Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Sochaux imao terensku inicijativu nakon primljenog gola. Prcic po meni mozda i najbolji u svom timu 
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 23 nov 2013, 20:51, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
i neki bi ovog kloca u reprezentaciju umjesto misketa

- legenda reala
- Kontakt:
A šta je to on dosad napravio da bi ga neki klub kupio?? ništa, tako da neće on nigdje iz Sochauxa barem još godinu a i bolje mu je da ne ide nigdje, njihovo je djete ima povjerenje trenera, očigledno je da imaju velike planove za njegaBosniacum Lilium je napisao/la:jeste bitno igrati, ali zanemarujes druge stvarimladi igrac je zeljan uspjeha, dobrih igara i transfera u jaci klub. Mislim da bi igranje u Ligue 2 imalo vise negativnih stvari
Nek vrati Sochaux u prvu ligu pa će onda doći i transfer u neki bolji klub, vi bi odma da ga kupe Lyon,Marseile nakon 4-5 startova u zadnjem timu lige
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
najvise je pokazao i U-21 rep.
dugo je do kraja sezone. Niko ne kaze Lyon, Marseille
Nadam se da ce gristi do kraja sezone i naci novi angazman, a ne da kuburi u 2. ligi. Ne daj Boze neke povrede i nikad se on ne iscupa iz te 2. lige.
Odlicno za Prcica. Svaki nas igrac koji je standardan u jakoj ligi poput Francuske mora bit na spisku.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- Goalgetter
- Kontakt:
Ionako je ciklus za U21 skoro pa zavrsen. Nemamo skoro pa nikakvih sansi za baraza, tako da se Prcic komotno moze prekomandovati u A-Tim. I ako se ne varam, sljedeca tekma U21 repke je tek u septembru sa Austrijom.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
2 gola im ponistise u drugom poluvremenu 
EDIT: Prcic imao priliku da spusti loptu, umjesto toga, glavom pokusao uposliti nekog havera
A imao dosta vremena i prostora da pokusa sve sam
EDIT: Prcic imao priliku da spusti loptu, umjesto toga, glavom pokusao uposliti nekog havera
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
dvostruka izmjena. Prcic izlazi, tekma gotova za mene. Fali mu malo drskosti kao i vecini nasih igraca.
sagorio u želji 
Ko priča o slobodi,često zaboravi cenu,nekad slobodni hod je po kostima ..
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
I mene je onim potezom bas iznervirao
Komentator isto rekao, neobjasnjiv potez Prcica

banuj se sam dok nisi napisao jos koji post..talkshow je napisao/la:i neki bi ovog kloca u reprezentaciju umjesto misketa![]()
![]()
Kapiten Grasshoppersa Vero Salatić: Iz BiH me nikada niko nije zvao, ali imam bh. pasoš i veliku želju da zaigram za Zmajeve!
Plasman fudbalske reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu za nuspojavu dobio je medijsku ekspanziju mnogobrojnih fudbalera bh. porijekla iz cijelog svijeta koji žele u budućnosti nositi dres naše zemlje. Objektivno, mali broj njih, svojim bi dolaskom u reprezentaciju povećao kvalitet Zmajeva.
Ipak, ima i drugačijih primjera. Kapiten švicarskog Grasshoppersa, najplaćeniji igrač tog tima, bivši mladi švicarski reprezentativac i jedan od najboljih, ako ne i najbolji zadnji vezni igrač švicarskog prvenstva, Vero Salatić, rođen je u Zvorniku, a u razgovoru za **** portal otkriva kako ima želju igrati za BiH, ali samo ukoliko je stvarno potreban našoj reprezentaciji.
- Činjenica je da reprezentacija BiH nema kvalitet „od jučer“. Već dva kvalifikaciona ciklusa Zmajevi su bili na korak plasmana na velika takmičenja i moglo se desiti, uz malo više sreće, posebno u žrijebu baraža, da BiH iza sebe ima već dva nastupa na velikim takmičenjima. – govori Vero Salatić u razgovoru za **** portal.
Salatić je rođen u Zvorniku 1985. godine. Verin otac radio je kao sezonski radnik duži niz godina u Švicarskoj, te odlučio da cijelu porodicu preseli u tu zemlju. Već u petoj godini života, dvije godine prije rata u BiH, Vero sa roditeljima se iz Zvornika seli u Švicarsku.
- Znam koliko ljudi teško žive u BiH i koliko im je uspjeh reprezentacije uljepšao živote i nagnao ih da zaborave na svakodnevne probleme. Iako sam više od 20 godina u Švicarskoj još uvijek sam vezan za svoj kraj i kada sam u prilici uvijek posjetim Zvornik, svog ujaka i ostalu porodicu koja tamo živi. – govori Salatić koji ima dvoje djece i čeka rođenje trećeg.
Kapiten Grasshopersa prošao je sve mlade selekcije Švicarske. Bio je zanimljiv i Srbiji i Crnoj Gori.
- Igrao sam svjetska i europska prvenstva sa mladim selekcijama Švicarske. Nastupao sam za njih od U15 do U21 selekcije. Kao takav igrač bio sam zanimljiv Fudbalskom savezu tadašnje Srbije i Crne Gore koji je imao izuzetno jak skauting u europskim zemljama. Dva puta su me zvančno pozivali, no ja sam ih odbio.
Uz Elvira Rahimića koji već više sezona ima jako malu minutažu u CSKA Moskvi i Adnana Zahirovića koji je nedavno došao u Bochum u kojemu još ne uspijeva da se nametne, iskusni Vero Salatić mogao bi biti veliko pojačanje Zmajevima na poziciji zadnjeg veznog igrača.
- Ja nažalost nikada iz Bosne i Hercegovine nisam dobio nikakav poziv, a nisam tip igrača koji voli da se nameće kroz medije. Moje riječi su ono što pokažem na terenu. Naravno da želim nastupiti za fudbalsku reprezentaciju BiH, ali jedino ako sam stvarno potreban reprezentaciji i ako me selektor Sušić vidi kao dobro rješenje za svoj kolektiv. Imam pasoš Bosne i Hercegovine i ne znam da li postoje prepreke za moj nastup u dresu Zmajeva obzirom da sam igrao za mladu reprezentaciju Švicarske. – poručuje Vero Salatić kojega će, ukoliko dođe do njegovog poziva u reprezentaciju BiH, čekati procedura promjene sprotskog državljanstva.
- Pratim reprezentaciju BiH i smatram da se radi o izuzetno dobroj i posloženoj selekciji, a Izo i Sejo Hajrović mi pričaju samo najbolje o nacionalnom timu. Vidim koliko su sretni njihovi roditelji i oni sami što igraju za BiH, a njihova odluka nije bila nimalo lagana i naišla je na veliko osuđivanje švicarske javnosti. Prijatelj sam i sa Senadom Lulićem sa kojim sam igrao zajedno u Grasshoppersu i od njega čujem samo najbolje o reprezentaciji BiH. – riječi su Salatića.
- Ispred mene je sigurno još šest godina karijere i ukoliko dođe do mog poziva u reprezentaciju ja mogu odigrati još tri kvalifikaciona ciklusa bez problema. Opet ponavljam, iako imam pasoš Bosne i Hercegovine nikada nisam dobio nikakav poziv iz BiH, no moja želja da zaigram za Zmajeve je velika. Naravno, ukoliko sam potreban reprezentaciji i ukoliko selektor Sušić smatra da mogu povećati kvalitet njegove selekcije. – zaključuje razgovor za **** portal Vero Salatić.
Sve je to lijepo ali nama treba "moderan" DM, dizelasa nam je pun qrac...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- Goalgetter
- Kontakt:

Sve i da je Xabi Alonso, ne zelim ga u reprezentaciji. A Srbe on nikada odbio nije, govorio je u Svicarskim medijima da bi igrao za njih, jer ga Svicarci ne zovu.
http://www.welti.ch/dokumente/Zwoelf_2008-12.pdf
Sto ne mogu ovakve licimjere.
Jos evo u intervju ovdje istice, ne osjeca se kao Bosanac i Hercegovac, i da je Srbin.
Zadnja izmjena: Goalgetter, dana/u 24 nov 2013, 11:16, ukupno mijenjano 1 put.
Cinjenica je da bi svi u Brazil ...
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Posle tog posta od Golgetera, ja licno bojkotujem repku ako taj Salatic zaigra za nju!
G BUSSA BUSS
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentac
+1Elegant je napisao/la:Cinjenica je da bi svi u Brazil ...
Samo cekajte i pratite situaciju do pocetka prvenstva,bit ce njih hiljade i hiljade,sami ce se nuditi.
Iako je to licemjerno po meni,opet mozemo zgrnuti dobrih igraca u buducnosti.
Jos jedan plus sto smo otisli na SP.
Keep walking.
- Principatus
- Kontakt:
Gledao si ga ili?gringobih je napisao/la:Sve je to lijepo ali nama treba "moderan" DM, dizelasa nam je pun qrac...
@Goalgetter
Misljenja se mijenjaju. Nekad i radikalno.
A nekoga, ko ne zeli da nastupa za BiH, jer se ne osjeca dobro u tom dresu, ni SP nece dovesti u nasu ekipu. Ili bi ti sad nastupio za Srbiju, kada bi ti se dala prilika? Razmisli malo o tome.
Zadnja izmjena: Principatus, dana/u 24 nov 2013, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Pa čovjek gleda sta je najbolje za njega, 2010 je bilo dobro igrati za Srbiju, 2014 za BiH.... Vjerujem da ce pošteno nositi dres i to mi je jedini bitno. Svaka reprezentacija ima licemjere i nigdje ne igraju samo patriote... On nama treba i najvažniji je kvalitet reprezentacije a ne ko je patriota a ko ne, i u sadašnjoj repki ima masa licemjera pa to nikada nije bio problem!!! Jedino mjerilo je prezentacija na terenu...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, Goalgetter, Mostarska i 49 gostiju.