Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 17 jul 2013, 23:02

ma jeste benzinac, ali ovo je taman kubikaza za njega, odnos tezina snaga. Ovaj model ima 75 KS, dovljno za ovako malo auto. Ma nije mi prioritet 4 vrata. Nadzidzao ga je pravo. Felge, stop, spojler... A i unutra se cini bas nov. Dobro mu je godiste 2006. Inace starije 206ce 1.4 bez drzi dobru cijenu. Vozao sam se u njemu, ali nikada nazad. Ne znam je l' premal. :lol:

Benzinci su puno bolji sto se tice odrzavanja i dijelova, a i vise ih preferiram u voznji :D

@neutral to za zamjene i meni isto bilo, stvarno ljudi su ... :roll: a o kupovini preko pika, sve zavisi... odes pogledas auto, u servis na kompjuter i lagano bez brige. Ako ti pocne pricat promijenio krajnice, filtere, ulje... samo kazes momciluko daj racune ;) I sam mozes vidjeti ako je auto udarano :D

A imam i drugu opciju. Naci dobru golf dvicu od 1500 do 1800 KM :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 18 jul 2013, 08:31

Bosniacum Lilium je napisao/la:http://www.pik . ba/artikal/6932288/peugeot-206-1-4-benz-2006-god/

sta mislite momcovi? :D
izgleda jako dobro ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 25 jul 2013, 00:27

Da li se neko mozda ovdje razumije u ovo. Naime, jedan rodjak je uzeo auto prije godinu dana otprilike i prijavio ga na ime moje sestre. Dakle kao vlasnik je prijavljena moja sestra. Nije bilo dosad nikakvih problema, medjutim sestri je sad nesto iskrslo i zeli da ga odjavi. Da li mozda neko zna sta je potrebno uraditi ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 25 jul 2013, 00:49

mislim da ga moze odjaviti u MUP-u :D Nemam nekog iskustva sto se toga tice, ali mislim da se moze isto i prebaciti vlasnistvo na nekog drugog regularno :D

btw. Jos se nisam odlucio koje cu auto :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 27 jul 2013, 15:37

Mercedes E350 BlueTEC s devetobrzincem :o :o :o :o
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jul 2013, 18:32

Zna li neko od vas radi li ona autopraonica u Merkatoru nedjeljom ?

Inace koliko je dole pranje KM ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2013, 19:05

ma imas onu samousluznu praonicu na marijin dvoru, markica pranje, markica sapiranje :D taman bude :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jul 2013, 19:07

Ma ne zanima me to, dok ja to obavim vise sebe okupam nego auto. :mrgreen:

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2013, 19:10

e jbga to je druga stvar :mrgreen: treba malo prakse, ali meni je to prije bilo mjera. Evo sad uzimam drugo auto, ali nikako da odlucim sta bih :cry:

sta ti vozas :P

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jul 2013, 19:16

Bosniacum Lilium je napisao/la:e jbga to je druga stvar :mrgreen: treba malo prakse, ali meni je to prije bilo mjera. Evo sad uzimam drugo auto, ali nikako da odlucim sta bih :cry:

sta ti vozas :P
Ma nije meni frka tako oprati auto, problem mi je unutra, treba usisat, obrisat tablu, unutrasnjost generalno a tamo to teze ide.

Vozim Oktaviju dizel.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2013, 19:23

bas onom arnelinhu goovrim da imam para samo bi uzeo skodu octaviu. Pravo su dobre odradjene, ne moze se ni jedan auto mjeriti s prostorom. Octavia tu dominira. Prije svi bjezali od Skode, sad su plaho pozeljne :D

Mene nesto vuce ova Alfa 156 1.9 JTD, Focus 1.8 tdci, Mondeo 2.0 tdci/tddi i Seat Ibiza 1.9 TDI, Peugeot 307 2,0 HDI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Budzet 6 000 KM :cry: :D

Pomozi, sta bi ti :lol: btw. odustao sam od ovih manjih auta tipa pug 206 i sl.

Za ove Alfe sam cuo da taj motor nije los, da im je dobra turbina dobra. Da imaju Bosch-ovu elektroniku, ali da im je mana prednji trap. Ali opet sve je to relativno kad se kupuje polovno auto :?

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jul 2013, 19:33

Bosniacum Lilium je napisao/la:Budzet 6 000 KM :cry: :D
Pravo da ti kazem meni licno nisu privlacni Alfa, Peugeot, Ford, pogotov ovi stariji modeli tj. polovni sto ti trazis, dok za te pare sigurno mozes naci "ocuvan, sa dobrom opremom" neki VW ili Skodu.

Pregledaj sta ima, najbolje ti je ako imas nekoga ko bas zna oko auta da sa njime to vidis, jer vjeru prodaje se sve i svasta, ljudi operu auto, ispoliraju a ispod haube, sasija, mehanika generalno katastrofa.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 27 jul 2013, 19:36

ma ja ove ganjam sto se manje kradu :mrgreen:

ma auto necu uzimati bez pregleda i dijagnostike :D prednost imaju auta sa servisnom historijom a i to bi detaljno pregledao, jer se i to falsifikuje :lol: :lol:

moze za te pare vw i skoda, ali neki polo/fabia benzin. Eventualno SDI, a to mi se i ne voza bas :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 27 jul 2013, 22:17

Elegant je napisao/la:Zna li neko od vas radi li ona autopraonica u Merkatoru nedjeljom ?

Inace koliko je dole pranje KM ?
Zna li neko mozda, mislim na praonicu u sklopu parkinga dole skroz na kraju ?!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 28 jul 2013, 04:21

Bosniacum Lilium je napisao/la:bas onom arnelinhu goovrim da imam para samo bi uzeo skodu octaviu. Pravo su dobre odradjene, ne moze se ni jedan auto mjeriti s prostorom. Octavia tu dominira. Prije svi bjezali od Skode, sad su plaho pozeljne :D

Mene nesto vuce ova Alfa 156 1.9 JTD, Focus 1.8 tdci, Mondeo 2.0 tdci/tddi i Seat Ibiza 1.9 TDI, Peugeot 307 2,0 HDI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Budzet 6 000 KM :cry: :D

Pomozi, sta bi ti :lol: btw. odustao sam od ovih manjih auta tipa pug 206 i sl.

Za ove Alfe sam cuo da taj motor nije los, da im je dobra turbina dobra. Da imaju Bosch-ovu elektroniku, ali da im je mana prednji trap. Ali opet sve je to relativno kad se kupuje polovno auto :?
Ovo su ti auta, ovo ostalo mi ne zadovoljavaju subjektivne ukuse.
Sto se tice ove Alfe, to vozilo zaista zna imati dosta tehnickih problema, motori jesu dobri, JTD je odgovorno tvrdim medju najboljim dizelskim motorima u svijetu, bez ikakve sumnje, al sto se tice elektronike i nekih 'bugova' to auto zna stekati. Puno toga je ispravljeno na 159ki i na nju nemam posebne zamjerke osim sto naravno da se ne moze mjeriti s njemackim inzenjeringom, al za taj novac je naravno dobar izbor.
Sto se tice tog Focusa, to je pak kategorija vozila koja isplacuju svoj novac. Nemaju mnogo problema, a motori su im takodjer vrlo dobri, a vozilo kao takvo zadovoljava moje estetske kriterije i dosta je ugodno za voziti.
Sad, posto je to ipak kategorija do 6000 KM, tu vec moram biti realan i reci da na kraju i nije bitno sta uzmes, jer jebga ne mozes ocekivati nesto ekstra hiper kvalitetno za te pare, nego je bitno jedino da je to vozilo u dobrom stanju i da se dobro pokazalo prethodnom vlasniku. Znaci, sta god vec da uzmes, gledaj makar da se tebi svidja u nekom estetsko vozackom smislu, jer vjeruj za taj novac nemas sta ocekivati hoce li se ovo ili ono vozilo vise kvariti ili imati vise ulaganja u njega, sto ces svakako ionako provjeriti prije kupovine vozila. Idi na ono sto te vuce.
Moj odabir bi bila limuzina ili Focus, ali zaista nisam strucnjak za tu cjenovnu kategoriju i sta god ti kazem i dalje ce biti cista lutrija. Ne uzimaju bezveze ljudi vozila s leasinga, ipak si u tom momentu druga ruka s kompletnom poznatom povijesti vozila, sto dosta smanjuje broj negativnih varijabli. Sve ostalo u tom segmentu polovnih vozila je bazirano na slijepoj kupovini i prethodnoj provjeri, odnosno faktoru srece, al nekad jednostavno treba i ''udariti'' pa kud puklo da puklo, so, live while the living is worthwhile.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jul 2013, 14:39

hvala ti :D

mada manje vise sve to znam, pa mi nekako i gore :mrgreen:

Stvarno su JTD motori perfekcija. Ove Alfe i koliko imaju tih nekih bugova (paljenje lampica i sl. pa ponovno nestajanje) to je nesto sto bih i istrpio. Cini mi se da je njima Bosch elektronika tako da to i ne zvuci lose.

Veliku "mana" im je prednji trap, ali opet nije ni to mana, koliko su nasi putevi losi :cry: Da mogu naci fino odrzavanu Alfu za te pare ne bih se ni dvoumio. Ali inace su to neki momci isforsirali do krajnjih granica bez nekog odrzavanja.

Focus ima malo slabiji interijer, ali opet sasvim dobro auto.

Moram se odluciti za par primjeraka i jednih i drugih pa pravac dijagnostika :D

A ta Alfa 159 je vrh :o Samo imaju problem s letvom volana, nije bas jeftina njena zamjena pa cak i reparacija

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 jul 2013, 14:40

Alfa jedino 159 valja, ovaj tvoj model se kvari
Focus kvari se
Mondeo kvari se
Seat spansko auto :mrgreen:
Pug ti ostane kao najbolja solucija od ovih nabrojanih, davno sam ti rekao
Razmisli izmedju dobro očuvanog seata i puga... opet kad razmislim pug za 6000 307 su sve početni modeli, stariji... koji na sebi imaju "felera" pa su se u sljedecim verzijama ispravljali tako da bez 8000 nemoj 307 uzimat'. Onda izbor pada na seata.... samo finog nadji :P covjece uvijek sam mislio da je najteze naci pare za auto, ustvari najteze je pronaci auto po mjeri, uvijek nekako sta god da uzmes zeznes se :mrgreen:
Zadnja izmjena: nime_tm87, dana/u 28 jul 2013, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 28 jul 2013, 14:42

ma svaki se kvari drug moj kad se ne odrzava.

Znam ja momka koji je 2x u godini mijenjao turbinu na Golf 4 aka Traktorašu :D :mrgreen: A ljudi kazu ne kvari se. Ma kvari se sve jarane. Sto kaze Fidelis, bitan je tu faktor srece kod auta tih godista :D

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 29 jul 2013, 08:22

neznam zasto ali mene ta alfa ne privlaci nikako..
cak ni 159 (osim izgledom)

a sve ti ovisi, ja znam ljudi koji ne bi nista nego alfu, drugi prezadovoljni focusom, treći peugotom, četvrti seatom..
koji k...c svi zadovoljni sa svime..

najvažnije je da kupiš od nekog ko je održavao auto i nije ga "trao"...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Sagittarius
Kontakt:

Post Postao/la Sagittarius » 29 jul 2013, 10:45

pozz
interesuje me ako iko od vas zna, kakav je motor u škode octavia 2.0 tdi 2005-2006 godina ?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.