Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

harden
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la harden » 07 maj 2018, 00:34

Lakoste je napisao/la:
Lakoste je napisao/la:Izgleda da mi je riknula mrezna, komp koji je povezan lan kablom sa routerom ne hvata internet i uopste ne gore lampe na routeru da je ukljucen lan kabl u port, promijenio sam 3 kabla i nijedan nece, tako da sumnjam na mreznu. Sad mene zanima, da se ne bi ebao oko mrezne karte mogu li ja kupiti neki wifi adapter(usb ili slicno) i da hvatam konekciju sa pc-a preko wifija umjesto mreznog kabla?
Naravno da mozes, ali ako ti je komp. malo vise udaljen od rutera ja ti to ne bih preporucio. Bolje da uzmes drugu mreznu pa povezes kablom.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 07 maj 2018, 01:03

Lakoste je napisao/la:Izgleda da mi je riknula mrezna, komp koji je povezan lan kablom sa routerom ne hvata internet i uopste ne gore lampe na routeru da je ukljucen lan kabl u port, promijenio sam 3 kabla i nijedan nece, tako da sumnjam na mreznu. Sad mene zanima, da se ne bi ebao oko mrezne karte mogu li ja kupiti neki wifi adapter(usb ili slicno) i da hvatam konekciju sa pc-a preko wifija umjesto mreznog kabla?
Kupi mreznu i ubaci je i povezi, cak mislim da ja imam neku staru ako si iz sarajeva ako je nadjem dati cu ti je :D

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 07 maj 2018, 01:29

xaviesta je napisao/la:Eh ovako, šta uraditi i je l' moguće uopšte da kada povežem računar HDMI kablom sa TV-om da mi TV emituje zvuk a ne samo sliku. Hvala!
Nije moguce bar ono sto mislim da hoces, slika sa drugog izvora a zvuk sa pc-a?

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 07 maj 2018, 01:37

Quinlan je napisao/la: Nije moguce bar ono sto mislim da hoces, slika sa drugog izvora a zvuk sa pc-a?
Ne, oboje sa PC objasnio mi je momak.
Sada pokušavam spojiti dva monitora odjednom, odnosno obicni monitor i TV.
Don't hate what you don't understand.

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 08 maj 2018, 21:40

slika

Često vidim da mi je ovaj postotak na Disku, pola diska prazno, samo jedna aplikacija radi sportzone gdje gledam utakmicu, sad sam i nju isključio i opet je isto, šta je problem pa ovako dere disk, zna li neko?
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 08 maj 2018, 22:04

adnan_nanda je napisao/la:slika

Često vidim da mi je ovaj postotak na Disku, pola diska prazno, samo jedna aplikacija radi sportzone gdje gledam utakmicu, sad sam i nju isključio i opet je isto, šta je problem pa ovako dere disk, zna li neko?
virus ili greska windowsa

evo ti rjesenje

https://www.drivereasy.com/knowledge/10 ... -10-fixed/

f0rest1946
Kontakt:

Post Postao/la f0rest1946 » 08 maj 2018, 22:04

adnan_nanda je napisao/la:slika

Moguce da ti se Windows Update pokrene :thumbup:

adnan_nanda
Kontakt:

Post Postao/la adnan_nanda » 09 maj 2018, 01:24

Momci do sada sam se "mučio" s tim, probao sam sve na tom linku što preporučuju, onda uradio svaki update i defragmentirao disk i evo sad je spalo na 0-3% i tu se drži, pošto sam vidio u komentarima na tom linku i na youtube da se zna povratiti sutradan ili pri narednom paljenju vidjet ću onda sutra kakva će situacija biti. Hvala Vam na savjetima. :thumbup:
Povjerenje je trpeza za kojom se jadni služe i kad nisu gladni, druže. :)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 09 maj 2018, 01:25

Je li ko raskidao ugovor sa BH Telekomom? Ja sam prije mjesec-dva potpisao za net flat paket sa popustom (nakon što sam prije toga u potpunosti ispoštovao dvije godine), ali sad su napokon uveli Telemach u mojoj ulici pa hoću da se prebacim kod njih. Hoću li morati telekomu platiti sve rate do kraja ili samo razliku u ovom popustu dosad?
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 09 maj 2018, 22:22

Ponos Torina je napisao/la:Pregled bi trebao po pravilu biti besplatan,tj dijagnoza problema..Da nisi bios mjenjao nedavno?
Skini neki program za monitoring brzine coolera na procesoru i prati kako mu se krece brzina,vidi pada li drasticno i slicno...
Sad mi se desilo nesto cudno. Updateovao sam bios i nakon toga se racunar ugasio, i 5-6 puta se gasio na samom paljenju i onda se upalio normalno, sad evo cekam da se opet ugasi.

Sumnjam na maticnu. Sta ti kazes?
naprijed rejal

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 10 maj 2018, 01:23

Sveti je napisao/la:
Ponos Torina je napisao/la:Pregled bi trebao po pravilu biti besplatan,tj dijagnoza problema..Da nisi bios mjenjao nedavno?
Skini neki program za monitoring brzine coolera na procesoru i prati kako mu se krece brzina,vidi pada li drasticno i slicno...
Sad mi se desilo nesto cudno. Updateovao sam bios i nakon toga se racunar ugasio, i 5-6 puta se gasio na samom paljenju i onda se upalio normalno, sad evo cekam da se opet ugasi.

Sumnjam na maticnu. Sta ti kazes?
Sta je bilo na kraju? da je maticna vjerovatno bi imao i gore probleme,nisam siguran nebi puno da pametujem kad je pc u pitanju tu mozes sve i svasta ocekivati..Lakse je kad si totalni laik pa ga samo ostavis i odneses u servis,cim znas nesto oko toga i pocnes drkati onda je situacija 100 puta gora :mrgreen: tj konstantno igranje sa zivcima.
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 10 maj 2018, 08:29

Ponos Torina je napisao/la: Sta je bilo na kraju? da je maticna vjerovatno bi imao i gore probleme,nisam siguran nebi puno da pametujem kad je pc u pitanju tu mozes sve i svasta ocekivati..Lakse je kad si totalni laik pa ga samo ostavis i odneses u servis,cim znas nesto oko toga i pocnes drkati onda je situacija 100 puta gora :mrgreen: tj konstantno igranje sa zivcima.
Sinoc me vrag navrati da kucam cijelo ime laptopa i problema na google, i nadjem da se dosta ljudi zali na isti problem po isteku garancije i navodno je u 8 od 10 slucajeva maticna. Sinoc se narednih pola sata nije gasio uopce prije no sto sam otiso leci al vidicemo danas.

Ali sam u jedno siguran, nikad vise acer
naprijed rejal

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 maj 2018, 00:55

mozel se bepslatno igrat fifa onlline na play station 4 ?

High

Post Postao/la High » 11 maj 2018, 00:56

HeraklitMracni je napisao/la:mozel se bepslatno igrat fifa onlline na play station 4 ?
Jok. Plaća se - kupiš Plus.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 11 maj 2018, 02:00

High je napisao/la:
HeraklitMracni je napisao/la:mozel se bepslatno igrat fifa onlline na play station 4 ?
Jok. Plaća se - kupiš Plus.
Ako hoces dobio sam ja 3 mjeseca plusa mogu ti prodati jeftino? Mislim ono kod uz ps4 iz santadomenice dobio nije otvoren ;)

Meni ne treba sa hekovanim racunom fife sam dobio u plus na haman godinu :rol: :rol:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 11 maj 2018, 12:14

Ako ja imam plus , mora i jaran moj kupit , znaci nas dvojica moramo imat da bi igrali jedan protiv drugog ?

Quinlan
Kontakt:

Post Postao/la Quinlan » 11 maj 2018, 13:03

HeraklitMracni je napisao/la:Ako ja imam plus , mora i jaran moj kupit , znaci nas dvojica moramo imat da bi igrali jedan protiv drugog ?
Ne moras
Kupite plus popola, aktivirate ga na jednom racunu gdje ga u kupite npr. Na tvom
Na njegovoj ps4 udjes ti sa svojim racunom i postavi je kao primarnu i izloguj se
On neka onda koristi plejku normalno sa svojim racunom i ima plus talodjer
Isto tako i za igre funkcionise

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 12 maj 2018, 13:30

Javim se ovih dana ..

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 14 maj 2018, 01:02

Ako kome treba sapphire HD 7750 graficka sa 1 GB GDDR5 memorije nek se javi, nije preskupa a dobra :-D

Extra ocuvana i malo koristena.

Za graficku nisu potrebni dodatni konektori i radi na 350-400w napojnoj.Ima DVI i HDMI izlaz.

Specifikacije
http://www.game-debate.com/hardware/ind ... %20Edition

slika https://www.newegg.com/Product/Product. ... 6814102969

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 16 maj 2018, 10:24

Kako rijesiti ovo ?

slika
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Obdunsmen i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []