Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Bassha
Kontakt:

Re: Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.

Post Postao/la Bassha » 26 jun 2018, 14:14

delinjo je napisao/la:
Bassha je napisao/la:Gegić
Rikalo
Talić
Atić
Hasandić
Vrabac
Durmo
Muratović
Lazić
Lončar
Kikanović
Rikić/Alibegović/Kamenjaš

Ovo su nasi igraci koji bi trebali igrati u ove dvije tekme, zalosno.
Ovaj tim bi bio zlatna sredina u aba ligi :( :(
kakva sredina drug moj...ovi ne bi 5 pobjeda u toj istoj aba skupili ...ma sumnjam i toliko...

Ma nije ni aba liga bas nesto sto se tice kvaliteta, tu su 5 timova koji se bore za PO, ostali svi su tu negdje :D :D

3isamagicnumber
Kontakt:

Post Postao/la 3isamagicnumber » 26 jun 2018, 15:46

Raspad sistema. Prosli savez je imao svoje bisere ali ovaj savez zasluzuje lynch. Sve ovo se desava pod njihovim mandatom.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 26 jun 2018, 16:18

delinjo je napisao/la:
TheChief je napisao/la:NIJEDAN TIM NE MOŽE SPRIJEČITI IGRAČA DA ON IGRA 29.6. UTAKMICU ZA REPREZENTACIJU.
jesi siguran ?
Da. Samo privatni razlozi određenih igrača mogu biti razlog neigranja. I povrede naravno. Haj ti meni reci kako sad neko može zabraniti Juki da dođe ? I sam je fino rekao da je jedini razlog njegovog neigranja novi ugovor i rizik povrede. Ovo apsolutno poštujem. Ali Musa. Kako njemu može BKN zabraniti da igra kad još nije potpisao ugovor sa njima, a svejedno će potpisati zato što ima garantovan ugovor.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jun 2018, 16:52

TheChief je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
TheChief je napisao/la:NIJEDAN TIM NE MOŽE SPRIJEČITI IGRAČA DA ON IGRA 29.6. UTAKMICU ZA REPREZENTACIJU.
jesi siguran ?
Da. Samo privatni razlozi određenih igrača mogu biti razlog neigranja. I povrede naravno. Haj ti meni reci kako sad neko može zabraniti Juki da dođe ? I sam je fino rekao da je jedini razlog njegovog neigranja novi ugovor i rizik povrede. Ovo apsolutno poštujem. Ali Musa. Kako njemu može BKN zabraniti da igra kad još nije potpisao ugovor sa njima, a svejedno će potpisati zato što ima garantovan ugovor.
ma i meni to sumnjivo ovdje se svako zivi opravdava,na stranu los savez svi znamo da su ****....ali nasim igracima repka nije svetinja i to je to,niko me ne moze uvjeriti da je drugacije....mozes imati sa jednim igracem problema ali sa njih 10 vala smijesno ...posebno gledam druge repke 90 % igraca se odazove svima ...ali eto kod nas moras izabrati stranu tako je kako je ...mislim i ovo oko Gordica...ne ulazim sta mu je savez obecavao ko mu je obecavao ali traziti neke kuce i da je to razlog jer ne zelis igrati za repku fkt se divim svakome ko to opravdava...nemam pojma treba ugasiti sport kod nas svakako...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2018, 17:30

Spavaš li mirno Goberte Rudy

slika

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 26 jun 2018, 17:46

Vjerovatno jedini nas kosarkas bez mrlje u reprezentativnoj karijeri. Njegova klupska sezona je trajala daleko najduze, ali je Kikan svejedno dosao na okupljanje. Istinski kapiten iz Tuzle! :cool:
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

Zagor121
Kontakt:

Post Postao/la Zagor121 » 26 jun 2018, 18:32

Divos je napisao/la:? & " ", " све ". Наравно, оне & " - & " " ? - " те ? $ ? ? & су " $ ? ".

" $ " ' " " % " ? савеза. ' " (29.06. " 02.07) је ? $.
Прво, " " & " уговора у ен-"-еју & " $ ", " ту " ' " наступ " " " " $ " су у тој ". ", & нађете $ " је $*& " (оно, "' је*" се " " % уговор, ја " ' ? за своју ?"), $ & ' " ". " $.

$, & је % $, " " (& ') " & ' " & " је ?, $, ту је " / ? & " & ?, / се " за " ', а " & & $ ? " уговор. ?, ' " " $ " $*", но $ " $ % $ ? & ' у тој ", а ? вероватно " на & ", " $ " - ту $ ", " & " ? ?.

-, " трају $ & јуна, $ у " & " је " & (у $ ? то је $ " " " " су ? ? " "), " " су ", " ', & " " $, " " " " су ? & сезоне, " у " $ ? $ по % сезоне $ % " ноге, " " " у ? ", " ту је " у & је стању " ?. ' " "' $ $ " ", ? &" $ $ " " су у ? ? ¥ " " " " не " & напоре " / " '.

" ту се, по ", ' % " ". " ". Тај ? је 2016-е " СП У-17, па ' " " У-18 на ЕП $ " $ ?, " " " то важну ? у " " у ? за ЕП. " " са ? ? то /. " $ " " $ ' ? ?.
" $ $ ' је у " & $ (а све & " $ ", " " у "-" су ? $) & $ $*& своју ", ?, $ " & "' & вас је*е, ја " ?", " наравно с*& своју & $. $ " " " " га $ " $ ? "& ', $ $ га је " ? $*&". Па $, $ се ?.

Са $ не ' % је. У " је & " ? " $ ?. - $ га је % (? &) % $ , ? $ & тога не ' ". " " & ' $ (& је то, $ " не ' ", па $ се не "), ' о ' - ", - " " ? ту ", " он тај " попут " $ "$" " - то $ $.

", " " ? " у $ $. $, Французе у ' & саставу - " $.
? је " $ $ $ " " $ $ ? & ", " $ %, " је " 70 поена & %, & " & " ?, но $ ' у $ Руса, " & " $, ? " је " " важна ова ", " $ се преносе, " ? $ $.
Potpuno objasnjeno,potpisujem
Dan tmuran ja mahmuran

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 26 jun 2018, 18:33

Hocel nam atic bit najbolji igrac u ovim utakmicama hzha.Mozda i ozivi karijeru

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 jun 2018, 18:40

MElloo je napisao/la:Hocel nam atic bit najbolji igrac u ovim utakmicama hzha.Mozda i ozivi karijeru

Ma on je sebi najveci problem, nije ovdje pitanja dal ce on oziviti karijeru, njemu da je do karijere otisao bi iz aeka i igrao, ovako su mu pare ispred karijere,.... :D :D :D

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2018, 19:44

Pa da malo proanaliziramo petorke i "matchupse".

Naša petorka ako ne bude iznenađenja će biti Gegić - Atić - Vrabac - Lazić - Kikanović. Francuzi recimo De Colo - Fournier - Batum - Diaw - Gobert(iako ne vjerujem da će pored Huertala i svih ostalih opcija De Colo igrati išta drugo osim "dvojke").

Gegić - De Colo, naš je bolji defanzivac, ovaj ofanzivac, rekao bih tu je to negdje

Atić - Fournier, dužina, kreacija, lucidnost, sve je na strani Edina, ovdje se zaista nema šta pojašnjavati

Vrabac - Batum, Adin mu atletski može parirati, Francuz ima bolji šut, obojica imaju iza sebe prosječene sezone NBA i u 2. njemačkoj, ovdje ipak moram priznati Francuzima prednost

Lazić - Diaw, debeli rekreativac Boris, može nešto na iskustvo ali naš je spremniji, gladniji, agilniji, pa ipak na autoritet nek bude izjednačeno

Kikanović - Gobert, ovdje je sad naš bolji ofanzivac a ovaj Francuz defanzivac, znači da smo i tu ujednačeni

Objektivno tu je to sve negdje osim očekivane dominacije Atića nad Fournierom, tu ih moramo napadati. Na Batumu rotirati Adina i Durmu koji će da mu puše za vratom sa klupe, još jedan izvanredan atleta u našem sastavu i sustavu.

Ima i nešto što nisam htio isticati ali moram, naši dolaze poslije Duletovog drila u Opatiji, puno ranije smo se okupili, francuske zvijezde se skupljaju sa plaža 3 dana pred utakmicu, daleko su od optimalne forme.

Bassha
Kontakt:

Post Postao/la Bassha » 26 jun 2018, 20:00

Ako se Gobertu bude igrala odbrana nasi centri nece vidjeti kosa dok je ovaj na terenu

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 26 jun 2018, 20:15

Francuzi ne bi bile prve "zvijezde" koje su došle nezainteresovano u Mejdan a onda nakon što ih se izviždalo na zagrijavanju, pa na predstavljanju, pa u svakom napadu u utakmici, počeli se zalagati kao da im život zavisi od te pobjede. Kontraefekat pune dvorane vatrenih navijača, i protivnik se uživi :mrgreen:

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 26 jun 2018, 20:16

Drape je napisao/la:Pa da malo proanaliziramo petorke i "matchupse".

Naša petorka ako ne bude iznenađenja će biti Gegić - Atić - Vrabac - Lazić - Kikanović. Francuzi recimo De Colo - Fournier - Batum - Diaw - Gobert(iako ne vjerujem da će pored Huertala i svih ostalih opcija De Colo igrati išta drugo osim "dvojke").

Gegić - De Colo, naš je bolji defanzivac, ovaj ofanzivac, rekao bih tu je to negdje

Atić - Fournier, dužina, kreacija, lucidnost, sve je na strani Edina, ovdje se zaista nema šta pojašnjavati

Vrabac - Batum, Adin mu atletski može parirati, Francuz ima bolji šut, obojica imaju iza sebe prosječene sezone NBA i u 2. njemačkoj, ovdje ipak moram priznati Francuzima prednost

Lazić - Diaw, debeli rekreativac Boris, može nešto na iskustvo ali naš je spremniji, gladniji, agilniji, pa ipak na autoritet nek bude izjednačeno

Kikanović - Gobert, ovdje je sad naš bolji ofanzivac a ovaj Francuz defanzivac, znači da smo i tu ujednačeni

Objektivno tu je to sve negdje osim očekivane dominacije Atića nad Fournierom, tu ih moramo napadati. Na Batumu rotirati Adina i Durmu koji će da mu puše za vratom sa klupe, još jedan izvanredan atleta u našem sastavu i sustavu.

Ima i nešto što nisam htio isticati ali moram, naši dolaze poslije Duletovog drila u Opatiji, puno ranije smo se okupili, francuske zvijezde se skupljaju sa plaža 3 dana pred utakmicu, daleko su od optimalne forme.
zaboravio si font za sarkazam. Ako budemo na ispod minus 15, to ce biti podvig.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 26 jun 2018, 20:42

TheChief je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
jesi siguran ?
Samo je menager razlog i niko više, kakav crni bruklin i zabrana. Likovi kao odma od 29-tog pika očekuju da ih vadi iz govana pa ne do bog kakve povrede....daj ba
nema potpisa

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jun 2018, 20:49

Samo je menager razlog i niko više, kakav crni bruklin i zabrana. Likovi kao odma od 29-tog pika očekuju da ih vadi iz govana pa ne do bog kakve povrede....daj ba[/quote]

i meni ovako ima logike ....bas kako si napisao :thumbup:
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jun 2018, 21:00

Ja opet kontam da bi Dule mogao izvući nešto protiv Belgije, pa nema ni njima dosta igrača.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 26 jun 2018, 22:01

Raonffa je napisao/la:Ja opet kontam da bi Dule mogao izvući nešto protiv Belgije, pa nema ni njima dosta igrača.
i ja to nekako mislim, ali sta vise reci...

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 26 jun 2018, 22:07

Ja lično očekujem jedan potop od 30+ razlike za Francuze. Sa ovim sastavom ako doguramo do 60 poena, to će biti za naučnu fantastiku. Protiv Belgije također sve ispod 20 razlike je super, tako da je jasno k'o dan da nam samo pobjeda Rusije u Belgiji igra za prolazak dalje. I tamo je pitanje u kakvom ćemo sastavu biti.
Mes Que Un Club

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 26 jun 2018, 22:43

hule_barca je napisao/la:Ja lično očekujem jedan potop od 30+ razlike za Francuze. Sa ovim sastavom ako doguramo do 60 poena, to će biti za naučnu fantastiku. Protiv Belgije također sve ispod 20 razlike je super, tako da je jasno k'o dan da nam samo pobjeda Rusije u Belgiji igra za prolazak dalje. I tamo je pitanje u kakvom ćemo sastavu biti.
Ma nije toliko jaka Belgija u ovakvom sastavu, nema šanse. Pogotovo to neće biti tako ako oni izgube od Rusije (u šta vjerujem), odnosno ako izgube sve šanse da idu u drugi krug.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 26 jun 2018, 23:08

ma sta nam znaci ta pobjeda protiv Belgije ako Rusi pobjede istu....to nam je nebitna utakmica koliko ja znam ?
VOLIM ZELJEZNICAR!!

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA, Meshko91 i 26 gostiju.