Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

legy
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la legy » 02 dec 2009, 12:00

p
L'Avvocato je napisao/la:
legy je napisao/la:jedini pravi vikinzi su interovi vikinzi
hahaha koje neznanje :lol:

Viking grupa koja bodri Juventus formirana je u periodu od 1980-e do 1982-e i to u Milanu dok su ovi tvoji templari krstaši osnovani 1984 ... ako trebas zvanicne podatke samo reci imam linkove ;)
sta onda reci za drughi , osnovani tek 87 , nisam ja pitao kad je osnovana cija grupa nego sam konstatovao da su interovi prisutni uvijek i da su pravi vikinzi , clanovi grupe BLOOD AND HONOUR

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2009, 14:58

Evil Genius je napisao/la:znali smo (bar ja jesam a vjerujem i ovaj kolega) al' nisu sve druze ;) i fino ti je coek reko jedno je podrzavat drugu navijacku skupinu a drugo ustase il' arkana

jbg...neki se ne stide i javno progovorit :D ...al u principu sve je to isto...talijani stari fasisti :lol: hhhh
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 dec 2009, 15:30

sad je jedan lik na JB fino pojasnio..

nemozete odma donjeti zakljucke da su fasisti.. momci i ne znaju sta ovo znaci, i jako je moguce da je ovo objesio neki interovac, ili neki hrvat koji je bianconero.. Juventusovi navijaci nisu fasisti, zasto bi postavljali nesto sto i ne znaju da znaci.. pa sve ove gluposti oko Balotellija vrijedjanje.. pa da su fasisti ( navijaci Juventusa ) onda ni jedan crnac ne bi mogao igratiti u ekipi.. a trenutno su dvojica ponosi clanovi koji fale klub kad god stignu ( Sissoko i Melo ).. zasto bi vrijedjali crnce kada su crnci igrali u nasim klubovima.. Davids, Viera, Thuram.. ;)

@legy Drughi su tek prije par godina postali glavna navijacka skupina, kada su preuzeli Curvu Sud od poznati Fightersa.. Fightersi su bila najveca skupina i u to vrijeme su svi bili ujedinjeni.. ali u pljacki je umro vodja grupe i tako se sve to raspalo.. sada su Fightersi pod drugim imenom Tradizioni.. ima jos par skupina, ali Vikinzi su najveci huligani.. svima su oni poznati.. koliko ja znam oni su na Curva Nord-u.. uz Vikinge i N.A.B. su pravi huligani..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 02 dec 2009, 15:57

ovo je samo bio odgovor na NEZNANJE kako neki kazu , nije mi cilj ulaziti u rasprave kad i kako je osnovana koja navijacka grupa , o grupi VIKING INTER se valjda dobro zna da su deklarisane fasiste kao u ostalom i vecina navijaca INTERA , samo sto VIKING spada u one sa najtvrdjim stavovima .

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2009, 17:00

legy je napisao/la:ovo je samo bio odgovor na NEZNANJE kako neki kazu , nije mi cilj ulaziti u rasprave kad i kako je osnovana koja navijacka grupa , o grupi VIKING INTER se valjda dobro zna da su deklarisane fasiste kao u ostalom i vecina navijaca INTERA , samo sto VIKING spada u one sa najtvrdjim stavovima .
upravo tako...ja mislim da su ti interovi najveci fasisti poslije lazijevih...ma uglavnom svi talijani su fasisti jbg :mrgreen: realno ;)
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 dec 2009, 17:11

pomalo je smjesno cudi rijeci hooligan i talijan u istoj recenici 8-)

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 02 dec 2009, 20:55

za nekog ko ne poznaje scenu u italiji bi mozda i moglo biti smjesno , ali za nekog ko imalo cita o desavanjima na evropskim stadionima ne, onda mi ti izgledas smijesan , vidim da pokusavas pratiti scenu pa kad je vec tako onda budi i objektivan

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2009, 20:58

Moggi: Calciopoli je izmišljotina

Bivši Juventusov direktor Luciano Moggi tvrdi da ''operacija Calciopoli'' zapravo nije niti postojala, te da se radi samo o jednoj velikoj izmišljotini.

Više od tri godine nakon izbijanja afere Calciopoli, odnosno skandala koji je 2006. godine potresao talijanski nogomet, afere namještanja rezultata u talijanskoj Serie A, Luciano Moggi je o svemu javno progovorio, tvrdeći da se radi o izmišljotini!

'Što je Calciopoli? To je proces sudačkih pogrešaka koje su oduvijek postojale i uvijek će ih i biti. Calciopoli, zapravo, ne postoji! On egzistira samo u razmišljanjima ljudi koji su ga izmislili i izašli s određenim stvarima u javnost. Juventus je na suđenju u Torinu bio oslobođen optužbi od bilo kakvog prekršaja. To sve govori. Calciopoli je stvoren jer klub nije stao u našu obranu' - tvrdi Moggi, koji odslužuje petogodišnju suspenziju obnašanja bilo kakvih dužnosti u nogometu, koju mu je izrekao Taliajnski nogometni savez, jer je bio označen kao ''alfa i omega'' operacije Calicopoli.

Luciano Moggi, Antonio Giraudo i Roberto Bettega prošlog su tjedna na redovnom sudu u Torinu oslobođeni optužbi za nezakonito obavljanje nogometnih transfera. Trojicu bivših čelnika torinskog Juventusa tužiteljstvo je teretilo za falsificiranje računa, utaju poreza i sportsku prevaru. Sudac Dante Gibinel presudio je da su optuženici nevini zbog pomanjkanja dokaza.

Tužiteljstvo je za bivšeg Juveova predsjednika Girauda, odnosno direktora Moggija, tražilo trogodišnju zatvorsku kaznu, a za sportskog direktora Bettegu dvogodišnju.

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 02 dec 2009, 21:20

sud u TORINU , klub nije stao iza nas

pa do kada ce te se ponavljati , ali hajde neka vam bude ali kako mozete neke izjave tako previdjeti pa ne skontati , sto je to tako

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2009, 21:23

samo polako jarane ;) .....istina ce se kad tad saznat aBd

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 dec 2009, 21:42

legy je napisao/la:za nekog ko ne poznaje scenu u italiji bi mozda i moglo biti smjesno , ali za nekog ko imalo cita o desavanjima na evropskim stadionima ne, onda mi ti izgledas smijesan , vidim da pokusavas pratiti scenu pa kad je vec tako onda budi i objektivan
cuj budi objektivan, o cemu bolan? o tome sto su ovi huligani iz italije poznati po cijeloj europi po tome sto su najvece p.icke? ili po tome sto ti huligani zabarski koriste kajseve, sjekire itd. kad napadaju protivnicke navijace tj. djecu i zene sto su medju protivnickim navijacima? stojim ja pri tome sto sam vec rekao: huligan + zabar = :lol:

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 dec 2009, 22:47

aj ne seri steve-o keve ti.. nemas pojma , ok suti i drzi se engleske..

@legy nisu smjeli uloziti zalbu , zato jer bi onda se obustavila Seria A i niko od talijana ne bi igrao u CL dok se slucaj ne rijesi.. tj. fudbal se uopste ne bi igrao u Italiji ;) o tome Moggi govori..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 02 dec 2009, 22:50

daffy je napisao/la:aj ne seri steve-o keve ti.. nemas pojma , ok suti i drzi se engleske..
cuo sam da zabari trce najbrze u cijeloj europi :mrgreen: , mozes li mi potvrditi jeli to istina posto si ocigledno toliko opsjednut njihovim nogometom??

jose
Kontakt:

Post Postao/la jose » 02 dec 2009, 22:54

sarajlija89 je napisao/la:cini mi se da sam negdje procito da vec 7 mjeseci nije sviran penal za juve...ispravite me ako grijesim...mozda nisam dobro vidio al stvarrno ne pamtim kad su nam penal svirali
U ovoj sezoni nije sviran nijedan penal za Juve, ali nije nijedan ni za protivnicku ekipu.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 02 dec 2009, 22:58

steve-o je napisao/la:
daffy je napisao/la:aj ne seri steve-o keve ti.. nemas pojma , ok suti i drzi se engleske..
cuo sam da zabari trce najbrze u cijeloj europi :mrgreen: , mozes li mi potvrditi jeli to istina posto si ocigledno toliko opsjednut njihovim nogometom??
hahaha.. aj uredu je.. dovoljno si rekao :lol:

btw. to za penale.. ove sezone ni jedan.. prosle sezone samo jedan.. a predprosle cini mi se isto ni jedan.. ovaj prosle sam gledao tekmu i Alex je bio ispred zadnjeg igraca odbrane i ovaj ga zakaci.. nisu mogli da ne sviraju..

btw. sad ce svirati protiv nas, na derbiju.. jer obicno kada inter gubi ili kada je nerijeseno, sudije dosude penal obicno 83-87 minuta da mogu dobiti koji bod vise..

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 02 dec 2009, 23:13

englez ba idi tamo u eng sjedi i gledaj tekmu.... :lol: ...ili otidji u italiju i gledaj koreografije i bakljade... :mrgreen:

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 02 dec 2009, 23:39

steve-o je napisao/la:
hahaha, dobro su ti ljudi rekli, idi ba d.rkaj na Green street hooligans i sl. s.ranja, pa gdje si ti bio kad su sicilijanci sa Palerma harali po Londonu (West Ham-Palermo)...mani se te engleske propagande ba...
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 dec 2009, 00:04

nevjernik je napisao/la: hahaha, dobro su ti ljudi rekli, idi ba d.rkaj na Green street hooligans i sl. s.ranja, pa gdje si ti bio kad su sicilijanci sa Palerma harali po Londonu (West Ham-Palermo)...mani se te engleske propagande ba...
bio sam s ocom u italiji krajem 1990-ti pa se sam uvjerio o vasim zabarima i njihovim "hrabrosti" :lol: sto se tice engleske, netrebam gledati sranja koje ti pominjes, bio sam tu par puta i snimio to sve live ;) .

ps: raspitaj se malo sta je bilo u palermu kad je gostovao west ham, u romi kad je gostovao middlesbrough, ispred san sira kad je basel gostovao interu, ispred upton parka ljetos kad su cigani iz napoli-a dosli na prijateljsku tekmu itd itd. :lol:

slika

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 03 dec 2009, 00:26

steve-o je napisao/la:
ps: raspitaj se malo sta je bilo u palermu kad je gostovao west ham, u romi kad je gostovao middlesbrough, ispred san sira kad je basel gostovao interu, ispred upton parka ljetos kad su cigani iz napoli-a dosli na prijateljsku tekmu itd itd. :lol:
bocnuli smo vam par navijaca, a ovi ostali su pokazali zavidnu formu u trcanju
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 dec 2009, 00:34

Evil Genius je napisao/la: bocnuli smo vam par navijaca, a ovi ostali su pokazali zavidnu formu u trcanju
lahko je i bocnuti kad se napada s vespe ;), al je malo teze kad se to radi pjesacki pa onda se dobije po usima ;) hvala bogu pa BOYS imaju rimske drotove na svojoj strani ko u ovome videu, vidi kako se trci :lol: 8-)

same ol' eyeties, always runnin'......

[youtube][/youtube]

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: muxa i 5 gostiju.