OKK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

Ethel
Kontakt:

Re: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ethel » 18 jan 2015, 21:16

Ne osporava niko nekvalitet Slobode koji se odrazava na rezultatima, evo do sada 8 poraza, ja se sjecam da je kritikovao sudjenje protiv Sirokog i sada protiv Sparsa. Svjesni su svi da je omjer 6-8 odraz lose kvalitete igraca i povreda koje nas prate od pocetka.
Ivan Velic se zalio na sudjenje sa razlogom jer je bilo gresaka na stetu i Slobode i Sirokog i tu utakmicu je bilo ocajno sudjenje.
Zar stvarno mislis da neko moze priustiti kritikovanje sudaca nakon svakog loseg sudjenja, pa Mulaomerovic bi vise vremena proveo na tribinama zbog kojekakvih kazni nego na klupi. Evo u Srbiji Dule se zali nakon skoro svake utakmice na sudjenje, pa svaki mjesec skoro kaznu placa..
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

tonisa
Kontakt:

Post Postao/la tonisa » 22 jan 2015, 06:31

suci su bili podjednako loši na obe strane...onog malog Nikolića su pošteno izudarali ali momak ima igru u oba smjera...radi i ne posustaje...svidio mi se igrački....isto tako i Atić...za svoje godine(da li je 96-o ili 97-o)je fantastičan...pri kraju je bilo greškica ali....i odbrambeno i napadački...fantastičan...Sloboda?....na kraju su se svi sakrili kad se lomilo...Atić je odigrao odličnu odbranu na Hasandiću u kompletnoj utakmici....a imam dojam da je Mula trebao ostaviti na kraju visokog(Petrić) jer mu je čovjek odigrao odličnu utakmicu i čak Sparsi nisu imali igrača koji bi ga zaustavio..ali čovjek jednostavno nema previše lopti...bar na ovoj utakmici...predominantan je visinom...mislim da bi se trebao koristiti više...a pogotovo da je morao biti na kraju kad se lomilo...jer...na kraju jednostavno osim Hasandića niko nije imao hrabrosti da bude konkretan u napadu a ovaj je bio odlično čuvan.Sparsi su odlični...Nikolić radilica u oba smjera...Atić me oduševio...Josipović konkretan...radnik i borac....Bulić solidan...Buza nije imao svoj dan...ali....Sloboda je odigrala odlično s obzirom na roster...sa dobrom odbranom u prvom dijelu....naravno da nisu mogli očekivati da Sparsima neće krenuti...i da...prolaz u doigravanje treba tražiti u gostima...moraju dobiti konačno nekog....

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 22 jan 2015, 10:48

Petrić jeste dominirao visinom i igrom u odbrani, ali i u napadu, međutim sam je tražio izmjenu sredinom zadnje četvrtine. Dal' zbog umora ili povrede to je pitanje, a da je ostao do kraja vjerujem da bi pobjedili. Međutim osnovni problem Slobode ove sezone jeste tanka klupa. Čim se glavni igrači umore, povrijede ili ako nekome od njih ne ide, rezerve prospu sve što se uradilo do tog trenutka. :problem:
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jan 2015, 11:25

Petric je dobio udarac u koljeno i zbog toga nije igrao.
#MFFL
Som-Hi Barça

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 22 jan 2015, 11:44

Nekako ja mislim da ste vi mogli dosta više sa ovim sastavom i sa povredama. Realno pobjeđujete samo kući jer igrate na euforiju. isto tako realno veoma vam je loš skauting. Ne znam koliko se love ima, ali morali su biti i bolji igrači od ovih nekih koje ste dovodili. Imate isto tako velik roster bar po stranici saveza i šteta je da ti mladi ne igraju negdje. Znam imaju onu A2, ali loša je to liga. Bolje je recimo da ste uzeli onog Ahmetbašića iz Brčkog da vam igra na dvojnu, a da ste isto tako tamo dali par mladih jer oni igraju sa 5 igrača čitavu sezonu. DAjem samo primjer. Skeptik sam za Mulu kao trenera. Opet kažem samo na euforiju uzimate tekme. Znam da se sad uči ali realno ova Sloboda mora biti u ligi 6.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 22 jan 2015, 17:48

Ja mislio ovaj klub 2 ili 3,kad ono 7 :o ima li nade realno za final four?
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 22 jan 2015, 19:00

zaboljisportuBiH je napisao/la:Nekako ja mislim da ste vi mogli dosta više sa ovim sastavom i sa povredama. Realno pobjeđujete samo kući jer igrate na euforiju. isto tako realno veoma vam je loš skauting. Ne znam koliko se love ima, ali morali su biti i bolji igrači od ovih nekih koje ste dovodili. Imate isto tako velik roster bar po stranici saveza i šteta je da ti mladi ne igraju negdje. Znam imaju onu A2, ali loša je to liga. Bolje je recimo da ste uzeli onog Ahmetbašića iz Brčkog da vam igra na dvojnu, a da ste isto tako tamo dali par mladih jer oni igraju sa 5 igrača čitavu sezonu. DAjem samo primjer. Skeptik sam za Mulu kao trenera. Opet kažem samo na euforiju uzimate tekme. Znam da se sad uči ali realno ova Sloboda mora biti u ligi 6.
Na stranici treba izbaciti Tuljkovica i Radovanovica iz rostera, a Grosic je out cijelu ovu sezonu.

Ako mislis na ove mlade sa stranice KSBiH, nema tu puno stete sto ne igraju, osim Jahica i Pilavdzica sve odron od igraca.
#MFFL
Som-Hi Barça

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 23 jan 2015, 01:22

Pa šta je ovo, povredama nikad kraja. Nikola se idalje žali na ložu, kako koji igrač dolazi manje igra, svašta :( :( :hmmmmm: :hmmmmm:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 23 jan 2015, 09:29

Ethel je napisao/la:
zaboljisportuBiH je napisao/la:Nekako ja mislim da ste vi mogli dosta više sa ovim sastavom i sa povredama. Realno pobjeđujete samo kući jer igrate na euforiju. isto tako realno veoma vam je loš skauting. Ne znam koliko se love ima, ali morali su biti i bolji igrači od ovih nekih koje ste dovodili. Imate isto tako velik roster bar po stranici saveza i šteta je da ti mladi ne igraju negdje. Znam imaju onu A2, ali loša je to liga. Bolje je recimo da ste uzeli onog Ahmetbašića iz Brčkog da vam igra na dvojnu, a da ste isto tako tamo dali par mladih jer oni igraju sa 5 igrača čitavu sezonu. DAjem samo primjer. Skeptik sam za Mulu kao trenera. Opet kažem samo na euforiju uzimate tekme. Znam da se sad uči ali realno ova Sloboda mora biti u ligi 6.
Na stranici treba izbaciti Tuljkovica i Radovanovica iz rostera, a Grosic je out cijelu ovu sezonu.

Ako mislis na ove mlade sa stranice KSBiH, nema tu puno stete sto ne igraju, osim Jahica i Pilavdzica sve odron od igraca.
Znam za njih dvojicu, ali nadam se da si skontao šta sam htio reći. Ako je tako kao što kažeš da su odron ovi mladi, onda jbg treba ihpustiti a dovoditi druge. Znam džaba su oni ali džaba i zauizimaju mjesto ako je tako.

Ethel
Kontakt:

Re: Odg: OKK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2015, 10:45

zaboljisportuBiH je napisao/la:
Ethel je napisao/la:

Znam za njih dvojicu, ali nadam se da si skontao šta sam htio reći. Ako je tako kao što kažeš da su odron ovi mladi, onda jbg treba ihpustiti a dovoditi druge. Znam džaba su oni ali džaba i zauizimaju mjesto ako je tako.
U normalnoj drzavi da, u drzavi gdje je bitnije ko su ti roditelji nego kako igras ne.
#MFFL
Som-Hi Barça

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 23 jan 2015, 12:48

U normalnoj drzavi da, u drzavi gdje je bitnije ko su ti roditelji nego kako igras ne.[/quote]

slažem se sa Ethelom oko ovoga, ali msm da ce to polako nadoc' sve na svoje. Iako je veliki probelm sto recimo javnost ne vrsi nikakav pritisak na stanje u košarkaškom sportu u ovom gradu i ljude koji rade u klubu, a svi znamo i zbog čega je to tako. Aprava je šteta da se na projektu sa mladim igračima nije išlo do kraja po uzoru na Sparse, pa kad god da sazrimo, a ne na silu nešto pokušavat i još uz to gurat "igrače" po prezimenu, ali vrijeme će pokazati ko je šta i gdje pogriješio.
NIKO TE NIKAD J-EBATI NEĆE, KO ŠTO TE J-EBEM JA, SARAJ'VO, SARAJ'VO KU-RVO BOSANSKA

KO TE JEDNOM J-EB'O, J-EBAT' ĆE TE OPET - Aleksandar Jović aka VAVJU (Grobar FK Sloboda)

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2015, 13:01

Manje-vise nije problem sto se odstupilo od tog projekta sa mladima, sve dok je finansijska situacija u plusu, sve se to da popraviti sa malo ulaganja u mlade igrace, zamijeni 2-3 neperspektivna kosarkasa sa mladim i talentovanim igracima tipa Antunovica, Jovanovica, Predica itd. i dobit' ces fin roster. Pored toga pokupi talentovane mlade igrace iz kantona i dovedi ih u svoju skolu, a ne da oni igraju za Sparse.
#MFFL
Som-Hi Barça

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 23 jan 2015, 13:24

Pa u tome i jeste najveći problem, sve se radi neplanski. požurili smo da uđemo u ligu 6 sa igračima koji to ne mogu, doduše povrede su nas najviše unakazile. ali škola nam je loša i pristup mladim igračima. Ako pogledamo Royal vidjet cemo da su dali priliku djeci da igraju uz 2-3 dokazana igrača i bore se za opstanak možda i naredne sezone, ali će ako budu rasli zajedno vrlo brzo doći u situaciju da se ravnopravno nose sa svima.ulože minimum i naprave sebi igrače uz strpljiv i pažljiv rad. Najbolji dokaz su Sparsi koji godinama ulažu u mlade igrače i samo nadorađuju ekipu, kupe sve redom što ima talentaovanih igrača. Mi uopšte nemamo skauting il to radi neko ko nema veze sa košarkom :?
Kod nas se izgleda vode s tim da što klub ima za ime brend Sloboda da mora bit odmah u vrhu, niko ne želi da se bavi razvojem mladih igrača. bolje da smo i ovu sezonu trovarili kao što i radmo, ali sa talentovanom djecom, paih spremali za buduće izazove, a ne sa prosjecnim igračima, koji godinama stagniraju, samo se covjek iznervira na utakmicama. Toliku patnju od košarke nikada nisam gledao u životu, kao ove sezone.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2015, 14:10

Ma mozes ti igrati i Ligu 6 i imati kvalitetne mlade igrace u klubu, ne treba ni pretjerivati pa da samo djeca igraju, ali bitno je da u rosteru imas 2-3 talentovana igraca od kojih se moze ocekivati da postanu barem kvalitetni igraci za nase lige i da u omladinskoj skoli imas par igraca koji vaze za talente.
Nazalost kod nas se ne vodi briga o tome i to je cinjenica.
#MFFL
Som-Hi Barça

djulba
Kontakt:

Post Postao/la djulba » 23 jan 2015, 20:53

Konacno pobjeda

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 23 jan 2015, 20:57

Super vazna pobjeda!

Mateo Jurkovic :bow: :tokralju:

Mateo za tri poena 7/9
#MFFL
Som-Hi Barça

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 23 jan 2015, 21:02

Dobro je da dobise,mislio sam i ovu ce izgubit u zadnjim sekundama.
Pa imal dje naznaka od pojacanja kakvih,centar crnac ,neko rece potpisan prije sedam dana i haman nista od njega

We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

ChaosX
Kontakt:

Post Postao/la ChaosX » 24 jan 2015, 00:09

Drago mi je sto smo prokinuli u gostima, mada protiv losije(moje misljenje) ekipe, a jos mi je draze da je procepio i Mateo nadam se da cemo u sl.utakmicama pravo da zablista i pokaze nam svoj talen't.
I nek mu je sretan vala rođendan, obradovo nas je pravo :tokralju: :clap:
barca_87 je napisao/la:Dobro je da dobise,mislio sam i ovu ce izgubit u zadnjim sekundama.
Pa imal dje naznaka od pojacanja kakvih,centar crnac ,neko rece potpisan prije sedam dana i haman nista od njega

I mene to interesuje, rekoše da je Amer, i da ima nekih komplikacija...

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 24 jan 2015, 00:25

Nek je i Jurkovic procepio. Red je bio.

Nikola Gajic ce vjerovatno biti u sastavu za sljedecu utakmicu protiv Royala u Sarajevu. Sto se tice tog centra, ja sam samo ovdje na forumu vidio tu informaciju ( a i nisam primjetio da crnjo hoda po gradu :D ), niko drugi se nije oglasio povodom toga.
Jedan grad, jedna ljubav!

Mortus
Kontakt:

Post Postao/la Mortus » 24 jan 2015, 14:30

pobjeda u pravo vrijeme, sad kad bi mogli nekako pobijediti i protiv Royala pa da kompenzujemo ona 2 poraza kod kuce. Ako pristup bude kao u zadnje 2 utakmice i onakva borbenost pobjeda ne moze izmaci :bih:

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], MElloo, PeppermintSA i 17 gostiju.