Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Vozim...

Dizel
84
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
20
14%

Ukupno glasova: 141

Kevin
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Kevin » 29 jul 2013, 10:59

Sagittarius je napisao/la:pozz
interesuje me ako iko od vas zna, kakav je motor u škode octavia 2.0 tdi 2005-2006 godina ?
uvijek je bolje 1.9, pogotovo kod VW marki
nekoliko ljudi mi je sa 2.0 reklo da su katastrofa, pogotovo passat ,a vjerojatno je u toj Škodi taj motor ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 29 jul 2013, 11:18

1.9 TDI motor VW grupacije je jedan od najboljih dizel motora ikad napravljenih (pogotovo onaj 66KW). Osnovni "problem" kod kasnijih motora su Siemensove brizgaljke koje su se jedno vrijeme ugrađivale u te motore i bilo je problema. Kasnije se ipak prešlo na Boschovu tehnologiju koja se odlično pokazala. Ako se već radi o 2.0 motoru ipak se bolje odlučiti za onaj od 140 KS jer ima jednu bregastu osovinu (8 ventila) dok ovi od 170 KS imaju 2 bregaste osovine (16v) i skloniji su kvarovima. Opet kad pogedaš VW je i dalje najbolji izbor ( u koji spada i Škoda) u izboru dizelaša (srednja klasa vozila). Ja da se pitam od VW grupacije odlucio bi se za Lambo :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 29 jul 2013, 11:25

Kevin je napisao/la:
interesuje me ako iko od vas zna, kakav je motor u škode octavia 2.0 tdi 2005-2006 godina ?
nekoliko ljudi mi je sa 2.0 reklo da su katastrofa, pogotovo passat ,a vjerojatno je u toj Škodi taj motor ;)
Pocetne godine inekako, i to prva, druga godina proizvodnje nesto su osjetljiviji, sto je kasnije ispravljeno, ali generalno gledajuci to je teska provala i cista prica. Naslo se par ljudi na desetke njih da im nije valjao i napravila se fama od toga bez ikakve osnove. Ne fali apsolutno nista novijim 2.0 motorima VW grupacije, superiorni su 1.9 u svakom pogledu.
...Život za Široki...

Sagittarius
Kontakt:

Post Postao/la Sagittarius » 29 jul 2013, 11:29

gledam ponude auta po njemackim stranicama, i octavie i passati od 2.0 tdi su dosta jeftiniji od 1.9 tdi ,
cuo sam da su od 2006 godine rijesili neke probleme s motorima 2.0 tdi

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 29 jul 2013, 12:55

to je istina da su kasnije te mane ispravljene, pogotovo s turbinom
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 30 jul 2013, 08:30

ŠB_Fidelis je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
Pocetne godine inekako, i to prva, druga godina proizvodnje nesto su osjetljiviji, sto je kasnije ispravljeno, ali generalno gledajuci to je teska provala i cista prica. Naslo se par ljudi na desetke njih da im nije valjao i napravila se fama od toga bez ikakve osnove. Ne fali apsolutno nista novijim 2.0 motorima VW grupacije, superiorni su 1.9 u svakom pogledu.
ja samo prenosim iskustva onih koji su imali s tim problema..sad, kad je što ispravljeno, koje godine, na kojim motorima.neznam..to je već za one koji dublje prate te stvari.. :arrow:
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 06 avg 2013, 16:15

Zelim da sam ocistim unutrasnjost auta a ne znam koja sredstva da koristim, planirao sam to uraditi vlaznim truleksom, (neko sredstvo) i onom magicnom krpom za auta.

Znaci da obrisem tablu, volan, instumente, vrata, tj. koza i plastika. Sjedista cu samo usisat.

Koje sredstvo koristiti ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 avg 2013, 16:41

ma ja sam svoju limuzinu magicnom krpom. Bolji je i takav nego prljav :mrgreen: A kod starog mi je VW T2 pa mu je instrument tabla metalna, samo je prelakira lakom :lol:

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 06 avg 2013, 16:52

Bosniacum Lilium je napisao/la:ma ja sam svoju limuzinu magicnom krpom. Bolji je i takav nego prljav :mrgreen: A kod starog mi je VW T2 pa mu je instrument tabla metalna, samo je prelakira lakom :lol:
A jesi korsitio kakvo sredstvo, strah me da ne ostanu fleke na kozi, plastici, ... :?

Nesto mi treba da je sigurno.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 06 avg 2013, 16:56

jest mi nesto cudno ostajalo, ono kad odstoji, moram suhom krpom prebrisati :? Ako ti je novije auto, nemoj eksperimentisat ;)

Najbolje ti je otici u neku radnju koja prodaje opremu i sredstva za ciscenje,lakiranje,poliranje pa njih pitati :D

Rikardo
Kontakt:

Post Postao/la Rikardo » 06 avg 2013, 18:57

Upravu si najbolje se raspitati, mada i tih sredstava ima milion.

VW T2, jel to onaj stari kombi ?

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 avg 2013, 15:23

jeste :D

nepoderiva masina, zakucaj gas u prvoj, motor stenje, kuka, ali da prokuha ili da izbije blok, nikad ! :D Natovaren izvlaci na mjesec sa 40 kw :D trapovi ko u tenka :D Tezak ko tenk :D Ma neunistiva masina :)

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 avg 2013, 16:10

nozda nekad u buducnosti pocastim se audijem a6 (nova gen.) :)

intereuje mw kakvi su ovo motori TFSI ? jesu li ti bolji od TDI, u cemu je razlika?

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 07 avg 2013, 16:17

Jedino pitanje koje tu trebas postaviti je sta mi se vise svidja i koliko ga planiram voziti.
...Život za Široki...

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 07 avg 2013, 16:41

QUARESMA 18<<< je napisao/la:nozda nekad u buducnosti pocastim se audijem a6 (nova gen.) :)

intereuje mw kakvi su ovo motori TFSI ? jesu li ti bolji od TDI, u cemu je razlika?
TDI - dizel

P.S. Dizel je dizel. ;)

TFIS - benzin, Turbo FSI, a ima i zasebni FSI motor.
Taj TFSI je sila, Gofl GTI je zapravo 2.0 TFSI, također Oktavia RS, i mnogi sportski motori.

A ti pricas o Audiu A6 TFSI, to je mora biti jako, jos je Audi u pitanju - sad zavisi koji je model (motora).

Razlika je u snazi i naravno gorivu, FSI je moderniji od TDI-a i jaci je po KS. (naravno trosi mnogo vise).
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 07 avg 2013, 20:20

sto se tice TFSI motoroa, 2.0 me interesuje, koliko vidim on ima 132kW-180ks

a sto se tice dizela, isto 2.0 ali on je malo slabiji okk 170ks

ma samo me interesovao taj tfsi motor, ja cu ipak gledati dizel, i taj tfsi kao sto kazes trosi vise

hvala stari

SB Fidelis

bice tu najvise gradska voznja, ali i nekad i na otvorenom, ponajvise bihac-sarajevo, tako da tdi najvjerovatnije

auto je prelijepo :)

za quatttro bi morao vise izdvojiti, ali zadovoljan sam i sa prednjim pogonom

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 07 avg 2013, 22:50

Danas mi se upalila ova lijeva zuta lampica(spirala) i pise mi Engine fault workshop ,a od neki dan auto mi slabije vuce nego inace na niskim obrtajima.Na visokim obrtajima vozi kao i prije.

Sta bi moglo biti :?

Edit , zaboravih stavit link http://i123.photobucket.com/albums/o310 ... cf4495.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;. ...dakle blinka mi samo ova skroz lijeva lampica.
Zadnja izmjena: HZ_ilidzaa, dana/u 07 avg 2013, 23:33, ukupno mijenjano 3 puta.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 07 avg 2013, 23:00

ECU, EGR ventil, senzor bregaste :D onako otprilike :D sirok je dijapazon :)

mozda ga puno gusis po gradu. Idi na autoput, malo ga nagazi, vidi kako ce poslije biti :)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 08 avg 2013, 00:41

To spada pod diesel elektriku, moze zaista stosta biti. Meni je na BMW-u bio EGR ventil.

quaresma, onda uzmes TDi. Nema tu nesto posebno bolji, losiji, nekome se jednostavno ne svidja dizel i uzima FSi, TFSi, kak god, sve ima svoje prednosti i mane.
...Život za Široki...

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 avg 2013, 00:45

nisam znao, inace je cest problem, pogotovo kod dizela :D

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.