Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
Pisem hladne glave, dan nakon utakmice;
Meni stvarno nje jasno kako reprezentacija sa sasvim solidnim imenima ne moze da sacuva 2-0 protiv Kipra ciji igraci igraju u jednoj od najgorih Evropskih liga, gdje je Borac prosle godine u dva duela sa Kipranima uzeo 4 boda cini mi se. Nije to stvar samo Bosne, nego i vecina repki.
Brate dragi, ko imalo prati fudbal zna da imamo imena koja trebaju realno biti 2 u ovoj grupi, i ne imati probleme sa Kipranima. Imas igrace u jakim klubovima i ne mozes da pariras nekim prosjecnim ekipama i nemas cak ni 40% posjed, kako to objasnit?
Jedino sto mi se cini jeste da nikad gori vezni red nismo imali, i da nam je hitno potreban kreativac. Imamo Hajradinovica ali povrjedjen je bio i nije bas neka idealna opcija. Jankovic nam je dobro mogao doci. Pa ja bi ubacio Sosica ako treba, ili Basica, bilo koga ko zna samo proturit loptu i napravit pas ko Pjanic.
U danasnjem fudbalu je sve manje takvih igraca, ali svaka top repka ima takvog jednog: Wirtz, Tonali, Bellingham, Olmo, Olise.
Treba probat Alajbegovica tu, kad vec imamo Esmira i Memica sad na krilima, pa i Omerovica koji je napredovao 20 svjetslosnhi milja otkako je na krilu.
Meni stvarno nje jasno kako reprezentacija sa sasvim solidnim imenima ne moze da sacuva 2-0 protiv Kipra ciji igraci igraju u jednoj od najgorih Evropskih liga, gdje je Borac prosle godine u dva duela sa Kipranima uzeo 4 boda cini mi se. Nije to stvar samo Bosne, nego i vecina repki.
Brate dragi, ko imalo prati fudbal zna da imamo imena koja trebaju realno biti 2 u ovoj grupi, i ne imati probleme sa Kipranima. Imas igrace u jakim klubovima i ne mozes da pariras nekim prosjecnim ekipama i nemas cak ni 40% posjed, kako to objasnit?
Jedino sto mi se cini jeste da nikad gori vezni red nismo imali, i da nam je hitno potreban kreativac. Imamo Hajradinovica ali povrjedjen je bio i nije bas neka idealna opcija. Jankovic nam je dobro mogao doci. Pa ja bi ubacio Sosica ako treba, ili Basica, bilo koga ko zna samo proturit loptu i napravit pas ko Pjanic.
U danasnjem fudbalu je sve manje takvih igraca, ali svaka top repka ima takvog jednog: Wirtz, Tonali, Bellingham, Olmo, Olise.
Treba probat Alajbegovica tu, kad vec imamo Esmira i Memica sad na krilima, pa i Omerovica koji je napredovao 20 svjetslosnhi milja otkako je na krilu.
Re: Kipar - Bosna i Hercegovina 09.10.2025. | Malta - Bosna i Hercegovina 12.10.2025
nije baš samo to, treba malo više toga da im se poklopi, švedska ili sjeverna irska treba još da bude prva ili druga i da njemačka ne bude treća
mi smo sami krojači svoje sreće, imamo dvije utakmice da osvojimo bod ili dva ako baš zapne. igramo protiv rumunije koja je već fiksno u baražu i protiv austrije koja će u toj zadnjoj utakmici već biti plasirana na SP. ako ne osvojimo bod i ne treba da idemo u baraž
moldavija može da se nada, san marino malo teže,
mi smo sami krojači svoje sreće, imamo dvije utakmice da osvojimo bod ili dva ako baš zapne. igramo protiv rumunije koja je već fiksno u baražu i protiv austrije koja će u toj zadnjoj utakmici već biti plasirana na SP. ako ne osvojimo bod i ne treba da idemo u baraž
moldavija može da se nada, san marino malo teže,
Muka mi je od baraža, više bih volio da bude treći nego da idemo u taj baraž yebeni.
Doduše, ne bi bilo loše otići u taj baraž čisto da ovi mlađi/novi momci poput Alajbegovića, Muharemovića, Esmira, Baždara, Gigovića ili Memića odigraju još koju utakmicu sa velikim pritiskom.
Yebiga, oni će u narednim godinama biti sigurni starteri i nosioci reprezentacije, tako da im treba iskustva u tom smislu. Mada, svaki poraz u važnim tekmama doprinosi stvaranju luzerskog mentaliteta, zato je ipak treće mjesto mjera
Doduše, ne bi bilo loše otići u taj baraž čisto da ovi mlađi/novi momci poput Alajbegovića, Muharemovića, Esmira, Baždara, Gigovića ili Memića odigraju još koju utakmicu sa velikim pritiskom.
Yebiga, oni će u narednim godinama biti sigurni starteri i nosioci reprezentacije, tako da im treba iskustva u tom smislu. Mada, svaki poraz u važnim tekmama doprinosi stvaranju luzerskog mentaliteta, zato je ipak treće mjesto mjera

"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
realno mi imamo šansi u baražu isto kao i moldavija i san marino
ali uvijek je bolje doći jedan korak dalje
problem je što barbarez ili ko već bude vodio reprezentaciju neće startovati budućnost nego sadašnjost, a vidjeli smo preksinoć šta sadašnjost može. i da se ne lažemo, skoro isto je i kada igraju kolašinac i demirović, malo bolje ali nedovoljno
ali uvijek je bolje doći jedan korak dalje
problem je što barbarez ili ko već bude vodio reprezentaciju neće startovati budućnost nego sadašnjost, a vidjeli smo preksinoć šta sadašnjost može. i da se ne lažemo, skoro isto je i kada igraju kolašinac i demirović, malo bolje ali nedovoljno
Ma ne mogu ja one euforije i svega, a samo ne znamo nacin na koji cemo popusiti u barazu. Covjek se nada nekoj sreci u barazu (i sam sam takav), a kakvi smo, izgubili bi od Gibraltara u njemu.Raonffa je napisao/la: ↑11 okt 2025, 11:28Muka mi je od baraža, više bih volio da bude treći nego da idemo u taj baraž yebeni.
Yebiga, oni će u narednim godinama biti sigurni starteri i nosioci reprezentacije, tako da im treba iskustva u tom smislu. Mada, svaki poraz u važnim tekmama doprinosi stvaranju luzerskog mentaliteta, zato je ipak treće mjesto mjera![]()

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma jašta, kakvi mi i baraž, to je unaprijed upisan neuspjeh ali eto što kaže @jestamaji lijepo je otići korak dalje, pa ono bar misliš da si bio blizu nekakvog uspjeha.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Još sad moras dvije reprezentacije proći u baražu.. ima neko polufinale i finale..Znaci nigdje nas ne bi biloDamirT je napisao/la: ↑11 okt 2025, 11:33Ma ne mogu ja one euforije i svega, a samo ne znamo nacin na koji cemo popusiti u barazu. Covjek se nada nekoj sreci u barazu (i sam sam takav), a kakvi smo, izgubili bi od Gibraltara u njemu.Raonffa je napisao/la: ↑11 okt 2025, 11:28Muka mi je od baraža, više bih volio da bude treći nego da idemo u taj baraž yebeni.
Yebiga, oni će u narednim godinama biti sigurni starteri i nosioci reprezentacije, tako da im treba iskustva u tom smislu. Mada, svaki poraz u važnim tekmama doprinosi stvaranju luzerskog mentaliteta, zato je ipak treće mjesto mjera![]()
![]()

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
-
- Kontakt:
Koliko utakmica ima u barazu?
Dvije. Jedna polufinale, pa za 3-4 dana finale. Nema revansa.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne znam ni zasto sto toliko nezadovoljni remijem protiv Kipra. Gledao sam ih protiv Austrije, i nisu nimalo losi koliko nam to njihov igracki kadar (klubovi u kojim igraju) ili poredak na FIFA-listi sugerirao. Pa cak i u Zenici su u fazama bili bolji od nas, ne znam zasto se ocekivalo da ih moramo pobjediti. 2-0 smo vodili da, ali srecom njihovog golmana (takav poklon necemo dobiti ni za 50 utakmica), nakon toga su oni preuzeli inicijativu sto je i ocekivano bilo, nasa greska je bila da smo glavom vec bili na poluvremenu. U drugoj polovoni smo stajali stabilno, nismo imali neku igru, ali fakat ni ne sjecam se da su Kiprani imali i jednu sansu, osim penala naravno.
Cak i da smo pobjedili, sta onda? Zar stvarno neko misli da mozemo uzeti 6 bodova u novembru protiv dva nimalo laka protivnika? Da selektor zna izvuci maksimum iz ove ekipe bilo bi razloga za neku nadu, ali ovako drugo mjesto nam je plafon i s obzirom u kakvim okolnistima igramo, i uspjeh.
Cak i da smo pobjedili, sta onda? Zar stvarno neko misli da mozemo uzeti 6 bodova u novembru protiv dva nimalo laka protivnika? Da selektor zna izvuci maksimum iz ove ekipe bilo bi razloga za neku nadu, ali ovako drugo mjesto nam je plafon i s obzirom u kakvim okolnistima igramo, i uspjeh.
-
- Kontakt:
Buraz nije bitno sto smo odigrali nerjeseno, bitna je igra i postavka igre. Da ne pricamo o nasem rosteru igraca. Protiv Kipra smo trebali izgubiti.
Nadam se da ce Rumuni dobiti Austriju. Tako da ako ne uzmemo obje utakmice, ne patimo se sa barazom.
Nadam se da ce Rumuni dobiti Austriju. Tako da ako ne uzmemo obje utakmice, ne patimo se sa barazom.
Ko god kaže da mi nemamo kvalitetne igrače u reprezentaciji, taj ili ne zna, ili je zlobnik koji pere selektorovo neznanje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
-
- Kontakt:
Evo konkretno mene najmanje zaboli za remi kao remi s Kiprom, ono što mene ljuti je to što nemamo igre nakon 15 utakmica pod ovim SS. Dakle, nemamo uigrane akcije, igrači ne znaju kud gone, ne možemo uvezati dva pasa, nema taktike, sve se svelo na izbij nabij i jedan potez - onaj protiv Rumunije. Jednostavno se ne vidi NIŠTA za šta bi se čovjek mogao uhvatiti i reći “yebeš poraz/remi, vidi se napredak, vidi se da znaju šta rade”. E to je problem. Sve nam se svelo na dobrih odigranih 60 minuta protiv Austrije. Ne znam kako ga nije stid to i potencirati, utakmica se irgra 90 minuta i zaboli me ona stvar za 60 minuta, ako je ostalih 30 k’o k.
Coolpanda24 je napisao/la: ↑11 okt 2025, 12:23Evo konkretno mene najmanje zaboli za remi kao remi s Kiprom, ono što mene ljuti je to što nemamo igre nakon 15 utakmica pod ovim SS. Dakle, nemamo uigrane akcije, igrači ne znaju kud gone, ne možemo uvezati dva pasa, nema taktike, sve se svelo na izbij nabij i jedan potez - onaj protiv Rumunije. Jednostavno se ne vidi NIŠTA za šta bi se čovjek mogao uhvatiti i reći “yebeš poraz/remi, vidi se napredak, vidi se da znaju šta rade”. E to je problem. Sve nam se svelo na dobrih odigranih 60 minuta protiv Austrije. Ne znam kako ga nije stid to i potencirati, utakmica se irgra 90 minuta i zaboli me ona stvar za 60 minuta, ako je ostalih 30 k’o k.

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
- Kontakt:
Kvalitet je relativan, ali mi nemamo kvalitetne igrače u veznom redu, koji je i srce i mozak svakog tima, i to je izvor svih naših problema.
-
- Kontakt:
Bajramovica, Milenkovica i Hrgovica otjerati. 
Ako vec nece Barba nigdje

Ako vec nece Barba nigdje
Da je pameti, pa Barbi dati neku direktorsku poziciju. Realno je sa Spahom dosta odradio povodom novih igraca. Dosta bi bilo bolje npr Barbarez sa Spahom, a na klupi neko tipa Petev ili jos bolje Muslic, ali znam da nema nista od toga 

G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne kontam sto se kuka za petevom ko da je klop
-
- Kontakt:
Za Barbareza je licno Klopp
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Trenutno korisnika/ca: Anoniman, Beduin, bhfanatic14, CAGarfia, DjaniTarik, Elddar, galia95, General505, Google Adsense [Bot], iluzija, invincible1921, JackW, Ledara, Shogun, signalidunapark, tuzlanskinacin i 109 gostiju.