Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
22.4.2014.
Zabok 97 - 74 Brod Svjetlost / Mateo Jurković - 14 minuta, 7 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 9
Laško 69 - 63 Rogaška / Jozo Brkić - 26 minuta, 12 poena, 9 skokova, index 14
Zabok 97 - 74 Brod Svjetlost / Mateo Jurković - 14 minuta, 7 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 9
Laško 69 - 63 Rogaška / Jozo Brkić - 26 minuta, 12 poena, 9 skokova, index 14
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
- invincible1921
- Kontakt:
kad se sjetim da smo mogli imat ovog Lengforda koji rusi sve rekorde u evropi ove godine, al jok ti izaberes wrighta koji na eurobasketu ima najgori sut od svih igraca sto su nastupili 7/46 kolko se sjecam

=\_1921_/=
A inace je naturalizovati stranca sitnica od posla, ti izaberes kojeg ces i on ti dodje da igra preko ljeta, jos pri tome ne platis nista.. Mozda u nekome drugom sportu, ali u kosarci amerikanac nece igrati za tebe ako nema neke koristi (obicno finansijske), ovome je Turska sigurno finansijski ponudila fantasticne uvjete.invincible1921 je napisao/la:kad se sjetim da smo mogli imat ovog Lengforda koji rusi sve rekorde u evropi ove godine, al jok ti izaberes wrighta koji na eurobasketu ima najgori sut od svih igraca sto su nastupili 7/46 kolko se sjecam![]()
- invincible1921
- Kontakt:
svedno moglo se nac puno boljih od wrighta , al hajEthel je napisao/la:A inace je naturalizovati stranca sitnica od posla, ti izaberes kojeg ces i on ti dodje da igra preko ljeta, jos pri tome ne platis nista.. Mozda u nekome drugom sportu, ali u kosarci amerikanac nece igrati za tebe ako nema neke koristi (obicno finansijske), ovome je Turska sigurno finansijski ponudila fantasticne uvjete.invincible1921 je napisao/la:kad se sjetim da smo mogli imat ovog Lengforda koji rusi sve rekorde u evropi ove godine, al jok ti izaberes wrighta koji na eurobasketu ima najgori sut od svih igraca sto su nastupili 7/46 kolko se sjecam![]()
=\_1921_/=
Ako mozes, nadji ga, sredi pasos i odmah ce igrati za BiH...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
svaka čast momcima ali realno niđe veze..Bassha je napisao/la:http://sportsport.ba/bh_kosarka/buza-i- ... aft/129638
Mladi bh. košarkaški reprezentativci Adin Vrabac i Nedim Buza učestovat će na ovogodišnjem NBA draftu.
Jonathan Givony iz ''Draft Expressa'' izvještava da u konkurenciji 100 mladih košarkaša sa najviše potencijala Buza trenutno zauzima 61., a Vrabac 63. mjesto.
Oba igrača nastupaju za KK Spars iz Sarajeva. Buza u prosjeku postiže osam poena i 2,7 skokova po utakmici, a Vrabac 11,2 poena i tri skoka po utakmici.
Predsjednik KK Spars Nihad Selimović izjavio je Agenciji FENA da se za Buzu i Vrabca zanima nekoliko NBA klubova.
- Klubovi iz NBA lige pratili su njihove igre tokom cijele sezone. Desetak skauta iz NBA lige dolazilo je na utakmice Lige 12 da gleda Vrabca i Buzu. Oni su interesanti ne samo NBA, već i nekim evropskim klubovima - rekao je Selimović.
Buza i Vrabac će učestvovati i na snažnom košarkaškom kampu u Trevisu (Italija), koji tradicionalno posjećuju NBA skauti, na kojem će imati priliku da se dokažu.
Selimović nije želio prognozirati rasplet situacije s dva bh. talenta, ali za očekivati je da će od naredne sezone zaigrati u klubovima van BiH.
prvo bh liga 12, drugo vec imaju po 19 i 20 god a nisu ozbiljne lige igrali, trece statistika im je i u toj jadnoj bh ligi bezze...
a eo i play off skor 0-6 za Spars
vjerujem da su interesantni ali realno tu budućnost vidim jedino za ovog Buzu
mozda se varam, mozda nisam ispratio dobro, gledao utakmica itd ali nisam dobio dojam neke ekstra kvalitete da se za njih interesiraju nba i euroligaske ekipe..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
kakav nba, ovo ih trgovci stavili u izlog samo da im ojača pedigre.
kako se razvijaju, boj se, i buzi i vrapcu je domet aba liga.
ma ja..neka se provlači kroz medije..skauti, drama ovo onofrenki je napisao/la:kakav nba, ovo ih trgovci stavili u izlog samo da im ojača pedigre.
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG
Cemu sada ovi prigovori, jel to Bosanci i Hercegovci ne mogu napucavati nase igrace ili je problem sto smo konacno poceli poput susjeda i komsija da cijenimo domace?
Sta fali Buzi i Vrabcu? Apsolutno nista, i ko moze garantovati da im je krajnji domet ABA liga?
Ja vjerujem da ce bar jedan od njih u slucaju da nema povreda igrati euroligu.
Sta fali Buzi i Vrabcu? Apsolutno nista, i ko moze garantovati da im je krajnji domet ABA liga?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
šta se pališ odmah? bolje čitaj napisano.bhsport je napisao/la:Cemu sada ovi prigovori, jel to Bosanci i Hercegovci ne mogu napucavati nase igrace ili je problem sto smo konacno poceli poput susjeda i komsija da cijenimo domace?
sam kažeš da je napucavanje igrača i to nama, bosancima i hercegovcima, niko ne brani, niti može. ali je napucavanje, ako ćemo realno. i ne garantuje niko krajnji domet u aba ligu, nego se bojim, kako se slabo razvijaju, da će na tome ostati, obzirom na očekivanja koja nisu bez osnova.
23.4.2014.
VROS Darda 91 - 76 Križevci / Mirza Hrnčić - 32 minute, 16 poena, 4 skoka, index 18
(http://basketball.eurobasket.com/player ... arda/58305" onclick="window.open(this.href);return false;)
VROS Darda 91 - 76 Križevci / Mirza Hrnčić - 32 minute, 16 poena, 4 skoka, index 18
(http://basketball.eurobasket.com/player ... arda/58305" onclick="window.open(this.href);return false;)
Cuj ja se palim a vidi tebe?frenki je napisao/la:šta se pališ odmah? bolje čitaj napisano.bhsport je napisao/la:Cemu sada ovi prigovori, jel to Bosanci i Hercegovci ne mogu napucavati nase igrace ili je problem sto smo konacno poceli poput susjeda i komsija da cijenimo domace?
sam kažeš da je napucavanje igrača i to nama, bosancima i hercegovcima, niko ne brani, niti može. ali je napucavanje, ako ćemo realno. i ne garantuje niko krajnji domet u aba ligu, nego se bojim, kako se slabo razvijaju, da će na tome ostati, obzirom na očekivanja koja nisu bez osnova.
Ne vidim nikakav problem da mi konacno pocnemo cijeniti i napucavati nase, pa dosta vise slusanja kako su ovi najbolji, najtalentovaniji, naj naj i mi imamo proizvod koji vrijedi. Najbolji primjer ti je Sinanovic sa 23 godine (ili koliko vec) otisao u Portland, pa Belgija par godina pa u euroligi zavrsi:
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=e2011" onclick="window.open(this.href);return false;
Sto se tice Buze i Vrabca, stagniraju zadnju godinu ali to nista ne znaci, tako su odlucili i u buducnosti sigurno mogu gdje mogu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
demagogija je prevladavajuće načelo mentalnog sklopa i (ne)kulture dijaloga kod nas. car je go, ali, eto, nije go, jerbo je naš i jerbo i kod drugih nije. i tako nam je od vrha države do zadnje, neprijavljene, čistačice u kontroverznog privatnika. zato nam i jest kako jest.
24.4.2014.
KAO Dramas 81 - 68 Panelefsiniakos / Edin Bavčić - 21 minuta, 7 poena, 6 skokova, index 4
Bayern 92 - 67 Ludwigsburg / Nihad Đedović - 21 minuta, 15 poena, 4 skoka, 2 asistencije, index 20
Trabzonspor 69 - 75 Galatasaray / Andrija Stipanović - 24 minute, 4 poena, 5 skokova
Klosterneuburg 72 - 80 Vienna / Ramiz Suljanović - 31 minuta, 15 poena, 9 skokova, index 17
KAO Dramas 81 - 68 Panelefsiniakos / Edin Bavčić - 21 minuta, 7 poena, 6 skokova, index 4
Bayern 92 - 67 Ludwigsburg / Nihad Đedović - 21 minuta, 15 poena, 4 skoka, 2 asistencije, index 20
Trabzonspor 69 - 75 Galatasaray / Andrija Stipanović - 24 minute, 4 poena, 5 skokova
Klosterneuburg 72 - 80 Vienna / Ramiz Suljanović - 31 minuta, 15 poena, 9 skokova, index 17
25.4.2014.
Rogaška 84 - 76 Hopsi Polzela / Jozo Brkić - 29 minuta, 16 poena, 10 skokova, index 22
Svendborg 66 - 82 Horsens / Vedran Borovčanin - 38 minuta, 33 poena, 15 skokova, 7 asistencija, index 42
(http://basketball.eurobasket.com/player ... s_IC/70334" onclick="window.open(this.href);return false;)
Cedevita 81 - 79 Partizan / Jusuf Nurkić - 15 minuta, 13 poena, 4 skoka, index 14
Chalons-Reims 99 - 76 Nantes / Muhamed Pašalić - 27 minuta, 14 poena, 6 asistencija, 4 skoka, index 16
CSM Oradea 96 - 58 SCM Craiova / Josip Naletilić - 18 minuta, 9 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 6
CSU Ploiesti 91 - 65 Energia Rovinari / Filip Adamović - 21 minut, 10 poena, 2 skoka, 2 asistencije, index 6
Rogaška 84 - 76 Hopsi Polzela / Jozo Brkić - 29 minuta, 16 poena, 10 skokova, index 22
Svendborg 66 - 82 Horsens / Vedran Borovčanin - 38 minuta, 33 poena, 15 skokova, 7 asistencija, index 42
(http://basketball.eurobasket.com/player ... s_IC/70334" onclick="window.open(this.href);return false;)
Cedevita 81 - 79 Partizan / Jusuf Nurkić - 15 minuta, 13 poena, 4 skoka, index 14
Chalons-Reims 99 - 76 Nantes / Muhamed Pašalić - 27 minuta, 14 poena, 6 asistencija, 4 skoka, index 16
CSM Oradea 96 - 58 SCM Craiova / Josip Naletilić - 18 minuta, 9 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 6
CSU Ploiesti 91 - 65 Energia Rovinari / Filip Adamović - 21 minut, 10 poena, 2 skoka, 2 asistencije, index 6
26.4.2014.
CSU Ploiesti 86 - 77 Energia Rovinari / Filip Adamović - 25 minuta, 11 poena, 4 asistencije, index 9
CSU Ploiesti 86 - 77 Energia Rovinari / Filip Adamović - 25 minuta, 11 poena, 4 asistencije, index 9
27.4.2014.
Montegranaro 70 - 96 Cantu / Nemanja Mitrović - 20 minuta, 7 poena, 2 skoka, index 3
Siena 84 - 66 Brindisi / Miroslav Todić - 17 minuta, 0 poena, 4 skoka, index -1
Vechta 58 - 82 Bayern / Nihad Đedović - 20 minuta, 15 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 15
Trabzonspor 84 - 73 Pinar Karsiyaka / Andrija Stipanović - 13 minuta, 5 poena, 5 skokova, 2 asistencije, index 3
Cibona 72 - 59 Cedevita / Jusuf Nurkić - 22 minute, 9 poena, 7 skokova, index 11
Montegranaro 70 - 96 Cantu / Nemanja Mitrović - 20 minuta, 7 poena, 2 skoka, index 3
Siena 84 - 66 Brindisi / Miroslav Todić - 17 minuta, 0 poena, 4 skoka, index -1
Vechta 58 - 82 Bayern / Nihad Đedović - 20 minuta, 15 poena, 1 skok, 1 asistencija, index 15
Trabzonspor 84 - 73 Pinar Karsiyaka / Andrija Stipanović - 13 minuta, 5 poena, 5 skokova, 2 asistencije, index 3
Cibona 72 - 59 Cedevita / Jusuf Nurkić - 22 minute, 9 poena, 7 skokova, index 11
Gledajuci sezonu koja se blizi kraju ja bi na mjestu selektora izabrao sledeci 12 igaraca za kvalifikacije Eurobasketa:
Jusuf Nurkic Cedevita (CRO)
Elemdin Kikanovic Enisey (RUS)
Andrija Stipanovic Trabzonspor (TUR)
Mirza Teletovic Brooklyn Nets (USA)
Miralem Halilovic Zagreb (CRO)
Miroslav Todic Brindisi (ITA)
Kenan Bajramovic Besiktas (TUR)
Nihad Dedovic Bayern Munchen (GER)
Zackary Wright Panathinaikos (GRE)
Marko Sutalo Zadar (CRO)
Muhamed Pasalic Chalons-Reims (FRA)
Nemanja Gordic Igokea
Neki su odpali koji su bili na Eurobasketu a to su : Sinanovic (smatram da su svi drugu centri na spisku kvalitetniji), Persic (pre jaka konkurencija na toj poziciji), Masic (nije za repke i pre jaka konkurencija na toj poziciji), te Bavcic (svaka mu cast ali ne mislim da ima prostora za njega).
Neki su mozda trebali biti na spisku kao mladja genercija kao (Vrabac, Buza, Sulejmanovic) ali ne mislim da je jos vrijeme za njih na ovom nivou. Neki su odpali na kraju koji su mogli biti tu to je prvo Mitrovic Nemanja ali jaka konkurencija je na tom mjestu.
Ima tu i recimo Kuzmic i Suton koji bi sigorno mogli biti na spisku po kvalitetu ali ne zelim da se niko moli...ti koji su na spisku su oni koji bi se odazvali. Bajramovic je povratnik i ako ima 32 godine licno smatram da je pokazao puno ove seozne da igra u dobrom klubu kao Besiktas gdje ima prosjek od 15 ppg u prvesntvu turske koje nije mala stvar..covjek igra mozda najbolju sezonu u karijeri..i u koliko zeli smatram da treba da bude medju 12. Tu su i nova imena koja su igrom tekuce sezone pokazali puno..Halilovic...Nurkic...i Todic....
Sta vi misli te?
Marko Sutalo Zadar (CRO)
Nemanja Gordic Igokea
Neki su odpali koji su bili na Eurobasketu a to su : Sinanovic (smatram da su svi drugu centri na spisku kvalitetniji), Persic (pre jaka konkurencija na toj poziciji), Masic (nije za repke i pre jaka konkurencija na toj poziciji), te Bavcic (svaka mu cast ali ne mislim da ima prostora za njega).
Neki su mozda trebali biti na spisku kao mladja genercija kao (Vrabac, Buza, Sulejmanovic) ali ne mislim da je jos vrijeme za njih na ovom nivou. Neki su odpali na kraju koji su mogli biti tu to je prvo Mitrovic Nemanja ali jaka konkurencija je na tom mjestu.
Ima tu i recimo Kuzmic i Suton koji bi sigorno mogli biti na spisku po kvalitetu ali ne zelim da se niko moli...ti koji su na spisku su oni koji bi se odazvali. Bajramovic je povratnik i ako ima 32 godine licno smatram da je pokazao puno ove seozne da igra u dobrom klubu kao Besiktas gdje ima prosjek od 15 ppg u prvesntvu turske koje nije mala stvar..covjek igra mozda najbolju sezonu u karijeri..i u koliko zeli smatram da treba da bude medju 12. Tu su i nova imena koja su igrom tekuce sezone pokazali puno..Halilovic...Nurkic...i Todic....
Sta vi misli te?
Mislim da Keno se vise nece zvati u repku niti da ce igrati mislim da ce se na spisku naci i Nemanja Mitrovic
Mislim da je na tom tvom spisku premalo igraca na vanjskim pozicijama. Keno svakako otpada, ne zato sto imamo bolju opciju od njega, vec zato sto se oprostio od reprezentacije. Mislim da Halilovic nema dovoljno kvaliteta da mijenja kapitena, ali valjda on i Todic zajedno mogu odigrati tih 5-10 minuta, a da igra znacajno ne trpi. Ja ni u kom slucaju ponovo ne bi' moljakao Savovica i Sutona. Niti imaju neki kvalitet, niti su nam prijeko potrebni.Svedjanin je napisao/la:Gledajuci sezonu koja se blizi kraju ja bi na mjestu selektora izabrao sledeci 12 igaraca za kvalifikacije Eurobasketa:
Marko Sutalo Zadar (CRO)
Nemanja Gordic Igokea
Sta vi misli te?
Na vanjske pozicije bih ja dodao Mitrovica i Kapelana, jer je evidentno da boljih nemamo. Osim toga, ne znam sta ce biti po pitanju stranca. Ako ostane Zack, onda na poziciji pleja imamo njega, Gordu i vjerovatno Pasalica. Ako bude neki na poziciji dvojke, onda dodati jos jednog plejmejkera, da li Adamovica, ili Zlatka Jovanovica, to bas i ne znam. Ja sam nekako vise za ovog drugog, mada ne vjerujem da nam bilo koji od njih dvojice moze nesto znacajno pomoci. Sto se tice Persica i Masica, mislim da oni kvalitetom ne zasluzuju da se nadju tu, a daleko od toga da je prejaka konkurencija. Persa inekako, ali Ante nikako.
Isto tako, ja bih pozvao Buzu i Vrabca, bez obzira sto po misljenju vecine nisu pokazali ono sto se od njih ocekivalo. Ipak, treba shvatiti da je ovaj prelazak iz juniora u seniore ubjedljivo najtezi. Ja sam po pitanju njih poprilicno zadovoljan i rado bi ih vidio u rosteru za kvalifikacije prestojeceg Eurobasketa.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.