Edin Višća

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

soccerfan
Kontakt:

Re: Edin Višća

Post Postao/la soccerfan » 13 jun 2015, 02:29

Pivopija je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:U Decembru treba da dobijem sina! Bice vala Edin 1000000 % !!! :D :D :D I zena se slozila! :mrgreen:
Pazi da se Seo ne naljuti. :D
E Seo je kod brata! :D :D :D
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 13 jun 2015, 02:31

adoo11 je napisao/la:
soccerfan je napisao/la:U Decembru treba da dobijem sina! Bice vala Edin 1000000 % !!! :D :D :D I zena se slozila! :mrgreen:
Sretno :D očekujemo i Asmira, Emira, Harisa, Muhameda, Vedada... Nemoj nas iznevjeriti :D
A Safet? :mrgreen:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 13 jun 2015, 02:32

adoo11 je napisao/la:
Sretno :D očekujemo i Asmira, Emira, Harisa, Muhameda, Vedada... Nemoj nas iznevjeriti :D
Eno sad :D :D Imamo vec sina i kcerku- sin prvi je Haris :)
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 13 jun 2015, 07:28

Osvijetlao si obraz @soccerfan
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 jun 2015, 08:34

Bravo majstore. Neka si pokazao raznim stručnjacima sa foruma da si zaslužio za ovu utakmicu svoje mjesto na terenu. Razni stručnjaci ne pikaju tvoju odličnu sezonu, ali ima neko ko pika.

Čestitke Meši što ide s vremenom, što je nagradio ovog igrača prvom postavom za sve odlične partije, bez obzira što igra u tamo nekoj Turskoj, a ne u super odličnoj Njemačkoj. Meša je ipak manje stručan od forumaša. Meša je ovim pokazao da prati nastupe, i vjerovatno obradovao sve igrače, jer im je dao nadu i sada znaju šta će činiti da bi se pojavili na zelenom tepihu.

Ponosna sam na ime. :opaopa:

:bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 13 jun 2015, 09:47

Hvala ti , sto si mi dokazao suprotno nego sto sam jucer rekao prije utakmice . Malo sam bio skeptičan zbog tebe , sto zbog kluba u kojem si igrao , sto zbog prijašnjih utakmica za repku. Jučer si stvarno odličan bio :thumbup:
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 10:24

Nadam se da ce mu ova dva gola pomoci u transferu u neki klub iz lige5 sto bi bilo dobro i za reprezentaciju. Ovi golovi su dosli u najbolje moguce vrijeme. Transfer rok se tek zahuktava.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 13 jun 2015, 11:42

Principatus je napisao/la:Svaka cast. Stalno podcijenjivan igrac. Sad je na Hajrovicu da se bori za poziciju.
Dobar Visca bio,fali mu kila i brzine na duzim relacijama ali on je to borbenoscu i zalaganjem nadoknadio.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ibizevic
Kontakt:

Post Postao/la Ibizevic » 13 jun 2015, 12:52

Momak je solidno odigrao i zaslužio je mjesto u prvih 11, ali njemu fali znanja jedan na jedan i tehnike. Vidjeli smo sa strane da se rijetko kada odlučio proći jedan na jedan već pokušava na silu centrirati. Kada bi to uspio popraviti hladno bih rekao da može uvijek igrati ispred Hajrovića. Ovako bih uvijek teško vagao između njega i Izeta.

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 13 jun 2015, 14:19

Svaka cast za golove ali decko je s loptom tezi odron, odbija se od njega kao od kladu, o situacijama 1 na 1 je bespotrebno pricati. Nije los igrac za klupu i to je to, reklo bi se Avdijin klon.
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 jun 2015, 14:36

Višća je zablistao u najbitnijem trenutku, kada su nam praktično svi ofanzivci van forme. Odigrao je meč za pamćenje. Igrači njegovog profila su uvijek nezgodni zbog niskog težišta, koje im omogućava eksplozivnost, brzinu i lakšu kontrolu lopte, mada on kontrolu još uvijek nema i na tome mora poraditi u predstojećem periodu.

Već sada se može slobodno reći da ćemo od njegovog (a i Džekinog, mora se i drugi Edin konačno probuditi) učinka u napadu dosta zavisiti u nastavku kvalifikacija. Nadam se da će dati sve od sebe da svima pokaže da nije one-hit wonder i da će njegove dobre partije postati svakodnevnica.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 14:44

Ibizevic je napisao/la:Momak je solidno odigrao i zaslužio je mjesto u prvih 11, ali njemu fali znanja jedan na jedan i tehnike. Vidjeli smo sa strane da se rijetko kada odlučio proći jedan na jedan već pokušava na silu centrirati. Kada bi to uspio popraviti hladno bih rekao da može uvijek igrati ispred Hajrovića. Ovako bih uvijek teško vagao između njega i Izeta.
Upravo tako. Mada sa ovom utakmicom je kupio mnoge i neka je. Moze se kazati da je on vjerovatno najzasluzniji za pobjedu ako se gledaju samo golovi i tu se nema sta prigovoriti i hvala mu na tome. Pravo je pitanje kako ce reagovati protiv najtezih protivnika ( sa vrhunskim obrambenim igracima ) za koje nece vise biti nepoznanica i koji ce se pripremiti ( to mozete biti sigurni ) na njegove prednosti ali i nedostatke.
Kao sto @Claus rece mora jos poraditi na kontroli lopte ali i igri jedan na jedan, driblingu. Djeluje nesigurno ponekad kao da zeli cim prije da se rijesi lopte umjesto da se nadigrava po krilu i ide u akcije jedan na jedan i probija. Naravno najveca prednost je velika brzina pod uslovom da mu se kvalitetno doda lopta u prostor IZA protivnickog igraca. Tako da je sam pred golmanom. Cim ima ispred sebe nekog solidnog obrambenog igraca kojega treba nadigrati jedan na jedan i probiti po krilu on dodaju u sredinu ili unazad ili proba samo na brzinu probit.

Poskok
Kontakt:

Post Postao/la Poskok » 13 jun 2015, 15:12

Ajax je napisao/la:
Ibizevic je napisao/la:Momak je solidno odigrao i zaslužio je mjesto u prvih 11, ali njemu fali znanja jedan na jedan i tehnike. Vidjeli smo sa strane da se rijetko kada odlučio proći jedan na jedan već pokušava na silu centrirati. Kada bi to uspio popraviti hladno bih rekao da može uvijek igrati ispred Hajrovića. Ovako bih uvijek teško vagao između njega i Izeta.
Upravo tako. Mada sa ovom utakmicom je kupio mnoge i neka je. Moze se kazati da je on vjerovatno najzasluzniji za pobjedu ako se gledaju samo golovi i tu se nema sta prigovoriti i hvala mu na tome. Pravo je pitanje kako ce reagovati protiv najtezih protivnika ( sa vrhunskim obrambenim igracima ) za koje nece vise biti nepoznanica i koji ce se pripremiti ( to mozete biti sigurni ) na njegove prednosti ali i nedostatke.
Kao sto @Claus rece mora jos poraditi na kontroli lopte ali i igri jedan na jedan, driblingu. Djeluje nesigurno ponekad kao da zeli cim prije da se rijesi lopte umjesto da se nadigrava po krilu i ide u akcije jedan na jedan i probija. Naravno najveca prednost je velika brzina pod uslovom da mu se doda lopta u prostor IZA protivnickog igraca. Tako da je sam pred golmanom. Cim ima ispred sebe nekog solidnog obrambenog igraca kojega treba nadigrati jedan na jedan i probiti po krilu on dodaju u sredinu ili unazad ili proba samo na brzinu probit.
Da ali samo na prvih pet metara je stvarno brz poslije ga visoki bekovi stizu.
Ali neka ga,od sinoc ga pravo gotivim:)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 jun 2015, 15:26

Neka ga naravno. Neka poradi na nedostatcima i igrat ce za neki klub iz lige5. Ako se zeli uspijeh reprezentacije ne treba gledati ko je iz kojeg kluba kao mnogi ovdje nazalost. Nego samo KVALITET i sta ko moze pokazat u zavisnosti od PROTIVNIKA. To je jedini pravi put po meni. Mesa je predvidio da ce se igrati brzo na obadvije strane i protivniku je popustila koncentracija pri kraju poluvremena i jednostavno nisu mogli reagovati na njegovu pocetnu brzinu a i Pjanic je odlicno dodao. Drugi gol ispratio odlicno svaka cast. Vjerovatno ce lakse i brze napredovati u Njemackoj, Italiji nego u Turskoj.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 15 jun 2015, 16:03

Rođen je 17. februara 1990. u Olovu, a nogometnu karijeru počeo je u omladinskom pogonu banovićke Budućnosti, odakle ga je na veliku scenu doveo Amar Osim, piše Oslobođenje.
Potpisao je za Željezničar, a na svoj prvi nastup čekao je gotovo šest mjeseci. Čekao je i dočekao i jedan je od najzaslužnijih što je trim sa Grbavice u toj sezoni osvojio naslov prvaka.

Bio je prevaga, a plavi su sa osmog mjesta stigli do titule prvaka, odličnim igrama na proljeće.

Drugi start, prvi golovi

Da – riječ je o Edinu Višći, junaku nogometne selekcije BiH u utakmici protiv Izraela. Iako rastom najmanji (visoki 172 centimetra), Višća je imao najveći doprinos u pobjedi nad Izraelcima od 3:1. Postigao je prvi gol i treći i to glavom, nakon što je natrčao na odbijenu loptu, koju je Marciano odbranio, poslije udarca Lulića.

Mali rastom, ali sa velikim srcem, Višća je svoj put do junaka naše zemlje krčio igrajući za Željezničar, gdje ga je doveo Amar Osim, a onda noseći dres Istanbula, za kojeg nastupa već četvrtu sezonu.

Posljednja mu je bila ujedno i najbolja, pa je već zapao za oko mnogim jačim klubovima, a koliko ima samopouzdanja, najbolje se moglo vidjeti protiv Izraelaca. Bio je džoker Mehmeda Baždarevića, koji je igru našeg tima prilagodio upravo njemu – igraču, kojem je ovo tek drugi start u najboljih 11.

Drugi start, prvi golovi i to kada je najpotrebnije…

– Izgledali smo kao ekipa, kaže nam presretni Višća, koji nije mogao zamisliti bolji kraj sezone.

– Ovo je sjajan završetak jedne dobre sezone za mene. Sa Istanbulom sam se plasirao u Evropu, a postigao sam i svoje prve golove u dresu reprezentacije. Uz to, ovo je ujedno i prva zvanična utakmica za mene u startnoj postavi (počeo prijateljski meč protiv Meksika op.a), u kojoj sam, nadam se, pokazao da se na mene može ozbiljno računati.

I zaista, mnogi su bili skeptični kada je Višća u pitanju, ali samo zato jer nisu mogli dokučiti potencijal koji nosi u sebi. Samo prije godinu dana igrao je u drugoj ligi Turske, a danas je na meti mnogih evropskih klubova iz Liga petice. Protiv Izraela je pokazao kako može igrati rame uz rame sa najboljim igračima svijeta, što je i on apostrofirao.

– Džeko, Pjanić i ostali me čine još boljim. Imali smo pritisak na početku utakmice, ali smo uspjeli brzo izjednačiti i na kraju slaviti. Imao sam prilike i kod 0:0, koje nisam iskoristio, ali sam znao da ću uz suigrače poput Džeke, Medunjanina i ostalih ponovo doći u priliku. Oni znaju moje kvalitete i forsirali su moju brzinu i ove golove ne bih mogao postići da oni svoj posao nisu uradili savršeno, skroman je Višća, koji je posebno potencirao kapitena Džeku.

Džeko bio najbolji

– Kada Džeko igra, onda i BiH igra dobro. Pokazao je koliko nam znači. Ja sam dao dva gola, ali on je učestvovao u akcijama kod sva tri naša pogotka i za mene je on bio najbolji na terenu, dodaje Višća, prenosi Oslobođenje.

Ofanzivni veznjak naše selekcije kaže kako su se on i suigrači napunili samopouzdanjem, ali da tek predstoji lavovski posao. Rezultati ostalih utakmica nam ne idu na ruku, s obzirom na to da je Vels iznenadio Belgiju, a Kipar očekivano savladao Andoru.

– Nismo pratili ostale rezultate, jer nam je bila bitna samo naša utakmica. Znali smo da moramo pobijediti i to nam je donijelo određen pritisak. Najteže je igrati kada imaš imperativ, ali mi smo uspjeli slaviti i odmah nakon pobjede smo zaboravili Izrael. U glavama nam je samo Belgija. Imamo dovoljno kvalitete i samopouzdanja da odemo u goste i odigramo dobru utakmicu, optimističan je Višća, koji je od svih bh. reprezentativaca odigrao više utakmica u prošloj sezoni.

– Nije se osjetilo na nama da neki od naših najboljih igrača nemaju dovoljno utakmica u nogama. Reprezentacija je uvijek posebna priča. Istina je da smo pravili greške, ali sve se to dešavalo u želji da odigramo što bolje. I greške su sastavni dio igre, a iskreno, nisam se previše prepao nakon što je Izrael poveo. Bilo bi teško da je do poluvremena ostalo 1:0 za njih, ali njihov pogodak nam je dao neku dodatnu snagu. Dali smo tri gola, a mogli smo biti i ubjedljiviji da je Džekin udarac, umjesto prečke, ušao u mrežu. Pokazali smo ozbiljnost, zrelost i taktičku uigranost, kaže nam bh. reprezentativac, koji je sa tribina stadiona Bilino polje ispraćen ovacijama.

Od tribina do junaka

– Prije 8-9 godina bio sam na tim istim tribinama i navijao za BiH, a sad sam bio na terenu i ljudi su mi skandirali ime. Ne postoje riječi kojima se može opisati taj osjećaj. Šta god da se dešavalo u mojoj karijeri, taj trenutak je moj vrhunac. Ništa ne može biti bolje od toga, kada ti skandiraju navijači voljene zemlje i kada ti cijela država zove ime. Ponosan sam i sretan što sam imao priliku to doživjeti, kaže nam Višća, koji na kraju spušta loptu na zemlju.

– Ne treba nam euforija. Pobijedili smo Izrael, a slijede nam Belgija, Kipar i Vels, koji su ispred nas na tabeli. Moramo se koncentrisati na prvu slijedeću utakmicu protiv Belgije, za koju će nas stručni štab pripremiti. Analizirali smo Izraelce do najsitnijih detalja i nisu nas mogli iznenaditi, a struka će sigurno na isti način pripremiti meč protiv Belgijanaca. Dobar smo kolektiv i imamo karakter, a u Belgiju idemo puni samopouzdanja. Pritisak je na njima, smatra Edin Višća, junak iz utakmice protiv Izraela.

(****)

Cak se i po intervjuima reprezentativaca vidi motivacija i zelja da se kvalifikujemo na Euro, definitivno je Mesa dao jednu novu dimenziju reprezentaciji.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 15 jun 2015, 21:45

I ja čekam prinovu abd. Ako bude muško bit će Avdija a ako bude žensko onda će biti Avdija.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 15 jun 2015, 22:01

NoName je napisao/la:I ja čekam prinovu abd. Ako bude muško bit će Avdija a ako bude žensko onda će biti Avdija.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 22:02

NoName je napisao/la:I ja čekam prinovu abd. Ako bude muško bit će Avdija a ako bude žensko onda će biti Avdija.
Avdiiija. :D

Cestitam momcino. Salu na stranu ocekujem ime Emir. :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 15 jun 2015, 22:06

Cartman je napisao/la:
Avdiiija. :D

Cestitam momcino. Salu na stranu ocekujem ime Emir. :bih:
Pusti covjeka nek' da univerzalno ime djetetu :D :D Momcino, aBd da bude jos sinova , citavu Germaniju ocekujemo od tebe :D a @Soccerfan je zaduzen za ostatak repke kod njega vec imamo Harisa i uskoro Edina :thumbup:
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 15 jun 2015, 22:08

Sta cemo ako zaigra Cican za nas, ko ce tu odgovornost preuzet. :rol: :bih:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.