I previše informacija si dao. Ne znam da li sam ikad u životu gledao sekundu hrvanja, a nadam se da će i tako ostati

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
I previše informacija si dao. Ne znam da li sam ikad u životu gledao sekundu hrvanja, a nadam se da će i tako ostati
Ako si Halid Genjac, onda nisi budalabombaysaphire je napisao/la: ↑29 mar 2022, 14:14Samo budala bi ostala u državnoj firmi .Shategabri je napisao/la: ↑29 mar 2022, 13:12Pa na prvu bi to samo lud čovjek uradio.
Na drugu...šta ti nudi taj privatnik? Koje uslove, koje radno vrijeme, koliku platu?
I kako to izgleda u odnosu na taj državni posao?
Naravno ako si uhljeb koji nema ambicija u životu , ona ostani u državnoj firmi .
Zanimljivo, postoji i jedan hrvac LumisLumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 14:55Google it...Ethan Carter III je profesionalni hrvac koji je bio u WWEu i Impact wrestlingu. Sad osnovao svoju promociju CYN
https://www.controlyournarrative.co/
Dexter Lumis sad je u NXTu.Finn je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:20Zanimljivo, postoji i jedan hrvac LumisLumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 14:55Google it...Ethan Carter III je profesionalni hrvac koji je bio u WWEu i Impact wrestlingu. Sad osnovao svoju promociju CYN
https://www.controlyournarrative.co/![]()
Ukoliko ti poslodavac ne isplati naknadu zarade jedini način da naplatis potraživanje je da podneses tužbu sudu protiv poslodavca. Angazuju advokata mada si sam ovo znao ne treba ti forum. Mislim da imas pravo na zateznu kamatuHattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:26Ej pozdrav ekipa.
trebao bi mi jedan pravni savjet.
Poslodavac mi je ostao duzan nekoliko placa. Ugovor smo raskinuli prije nekog vremena i to sporazumno, no nije mi isplatio dugovanja i zaradjeni novac. Uredno sam bio prijavljen.
Sto uciniti i koje pravne postupke mogu poduzeti kako bih naplatio zaradjeni novac?
Istekao ugovor prije godinu dana. Duguje mi place za proslu godinu, drugi, treci i cetvrti mjesec.Lumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:32Ukoliko ti poslodavac ne isplati naknadu zarade jedini način da naplatis potraživanje je da podneses tužbu sudu protiv poslodavca. Angazuju advokata mada si sam ovo znao ne treba ti forum. Mislim da imas pravo na zateznu kamatuHattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:26Ej pozdrav ekipa.
Poslodavac mi je ostao duzan nekoliko placa. Ugovor smo raskinuli prije nekog vremena i to sporazumno, no nije mi isplatio dugovanja i zaradjeni novac. Uredno sam bio prijavljen.
Sto uciniti i koje pravne postupke mogu poduzeti kako bih naplatio zaradjeni novac?nisam siguran. Kad ti je istekao ugovor
Ono sto ja znam je da po Zakonu o radu poslodavac radniku mora uručiti obračun plate koju je bio dužan isplatiti. Ako odbije onda ce sud u postupku traziti od njega da dostavi.Hattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:56Istekao ugovor prije godinu dana. Duguje mi place za proslu godinu, drugi, treci i cetvrti mjesec.Lumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:32Ukoliko ti poslodavac ne isplati naknadu zarade jedini način da naplatis potraživanje je da podneses tužbu sudu protiv poslodavca. Angazuju advokata mada si sam ovo znao ne treba ti forum. Mislim da imas pravo na zateznu kamatuHattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:26Ej pozdrav ekipa.
Sto uciniti i koje pravne postupke mogu poduzeti kako bih naplatio zaradjeni novac?nisam siguran. Kad ti je istekao ugovor
Ako bih isao preko suda, hoce li mi trebati platne liste, koje stoje u toj firmi i je li mi ih duzan dati?
Tesko mogu ocekivati da ce mi ih od dragosti dati jer mi te liste trebaju da njega tuzim![]()
Neke je isplatio, neke na ruke, neki i dalje rade i nadaju se placi. Tako da ne vjerujem da bi itko od bivisih kolega sudjelovao u tuzbi.
To je dobra ideja, kolektivna tuzba. U firmi u kojoj su radili moji roditelji radnici su zbog neisplacenih plata tuzili firmu, dobili su na sudu te su imali pravo na zateznu kamatu.
Eto, platne liste nisam dobio po raskidu ugovora niti znam kako uopce izgledaju.Lumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 16:05Ono sto ja znam je da po Zakonu o radu poslodavac radniku mora uručiti obračun plate koju je bio dužan isplatiti. Ako odbije onda ce sud u postupku traziti od njega da dostavi.Hattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:56Istekao ugovor prije godinu dana. Duguje mi place za proslu godinu, drugi, treci i cetvrti mjesec.Lumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:32
Ukoliko ti poslodavac ne isplati naknadu zarade jedini način da naplatis potraživanje je da podneses tužbu sudu protiv poslodavca. Angazuju advokata mada si sam ovo znao ne treba ti forum. Mislim da imas pravo na zateznu kamatunisam siguran. Kad ti je istekao ugovor
Ako bih isao preko suda, hoce li mi trebati platne liste, koje stoje u toj firmi i je li mi ih duzan dati?
Tesko mogu ocekivati da ce mi ih od dragosti dati jer mi te liste trebaju da njega tuzim![]()
To je toHattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 16:18Eto, platne liste nisam dobio po raskidu ugovora niti znam kako uopce izgledaju.Lumis je napisao/la: ↑29 mar 2022, 16:05Ono sto ja znam je da po Zakonu o radu poslodavac radniku mora uručiti obračun plate koju je bio dužan isplatiti. Ako odbije onda ce sud u postupku traziti od njega da dostavi.Hattrick je napisao/la: ↑29 mar 2022, 15:56
Istekao ugovor prije godinu dana. Duguje mi place za proslu godinu, drugi, treci i cetvrti mjesec.
Pretpostavljam onda da mu neki sluzbeni zahtjev za platne liste trebam dati a ako to odbije, onda preko suda da se i to rjesava.
I jedno i drugo.
Prijetis i maltretiras dok ne isplati. Nema ti druge sa takvim likovima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.