FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

anonimni
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la anonimni » 04 apr 2013, 09:23

terabajt je napisao/la:Gdje se igra prva utakmica finala kupa,jel to odredjeno ili ce se naknadno odrediti.
9. aprila ce se to odrediti

Sent from my ST23i using Tapatalk HD
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 04 apr 2013, 09:44

exbabilon je napisao/la:Samo Zola popravi predaju lopte molim te da mi ne preskace srce svaki put kad mijenjas stranu i to. Kad popravis taj segment igre ti ces bit u potpunosti izgradjen, a mlad igrac. Imas jos prostora za napredak, a hvala Bogu i vrijeme radi za tebe.
Ima to Zola, treba po onakvom terenu imati predaju, teško je dići loptu, al' postoji određeni pad koncentracije kod njega u predaji, al' dečko za svoje godine u ovako zahtjevnoj ligi igra jako dobro, drži sredinu samouvjereno. Zola i Benjo su dva igrača koje je Amar fantastično afirmirao.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 apr 2013, 10:12

Cestitam igracima na velikom trudu koji su ulozili u ovoj utakmici.Potpuno zasluzena pobjeda,kada od prvog do zadnjeg minuta vidis borbu nasih na terenu.Svi igraci ,od prvog do zadnjeg , ostavili su srce na terenu. Kada ovako igraju i kada imaju ovakav pristup utakmici,malo koja ekipa moze da nam se suprostavi. Nije bilo loseg mjesta u ekipi. Igrali smo sigurno,na rezultat i cvrsto,znali sta hocemo od samog pocetka i to se naravno isplatilo.

Ovde cu konacno jednom da pohvalim i vezni red,posto nam je on bio problematican od pocetka ove polusezone.Juce su odigrali perfektno.Sa puno trke,zbijeni,aktivni defanzivno i ofanzivno,dobar protok lopte,odlucni u namjeri da kontrolisu taj dio terena.Uspjeli su.Svaka cast.Mislim da je ravnotezu u ovom dijelu terena uspostavio Hasanovic ( ovo je samo moje misljenje ),cinjenica je da su sa Hasanovicem svi stabilniji na terenu.Jako dobro pokriva,ne bjezi od lopte i umnogome olaksava Zoloticu,za razliku od Svrake kada je tako pozicioniran.Odmah potom i Svraka ima slobodu i cini mi se da mu odgovara da nema toliku odgovornost kao zadnji vezni.Svraka je odmah pokazao veliki napredak u igri i pored Stanica koji je juce bio maestralan i kojem odgovara ofanzivna zadaca,Svraka je bio igrac utakmice.Sve je u veznom redu djelovalo kako treba,iako nemamo tu nekog kreativca,ali taj kreativac bi tesko bio kreativan po ovakvim terenima trenutno,pa nam ova formacija u veznom redu itekako odgovara.Zola je bio rastrcan i fenomenalno se borio,predaja nesto malo bolja od ranijih puta,ali ono sto on radi sa svojom borbenoscu promovise ga u jednog od najvaznijih igraca u timu.Veliko je to kada si toliko vazan po ekipu a kada si tako mlad.
Adilovic je zabio i to je ono sto se od njega ocekuje i neka samo tako nastavi.Da bi on zabio ,mora da ima dosta lopti prema njemu,a to ce dobiti samo ako je vezni red dobar.Cim je tako,on je odmah vise ukljucen u igru i stvaraju se sanse.
Urdinov je interesantan i lijepo je vdjeti ljevaka na mjestu gdje bi ljevak trebao igrati.U pocetku je bilo kriticno,pretpostavljam da je trema bila u pitanju,pa je bio propuh po toj strani,a i kasnije su mu dosta defanzivno pomagali Bogi i Vasilic,ili Stanic kada bi se vratio.To je dobro za tim,ginuli su jedan za drugoga.Urdinov mi je tu bio los,ali u momentu kada je sa loptom,nije izgledalo uopste lose.Prva je utakmica ,pa cemo jos vidjeti kako on to moze i u defanzivi.
Super,ovo je vazna pobjeda,koja puno znaci za samopouzdanje,rezultate imamo,a ovaj pristup,siguran sam svi prizeljkujemo i u narednim utakmicama.Ohrabren sam poslije ovakve predstave,da bar borbenoscu mozemo nadoknaditi neke minuse koje imamo,i da kroz ovaj nacin igre mozemo ostvariti sve ciljeve u ovom domacem takmicenju.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

JMs1921
Kontakt:

Post Postao/la JMs1921 » 04 apr 2013, 10:38

Dobra tekma,napokon jedna ovog proljeca da nisam strepio za konacan rezultat,poprilicno su mi izgledali odlucno i samouvjereno,sto ne bih mogao reci za Sefa,kolko se obradovao kod prvog gola,ne bih rekao da je bio toliko uvjeren u prolaz...:)
Amare hvala ti...

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 apr 2013, 11:35

invazija u lukavicu u nedjelju 8-)
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 apr 2013, 11:46

barbarez je napisao/la:Cestitam momcima i Strucnom stabu,pozitivno su iznenadili laganim i sigurnim triumfom.
Danas sam iz pouzdanih izvora saznao informaciju da je grad Graz,zbog zahvalnosti prema nasm Ivici,bio spreman graditi pomocne terene i infrastrukturu za njih-Trening centar-,i da nije zavrseno zbog naseg poznatog IMT.Na kraju su se ljudi pozalili Ivici ,i covjek je rekao da odustanu i da nema nista od toga.
ZA koga (infrastrukturu za njih)? Ako je tačno onda se zna i ko je tražio. Ako su ljudi iz Želje noga odmaaaaah mada nema ko da traži iz Želje i mislim da se radi o stručnjacima iz kantona ili opština. Gdje su trebali graditi?
Ako su to znali u Želji onda se trebalo izaći u javnost sa tim. Daj kad već pišete onda napišite kako treba ovo su teške optužbe.
Stana u repku umjesto Vršajevića. Prošao igrača desnom, centaršut lijevom, brzina je bare bare, mladji i sl. Što da ne, proigrao frajer. Još kad krene po desnoj strani igrati. Samo da se ne nafura.
Eh kad bi malo ovi stručnjaci što su gledali Želju prije sto godina i sl i što pričaju kako je ovo najgora ekipa u povijesti gledali i individulane karakteristike. Neki dan čitam na našoj stranici sastav iz prve Amarove sezone i svi igraju u gorim ekipama od Želje sem Višće, Coce i Šehića a znamo koliko je npr Coca tad igrao. Samo je to dovoljno da zaključiš da su ovi sad bolji ali jok odmah udari po svakom igraču. Pa igraju i drugi lopte nije ni Gošk blećak. Mali Bekić je bio u Dinamu, za Maksumića su svi govorili da je pojačanje Sarajeva prije godinu dvije itd itd. Gradina uze bod Sarajevu, Radnik razvali Široki, a mi ako ne odigramo perfektno odmah niko ne valja. Nismo mi odmakli od ove lige kao Dinamo u Hrvatskoj, daleko od toga. Zato ja ne volim ove izjave lako ćemo i sigurna titula i sl. Jučer smo svi prettrnuli za Bekriju. Nedo Bog da se neko još povrijedi valja igrati srijeda subota do kraja Maja (13 tekmi u dva mjeseca), a i Sarajevo i Borac imaju širinu u igračkom kadru i ništa lošije rasporede bez obzira što to neki ovdje potencirali. Hajmo dati podršku ovim momcima. Zaslužili su.

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 04 apr 2013, 12:18

http://s.ource.ba/clanak/2581253138785/ ... ce-oboriti" onclick="window.open(this.href);return false;
32. emisija
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 04 apr 2013, 12:21

[youtube][/youtube]
evo je i na joutubetu
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

barbarez
Kontakt:

Post Postao/la barbarez » 04 apr 2013, 13:14

bagrcavi je napisao/la:
DooVe je napisao/la:
barbarez je napisao/la:Cestitam momcima i Strucnom stabu,pozitivno su iznenadili laganim i sigurnim triumfom.
Danas sam iz pouzdanih izvora saznao informaciju da je grad Graz,zbog zahvalnosti prema nasm Ivici,bio spreman graditi pomocne terene i infrastrukturu za njih-Trening centar-,i da nije zavrseno zbog naseg poznatog IMT.Na kraju su se ljudi pozalili Ivici ,i covjek je rekao da odustanu i da nema nista od toga.
?
imal' mene tu.
Ako je istina, onda smo fakat pogan od naroda.
Pogan brate nego sta,nije suplja vjerujte mi.Smetljari iz opstine i kantona.Ne znam da li je neko od nasih umijesan,to nisam pitao,ali mi je svakako bilo dovoljno ovo sto sam cuo.Informacija 100000 % tacna,obzir na izvor iste.
VOLIM TE ZELJO

Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić,selektor Mirza Hrustemovic.PONOS DRZAVE

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 apr 2013, 13:17

AnelZ je napisao/la:Ne mogu da vjerujem da ovo pitam posto mi nikada nije termin prestavljao problem, no zna li se kada je utakmica protiv Slavije, na dan grada Sarajevo ili 'pak u nedjelju? Ja se iskreno nadam da ce biti u nedjelju, no nesto sumnjam da je to moguce jer se igraju utakmice odmah onda u srijedu gdje mi docekujemo Zrinjski (i onda opet upitno koliko mladih osoba moze doci jer je ispitna sedmica)...

Nemojte me pogresno razumjeti, nije ovo da dovodim u pitanje neciji rad i sl. i da sam nezadovoljan necim, nego cisto ispoljavanje mojih emocija sto postoji velika sansa da necu moci dvije utakmice zaredom pratiti svog Želju uzivo :(
Utakmica je u nedjelju u 16:00.

@barbarez Tužno, fakat tužno.I kako onda da napreduješ, kad milion ljudi pokušava da te opstruiše.Fuj ! :roll:
DRUG NEBI TI PUNCA

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 apr 2013, 13:29

Dajte barem imena u javnost kada se takve informacije iznose.
Sport je lijek za tijelo i duh.

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 04 apr 2013, 13:48

storm_raider je napisao/la:Dajte barem imena u javnost kada se takve informacije iznose.
Kakva imena, trice i kucine ko jos vjeruje u ove gluposti i bacanje supljih.
Prevelika je to stvar da ne izadje u javnost.
Manite se supljaka oko kampa i stadiona .
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 04 apr 2013, 13:55

Bučan se vraća ?

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 04 apr 2013, 13:58

Nikad ne pamtim da nas je osim ovoliko pozivao na tekme ;) trebamo im !
Željeznicar za život cijeli !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 apr 2013, 14:09

Ako sam dobro pregledo zadnje stranice samo su nam 2 pitara cestitala odlazak u finale hahahahhaah.Komplex je cudo .

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 04 apr 2013, 14:23

Malo kasnim, ali samo da cestitam na ulasku u finale. Zasluzeno :)
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 apr 2013, 14:24

storm_raider je napisao/la:Dajte barem imena u javnost kada se takve informacije iznose.
Evo ja postavih par pitanja i dobio sam samo odgovor da su iz opštine i kantona, a to sam i pretpostavljao jer da je neko iz Želje opleo bi po njemu. Pitao sam za koga (jer u postu piše rečenica kao da nije za Želju) i gdje su trebali graditi (znali bi odmah koja je opština)? Naravno to se ne zna. Da je Željo uključen u to ne bi se šutilo i Ivica bi to objelodanio vjerovatno i on otišao u opštinu i kanton i onda bi možda davali uslove koje bi ovi iz Graca mogli ispuniti, a ne odje.ali ih u startu. To je moje objektivno realno razmišljanje na osnovu onoga što znam i što je napisano.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 04 apr 2013, 14:25

Lillard je napisao/la:Malo kasnim, ali samo da cestitam na ulasku u finale. Zasluzeno :)
HVALA ;)
Željeznicar za život cijeli !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 04 apr 2013, 14:27

http://****.ba/novost/108362/s ... avicu.sead" onclick="window.open(this.href);return false; bucan se vraca na grbavicu.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 04 apr 2013, 14:39

Bilo je lijepo ponovo biti pod Bijelim Brijegom. Na nagovor sam otisao, malo se pokislo, malo se zezalo sa starom Mostarskom rajom sve u svemu bilo je lijepo. Vidio sam se sa nekim ljudim iz ranijih uprava Zrinjskog a o tome na njihovoj temi.

Mimo nas bilo je jos par "maskiranih" navijaca Zeljeznicara. Imamo snimljenu tekmu ali ja je jos nisam na tv-u gledao. Onako uzivo izgledali smo dobro. Sve one izvlakuse do sada kako nam teren ne odgovara na Grbavici je bilo sam izvlakusa jer je jucer bilo gore. Ja sam mislio da necemo pasa satativi eto kakav je teren bio. Ali plavim igracima se igralo. Bas im se igralo. Nije bilo srkleta, nije bilo nervoze. Pomalo mi zao Bekrica mislio sam da nije nista da ce nastaviti ipak nije mogao. Ali imam osjecaj da smo bolje igrali kada je on izasao. Iako je Bekrija imao dva strasna prodora. Mozda to na tv-u tako ne izgleda ali u jednom trenutku je nanizao 2 igraca jednom kroz noge provukao petom pa treceg pretrcao da bi mu lik uletio klizeci. Ono ja rijetko vidjam na nasim terenima. Ono sa tribina izgleda kao nesto sto rade Ronaldo i Messi.

- Antolovic bio fantastican jucer. Nekako opusten i smiren a kao takav je strasan golman.
- Colic podize formu ali imao je on i bolje prestave.
- Bogicevic jedna greska u cijeloj utakmici.
- Vasilic cak i previse smiren jucer. Nisam ga nikad onako smirenog gledao.
- Urdinova sam gledao protiv Gorazda i bio je medju najgorim na terenu ali nisam smio nista reci reko hajd da ga ocjenimo svi zajedno. Jucer prolaznu ocjenu dobio. Imao pa sitnih gresaka ali ce nam valjati. Ali Kvesic je daleko bolji.
- Zolotic je buduci reprezentativac samo da mu Bog zdravlja podari. Presjekao je jucer vise pasova nego Jamak i Svraka za cijelu sezonu.
- Hasanovic je veoma zanimljiv igrac. Nisam ovo ocekivao od njega. Mada mislim da je Tomic bolji.
- Tomic je veoma smiren, nesto poput Prosineckog ne srkleti. Mislim nije na tome levelu ali krasi ga ta smirenost.
- Stanic je jucer pobjedio Zrinjski. On i Amar Osim. Momak je odigrao lavovski. Nemam zamjerke ni na jedan njegov potez.
- Selimovic ima taj dribling koji moze valjati kada se niko ne nada. A jucer je bio rastrcan. Ima fin udarac sa tribina nije izgledalo da je golman ono dirao.
- Svraka trci vise nego na pocetku ove polusezone, fakinsko propustanje lopte za Stanica ja vec poceo u sebi da psujem ali ispalo dobro. Moze on i mora puno bolje.
- Adilovic je uz Stanica i Zolotica najbolji bio. Dobio je batina onih sitnih udaranja sto se ne sviraju mali milion ali pokazao da iz jedne sanse zna zabiti mada je ono tesko promasiti.

Amar Osim smiren ali izgleda zanimljiva mu utakmica bila. Svo vrijeme je prestojao na kisi.

Domace navijace i njihovo j...nje Bosne utisao gol Adilovica.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.