2. Bundesliga - Cvajta
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: 2. Bundesliga - Cvajta
U Regionalnim ligama,manje više sve je jasno.
Na Sjeveru prvak je Havelse i igrat ce Play Offs za 3 ligu protiv prvaka Nordost regionallige a to ce biti Lokomotive Leipzig ili Hallescher,koji se nakon sinocnje pobjede približio na svega 2 boda zaostatka.
Duisburg je kao sto se i ocekivalo pobjedio na Zapadu.
Jos jedan drugi tim gledat cemo u Dritte ligi,jer je Hoffenheim2 na moje ogromno iznenađenje ,lagano zavrsio kao prvi u SudWest regionallnoj ligi.Tu sam prvenstveno više očekivao od Offenbacha ,Stuttgarter Kickersa i Fsv Frankfurta.
U Bayern regionallnoj ligi prvak je Schweinfurt i oni ce igrati u Dritte ligi iduce sezone
Na Sjeveru prvak je Havelse i igrat ce Play Offs za 3 ligu protiv prvaka Nordost regionallige a to ce biti Lokomotive Leipzig ili Hallescher,koji se nakon sinocnje pobjede približio na svega 2 boda zaostatka.
Duisburg je kao sto se i ocekivalo pobjedio na Zapadu.
Jos jedan drugi tim gledat cemo u Dritte ligi,jer je Hoffenheim2 na moje ogromno iznenađenje ,lagano zavrsio kao prvi u SudWest regionallnoj ligi.Tu sam prvenstveno više očekivao od Offenbacha ,Stuttgarter Kickersa i Fsv Frankfurta.
U Bayern regionallnoj ligi prvak je Schweinfurt i oni ce igrati u Dritte ligi iduce sezone
Ova ekipa Munstera bas pogana. Gledao sam KSC sa njima, 90 min ljudi trče, ganjaju, nema tu kvaliteta nekog ali ga zabise u 90+ za 1-1 ... Jucer sve sto su šutnuli na gol je ušlo.
Cudi me da ispadaju ali bas je ujednačeno prvenstvo.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
HSV konačno, sljedeće kolo zicer i ulazak u Bundesligu.
Ma mala razlika između ekipa u drugoj.
Ma mala razlika između ekipa u drugoj.
-
- Kontakt:
Prije ce simparicna ekipa Ulm ispasti iz lige nego Munster,koji ce vjerovatno igrati baraž protiv treceplasirane ekioe iz Dritte,a za to mjesto konkurišu Arminia,Saarbrucken,Cottbus,Hansa.
Koja god od ovih ekipa bude igrala ,po meni,ima vece sanse od Munstera
-
- Kontakt:
Arminia igra atomski fudbal, ulaze oni u drugu.
-
- Kontakt:
Kakva utakmica na Shuco Areni

Danas uz Unterhaching,Hannover2,Sandhausen je i zvanicno ispao iz Dritte.
Ostaje jos da se vidi ko ce biti četvrti tim koji ispada iz lige,Manheim,Štuttgart2,Dorrmund2,i eventualno Aue
Tesko da ce ovo prokockati, njih je kup psihicki podigao inod tada deru sve pred sobom.
Sandhause, rasad sistema, ugasena ekipa. Unterhaching isto, dioba 3/4 lige.
Sandhause, rasad sistema, ugasena ekipa. Unterhaching isto, dioba 3/4 lige.
-
- Kontakt:
Najveci raspad i teško moguci povratak u Drittu može se očekivati od Unterhachinga,a i Hannovera2.
Sandhausen vjerujem da ce kao i Duisburg jednu sezonu odigrati u regionalligi i vratit ce se.
Ako Manheim ispadne,vjerujem da ce i oni se naci u neizvjestnoj situaciji,volio bih da ostanu iz razloga što nisam zagovornik drugih momčadi kao sto su Stuttgart2 ili Dortmund2.
U regionalligi može,ali je greška dozvoliti tim ekipama igrati u Dritti
-
- Kontakt:
Ostao je još nedeljni raspored utakmica Cvajte ,dvije su vazne.
Trenutno KSC-K'lautern 1:1 ;Nurnberg-Elversberg 0:0
Svi ovi klubovi osim Nurnberga,bore se za to trece mjesto i eventualni baraž za BL.
U trecoj ligi se trenutno igra utakmica u Cottbusu gdje domaci Energie Cottbus gubi od Manheima (1:2)koji se grčevito bori za opstanak u Dritti.
Mozda ovo budi 3 zlatno vrijedna boda koja mogu značiti opstanak Manheimu
Trenutno KSC-K'lautern 1:1 ;Nurnberg-Elversberg 0:0
Svi ovi klubovi osim Nurnberga,bore se za to trece mjesto i eventualni baraž za BL.
U trecoj ligi se trenutno igra utakmica u Cottbusu gdje domaci Energie Cottbus gubi od Manheima (1:2)koji se grčevito bori za opstanak u Dritti.
Mozda ovo budi 3 zlatno vrijedna boda koja mogu značiti opstanak Manheimu
-
- Kontakt:
Završene dvije utakmice koje su značile za eventualnu borbu za baraž/promociju u BL.
U Karlrhsrueu ,domaca ekipa je remizirala sa K'lauternom 2:2 sto je rezultat koji nikako ne odgovara objema ekipama.
Elversberg je pobjedio u Nurnbergu 1:3 i tako sebe doveo u poziciju da se i dalje bori za baraz za doigravanje,ali i drugo mjesto nije daleko.
Ipak ostajem pri svome,da je HSV-u i Keln-u prva dva mjesta rezervisana.
U Dritte ligi,veliku pobjedu u borbi za opstanak u ligi upisao je Manheim u Cottbusu 2:4 i tako ovu ekipu sve vise udaljava od drugog mjesta ali kako stvari stoje i treveg mjesta koji znači razigravanje.
Šteta za Cottbus,igrali su veci dio prvenstva jako dobro,ali unazad 7-8 utakmica,vidljiv je rezultatski pad,nažalost
U Karlrhsrueu ,domaca ekipa je remizirala sa K'lauternom 2:2 sto je rezultat koji nikako ne odgovara objema ekipama.
Elversberg je pobjedio u Nurnbergu 1:3 i tako sebe doveo u poziciju da se i dalje bori za baraz za doigravanje,ali i drugo mjesto nije daleko.
Ipak ostajem pri svome,da je HSV-u i Keln-u prva dva mjesta rezervisana.
U Dritte ligi,veliku pobjedu u borbi za opstanak u ligi upisao je Manheim u Cottbusu 2:4 i tako ovu ekipu sve vise udaljava od drugog mjesta ali kako stvari stoje i treveg mjesta koji znači razigravanje.
Šteta za Cottbus,igrali su veci dio prvenstva jako dobro,ali unazad 7-8 utakmica,vidljiv je rezultatski pad,nažalost
Naprijed Elversberg, ljubavi moja.
Ma samo neka neki "anonimus" uđe, da gledamo drugacije ekipe da izbijemo monotoniju.
Ma samo neka neki "anonimus" uđe, da gledamo drugacije ekipe da izbijemo monotoniju.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Znaci iduće kolo utakmica BVB II - Stutgart II odlučuje o ekipi koja ispada iz 3. lige.Amirutah1988 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 15:42U Dritte ligi,veliku pobjedu u borbi za opstanak u ligi upisao je Manheim u Cottbusu 2:4
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Nije nemoguce da ta se utakmica završi ì neriješeno,onako bratski,pa da Manheim ispadne iz lige,najprije zbog činjenice da u zadnja dva kola nisu mogli gore proci,prvo kuci Dresden,a onda u zadnjem kolu gostovanje na Shuco Areni u Bilefeldukraljttbvb je napisao/la: ↑04 maj 2025, 16:32Znaci iduće kolo utakmica BVB II - Stutgart II odlučuje o ekipi koja ispada iz 3. lige.Amirutah1988 je napisao/la: ↑04 maj 2025, 15:42U Dritte ligi,veliku pobjedu u borbi za opstanak u ligi upisao je Manheim u Cottbusu 2:4
-
- Kontakt:
Bomba u FC- Kolnu
Promjena u vodstvu u Kölnu: Sportski direktor Keller i trener Struber moraju otići
Neposredno prije finala sezone, u 1. FC Kölnu dolazi do velikog praska: Nakon neriješenog rezultata 1:1 protiv Jahn Regensburga, klub se rastaje i sa sportskim direktorom Christianom Kellerom i sa glavnim trenerom Gerhardom Struberom.
Gerhard Struber je došao u Köln tek prošlog ljeta, Christian Keller prije nešto više od tri godine.
Kellerovo samopouzdanje je nestalo u nedjelju
U subotu navečer, Keller je izrazio povjerenje u svog glavnog trenera i isključio mogućnost raskida s Austrijancem. Keller je tako neraskidivo povezao svoju sudbinu sa Struberom - i sada i on mora skinuti kapu. U nedjelju navečer, sastao se utjecajni Zajednički odbor, gdje se, prema informacijama kickera, raspoloženje promijenilo na štetu dvojca Keller/Struber.
Promjena u vodstvu u Kölnu: Sportski direktor Keller i trener Struber moraju otići
Neposredno prije finala sezone, u 1. FC Kölnu dolazi do velikog praska: Nakon neriješenog rezultata 1:1 protiv Jahn Regensburga, klub se rastaje i sa sportskim direktorom Christianom Kellerom i sa glavnim trenerom Gerhardom Struberom.
Gerhard Struber je došao u Köln tek prošlog ljeta, Christian Keller prije nešto više od tri godine.
Kellerovo samopouzdanje je nestalo u nedjelju
U subotu navečer, Keller je izrazio povjerenje u svog glavnog trenera i isključio mogućnost raskida s Austrijancem. Keller je tako neraskidivo povezao svoju sudbinu sa Struberom - i sada i on mora skinuti kapu. U nedjelju navečer, sastao se utjecajni Zajednički odbor, gdje se, prema informacijama kickera, raspoloženje promijenilo na štetu dvojca Keller/Struber.
-
- Kontakt:
U vrlo kratkom vremenskom periodu, čak 4 trenera otpuštena.
Prvo Markus Anfang(K'lautern),zatim Andre Breitenereiter(Hannover),Sascha Holdmann(Munster),i sad Struber(Keln)
Prvo Markus Anfang(K'lautern),zatim Andre Breitenereiter(Hannover),Sascha Holdmann(Munster),i sad Struber(Keln)
Ovo sto je ksc promasio je za filma kakvog.... Ito nije prvi out ove sezone da zicere za pobjedu promasuju... Nakon ovoga ni ne zaslužuju BL
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Keln pomjera granice.
Poredali ih navijaci, haha, Funkel sa 71 godinu dolazi kao spasitelj da uđu u Bundesligu, kakav raspad sistema ali bit će to dovoljno.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.