Da je nama položiti Škutore na obje plećke džaba ti Gorkijevci.Njihov učinak za sada je tanak i to me baš i brine.Osmi su na tabeli.
ut...pob...remi..por...gol r....bodova
9 ....1......6.....2......4 : 4.......9 -- Šest bodova kao domaćini a tri kao gosti.Domaćini su bili 5 utakmica a gosti 3 utakmice.
Ovo je postava koju su izveli u Banja Luci : Miskic,Obsivac, Juric, Musa, Culjak, Medic,Masic, Blagaic, Vukoja,Mujan, Lukic.
NISU NEKA ZNAMENITA IMENA.
Protiv Širokog smo odigrali svoju prvu utakmicu u pl bih.
Sezona 2018/19
22.07.18. 20:30 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 1 : 0
29.09.18. 16:00 FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 0 : 0
17.03.19. 15:00 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 1 : 0
Sezona 2019/20
15.09.19. 19:30 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 1 : 3
07.12.19. 13:00 FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 1 : 0
Sezona 2020/21
02.08.20. 20:00 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 1 : 0
24.10.20. 14:30 FK Tuzla City - NK Široki Brijeg 1 : 1
12.05.21. 18:00 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City 0 : 0
Sezona 2021/22
22.09 .21. 19:00 NK Široki Brijeg - FK Tuzla City
Skor nije loš .Oni imaju od 8 prvenstvenih utakmica 3 objede,3 su završene remijem a mi smo pobijedili 2 puta,gol skor 5:5.
Vidjet ćemo imamo li snage za pobjedu ili će utakmica otići u drugom pravcu.Široki je cijenjen klub u poratnom BH loptanju.No ,očito to nije onaj Šroki do unazad 10 godina kada su svake godime bili u vrhu.Ipak prošle sezone su opet izborili Evropu.Imaju dosta Hrvatskih igrača ,ukupno 5.Devet igrača im je sa dvojnim Bosansko-Hrvatskim državljanstvom.Jedan igrač je Kolumbijsko-Hrvatskog državljanstva.I na kraju ima jedan Njemačko-Hrvatskog.Oni se nekako snalaze nakon što im je bivši predsjednik ratni zločinac otišao iz kluba.
Sad su za trenera postavili svog bivšeg igrača Juru Ivankovića.Još nekako dišu preko kladionica , ali situacija nije baš sjajna.Mi smo opet klub koji je privatno vlasništvo i već smo uređeni po kapitalističkim normama.Imamo hvala Bogu dobrog gazdu koji istinski voli fudbal.
POBIJEDITI U šIROKOM NIJE LAKO.Široki bi pobjedom došao na 12 bodova i pristojno mjesto na tabeli.Oni su svjesni toga i dat će sve od sebe da uz pomoć sudija dođu do svog cilja.Nama odgovara njihovo moranje ,jer pod imperativom se teško igra.Ni mi ne možemo reći da idemo da se nadigravamo, jer nam je itekako stalo da pobjedom napravimo još jedan korak ka svom cilju.Kvalitet naše ekipe nije upitan.Oni su u prethodnim kolima pokazalii sebi i drugima koliko vrijede.Istina,nedostajat će nam neki igrači ali sada kada imamo širi izbor to se može nadoknaditi.Naša igra je svih 90 minuta pa se otud desi da zabijemo u samom kraju utakmice.Što se tiše rezultata ,izlazilismo na selamet i kad protivnik vodi ili kad drži remi ili sustigne naše vodstvo.Hoću reći da u ovu ekipu više niko ne sumnja kad je kvalitet u pitanju.Vide to svi ligi.ZATO SE PROTIV NAS SUDE PENALI DAJU BEZVEZNI KARTONI I JOŠ PONEŠTO IZ UOBIČAJENOG REPERTOARA FUDBALSKE MAFIJE.UVJEREN SAM UZ BOŽIJU POMOĆ DA ŠIROKI NIJE FAVORIT KONTRA NAS NITI NAS MOŽE POBIJEDITI NITI NA JEDNOM TERENU PA NI NA SVOJOJ PECARI.Naravno priželjkujem više od toga odnosno našu pobjedu i tri nova boda.Husref ima pozitivan skor kad su u pitanju utakmice na Pecari.Uvjeren sam da će naši momci biti na visini zadatka i vratiti se kao pojednici a nas navijače puno uz Božiju pomoć obradovati.
Zadnja izmjena:
tuzlac, dana/u 19 sep 2021, 21:58, ukupno mijenjano 3 puta.