Novinar Mundo Deportiva Marçal Lorente napisao je svoj osvrt na ono što se događa u Barceloni proteklih godinu dana, a u slobodnom prijevodu on glasi ovako:
"Mislim da se unutar Barcelone troši previše energije na nepotrebne situacije. Umjesto da se cijeli Klub ujedini kada se igra protiv bilo kojeg protivnika, posebno jačeg, Barça bude žrtva prijateljske vatre. Ljudi u upravi Kluba trebaju biti više samokritični i pokušati dati više sebe, no i navijači moraju razmisliti o određenim svojim postupcima. Primjerice, u utakmici protiv Villarreala postojali su zvižduci koji su bili upućeni Luisu Suárezu, koji se ne događaju prvi put, a ljudi zaboravljaju da je on peti najbolji strijelac Barcelone u povijesti, a koliko je puta donosio Klubu pobjedu. Osim toga, navijači trebaju biti blaži prema Valverdeu, treneru koji je osvojio dvije uzastopne lige te bio vrlo blizu triplete u prošloj sezoni. Slažem se da ga treba kritizirati, ali bi trebalo biti zabranjeno da se nepoštovanjem umanji njegov doprinos Klubu. Kada Betis pobijedi Barcelonu na Camp Nouu 3-4, tada je Quique Setién očitao taktičku lekciju Valverdeu, ali kada Barça slavi protiv njih na Benito Villamarínu 1-4, tada je to zasluga igrača?
Piqué, koji je jedan od klupskih kapetana, treba smanjiti svoju količinu kontroverznog ponašanja. Mislim da je igračima namijenjeno da igraju nogomet, trenerima da vode momčad, a novinarima da govore o tome što se događa. Nije mi jasno zašto se osvojene lige ne slave kao nekad, zašto ubrzo nakon predsjedničkih izbora počinju debate koje truju Klub, zašto bivši članovi uprave idu na večere s igračima pa ih kasnije koriste u tweetovima kako bi kritizirali trenutačnu upravu. Trebamo uživati u Barceloninom nogometu, rukometu, košarci i ostalim sportovima. Kada bi svi bili ujedinjeni i više razmišljali o dobrobiti Kluba, a ne o vlastitoj dobrobiti, Barcelona bi bila nepobjediva."
Zanimljivo štivo. Istina, malo baca na naše predizborne skupove, ali nije daleko od istine.