Postao/la Mirza_Hordas » 05 avg 2009, 23:05
Poljski Lech Poznan, ekipa u kojem igraju tri igrača iz Bosne i Hercegovine ove sezone bilježi sjajne rezultate. Naravno pored Štilića koji je jedan od ključnih igrača u momčadi Lecha, tu su još i mladi napadač Haris Handžić, te golman Jasmin Burić.
Ekipa iz Poznana je gotovo sigurno obezbijedila igranje u play off-u Lige UEFA, visokom gostujućom pobjedom nad norveškim Fredrikstadom, od čak 1:6.
Među najzaslužnijima za taj rezultat je svakako Semir Štilić koji je svojim asistencijama u mnogome doprinjeo ovome rezultatu, jer četiri od šest golova, Lech je postigao zahvaljujuću njegovim asistencijama.
Revanš utakmica Lecha i Fredrikstada igra se sutra, a za ****, Haris Handžić govori o svojoj karijeri u Poljskoj, te o ambicijama ovog poljskog kluba za predstojeću sezonu.
Harise jesi li zadovoljan svojim statusom u klubu, namjeravaš li ostati tu ?
- Svojim statusom sam zadovoljan. Kako vrijeme ide, dobivam sve više prilika za ulazak u igru i zaista mi dobro ide. Ovdje namjeravam ostati ovu sezonu, a onda vidjeti šta i kako dalje.
Visoka gostujuća pobjeda nad Fredrikstadom, 1:6, koliko obećava za plasman Lecha u Europi ?
- Moram reći da rezultat 1:6, i nije baš realan. Fredrikstad ima dobru ekipu i lijepo igraju, ipak mi smo tu večer bili efikasni i iskoristili svoje prilike na najbolji mogući način i sada imamo veliku prednost za miran revanš u Poljskoj. Ovim smo svakako i napravili korak više u Europi. Treba odigrati još ovu utakmicu a onda nakon toga što saznamo ime protivnika u play off-u, razmisliti o mogućem plasmanu u grupnu fazu Lige UEFA, otkriva nam mladi napadač Lecha.
Semir Štilić je ostao u ekipi, može li Lech ove sezone možda do titule prvaka Poljske lige ?
- Da Semir je ostao i drago mi je što je tu sa nama. Vjerujte on mnogo znači ovoj ekipi. Imamo jako dobar i kvalitetan tim. Ja se nadam i vjerujem da ako nastavimo sa ovakvim igrama, možemo doći do titule prvaka.
Tu je i Jasmin Burić, mladi golman iz Bosne i Hercegovine, kakav je njegov status u timu ?
- Jasmin redovno trenira i dobro se pokazuje, ali on još čeka svoju pravu priliku. Nadam se da će je ubrzo dobiti. Uostalom mi smo svaki dan skupa, lijepo se družimo i veliki smo prijatelji, govori Haris.
Može li F.K Sarajevo do prolaza u revanšu sa Helsingborgom ?
- Ja se nadam da će Sarajevo proći dalje. To bi bilo super za klub a i za najbolje navijače u državi. Ja im želim puno sreće sutra i naravno da prođu Helsingorga, kaže Handžić za ****.
jest da ne igra za repku ali u lechu će izrasti u odličnog fudbalera
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.
"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"