FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

blrs
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la blrs » 18 okt 2010, 23:20

znam ja sta on kaze,ne krivim ja vas,nego klub
NAŠ KLUB,NAŠ GRAD,SAMO NAMA PRIPADA,SAMO BORAC U EVROPI,NEKA SRPSKOM ODZVANJA

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 18 okt 2010, 23:20

1921 je napisao/la:
blrs je napisao/la:nije kad se pustalo žepču,nego kad je željezničar,klub koji ti voliš i za koga navijaš puštao utakmicu žepču da bi pri tom ispao borac klub iz republike srpske,a ostalo žepče klub iz federacije bih.samo djelic prljave proslosti voljenog ti kluba.a sto se tice navijaca,svaka cast,ali na temi o navijačima ;)
Hoce da ti kaze da smo i mi bili protiv tog 'prljavog djelica', jer nam se tada klub raspadao. Vodio ga je svako na svoju ruku.
Mi smo to kolo dobili Rudar Ugljevik 1:2 sto Borcu naravno nije islo na ruku i ispali su.Znaci sve je to poteklo od Zelje,Zepca,Buducnosti i Ugljevika :)
1947!

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 okt 2010, 23:22

Ljumani_Banovici je napisao/la:
1921 je napisao/la:
blrs je napisao/la:nije kad se pustalo žepču,nego kad je željezničar,klub koji ti voliš i za koga navijaš puštao utakmicu žepču da bi pri tom ispao borac klub iz republike srpske,a ostalo žepče klub iz federacije bih.samo djelic prljave proslosti voljenog ti kluba.a sto se tice navijaca,svaka cast,ali na temi o navijačima ;)
Hoce da ti kaze da smo i mi bili protiv tog 'prljavog djelica', jer nam se tada klub raspadao. Vodio ga je svako na svoju ruku.
Mi smo to kolo dobili Rudar Ugljevik 1:2 sto Borcu naravno nije islo na ruku i ispali su.Znaci sve je to poteklo od Zelje,Zepca,Buducnosti i Ugljevika :)
Samo još sada i ti reci da ste to dobili zasluženo i bez namještanja pa da to razjasnimo kako treba...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 18 okt 2010, 23:23

Ljumani_Banovici je napisao/la:
1921 je napisao/la:
tako je,i na temi o budućnosti sam ti neki dan sve lijepo objasnio.

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 18 okt 2010, 23:24

RBA 1987 je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Navijaci Zeljeznicara su napustili utakmicu kad se pustalo Zepcu,i zato prestanite sRati i napisite bravo TM za taj gest!
hehehehe, samo su ostali ispred klupskih prostorija, a kada se saznalo da je namješteno i ugljeviku te je ispao i Borac, onda je nastalo veliko slavlje, tako da bi najbolje bilo prestaneš sa tim licemjerstvom...
Vi to ne bi slavili da ste bili u nasoj poziciji ? Ja samo kazem da smo i mi bili protiv tih namjestanja koja su nas uostalom dovela na dno tabele.

@Tarantino

Upravu je RBA, mnogima je popravilo dan Borcevo ispadanje.
Zadnja izmjena: 1921, dana/u 18 okt 2010, 23:28, ukupno mijenjano 1 put.
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 18 okt 2010, 23:25

RBA 1987 je napisao/la:
Neprilagodjen je napisao/la:Navijaci Zeljeznicara su napustili utakmicu kad se pustalo Zepcu,i zato prestanite sRati i napisite bravo TM za taj gest!
hehehehe, samo su ostali ispred klupskih prostorija, a kada se saznalo da je namješteno i ugljeviku te je ispao i Borac, onda je nastalo veliko slavlje, tako da bi najbolje bilo prestaneš sa tim licemjerstvom...
Ne mogu da vjerujem ko sve ima pristup internetu, :o Ti stvarno misliš da ste vi nama bili toliko bitni(posebno u to vrijeme) da bi mi slavili vaše ispadanje? :shock: Pa mi smo u to vrijeme imali veći animozitet prema Leotaru ili Slobodi nego prema vama. ;)
ali nema para,sve se rastalilo....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 okt 2010, 23:27

Tarantino je napisao/la:
RBA 1987 je napisao/la:
Ne mogu da vjerujem ko sve ima pristup internetu, :o Ti stvarno misliš da ste vi nama bili toliko bitni(posebno u to vrijeme) da bi mi slavili vaše ispadanje? :shock: Pa mi smo u to vrijeme imali veći animozitet prema Leotaru ili Slobodi nego prema vama. ;)
Akcenat je na tome da su ispala dva Srpska kluba...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 18 okt 2010, 23:29

zarolaj malo prema gore i lijepo sam ti objasnio...borac-republika srpska,banjaluka------zepče-zepče,federacija bih

drug

Post Postao/la drug » 18 okt 2010, 23:31

krivi Željo, Žepče, Ugljevik, Budućnost, KGB, CIA i slične pm, a nije krvi Borac, ni izgubljena tekma protiv, čini mi se, Slavije na svom terenu.

S obzirom na parolu protiv nas na Gradskom, zasluzili ste najmanje ispadanje. Kao klub, ne...kao ljudi oko njega DA.

PS: pa šta aku su ispala 2 srpska? ispadnu po dva ova, ili ona i šta treba sad pravit frku? Uključit veto, p. materin? Daleko ce se tako dogurat. Bitno je ko se kako zove...bitno al u klincu!

K. nas zaboli i za Žepče. Gdje su sad? U 15. federalnoj. Kakve glupost majko mila... Ispali i svako im kriv, urote neke...toerije zavjera

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 18 okt 2010, 23:32

@1921 ne znam,možda tebi jeste,ali ja lično nisam imao nikakav osjećaj za to ispadanje,isto kao da bi ispalo Žepče ili neko sedmi.
ali nema para,sve se rastalilo....

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 18 okt 2010, 23:34

ne znam za tebe,njega,nekog petog ili sedmog,ali FK.željezničaru je to i te kako bitno bilo

kući i na strani
Kontakt:

Post Postao/la kući i na strani » 18 okt 2010, 23:34

RBA 1987 je napisao/la:
Ma nije istina valjda ovo sto pricate?! Navijaci Zeljeznicara se radovali neuspjehu, tacnije ispadanju Borca?! Ja ne mogu da vjerujem. Pa ja maloprije rekoh kako su to sve sami evropejci i, za primjer, vrlo posteni i navijaci i klub.

Sjetite se samo kako ekipa Borca igra prljavo. Na mecu protiv Sarajeva kapiten Trivunovic igra rukom u svom kaznenom prostoru a pomocni sudija (naravno nije bitna njegova nacionalna pripadnost) signalizira a glavni sudija pokazuje na bijelu tacku. Jos se pomenuti kapiten drznuo nesto da prigovori a kako pravila nalazu sudija mu pokazuje zuti karton. Sve se ovo lijepo vidjelo tokom TV prijenosa.

Na utakmici sa Rudarom PD, golman ekipe iz Prijedora po glavi slucajno saplice napadaca Borca i kaze sudiji 'ej nisam namjerno, majke mi. A cijenjeni sudija Pilav mu kaze ako nisi namjerno onda uredu, nije penal. Sve ovo je po posljednjim 'naputcima' UEFA.

Od kud vam informacija da je Buducnost iz Banovica ucestvovala u tamo nekoj zavjeri protiv Borca? Ta ekipa do sad nije imala ni jednu crnu mrlju u svojoj prebogatoj istoriji. Ipak pazite sta pisete!

Sportski pozdrav.
Zadnja izmjena: kući i na strani, dana/u 18 okt 2010, 23:37, ukupno mijenjano 3 puta.

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 18 okt 2010, 23:35

Ko vam je kriv sto ste ispali.Trebali ste o tome prije misliti ha ya. ;)
1947!

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 18 okt 2010, 23:37

kući i na strani je napisao/la:Nemojte se ljudi uopste truditi da objasnjavate bilo sta. Kad sudije pokradu srpski klub onda to nije kradja i gotovo. Stvari kod green-era tako funkcionisu. Jednostavno po njima je Rudar je zasluzio 3 boda a Borac je protiv Sarajeva, Buducnosti, Celika imao sjajno sudjenje na svojoj strani. Nemojte trositi tastaturu da im objasnite bilo sta.

Sudije su nepostene prema FK Sarajevo, FK Zeljeznicar i td. Prema FK Borac sudije imaju blagonaklon odnos. Je li ovo uredu? Nadam se da jeste. Toliko

Sportski pozdrav.
Izvini, ali na koji to klub misliš?

Tebi na znanje - FK BORAC NIJE "SRPSKI KLUB", nikad bio, niti će biti, ako zanemarimo ono lutanje i ponižavanje po srbijanskim ligama (dok vas 'braća' nisu šutnuli) za vrijeme rata, kad je klub bio "etnički očišćen"!
FK Borac je, u osnovi, banjalučki, bosansko-hercegovački, klub i valjda znaš u kojoj ligi se takmiči!

O žalopojkama na sudjenje protiv Rudara - sreća pa bio TV-prenos i ko imalo poznaje pravila fudbala...sve mu je jasno - manite se sudija (oni su takvi kakvi jesu - griješe i "griješe" prema svim klubovima, zavisno od potrebe, ali ovaj put Pilav je korektno odradio posao, čak vam činio one "male-nevidljive" usluge!
Odigrali ste 'šuplje' i vile su vas pronosale da ste uspjeli sačuvati i 1 bod. Hvala VULETU TRIVUNOVIĆU, ASMIRU AVDUKIĆU i LEONIDU ĆORIĆU!

PS:
Borac mi je decenijama drag klub, ali ne pretjerujte, pogotovo kad niste u pravu, bez obzira koliko se busali da volite Borca.
Koliko god ga vi volite ja ga još više, duže i dublje poznajem 8-)
Zadnja izmjena: Trigger, dana/u 18 okt 2010, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.
Bosno moja poharana....

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 18 okt 2010, 23:40

Pa jasta je Zepce dobio Zeljzenicar u gostima zasluzeno, isto tako Buducnosti, Rudara Ugljevika u gostima. :mrgreen: Sami ste krivi, niko drugi...

Шајин
Kontakt:

Post Postao/la Шајин » 18 okt 2010, 23:45

за све вас " " о "% " ?" $ &, ево ' пост $ $ " & па "
Tacno.One godine 2005,kad smo prvi put ispali,igrali smo u predzadnjem kolu u Banovicima. Trebao nam je jedan bod da definitivno sebi izborimo opstanak i ne dozvolimo ostalim ciganima,Zelji,Zepcu i Rudar Ugljeviku, da u zadnjem kolu naprave ono sto su napravili,tj da zatvore krug tako da bi mi ispali. Dobro smo se drzali tada u Banovicima,i pored vise nego domacinskog sudjenja drzali smo 0-0 do 80 minuta negdje,ali tad je sudija navukao neki 5000-ti faul za njih iz kojeg su utrpali gol. Bio sam jako tuzan,ali ne pretjerano,jer sam vjerovao da se Zeljo nece popishati na svoju istoriju i prodati guzicu jednom Zepcu,ili ako ne to,da ce bar Ugljevik sa ove srpske strane odigrati posteno.Mi smo trebali kuci pobjediti rastereceno Posusje i odgovarale su nam dve stvari na utakmicama Zeljeznicar-Zepce i Rudar Ugljevik-Buducnost Banovici. Bilo koji domacin na te dve utakmice da osvoji samo jedan bod,mi sigurno ostajemo. Medjutim sta se desava,mi lagano dobijamo Posusje 4-1 na Gradskom,ali Zepce povede na Grbavici.Nada nam se vraca kad Rudar Ugljevik povede protiv Banovica. Pocinju na Grbavici protesti Zeljinih navijaca zbog prodaje Zepcu jer sa tim rezultatima i Zeljinom prodajom Zepcu, ispada bosnjacki klub iz Banovica,a ostaje hrvatski Zepce. Manijaci napustaju stadion u znak protesta i ostaju ispred stadiona gdje prijete lincom svojoj upravi,nece da se razidju. Stize naredba zeljinim igracima da se izjednaci po svaku cijenu i da se spasu glave i fotelje upravi,i Gredic,mislim,izjednacuje. Medjutim,dolazi do preokreta u Ugljeviku,gdje braca Srbi prodaju Banovicima iz 1 u 2,Buducnost preokrece i sa tim rezultatom ostaje u ligi. Kad se saznalo sta se desilo u Banovicima,ispred Grbavice dolazi do preokreta,,sad se zna ako Zeljo izgubi da ispada Borac,i navijaci sa pjesmom ispracaju drugi gol Zepca i radosni se razilaze kucama nakon zavrsetka utakmica,uz pjesmu i naravno bez i najmanjeg incidenta jer su presrecni da ispada Borac.

Ovo sto sam ja gore napisao je jedina istina,zivi sam svjedok,i nemojte da vas ubjedjuju da je bilo drugacije i da su se oni kao bunili nesto zbog prodaje zepcu......
"" ПУТ ""

Ljumani_Banovici
Kontakt:

Post Postao/la Ljumani_Banovici » 18 okt 2010, 23:48

" je napisao/la:за све вас " " о "% " ?" $ &, ево ' пост $ $ " & па "
Tacno.One godine 2005,kad smo prvi put ispali,igrali smo u predzadnjem kolu u Banovicima. Trebao nam je jedan bod da definitivno sebi izborimo opstanak i ne dozvolimo ostalim ciganima,Zelji,Zepcu i Rudar Ugljeviku, da u zadnjem kolu naprave ono sto su napravili,tj da zatvore krug tako da bi mi ispali. Dobro smo se drzali tada u Banovicima,i pored vise nego domacinskog sudjenja drzali smo 0-0 do 80 minuta negdje,ali tad je sudija navukao neki 5000-ti faul za njih iz kojeg su utrpali gol. Bio sam jako tuzan,ali ne pretjerano,jer sam vjerovao da se Zeljo nece popishati na svoju istoriju i prodati guzicu jednom Zepcu,ili ako ne to,da ce bar Ugljevik sa ove srpske strane odigrati posteno.Mi smo trebali kuci pobjediti rastereceno Posusje i odgovarale su nam dve stvari na utakmicama Zeljeznicar-Zepce i Rudar Ugljevik-Buducnost Banovici. Bilo koji domacin na te dve utakmice da osvoji samo jedan bod,mi sigurno ostajemo. Medjutim sta se desava,mi lagano dobijamo Posusje 4-1 na Gradskom,ali Zepce povede na Grbavici.Nada nam se vraca kad Rudar Ugljevik povede protiv Banovica. Pocinju na Grbavici protesti Zeljinih navijaca zbog prodaje Zepcu jer sa tim rezultatima i Zeljinom prodajom Zepcu, ispada bosnjacki klub iz Banovica,a ostaje hrvatski Zepce. Manijaci napustaju stadion u znak protesta i ostaju ispred stadiona gdje prijete lincom svojoj upravi,nece da se razidju. Stize naredba zeljinim igracima da se izjednaci po svaku cijenu i da se spasu glave i fotelje upravi,i Gredic,mislim,izjednacuje. Medjutim,dolazi do preokreta u Ugljeviku,gdje braca Srbi prodaju Banovicima iz 1 u 2,Buducnost preokrece i sa tim rezultatom ostaje u ligi. Kad se saznalo sta se desilo u Banovicima,ispred Grbavice dolazi do preokreta,,sad se zna ako Zeljo izgubi da ispada Borac,i navijaci sa pjesmom ispracaju drugi gol Zepca i radosni se razilaze kucama nakon zavrsetka utakmica,uz pjesmu i naravno bez i najmanjeg incidenta jer su presrecni da ispada Borac.

Ovo sto sam ja gore napisao je jedina istina,zivi sam svjedok,i nemojte da vas ubjedjuju da je bilo drugacije i da su se oni kao bunili nesto zbog prodaje zepcu......
ma vole nas manijaci.to sam oduvijek znao.. :D
1947!

blrs
Kontakt:

Post Postao/la blrs » 18 okt 2010, 23:56

dobro ako ti tako kazes ok.a sad klikni na X u gornjem desnom uglu ;)

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 18 okt 2010, 23:59

Istina boli. :mrgreen:
Pa sto da raja govori istinu cim se ti (ne slazes). Zato tako i govoris. :lol:
Zadnja izmjena: Elmar, dana/u 18 okt 2010, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 19 okt 2010, 00:04

" je napisao/la:за све вас " " о "% " ?" $ &, ево ' пост $ $ " & па "

Kad smo stigli do onog 'famoznog ispadanja', evo još malo za 'podsjecanje':

- Da li bi ispali iz premijer lige da ste samo otišli na utakmicu u Lukavicu bez obzira na rezultat te utakmice?
- Ostali bi bez ikakvih problema u ligi i zavisili samo od "sebe samih" jer Vam ne bi bio ODUZET JEDAN BOD zbog tog neodlaska u Lukavicu. Ali Vaši igrači, profesionalci, su ŠTRAJKOVALI !
I to ne zbog Željezničara, Žepča, Čelika, Budućnosti, Rudara... nego ZBOG vaše uprave!

Pa Smileski kaže (citati iz Nezavisnih novina):
"Konačno pola Banje Luke može da se raduje ispadanju Borca iz Premijer lige BiH. Prošao sam mnogo klubova i mnogo zemalja, ali nigde nisam video ovo kao što je u Banjoj Luci. Što se tiče rezultata poslednjeg kola, sad ćemo da vidimo reakcije fudbalskih saveza BiH i RS.
Sramota je da Budućnost i Žepče ne pobeđuju u gostima sve do poslednjeg kola. Ne interesuje me priča o rođačkim vezama i o nameštanju rezultata već samo fudbalu."

Trener Banjolučana zatražio je i ostavke funkcionera FS Republike Srpske.
"Milan Jelić i Rodoljub Petković, predsednik i generalni sekretar FS RS, odmah treba da podnesu neopozive ostavke jer su dozvolili da iz Premijer lige BiH ispadnu dva kluba iz Republike Srpske."

TV
A Zoran je zapjenio i sve ovo rekao i u "TV-kamere" što se moglo vidjeti u Sportskom pregledu BHT, ali je i rekao ono što Nezavisne novine ne napisaše:
"Ljut sam i ogorčen i na čelnike Borca i FS RS jer su mi cijelo vrijeme govorili da su "neke stvari" (valjda utakmice i sudije, op.a.) "upakovani", da ništa ne brinem, da će sve na kraju biti u redu, da samo radim svoj posao, itd." - Zoran Smileski - Sportski pregled BHT, nedjelja 29.05.2005.)

I ?
:shock:
Bosno moja poharana....

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.