Formula 1 - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Pobjednik Bahrain Grand Prix 2021 je:

Anketa je završila: 01 apr 2021, 15:13.

Alfa Romeo
0
Nema glasova.
AlphaTauri
1
3%
Alpine
0
Nema glasova.
Aston Martin
1
3%
Ferrari
5
13%
Haas
1
3%
McLaren
1
3%
Mercedes
16
41%
Red Bull
14
36%
Williams
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 39

anonymousHD
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la anonymousHD » 21 jun 2019, 15:47

Povrača mi se od ove staze, majke mi.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 jun 2019, 16:04

Hoće li pasti kazna za Hamu? :P
"We need to suffer. And we need to fight."

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 21 jun 2019, 16:53

akisarajevo92 je napisao/la:
slika
Ubjedljivo najruznije uredjena staza u F1 i totalno negledljiva preko TV-a
Hajd to al što mi je na igrici trebalo mjesec da je naučim, ne vidiš gdje skrenut trebaš kad milion layoutova ima :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 jun 2019, 17:00

Prošle godine su Bottasu mapu stavili, lik se maksimalno zbunio.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 21 jun 2019, 17:03

FIA odbali žalbu za slučaj Kanada. Očekivano i nek se to sranje više završilo.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 21 jun 2019, 18:25

Donnie Darko je napisao/la:
akisarajevo92 je napisao/la:
slika
Ubjedljivo najruznije uredjena staza u F1 i totalno negledljiva preko TV-a
Hajd to al što mi je na igrici trebalo mjesec da je naučim, ne vidiš gdje skrenut trebaš kad milion layoutova ima :rol:
Sto je najgore,meni omiljena staza na igrici jedina gdje mogu 105 AI na ostalim 103
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2019, 16:02

McLaren :ljepota: :tokralju:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jun 2019, 16:03

:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 jun 2019, 16:13

Sta je chokeru sad zasmetalo?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jun 2019, 16:19

Padoše moje prognoze za 1-2 Ferrke ahahahhaha

Geeeeeeet in there Lewis!!! Najbolji sportista ikad što se tiče psihe. Qaranje. Mclaren +0.009 u odnosu na RB....

Vettel no comment, patuljčina

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 22 jun 2019, 16:24

Captain4 je napisao/la:Padoše moje prognoze za 1-2 Ferrke ahahahhaha

Geeeeeeet in there Lewis!!! Najbolji sportista ikad što se tiče psihe. Qaranje. Mclaren +0.009 u odnosu na RB....

Vettel no comment, patuljčina
U odnosu na Maxa. Drugi Red Bull je otpuhan, doduše bio je na tvrđim gumama Gasly, al svejedno bi bio iza. Impresivan paket su donijeli u Francusku na neki način, ispred jednog Ferrarija i zamalo ispred oba Red Bulla.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 22 jun 2019, 16:29

Lewis odkad se zauvijek rijesio ofajle Nicole postade neprobojni zid mentalno,a Vettel odkad se ozenio cuna
#Punoljetstvo

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 22 jun 2019, 16:39

Ja sam pozitivno iznenađen kvalifikacijama, vidjet ćemo sutra kako će sve izgledati. Vjerovatno će se svi mučiti sa gumama, ako temp staze bude iznad 55 stepeni što je moguće. Sutra vjerovatno prve tri pozicije identične ako se ne desi nešto neplanirano, koliko god bilo zdravo navijati za Bottasa čini mi se nemogućim da će on nadoknaditi ovaj bodovni deficit i mislim da je to to što se tiče 2019. godine. Do kraja pratiti h2h vozača Ferrarija i Renaulta i vidjeti ima li potencijala Renault ili Mclaren za iskorak i koliko će biti blizu na pojedinim stazama u odnosu na RB.

Kako god Gasly je zaslužio pedalu, a i Vettelu bi bilo pametno da se dogovori sa Ferrkom na kraju godine o raskidu ugovora. Dosta je ovih blamiranja, teško će on više ikada ponuditi konstantni kvalitet. Možda bljesne na vikend-dva, ali to je to. Svakom novom utrkom će blatiti 4 titule koje je osvojio. Jesam navijač Leclerca, ali opet je nerealno da ima 6-1 u odnosu na Vettela u ovim h2h duelima. Samom činjenicom da je bilo dosta timskih naredbi, ali mislim da je to to što se tiče puštanja Vettela ispred. Sad ga našamarati do kraja sezone.

Žalosna sezona na kraju za svakog istinskog ljubitelja ovog sporta, koliko god dugo bila viđena ovakva dominacija ja ću pratiti ovaj sport ali za novi publicitet navijača se treba zabrinuti. Dok god ne bude okršaj na relaciji Ferr vs Merc za titulu biće monotono.

Charles, Max, Albon, Norris ohrabruju. Tu bih i Russella stavio, ipak je prošle godine uzeo f2 titulu. Ima budućnosti, Mick Schumacher mi je užas, prenapuhan ali šta znaš šta se može desiti. Ferrari kakav god da je ne smiju ga gurnuti odmah u vatru.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 22 jun 2019, 17:20

Ovako nije ni Ferrari s početka stoljeća dominirao.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jun 2019, 17:59

McLaren sam zgotivio na pocetku kao klinac, vozaci, boje bolida, ime - sve mi je djelovalo opako i cool :mrgreen:

a sad kad ih vidim u trenutnom dizajnu prvo sto mi padne na pamet je ovo
slika
morali su otjerati Dennisa da bi se vratili originalnim bojama
Don't believe the hype.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 22 jun 2019, 22:34

Qualifying H2H:

Hamilton - Bottas: 5-3
Vettel - Leclerc: 6-2
Verstappen - Gasly: 7-1
Magnussen - Grojean: 6-2
Norris - Sainz: 5-3
Raikkonnen - Giovinazzi: 5-3
Ricciardo - Hulkenberg: 7-1
Perez - Stroll: 8-0
Kyvat - Albon: 5-3
Russel - Kubica: 8-0
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jun 2019, 23:37

Cak ni Wolffu nije vise uzbudljivo

slika
Don't believe the hype.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 jun 2019, 00:26

ovo je najgora staza koja je ikad bila u nekom auto moto sportu

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 23 jun 2019, 01:13

Vettel: Naše nadogradnje ne funkcioniraju kako smo očekivali
evo niko ne moze da vjeruje, kakav sok :rol:

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 23 jun 2019, 02:52

harden je napisao/la:ovo je najgora staza koja je ikad bila u nekom auto moto sportu
Možda najružnija zbog ovih plavih i crvenih linija koje su tu da sprže gume, ali staza je solidna i poprilično reprezentativna što se tiče stanja bolida. Od brzih krivina do dužeg pravca i tehnički teškog sektora.
harden je napisao/la:
Vettel: Naše nadogradnje ne funkcioniraju kako smo očekivali
evo niko ne moze da vjeruje, kakav sok :rol:
Navodno je imao problema sa motorom, ali nije htio govoriti to javnosti. Tokom kvala se spominjao mjenjač kao uzrok. Ja nikada Sebastiana nisam osporavao kao vozača, naprotiv po meni tehnički odličan ali u kakvom je taj frajer qurcu od Njemačke 2018. A kako i ne bi bio, domaća staza, uzmeš pole, nikad ne pobjediš i desi se blaga kiša i pravac van staze. I tu je razlika između njega i Lewisa, ovaj kad ima neki incident u vidu Britanije prošle godine se uspije vratiti i izvući najbolje, dok Seb se oporavljaoporavlja i oporavlja.. Bilo bi zanimljivo ih vidjeti u h2h mercu, ali opet i tu prognoziram 15-6 za Hamiltona. Psiha je čudo. :thumbup:

Što se tiče samih h2h kvalifikacija, Veršto šamara Gaslya. I u Kanadi ga sjebao Magnussen. Lagano 20-1. Ovo ostalo manje-više realno. Žao mi je Kubice jer mi je uvijek bio drag frajer, sjećam ga se tamo negdje iz 2008. kad je sijao ali eto nije se dalo. Šteta što se vratio i očigledno i u onako lošem Williamsu je najgori vozač na gridu trenutno.

Šta mislite kakve su Bottasu sutra šanse? Mislim da će biti agresivan na startu, moglo bi sutra biti dosta frke na startu. Mada tatica Wolff će dati team orders da ni ne pomišljaju na pizdariju. Kako bi legao samo jedan Hamiltonov retirement, čisto da se šampionat malo uzbudi iako svi znamo kako će se završit. Džaba Bottasu skoro pa savršen vikend do Q3 kad poslije se probudi najveća sportska mudonja ikad i odveze savršen lap. 24 boda zaostatka bi bila prihvatljiva i mislim da je must win sutra. :kafa:

Žao mi je što će Mclaren imati vjerovatno loš tempo utrke u odnosu na RB i da će završiti iza njih jer bih silno volio da ih poraze zbog pogonske jedinice. Mislim da su stvarno i Renault i Mclaren blizu RB, pogotovo na pojedinim stazama ali da Max izvlači najviše iz bolida. To je neki moj stav koji ne mora biti tačan. :pinokio:

Sutra vjerovatno smor, nadam se da će biti lomova u prvom zavoju i da lete sa staze nekako Max i Vettel. Eh to bi bila romantika. :bih: I da, mogao bi Gasly spušit poziciju i od Hulka, Gasly na softu čini mi se kreće utrku. Pogotovo ako Renault ubode trenutak za boks. :kafa:
1.Bottas
2.Leclerc
3.Norris
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.