tuzlak1987 je napisao/la:Cekajte odakle vam ideja da je Gasol nekada bio los igrac (mislim nekima samo)?
Odgovorio ti je KK_Bosna sve, a ja cu ti dodati da njegovu karijeru pratim jos od kada je bio klinac. Kari je u njemu nesto vidio, ali je do tada bio katastrofalan. Cak je i u prvoj polusezoni kod Karija bio kriminalan. I kao sto KK_Bosna kaze, nema kod Pesica zaebancije ni na rekreativnim utakmicama. Pa taj Zimic je imao jedno od najboljih zakucavanja koje sam vidio u Skenderiji svo ovo vrijeme. I to bas Marku u lice.
filip13 je napisao/la:ko su po tebi tri euro centra bolja od njega?
Sabonis, Pau, Cosic/Radja/Menegin. Tim redom.
KK_Bosna je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma naravno da sam bio, do prosle godine sam isao na utakmice Bosne. Ne sjecam se sada sta je tacno bilo (podseti me), ali kad smo kod njega podsjetio si ti mene na nesto. Prosle godine kada sam isao u Alicante-u svratih u neki restoran, Bosanac radi i u prici mi govori da je vlasnik tog restorana bas Middleton. E onda sam vidio njegove postere na zidu.
Marc je za mene licno bio veliki anti-talenat (debeo, spor, nikakav sut, tehnika nikakva - jednostavno takav je tada bio u Sarajevu), i samo sto mu je Pau brat igrao je i bio "guran". E zato ovo sto je napravio u zadnje 3-4 godine je ipak nevjerovatan pomak i zasluzuje paznju da je ipak tu bilo nesto interesantno uvezi njega, a ne samo familijarna veza sa Pau-om. Da, mislim da je Zima bio veci talenat, koliko god njegova nezainteresovanost kosarkom bila velika. Kazem ti i Jordana su pravili budalom u nekim dijelovima svoje karijere, ali treba uz to znati da centri kasnije sazrijevaju. Elem, filipovo pitanje je bilo da li je medju 3 najbolja europska centra svih vremena. Ne, ni blizu!
u 40. godini je igrao u sarajevu (sad sam izguglao i vidim da je do ove godine igrao - znaci do 48.)

a poznat je po tome sto je slobodna bacanja sutirao skok-sutem i sudije su mu iz nekog razloga to dozvoljavale (valjda kontaju kad nije naucio do 40. godine, nece ni sada)

vidim sad je asistent u cska
pricao sam sa karijem tada u sarajevu i nahvalio mi je marca a ja sam u sebi kontao "ne mogu da vjerujem da jedan pesic vidi nesto u ovom debelom osim sto je eto igrom slucaja pauov brat", i bas mi je tada govorio u stilu "samo ga treba fizicki dotjerati i bice on poput brata"... i nije pogrijesio... da je u bosni bio, vjerovatno bi sad kod njega raja narucivala pljesku kod otrova...
upravo je iz tog razloga i zimic stagnirao, nije imao ko raditi sa njim, a bio je nevjerovatan talenat... imao je odlicnu motoriku za centra, samo je trebalo poraditi sa njim i sad bi on bio sigurno ozbiljan euroligaski centar.. ima i do njega, ali ja mislim da je vise do trenera
A, jeste, znam da je bio neki indijanac sto je to radio. Mnogo je dobrih tekmi tada KK Bosna igrala, pa sam zaboravio. Ma Zimicu je najvise problem njegova psiha, jednostavno ko ga zna licno zna da mu je "sve mrsko".

Mada kod Halilovica je igrao odlicno.
Ovi sto kazu da je bolji do Sabonisa, pogledajte koju je konkurenciju imao Sabonis, pa pogledajte Marcovu. Pogledajte kada Sabonis dosao u NBA uopste. Ne moze vam google i youtube reci sve.
Sport je lijek za tijelo i duh.