Obertanu godila klupa.

I dalje ima potez viška. Kada se istog riješi, onda možemo reći da je Newcastle napravio odličan posao dovođenjem ovog Francuza. Eh, pitanje je kakav će biti kada u narednom kolu bude starter (što je za očekivati zbog povrede Raylora). Eh, kada shvatimo da je Tottenham naredni protivnik, onda...

Valja se tegliti sa Baleom, što jest jest.
Glede Percha, pa i protiv Blackburna je bio solidan. Danas također. Da se razumijemo, ja od njeg ne očekujem ni golove ni asistencije, a dokle god ne griješi i ne dovodi Krula u opasnost - to je dobro. Kako su povrede osakatile ekipu, onda je svaki igrač prijeko potreban. Eh, ja sam i dalje mišljenja da je jedan stoper morao doći, te se nadam da James neće igrati ovu poziciju. Kao zadnji vezni je čak i bolji negoli na mjestu stopera.
Pardew je izjavio da ne razmišlja o CL. Jbg, treba biti realan i reći da su i Chelsea i Arsenal jače ekipe, pa i Liverpool, te da Svrake igraju iznad svojih mogućnosti.

Spuštena je lopta na zemlju, što je najbitnije. Naravno, volio bih da se Newcastle plasira u ligu prvaka, al' sumnjam da će se to dogoditi.
Btw, Cisse odličan debi. Gledao sam ga u Freiburgu i tamo je bio gol mašina. Danas je također imao jednu 100% šansu kada je glavom pucao preko gola. Mah, mislim da je bio svega 5-6 metara od Givenovog gola. No, ono što me raduje je kontrola lopte. Primanje, pozicioniranje i građenje na nivou. Biće on i Ba odličan tandem u to sam uvjeren (btw, ono što je Pardew radio sa Santonon, planirao je i sa Cisseom - da polako osjete Premiership. No, povreda Besta je ipak ubrzala to privikavanje).
Sljedeće kolo će nam dati odgovor koliko može Newcastle. Prošle godine se Tottenham 2x izvukao (golovi u posljednjim trenucima). Da l' će sad biti drugačije?

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”