Chat - ARHIVA POSTOVA

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

BelminM23
Kontakt:

Re: Chat

Post Postao/la BelminM23 » 19 mar 2015, 19:44

Otelo je napisao/la:Samo kakve mi veze imamo sa Turcima ?

Da su nam makar nesto dobro dali, ali nisu. Samo slali nase ljude po ratistima negdje daleko a kad je zagustilo napustili nas i onda nas prodali ai dalje se dizu u neka nebesa.
Ma nikakve, nego ovo bune se ljudi što smo sad neka Turska opština, pa hoće Obrena, ovaj Omera :mrgreen: da smijene.

Već dvije sedmice ide auto kroz grad sa onim zvučnicima i pomavlja. "Kud svi Turci, tu i mali Obren."

:urnebes:

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 mar 2015, 19:44

Govorim za proslost.

@Belmine ne kontam te nista, mada ni ne pratim unutarnju politiku pa sam kontao da je neki fight u najavi :urnebes:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 19:50

Vjera, logično. Da nismo konvertovani Turska bi ovdje bila omražena kao i u Srbiji. Čak je i onaj koji je pokrenuo bunu protiv Osmanlija citirao vjeru kao najpozitivniju stvar koju su oni ostavili, pa ako je on to radio šta da očekuješ od ostalih. Naravno, ljubav prema Turskoj kod većine otprilike proporcionalno raste sa zainteresovanošću za vjeru. Logično je da kod jednog ateiste ili agnostika nema pretjerane ljubavi prema Turskoj.

Što se mene lično tiče moram reći da nisam neki veliki fan Turske ali jesam fan kulturnog naslijeđa koje su ostavili, volim čaršije, taj stil gradnje i neke običaje, ne sve naravno. Na makropolitičkom planu naravno cijenim saradnju Turske i VB u cilju suzbijanja dominacije Njemačke na kontinentu, kako nekad tako i danas. S druge strane ne gajim ni otvoreni antagonizam prema Turskoj kao neki.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 mar 2015, 19:52

Otelo je napisao/la:Govorim za proslost.

@Belmine ne kontam te nista, mada ni ne pratim unutarnju politiku pa sam kontao da je neki fight u najavi :urnebes:
Ma Doboj pristupio nekoj zajednici Turskih opština, i dobili su neke fine pare za to, ali se bune ljudi jer je Tursko, krivo im jer su ih ovi ****.vali prije 500-600 godina. Pa hoće da smijene Gradonačelnika, ali neće im ić. Pa sutra se skupljaju pred opštinom, al kontam doći će samo Četnici, normalni ljudi neće. Sići će ovi sa planine, sa traktorima. :mrgreen:

Evo ovo se čuva dole u gradu ko oči u glavi, već sedmicu. :D
slika

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 mar 2015, 19:53

..
Zadnja izmjena: madridist, dana/u 19 mar 2015, 19:59, ukupno mijenjano 1 put.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 19 mar 2015, 19:57

DukeOfWellington je napisao/la:Vjera, logično. Da nismo konvertovani Turska bi ovdje bila omražena kao i u Srbiji. Čak je i onaj koji je pokrenuo bunu protiv Osmanlija citirao vjeru kao najpozitivniju stvar koju su oni ostavili, pa ako je on to radio šta da očekuješ od ostalih. Naravno, ljubav prema Turskoj kod većine otprilike proporcionalno raste sa zainteresovanošću za vjeru. Logično je da kod jednog ateiste ili agnostika nema pretjerane ljubavi prema Turskoj.

Što se mene lično tiče moram reći da nisam neki veliki fan Turske ali jesam fan kulturnog naslijeđa koje su ostavili, volim čaršije, taj stil gradnje i neke običaje, ne sve naravno. Na makropolitičkom planu naravno cijenim saradnju Turske i VB u cilju suzbijanja dominacije Njemačke na kontinentu, kako nekad tako i danas. S druge strane ne gajim ni otvoreni antagonizam prema Turskoj kao neki.

Trebali bi ateisti i agnostici imati vecu ljubav prema Turskoj, ipak je to sekularna drzava. :mrgreen:
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 mar 2015, 20:00

@Duke ovdje su se konvertovali zbog Crkve Bosanske koja je imala slican nacin molitve kao namaz te su poletili Turcima.
Kako vrijeme prolazi narod se sve vise i vise poistovjecuje sa Turskom i nisu vidjeli koliko su bili iskoristavani i to kao 1. linija odbrane i na to sve naivni pa ginuli za tuđe i lošije i ako je sa druge strane bilo isto tuđe ali bolje.

Za arhitekturu i građevine im skidam kapu, pogotovo jer sam fan tih uskih ulicica.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 20:03

JackTheStripper je napisao/la: Trebali bi ateisti i agnostici imati vecu ljubav prema Turskoj, ipak je to sekularna drzava. :mrgreen:
Imali su dok je vlad'o CHP, sad nova moda :D

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 19 mar 2015, 20:18

uf, ima li ko da ide na kocnert
[youtube][/youtube]

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 19 mar 2015, 20:51

Zato su nas prodali za porciju cevapa i za kilu jabuka.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 mar 2015, 20:54

QUARESMA 18<<< je napisao/la:uf, ima li ko da ide na kocnert
[youtube][/youtube]
Karta me gleda sa police, upravo! :wave:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 19 mar 2015, 21:04

Otelo je napisao/la:@Duke ovdje su se konvertovali zbog Crkve Bosanske koja je imala slican nacin molitve kao namaz te su poletili Turcima.
Ovo je jedna velika laž. Poletili su bosanski feudalci da bi sačuvali svoju zemlju i kasnije je i običan narod prelazio da bi mogli napredovati u tadašnjem osmanlijskom društvu.
Crkva Bosanska je do dolaska Turaka na ove prostore gotovo izumrla. Katolicizam je bio dominantna religija u Bosni, dok je u jugoistočnom dijelu bosanske države bio malo veći broj pravoslavaca.

Btw Crkva Bosanska je najprihvatljivija religija ikad izmišljena. Pogotovo s ateističke strane.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 19 mar 2015, 21:06

Ja sam tako ucio na casovima historije. Ako alzem ja, onda i moji profesori lazu isto :P

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 19 mar 2015, 21:09

Kawhi je napisao/la: Ovo je jedna velika laž. Poletili su bosanski feudalci da bi sačuvali svoju zemlju i kasnije je i običan narod prelazio da bi mogli napredovati u tadašnjem osmanlijskom društvu.
Crkva Bosanska je do dolaska Turaka na ove prostore gotovo izumrla. Katolicizam je bio dominantna religija u Bosni, dok je u jugoistočnom dijelu bosanske države bio malo veći broj pravoslavaca.

Btw Crkva Bosanska je najprihvatljivija religija ikad izmišljena. Pogotovo s ateističke strane.
Daj pozovi se na neki relevantan izvor kad o ovome pričaš. Nema nikakvih dokaza o tome da su katolici predstavljali bilo kakvu većinu u narodu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 21:10

ja nemam s kim ici na koncert :urnebes:

bio 2011, je li to bila godina kad je zadnji put dolazio ? Koncert je bio savrsen. Jedino mi je ostao duzan Divlji Badem :wave:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 19 mar 2015, 21:20

Bosniacum Lilium je napisao/la:ja nemam s kim ici na koncert :urnebes:

bio 2011, je li to bila godina kad je zadnji put dolazio ? Koncert je bio savrsen. Jedino mi je ostao duzan Divlji Badem :wave:
Prevelika guzva da bi se moglo uzivati... Zato su ga sada preskociti.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 19 mar 2015, 21:23

Consigliere je napisao/la:

Prevelika guzva da bi se moglo uzivati... Zato su ga sada preskociti.
Ja nisam bio u guzvi koliko toliko, bio sam blizu izlaza, starija raja nije mogla podnijeti toliku guzvu i tako da se stvorio solidan prostor tu gdje sam bio. Ja bio s par jarana, bile neke curice tada isto, malo se flertovalo, malo pjevalo na sav glas, fino je bilo :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 19 mar 2015, 21:30

Jest tad, ne mogu da vjerujem da su skoro četiri godine prošle. Koncert je bio odličan.
A, iznenaditi ćeš se kad ti kažem da sam gotovo sama bila na tom koncertu, i vjeruj, to mi je jedan od boljih koncerata u životu. :njanjanja:
Nismo svi bili na istom ulazu, onda se mimoilazili po dvorani, i nakon nekoliko minuta, odlučim bataliti potragu (doduše, više bacanje pogleda u gužvi nego potraga, u mom slučaju) i stacioniram se, dočekam koncert ko hadžija i opustim se. A, ono malo njih što je ostalo na okupu, brzo se rasuli i u međuvremenu odu kući. Ipak su ostali budni dok ja nisam došla, jer nisam imala ključ. :tralala:

Možda će te još više iznenaditi kad ti kažem da bih voljela da se isto desi i ovaj put, nisam daleko od toga. Opet ja imam ulaz A, ostali su zasad C, čekam još neke da kupe. :mrgreen:

:kafa:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 19 mar 2015, 21:37

NAJJAČI SAM !

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 mar 2015, 21:39

Eto idite zajedno na koncert :mrgreen:
FORZA MARŠAL !!!

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 54 gosta.