Svedjanin je napisao/la:Gledajuci sezonu koja se blizi kraju ja bi na mjestu selektora izabrao sledeci 12 igaraca za kvalifikacije Eurobasketa:
Jusuf Nurkic Cedevita (CRO)
Elemdin Kikanovic Enisey (RUS)
Andrija Stipanovic Trabzonspor (TUR)
Mirza Teletovic Brooklyn Nets (USA)
Miralem Halilovic Zagreb (CRO)
Miroslav Todic Brindisi (ITA)
Kenan Bajramovic Besiktas (TUR)
Nihad Dedovic Bayern Munchen (GER)
Zackary Wright Panathinaikos (GRE)
Marko Sutalo Zadar (CRO)
Muhamed Pasalic Chalons-Reims (FRA)
Nemanja Gordic Igokea
Neki su odpali koji su bili na Eurobasketu a to su : Sinanovic (smatram da su svi drugu centri na spisku kvalitetniji), Persic (pre jaka konkurencija na toj poziciji), Masic (nije za repke i pre jaka konkurencija na toj poziciji), te Bavcic (svaka mu cast ali ne mislim da ima prostora za njega).
Neki su mozda trebali biti na spisku kao mladja genercija kao (Vrabac, Buza, Sulejmanovic) ali ne mislim da je jos vrijeme za njih na ovom nivou. Neki su odpali na kraju koji su mogli biti tu to je prvo Mitrovic Nemanja ali jaka konkurencija je na tom mjestu.
Ima tu i recimo Kuzmic i Suton koji bi sigorno mogli biti na spisku po kvalitetu ali ne zelim da se niko moli...ti koji su na spisku su oni koji bi se odazvali. Bajramovic je povratnik i ako ima 32 godine licno smatram da je pokazao puno ove seozne da igra u dobrom klubu kao Besiktas gdje ima prosjek od 15 ppg u prvesntvu turske koje nije mala stvar..covjek igra mozda najbolju sezonu u karijeri..i u koliko zeli smatram da treba da bude medju 12. Tu su i nova imena koja su igrom tekuce sezone pokazali puno..Halilovic...Nurkic...i Todic....
Sta vi misli te?
malo previše visokih igrača,čak 7