FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

xeksor
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la xeksor » 05 avg 2017, 17:10

Nargilu daj nekom ko ti je drag, a na koje momke misliš sutra na slogu ili ove Vladine Tigrove

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 05 avg 2017, 17:51

Mislim da Vladiku treba uvjetovati da ostane neporazen u naredne dvije utakmice s tim da su dva boda iz te dvije utakmice malo. To je nekako fer! :)
075

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 05 avg 2017, 18:33

------------------------------HADŽIĆ

--TODOROVIĆ-------MEMEDAGIĆ---------SALIHOVIĆ----LAZEVSKI-

--------------------ĆULUM-------------ZUKIĆ

-----ORDAGIĆ---------------OSMANAGIĆ-------HAIRLAHOVIĆ

---------------------------------HODŽIĆ

Predlog tima za utakmicu protiv Krupe,
U 2 prva kola nismo dali gola a primili smo tri.U redu, odbrana počinje od prvog navalnog igrača i ne mislim da je odbrana u užem smislu kriva za primljene golove.Jedino što mislim je da treba odmoriti Ignjatovića i Muminovića koji gubi samopouzdanje.Neefikasni napadački red mora trpit promjene.Ordagić konačno na desno krilo,Zukić u defanzivu,Ziljkić na klupu a Hairlahović starter.Nemamo Krpića ali i da imamo Krupa ima dva ponajbolja štopera lige,Aleksića i Vukotića.Smajić bi između njih bio neupotrebljiv o Tandiru da ne govorim ,to je igrač manje za Slobodu.Mi smo pisiljeni ,obzirom na nedostatak kvalitetnih veznih igrača ,da igramo oprezno t.j.nešto defanzivnije.Propast bi bila protiv Krupe koja ima visoku i jaku odbranu ,nisku i brzu sredinu i visoke napadače ući u "nadigravanje".Kakvo nadigravanje kakvi bakrači.Mi njih moramo nadmudriti njihvom igrom.Prepustit im inicijativu .Zbit redove t.j. maksimalno spriječit protok lopte okomito ka našem golu.Kod prekida protiv nas moramo imati 4 skakaća i ostale.Naš napad mora biti kontra i polukontra.Dakle bitno je to izvesti brzo ,u leđa stamenoj odbrani Krupe tako da ih razvučemo i ne dozvolimo konsolidaciju.Na štopere kakvi su Krupini ne ide se nipošto izravno u duel ,nego ,im pasovima proći u dvorište i zabiti.Naravno da će se utakmica prije riješiti u prvom nego u u drugom poluvremenu.Nakon 45 minuta na užarenoj i usmrđeloj gumi ,teško da će u drugom poluvremenu biti svježine za neke veće pomake.Tempo igre će opasti i to će biti povoljno za nas ako budemo imali povoljan rezultat,Parafrazirat ću Žižovića pred našu utakmicu sa Radnikom:"Biće veoma značajno kako se otvori susret jer bi i jedan pogodak na bilo kojoj strani mogao riješiti pitanje konačnog pobjednika."
Ja volim FK Tuzla City

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 05 avg 2017, 18:53

Ma ja nipošto nisam za Zukica na toj poziciji. Previše mi izgleda sporo,radije bi gurnuo Salkica u vatru mlad je i pokretljiv igrao je dobro desnog beka u srijedu tako da zadnjeg veznog moze sigurno. Neki napadač mora igrati pa barem Smajic ili varijanta bliže napadu Culum. Ovo sa odigravanjem utakmice u 17 na + 40 je suludo jos iz plastike izbija 50 stepeni. Nadam se da neko blizak Vladi čita i da povede računa da napad na Krupu i ubacivanje visokih lopti je unaprijed izgubljena utakmica. Mnogo jača ekipa prošle godine se nije okrenula a vec 3:0
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 05 avg 2017, 18:58

Jel napadac onaj sto je iz kikaca dosao, onaj sto je prestao pit i pusit? Mogao bi malo i njemu prilike dat, ne moze gori od Tandira bit
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 avg 2017, 19:00

ma zatvorit se i cekat sansu za 1-0. Ne primit glup go, kao svaki put do sad tamo a nekako pokusati dati jedan.

Nego jedna stvar me vec muci danima, i za to ce nekad neko sigurno morati polagati racune.
Radnik, Krupa i Celik sa nasim budzetom-to bi bila sigurna borba za titulu, bez ikakvih problema.
Mi vec godinama imamo ili najveci budzet u ligi ili jedan od top 5 pa nista. Imamo te neke igrace koji mozda i nisu losi, ali zadnja linija Krupe kad se sabere nije ko Mehmedagic, a bolji su igracki.
kako mi vec godinama ne mozemo naci i dovesti kvalitetnog igraca za manje pare koji ce biti novi Vukotic, Redzic, Serbecic, Memisevic, Besirevic, Jakovljevic, Obradovic, Jasarevic, Maksimovic, Brkic- to ovako na prvu sto mi je palo na pamet.
mi damo jednom Kosticu ugovor bolji nego Zrinjski Katanecu i Jakovljevicu gotov zajedno

Radnik sa MNOGO skromnijim budzetom za plate, gotov 50% manje , nas vec 2-3 godine oducava od fudbala i **** kako stigne.
Zadnja izmjena: ultrasstyle_tz, dana/u 05 avg 2017, 19:01, ukupno mijenjano 1 put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 05 avg 2017, 19:01

Hitman22 je napisao/la:Ma ja nipošto nisam za Zukica na toj poziciji. Previše mi izgleda sporo,radije bi gurnuo Salkica u vatru mlad je i pokretljiv igrao je dobro desnog beka u srijedu tako da zadnjeg veznog moze sigurno. Neki napadač mora igrati pa barem Smajic ili varijanta bliže napadu Culum. Ovo sa odigravanjem utakmice u 17 na + 40 je suludo jos iz plastike izbija 50 stepeni. Nadam se da neko blizak Vladi čita i da povede računa da napad na Krupu i ubacivanje visokih lopti je unaprijed izgubljena utakmica. Mnogo jača ekipa prošle godine se nije okrenula a vec 3:0
Ma zna to Vlada nas, uradio ie on detaljnu analizu igre Krupe, sutra tri bobe ko iz p.i.c.k.e.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 05 avg 2017, 19:05

ultrasstyle_tz je napisao/la:ma zatvorit se i cekat sansu za 1-0. Ne primit glup go, kao svaki put do sad tamo a nekako pokusati dati jedan.

Nego jedna stvar me vec muci danima, i za to ce nekad neko sigurno morati polagati racune.
Radnik, Krupa i Celik sa nasim budzetom-to bi bila sigurna borba za titulu, bez ikakvih problema.
Mi vec godinama imamo ili najveci budzet u ligi ili jedan od top 5 pa nista. Imamo te neke igrace koji mozda i nisu losi, ali zadnja linija Krupe kad se sabere nije ko Mehmedagic, a bolji su igracki.
kako mi vec godinama ne mozemo naci i dovesti kvalitetnog igraca za manje pare koji ce biti novi Vukotic, Redzic, Serbecic, Memisevic, Besirevic, Jakovljevic, Obradovic, Jasarevic, Maksimovic, Brkic- to ovako na prvu sto mi je palo na pamet.
mi damo jednom Kosticu ugovor bolji nego Zrinjski Katanecu i Jakovljevicu gotov zajedno

Radnik sa MNOGO skromnijim budzetom za plate, gotov 50% manje , nas vec 2-3 godine oducava od fudbala i **** kako stigne.
Pa vjerovatno zato sto je kod nas sredina takva da se boluje od nekih imena,samozvanih veličina. Kad bi npr u Slobodi dosao Serbecic kao pojačanje iz druge lige to bi bila nevidjena bruka i sramota i prozivanje. Daj nam igrače za titulu oa neka košta sta košta a ti koji prozivaju i ne znaju ustvari sta je uopste igrač i potencijal. Nismo na sreću jedini i druge sredine kao fol starih prekaljenih prvoligaša imaju isti problem. Preskupe igrače polovnjake
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 avg 2017, 19:06

Hitman22 je napisao/la:
ultrasstyle_tz je napisao/la:ma zatvorit se i cekat sansu za 1-0. Ne primit glup go, kao svaki put do sad tamo a nekako pokusati dati jedan.

Pa vjerovatno zato sto je kod nas sredina takva da se boluje od nekih imena,samozvanih veličina. Kad bi npr u Slobodi dosao Serbecic kao pojačanje iz druge lige to bi bila nevidjena bruka i sramota i prozivanje. Daj nam igrače za titulu oa neka košta sta košta a ti koji prozivaju i ne znaju ustvari sta je uopste igrač i potencijal. Nismo na sreću jedini i druge sredine kao fol starih prekaljenih prvoligaša imaju isti problem. Preskupe igrače polovnjake
to stoji 100%

nedo dragi Allah da su nasa pojacanja bila Semir Pezer, Salko Jazvin i Mulahusejnovic Nurdin.

kakva bi to ismijavanja bila

Hitman22
Kontakt:

Post Postao/la Hitman22 » 05 avg 2017, 19:06

To bi bio linc opsti
FK SLOBODA 1919 ❤️🖤

NjonjoVam
Kontakt:

Post Postao/la NjonjoVam » 05 avg 2017, 19:16

Mortus je napisao/la:Jel napadac onaj sto je iz kikaca dosao, onaj sto je prestao pit i pusit? Mogao bi malo i njemu prilike dat, ne moze gori od Tandira bit
On ce igrat polušpica,Vladin dzoker je to!!A tek protiv Viteza će biti dobre igre!!
DRŽAVA TUZLA!!

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2017, 19:19

Upravi nije niko forsirao nista, sami su pravili selekciju igraca. Nisu doveli Mulahusejnovic Nurdina jer su bili previse zaokupljeni dovodjenjem Sadzid Fazlica. Ispade da primjete igraca u kantonalno ligi, a ne primjete igraca iz Federalne lige. Koga briga sta ce navijaci pricati, ako mislis da je dobar dovedi igraca. Ocigledno da nisu imali Mulahusejnovica, Jazvina i takve igrace na radaru.
Forsira se neko dovodjenje igraca iz CG i Srbije (Kalezic, Zilkic, Ignjatovic, Culum, Tandir, Osmanagic). Nasli su tu neke seme i dovode igrace preko tih linija. Nemojte bezveze kriviti navijace za taj efekat, to je jednostavno njihova nesposobnost jer tako zele da rade.

Zrinjski ima skaute i to im pomaze, mi nismo imali skaute ni kod prosle uprave ni kod nove.

Nikad nije kasno, navijaci su gledali svakakve igrace godinama. Tako da sam siguran da im nakon jedne dobre utakmice igraca kojeg dovedu nece niko nista pricati. Jednostavno moraju vjerovati u sebe ali prestati sa ovom strategijom i poceti malo pratiti tu ligu o kojoj pricate. Ili zaposliti jednog-dva skauta koji su bivsi fudbaleri da prate to malo. Tu bi sigurno ustedili na novcu jer bi procenat pravih igraca sigurno porastao.
Par dobrih utakmica i ismijavanja ce prestati.

* Ne napadam novu upravu u ovoj stvari. I stara je imala strategiju slicnu ovoj. Samo je potreban sistem i skauting. Da imas svoje ljude koji ce ti nuditi igraca u Tuzlu, a ne neke managere kojima je cilj samo da njihov igrac potpise ugovor. Nova sezona je nova nafaka, samo treba pratiti ekipe i skontati ko ima potencijal i ko odskace. A to nije neka nauka..

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 05 avg 2017, 19:26

ultrasstyle_tz je napisao/la:
Hitman22 je napisao/la:

to stoji 100%

nedo dragi Allah da su nasa pojacanja bila Semir Pezer, Salko Jazvin i Mulahusejnovic Nurdin.

kakva bi to ismijavanja bila
Upravo tako. Ali, isto tako, nedo Bog da imamo pravu osobu na pravom mjestu, osobu koja je zaduzena za skautiranje i selektiranje tih igraca, osobu od povjerenja koja nema mrlje u svojoj karijeri/zivotu.. jednostavno, osobu koja je KADAR, pa kada se i dovedu takvi igraci da raja vjeruje prije svega tom liku jer znaju ko je i sta je on, pa ako i bude fula s igracima, da mu de to halali zacas. Ovi sad trenutno (ne mislim na UO naravno) ne da ne bi halalio, ne samo ja, nego vecina navijaca naseg kluba. Mislim da je problem ovog tipa u korijenu i da ga treba srezati u korijenu. U Zrinjskom to rade prave osobe vjeruj, ljudi od povjerenja i ljudi koji su sposobni ;)
075

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 avg 2017, 19:29

e to je onaj dio " neko nekad ce morati odgovarati".

kod nas nisu losi skauti, mi ih nemamo. A ostale grane zaduzene za to slabo isto, jako slabo. Ne smije uprava predlagati i dovoditi igrace u ozbiljnom klubu.

@tuzlak1987

aj ba ne zezaj heheh, pa prvi ti bi da smo doveli Pezera hehe

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 05 avg 2017, 19:36

Ma bolje je ulozit u 'struku', dovesti 2-3 sposobna covjeka, od sportskog dir. do PR-a, nego u 3 superpojacanja. Ovo prvo ce dati dugorocne rezultate a ovo drugo - instant. Sve mi se cini da mi u Tz nemamo kvalitetnih rjesenja na tim pozicijama.
075

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2017, 19:41

ultrasstyle_tz
Pa realno koga briga sta neko prica, danas imaju 0 bodova i svi kritikujemo. Sutra da pobjede 3 u nizu svi cemo hvaliti.
Sloboda je klub sa historijom i uvijek ce biti pritiska ali oni ne trebaju da padaju pod pritiskom ocekivanja, neka vjeruju u sebe i dovedu Pezera. Jazvina i takve. Mi bi na pocetku pricali lose, kasnije kada bi igrac pokazao da zna igrati skontali bi da ne treba pljuvati. Ko ne bi skontao onda bi samo hejtao. Ja ga ne bih pljuvao sigurno kada bi on dobro poceo da igra i svako realan.

Pezera si gledao i ti u Celiku proslih sezona, gledao sam ga i ja. Realno kada bi se mi pitali mi bi ga i doveli. Nije on nikakva nepoznanica sada, svako ko ima moju tv, arenu i sve to da proprati dosta utakmica Celika je mogao primjetiti da je on pouzdan veznjak.

Dobro slozili smo se da nema skautinga. Nije bilo ni kod prosle uprave. Ima igraca bivsih Slobode, nadjes 2 pouzdana i neka prate Federalnu. Opet ce na kraju sezone iskociti 3-4 igraca dostojna Slobode. :thumbup:

A ima i druga stvar, stavi na klupu Tandira i stavi u prvu postavu Hodzica i Smaijca. Bolji su i oni igraci od ovih iz Federalne koje ne pratimo ali njima se ne vjeruje u ovim godinama. Bezveze djeca zakuhaju sa trenerom, upravom i odu iz kluba jer ne igraju, jer nema vjere u njih. Smajic i Hodzic znaju igrati i u idealnim su godinama kada ih trebas pogurati i vjerovati u njih. Realno djabe nama i neki potencijal iz Federalne kada trener nema hrabrosti da ih pusti u prvu da igraju.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 avg 2017, 19:49

Isto da se igramo malo generala poslije bitke hehehe

Da li je bolje da je ordagic otisao sad u Zelju ili Zrinjski za 100.000 KM ili koliko vec se spominjalo, ili da na zimu ode negdje dzaba?

Da li on trenutno pruza na terenu i vrijedi plate koju ima? po pricama ljudi iz Mostara covjek ima platu takvu da bi sam morao da rjesava utakmice u PL. Mnogo vise nego Bilbija. opravdava li trenutno to na terenu

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 05 avg 2017, 19:52

ultrasstyle_tz je napisao/la:Isto da se igramo malo generala poslije bitke hehehe

Da li je bolje da je ordagic otisao sad u Zelju ili Zrinjski za 100.000 KM ili koliko vec se spominjalo, ili da na zimu ode negdje dzaba?

Da li on trenutno pruza na terenu i vrijedi plate koju ima? po pricama ljudi iz Mostara covjek ima platu takvu da bi sam morao da rjesava utakmice u PL. Mnogo vise nego Bilbija. opravdava li trenutno to na terenu
Trenutno ne opravdava uopste, uklopio se u sivilo. A mozda i treba neki drugi tip igraca uz sebe kakvi su bili Zeba ili Saric.

Serbecic, momak postao dostupan prosle godine nekada u ovo vrijeme. Mi sklepali tim bili tada vec davnih dana, 5 stopera imali :oops:
Radnik imao priliku i iskoristi je. Imaju oni malo i srece realno, evo dobise ljudi Zrinjskog :urnebes:

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 05 avg 2017, 20:31

Lazevski i Eric danas sa Krpom i Sadzidom odradili trening...Hodzic pomaze juniorima,znaci to su igrači koji nisu otputovali tako da se očekuje Djordjilovic na mjestu Lazevskog pa da i to vidimo.Ja ne znam po kojoj logici pada samopuzdanje Aziru ako je momak spasio slobodu tezeg poraza u predhodnoj tekmi.Zukic jedino moze igrati u formaciji s 3 pozadi da ga ostala 2 nadopune jer je puno trom tako da se ne treba kockati bezveze.@Sloboda72 drag forumas ali nekad zna izvalit da valja.I btw sta je sa Grahovca ?

SlobodaTuzla1919
Kontakt:

Post Postao/la SlobodaTuzla1919 » 06 avg 2017, 00:56

sta bi sa one himne ?
samo naprijed, samo naprijed, samo hrabro bori se, naša pjesma nek' te nosi, sve do nove pobjede!

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.