Everton F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Šta predviđate Evertonu u sljedećoj sezoni?

1. Borbu za evropska takmičenja
156
57%
2. Sredinu tabele (svi znamo kako loše ulaze u sezonu)
95
35%
3. Borbu za opstanak (upravo zbog lošeg starta sezone)
21
8%

Ukupno glasova: 272

zeljocity
Kontakt:

Re: Everton F.C.

Post Postao/la zeljocity » 03 nov 2012, 17:50

Jaaoooooooooooo 2:2 90min :roll:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 03 nov 2012, 17:52

obi-punk-kenobi je napisao/la:Nevjerovatno...kako lako primamo te golove.
Sidwell 2:2.
Ovo je moglo biti 2:4 za Everton :oops: :cry: :roll:
Trebalo netrebalo uglavnom nije dfkhgfknldvhdhxfklhzvxklvfndxklfndvskn fvdskn fvdsn kds nvfds lkfvndvsk fndskn zxfdsbzcxbvkcxnvkcxnvdnfvdknfskdnfkmdshfvsmöldhdshfölsdflsködf puko mi zivac!!!!!!!!!
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 03 nov 2012, 17:59

več četvrta utakmica zaredom koja završava bez pobjednika-več četiri utakmice sa rezultatom 2:2 ...neznam ali ovo je samo bacanje bodova u vjetar...frustrirajuče...ova utakmica je mogla biti riješena več do 80-te minute i to da vodimo komotnih 2:4 da su oni mlitavi udarci Neismitha ušli...neznam.
Sljedeči su Black Cats (Sunderlend FC) na Goodisonu...jeli to prilika za prvu pobjedu nakon 5 utakmice?? :roll:
Igra nam je vruče(vrelo!!!) - hladno (bljuzgavica,ne led, bljuzgavica trula!)
To je več 8 (osam!!) bodova prosutih , onako brat-bratu!! :evil:
COYB
It's A GrandOldTeam To Support
********COYB**********Everton FC********

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 03 nov 2012, 18:28

Nisam gledao utakmicu, ali u 90' prosuti bodove, fuj !!! Fellaini nastavlja sa odličnim igrama, 2 gola dao !
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 06 nov 2012, 11:04

Da, stvarno se čovjek nekako osječa loše kad skonta da smo prosuli nekih 6 bodova ,minimalno, u ovih 5 nerješenih utakmica! Veliku "zaslugu" ima i to što se nije napad "probudio"-prvenstveno Jelavić (Moyes reče da mu se Jela čini nekako u posljednjim tekmama "off colours"!) i to što tek tako olako primamo golove-naročito u prvih 15 minuta ( več to postaje kao šablon! :x )-a to me više brine! Uglavnom, naredna utakmica, sa Sunderlandom na Goodison Parku, je od velike važnosti-ona mora biti preokret...ili-ili! Več se uhvatio red timova koji nam pušu za vrat, več WestHam /Newcastle nas mogu "preskočiti " a oni zauzimaju 9 i 10 mjesto. Gužva u šesnestercu,hah!? :roll: :D Zato ništa manje od pobjede nam neigra ulogu-a ove vrhunski odigrane a nerješene utakmice :evil: moramo pretvarati u pobjede.Tačka. Kraj.
COYB

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 10 nov 2012, 11:49

Danas ,kako znamo, veoma važna utakmica.Da bi zadržali četvrto mjesto i kakvu takvu šansu za , malo preoptimističnu želju ali i ostvarivu, a to je da se plasiramo u Champions League, onda današnja utakmica mora završiti sa pobjedom momaka u plavom. A i statistika govori nam u prilog , mada to neznači ništa.
i evo malo "broji i slova" i za ovaj susret. ;)

Everton host Martin O'Neill's Sunderland on Saturday, with the Blues eyeing a return to winning ways.

Here we preview the game at Goodison with the aid of stats, facts and numbers…

1 League defeats for Everton this season. If the Blues avoid defeat on Saturday it will represent the fewest number of losses in the opening 11 games since 1978/79, when Everton went 19 games undefeated from the start of a campaign.

4 Draws in the Toffees’ last four league games. The Blues have previously drawn five successive games on only three occasions - in 1976/77, 1974/75 and 1921/22.

7 Goals scored by Everton in our 7-1 defeat of the Wearsiders in November 2007, the biggest victory of the David Moyes era.

12 Matches played by Tim Howard, Phil Neville and Leon Osman for Everton against Sunderland without suffering defeat.

16 Years since Sunderland last won at Goodison Park in the league - a 3-1 victory in November 1996.

17 Matches in all competitions that David Moyes has taken charge of Everton against Sunderland. The Blues boss is yet to suffer a defeat against the Black Cats, having won 12 and drawn five of those meetings. No previous Toffees boss has a better record against a single club, the next best being the eight games undefeated for Gordon Lee and Colin Harvey against Derby County and Middlesbrough respectively.

45 Years since an Everton hat-trick in a league game against Sunderland. The treble in question was netted by Johnny Morrissey at Goodison Park in May 1967.

200 According to Opta, the number of attempts on goal by Everton in league matches this season – the highest of any side in the so-called ‘big five’ top-flight leagues of England, Spain, Germany, Italy and France.

298 Goals scored by Everton against Sunderland in all competitions. The Blues have only been more prolific against Aston Villa, notching 329 times against the Midlanders.

399 Premier League games in which David Moyes has taken charge of Everton. The Scot's win rate during that time stands at an impressive 40 per cent.

All stats courtesy of Gavin Buckland (@GavinBuckland1).

Nadam se da če 400-ta utakmica Davida Moyesa na klupi Everton FC biti pobjeda :D
Tekmu nažalost neču gledatizbog posla ali tu su "live score" i komp na poslu. :twisted:
COYB

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 nov 2012, 11:56

Sunderland je redovna mušterija a i nakon ovoliko remija, red je da se uzmu više i ta tri boda.
Who dares, wins !

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 10 nov 2012, 19:20

Nakon 0:1, Everton se vraća od 77' do 79' minute sa golovima Fellainia koji nastavlja sa sjajnim partijama i Jelavića koji se lagano budi nakon malog posta. Ekipa pokazala pobjednički mentalitet, kao i sve ostale velike ekipe sposobna da preokrene utakmicu u svoju korist. Malo se lakše diše nakon ove pobjede jer dosta je bilo više remija i 4. pozicija ostaje u rukama plavaca. COYB !
Who dares, wins !

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 10 nov 2012, 22:16

Dobro je, ekipa pokazala karakter. Sunderland nije naivna ekipa, nadam se da će Jelavić ponovo poćeti sa svojim golovima...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 11 nov 2012, 15:28

Dobro 3 bobe legle na konto i tjt.

Nego vo mi malo smijesno "399 Premier League games in which David Moyes has taken charge of Everton. The Scot's win rate during that time stands at an impressive 40 per cent."

40% popbjeda u svim tekmama koje je vodio Moyes hmhm meni bas i nije impresivno.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 11 nov 2012, 18:14

Jaap, baš tako -tri boda na kontu i mir pred utakmicu sa Readingom, koja -da neponavljam se-mora biti pobjeda i nova tri boda, ako se želi ostati tamo gdje smo si zacrtali da budemo na kraju sezone-na jednom od mjesta na tabeli koje vodi u Evropu sljedeče godine. Zanimljiva mi je činjenica da nam za vrat nepuše niti jedan Spurs niti Arsenal več tim od kojeg smo u ovoj sezoni samo taj put izgubili (WBA) i od te utakmice nemamo "sretnu amajliju" na terenu u vidu Darron Gibsona ...ali bi trebao biti spreman za sljedeču tekmu .
Ali dobri moj zeljocity...da, tu i jeste poenta-tih 42% pobjeda je zaista super jer tu dolazi i 26% remija i podnošljivih 32% poraza ...evo ti stranica pa vidi i sam :)
http://www.transfermarkt.co.uk/en/david ... r_450.html" onclick="window.open(this.href);return false;
...kako i vidiš imamo "negativan omjer" samo sa pet timova (Chelsea, Spurs ,Man.Utd,Arsenal i Liverpool) ali pomalo i to če se promjeniti u dvije tri sezone (heheh-optimist optimist :D )
pozz
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 12 nov 2012, 01:14

Obi nije to lose za ekipu sa skromnim budzetom ali mi u oci zapalo oni "impresivno" jer kad skontas 40% pobjeda i 60% NEpobjeda tako da se izrazim, jel me razumijes. Kad uracunas i nerijesene onda nije lose, jer imas vise pobjeda nego poraza u 10 tekmi ali nazalost mora biti bolje ako se hoce u Evropu redovno.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 12 nov 2012, 20:02

zeljocity je napisao/la:Obi nije to lose za ekipu sa skromnim budzetom ali mi u oci zapalo oni "impresivno" jer kad skontas 40% pobjeda i 60% NEpobjeda tako da se izrazim, jel me razumijes. Kad uracunas i nerijesene onda nije lose, jer imas vise pobjeda nego poraza u 10 tekmi ali nazalost mora biti bolje ako se hoce u Evropu redovno.
Uglavnom, zadovoljavajuće je. :D

Neka Moyesa u Everton jer je odličan trener a i pravi Škot. Nema trošenja, balahanja a u stanju je dovesti dobre igrače i stvoriti dobru atmosferu u klubu.

Nego inače, je li samo meni ovaj Neville dosadio ?

Moram vam priznati da sam rahat otkako je počela ova sezona. Ovo kako dobro igraju pa prijatelji nemaju nikakvih povoda da me za'ebaju. Štaviše, počeli su gotiviti Everton pravo. Pogotovo jer ih sluša na kladionici u zadnje vrijeme. Dobio sam nedavno i prijedlog da idemo na Goodison čim se malo para dokopamo. Meni godra vopra to sve i volio bih da odem sa njima jer bi to bio put života ako bi na Merseyside derby uspjeli otići, barem dok Rođeni ne odu u Evropu.
Who dares, wins !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 nov 2012, 12:35

A derbi derbi, to onda morate unaprijed planirati. Ja isto kontam ici kad koja marka kahne hehe. Neville hm? Pa Moyes najvjerovatnije u njemu vidi iskustvo i zato treba Evertonu. ali da je bas neka igracina u ovim godinama i nije.
Who is your čampion??

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 13 nov 2012, 18:36

zeljocity je napisao/la:A derbi derbi, to onda morate unaprijed planirati. Ja isto kontam ici kad koja marka kahne hehe. Neville hm? Pa Moyes najvjerovatnije u njemu vidi iskustvo i zato treba Evertonu. ali da je bas neka igracina u ovim godinama i nije.
Ako ne bude na kladari nešto ranije, poslije ljeta onda jer se tada gengele uzimaju. Ove godine sam ih morao na nešto drugo gurnuti ali valjda će biti više sreće dogodine. Tako da navjerovatnije to bude na jesen ili zimu sljedeće godine. Ako si zainteresovan, vija se slobodno. A vala i ne treba nam nešto keša ali mora se i imati, uvijek neko ima više a neko manje pa ćemo se nekako porefati da nikome ništa ne fali.
Who dares, wins !

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 13 nov 2012, 18:42

Hahaha..."zaraza" se proširila-to sa odlaskom na Goodison Park. :D Maa super pravo-kako i znate sami- več sam si priuštio taj trip i nekajem se pravo, več šta više, otvorilo "apetit"...u ovoj sezoni ču MORATI otiči ponovo-ali ono nekako uhavizati da budu u tih 7-8 dana dvije domače tekme-hehehe"škotski model" putovanja.Prolječe je nekako najizglednije...ali kad baciš pogled na raspored-teško to nekako "nagurati"!Heeh, ali ima jedna poslastica :twisted: :D ...od 27 aprila tj.tekme sa Fulhamom sljede još dvije tekme u Liverpoolu (DERBI!!! i WestHam ) i onda19 maja završnica-Na Stemford Bridge sa Chelseaom-zadnja utakmica sezone i nadam se potvrda mjesta koje vodi u Evropu! :D :D :D ;) ...ali trebo bi prodati Punta garant :lol: :lol:
Ehhh ,Neville Neville, ide mi nekad samo tako na živce,ali slažen se sa Citadellom Azzura ;) da je Moyesu potrebna neka figura očinska sa iskustvom na terenu, pa zato je tu. Btw. ugovor mu je do kraja sezone-možda mu daju da vodi neku dijecu nakon tog (ima trenersku licencu) ;)
COYB

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 13 nov 2012, 19:04

Iduće kolo WBA (5) igra s Chelseaom (3), Arsenal (8) sa Tottenhamom (7). Utakmica sa Readingom je jako bitna za Everton jer će se sigurno odlijepiti od bar dva pratioca i možda približiti Bluesima na bod ili dva. Reading još nema pobjede, nadajmo se da zakon velikih brojeva neće sad proraditi.
NAPRIJED NARODE!

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 13 nov 2012, 20:20

NeToBoLa je napisao/la:
zeljocity je napisao/la:A derbi derbi, to onda morate unaprijed planirati. Ja isto kontam ici kad koja marka kahne hehe. Neville hm? Pa Moyes najvjerovatnije u njemu vidi iskustvo i zato treba Evertonu. ali da je bas neka igracina u ovim godinama i nije.
Ako ne bude na kladari nešto ranije, poslije ljeta onda jer se tada gengele uzimaju. Ove godine sam ih morao na nešto drugo gurnuti ali valjda će biti više sreće dogodine. Tako da navjerovatnije to bude na jesen ili zimu sljedeće godine. Ako si zainteresovan, vija se slobodno. A vala i ne treba nam nešto keša ali mora se i imati, uvijek neko ima više a neko manje pa ćemo se nekako porefati da nikome ništa ne fali.
Drug rado ali iskreno da ti kazem nije mi trenutno financijska situacija najbolja. Znas kako je, malo ostavis po strani neki hepek te zadesi i ode para. Inace rado.

A ta slijedeca tekma ako se dobije mogla bi uticati jako dobro na psihu igraca jos pogotovo ako se napravi neka manja bodovna razlika, uff jedva cekam tekmu.
Who is your čampion??

obi-punk-kenobi
Kontakt:

Post Postao/la obi-punk-kenobi » 17 nov 2012, 17:47

DNO......koja sramota-u prvome poluvremenu ne dominantni,več Über dominantni...mogli najmanje dva gola dati im još, (da nepričam o 2-DVA-penala koja nisu nam svirana) i onda drugo poluvrijeme. DNO!!! Nije nas bilo nigdje-odigrali tako loše da sam napustio komp prije nego je završila.
Šta je ovo bilo. Ako ih David Moyes podavi golim rukama na kraju , nebih se ni okrenuo :evil:
COYB

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 17 nov 2012, 19:41

To je to, ekipa nema dovoljno kvaliteta da izdrzi cijelu tekmu u istom tempu ili barem ako vec ima oscilacija u igri da ne budu veci od nekih 10-20%. Ne znam, neda mi se komentarisat vise jer nisam gledao tekmu.
Who is your čampion??

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: dzemil, Venom i 6 gostiju.