci krivac sto im je dozvolila da im prodje takvo ponasanje. Nadam se da su skontali vec jednom neke stvari i da ce reagovati na ljeto.
Sjo sto me nasmija snimak sa pres konferencije. Sjo Dzenana.
A Cimirot, k'o dijete na tuti.

A Cimirot, k'o dijete na tuti.

LANET OLSUN!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!
Pita ga novinar je li ga povreda protiv celika motivisala da pruzi dobru partiju na Otoci. On se jadan zbunio sav, kae p...p...paaaa sigurno da jeste

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
Ne zna on ni dje dos'o ni sta treba reci. 

LANET OLSUN!
Dobri tereni, dobri uslovi i igraci su tad na krilima bili i zeljni dokazivanja. Drugo su prijateljske a drugo su ligaske utakmice, i to jos u zemlji gdje su tereni oranice i gdje znas da te svako ceka sa bunkerom a ti nemas odgovora za to.uNbx je napisao/la:Ne znam kako je onda moguce da smo u prijateljskim utakmicama super igrali u svim sastavima, a ta igra veze nije imala sa Dzeninom, pa onda u nastavku sezone neprepoznatljiva igra. Moze neko rec, pa to je prijateljska ovo ono, nije to isto... Medjutim, svi smo bili svjedoci da ti protivnici nisu igrali pod rucnom protiv nas.
Mehu sam sve podrzavao do utakmice Celika, ali ono je defenitvno i bio kraj za mene. Meho je za zapada sto se tice taktike i mentaliteta igre.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Ma dobro stidljiv momak
a svakako imas ljudi koji ne vole javne nastupe i previse su nervozni, ni ja sam ih ne volim tako da mu ne treba zamjeriti sto daje izjave kako daje, takav je tesko je to promjeniti, i daj Boze da su nam svi igraci ko Cimirot jer se sjecam da je jednom izjavio da ne voli previse nocne izlaske,alkohol i losu hranu jer pazi na svoju fizicku spremu, gdje bi nama kraj bio da nam svi igraci imaju ovakvu svijest a pogotovo mladi igraci
edit: MCMXLVI nije mi samo jasno kako mozes toliko slijep biti i iskljucivo Mehu kriviti za rezultate, mislim vecina nas je Mehi zamjerila dosta stvari sto se tice taktike, rotiranja igraca ili slicno ali reci da ih je on ubio u pojam je cisto sljepilo i opravdavanje igraca

edit: MCMXLVI nije mi samo jasno kako mozes toliko slijep biti i iskljucivo Mehu kriviti za rezultate, mislim vecina nas je Mehi zamjerila dosta stvari sto se tice taktike, rotiranja igraca ili slicno ali reci da ih je on ubio u pojam je cisto sljepilo i opravdavanje igraca
Zadnja izmjena: THEC, dana/u 25 apr 2015, 02:24, ukupno mijenjano 1 put.
Pyro is not a crime !
Ne znam vala ko moze ista zamjerit Cimiju.
Samo mi je simpatican haos... 

jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest
željkan vazda mačić čest
@THEC, ko ce drugi nego on. Sve je pocelo od utakmice Borca u kupu. Losi rezultati su nas sve doveli do ovog sranja. Nije bio u stanju vratiti ekipu na pravi put. Zamisli da ostali nisu kiksali gdje bih sada bili na tabeli. Meho je imao jedan veliki problem u taktici a to je napad i sredina. Nije znao kako to da postavi. Gurao je 3 igraca na sridini blizu jedne druge, i to nam je pravo gusilo igru usporilo i na kraju i umrtvilo. Protiv Celika sanse nismo stvorili.
Nebi se iznenadio da Siroki razvale sto i nije tesko ovi dana i da uzmete titulu. Mislim da sad tek vidite u cemu je bio problem. Ne u Kodri vec u igracima. Mislim da je bio bojkot i vi podhitno morate pocistiti ekipu ako mislite napraviti klub da se izdigne iz ovog domaceg jada. Meho je bio ime, autoritet i covijek sa ogormnim znanjem fudbala. To je vasoj bagri smetalo zato sto nisu profesionalci. Nista vam titula nece donjeti samo ce te ostati prosjecni ko i ostatak lige. Imate uslove da se izdigneteni napravite nesto vise i sve je do uprave i njihovi poteza.
-
- Kontakt:
Imali smo srece protiv Olimpica sto smo postigli rano gol , inace bi zavrsilo 0:0 ....
igra katastrofa , mislim da je olimpic vise imao kornera .. nadam se pobijedi protiv listice tako da bude invazija u I. Sarajevo pa kud puklo da puklo ...nikakvu ja igru bolju nisam vidio sad protiv olimpica ili protiv drine ... sve je to isto samo ovaj put sreca nas pomazila , vidjet cemo kako ce sutra to da ide , vrijeme je da nam se neke stvari vrate ..
igra katastrofa , mislim da je olimpic vise imao kornera .. nadam se pobijedi protiv listice tako da bude invazija u I. Sarajevo pa kud puklo da puklo ...nikakvu ja igru bolju nisam vidio sad protiv olimpica ili protiv drine ... sve je to isto samo ovaj put sreca nas pomazila , vidjet cemo kako ce sutra to da ide , vrijeme je da nam se neke stvari vrate ..
- BitiSrcemVezan
- Kontakt:
To je to! Ja ovim pickicama od igrača nikad neću halaliti ovo pišanje po nama i očigledno bojkotovanje Mehe, taman da nam oni zajedno sa Dženom donesu titulu Lige Prvaka a ne pišljive BIH Premijer Lige. Da sam ja neko... na kraju sezone bih uradio remont cijele ekipe i molio na koljenima Mehu da se vrati. Žalit' ćemo mi za Kodrom polahkoTHEC je napisao/la:Jah kod Mehe nisu znali sastaviti dva pasa kod Dzene igraju ko barcelona, jbg mora da su kod Mehe zaboravili igrati pa se preko noci sjetili kako se igra fudbal...mislim necemo pretjerivati, Meho jeste poceo da sere sa formacijom i prevelikim rotiranjem ali onako odigrati protiv celika pa onda par dana kasnije pogledas tekmu protiv olimpika i vidis da lete terenom dovoljan je pokazatelj zasto 'nisu znali' dva pasa odigrati kako treba, ne umanjujem Dzenin kvalitet i znanje ali najveci krivci za lose igre su igraci sami
1946
- DrustveniParazit
- Kontakt:
Ako ovo skraćenje lige dadne rezultata i kroz koju godinu se tereni poprave da ne budu njive tad možda hoćemo žaliti za Kodrom do tada čisto sumnjam. Meho jeste dobar trener ali u nekim drugim uslovima.BitiSrcemVezan je napisao/la:To je to! Ja ovim pickicama od igrača nikad neću halaliti ovo pišanje po nama i očigledno bojkotovanje Mehe, taman da nam oni zajedno sa Dženom donesu titulu Lige Prvaka a ne pišljive BIH Premijer Lige. Da sam ja neko... na kraju sezone bih uradio remont cijele ekipe i molio na koljenima Mehu da se vrati. Žalit' ćemo mi za Kodrom polahkoTHEC je napisao/la:Jah kod Mehe nisu znali sastaviti dva pasa kod Dzene igraju ko barcelona, jbg mora da su kod Mehe zaboravili igrati pa se preko noci sjetili kako se igra fudbal...mislim necemo pretjerivati, Meho jeste poceo da sere sa formacijom i prevelikim rotiranjem ali onako odigrati protiv celika pa onda par dana kasnije pogledas tekmu protiv olimpika i vidis da lete terenom dovoljan je pokazatelj zasto 'nisu znali' dva pasa odigrati kako treba, ne umanjujem Dzenin kvalitet i znanje ali najveci krivci za lose igre su igraci sami
Saraj'vo za tebe živimo neka znaju svi da bit ćemo ti mi do smrti odani!
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Sarajevo iznad lokal patriotizma.
Matej Delač
Trenutno korisnika/ca: Aduka87, EastMadness, Haksss, Hardzavi, Jadnimi, JavierBosnia, OsmanhodzicBuco, rimljanin90 i 74 gosta.