Imas 15 postova na dan
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Zadnja izmjena: zgembo89, dana/u 16 mar 2025, 08:05, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar Dulic, brz i nevjerovatno jak u duelu za svoje godine, ne izgleda preplaseno sto mi je u svemu tome bitno bilo, vjerovatno nije slucajno bio kapiten u juniorima, a tek je poceo igrati s profesionalcima, hvale ga navijaci dosta i ne misle da ce se dugo zadrzati, jer ima jos prostora za napreda, postavljanje, citanje igre ce nadoci jos s utakmicama, niko nije ocekivao da ce se ovako pokazati jer je bukvalno nakon nekih povreda uletio u prvu postavu i iskoristio sansu. 

Pa baš zato navodim primjer Šehića, koji igra na deficitarnoj pozicijiDiadora je napisao/la: ↑15 mar 2025, 00:55Druze mijesas kruske I jabuke..sehic je gore 3 godine tek je prije par mjeseci zaigrao redovno...ima milion nasih igraca iz takvih klubova ali veznih I stopera..krila jako malo..trebao ga je itekako zvati jer jednostavno nisi imao krilnih igraca. Imas mladog igraca standardog u solidnoj ligi, vidis da trci ko konj, ima snage, solidan tehnicki zasto ga ne pozvati.. kako moze mujakic,radeljic ili omerovic ili sosic dobijati poziv a neko ko igra u jacoj ligi I poziciju koja nam fali nemoze?. isto vazi I za emana markovica, hasica I ovog filipa bilbiju pa I ovog karica iz Sturma( mozda jestel mrtvi prosjek Ali je ljevak I najbolje sto imamo za lijevog beka, osim ako ces kolu koristiti tu...daj mi I jedan argument zbog kojeg bi omerovic Koji je redovno pozivan trebao biti tu prije ovih navedenih igraca.. . kockar gomila igrace tamo gdje nam netrebaju, a gdje treba mrka kapa... Pa si par puta dosao u situaciju da ti poluamater igra lijevog beka..

I da, slažem se naravno za Mujakića, Radeljića, Omerovića, Šošića - besmislica je zvati sve te igrače i po istom kriteriju nije trebalo ni pomišljati na njih manje-više. Upravo taj kriterij bih i uspostavio da bih se riješio ovakvog krša. Uostalom, je li ikad IJEDAN igrač s tog nivoa donio nešto dobro i bitno reprezentaciji? Možeš ti do sutra zvati igrače iz Karvine, Widzewa, Beroea ili Olimpije, ali nikakva korist od njih neće biti nikad.
I sve te što si nabrojao bih čekao da naprave jači transfer. Recimo, za Hasića bih rekao da mora biti tu da ga nisam gledao u Sarajevu svake sedmice i nisam baš siguran da je to to. Zapravo, sigurno se ne bi izborio u reprezentaciji i donio prevagu. Neka pređe u neku od prve tri ekipe iz Poljske, pa da se priča. Ovako, ni slučajno. Eman Marković također, znamo da to nije to. Štaviše, Hasić je bolji igrač sigurno. Bezveze je igrače dovoditi radi momentuma, a neće biti nikakva prevaga dugoročno (isto kao ti koje si naveo, Šošići, Mujakići, Omerovići).
Štaviše, precjenjuje se igranje za te prosječne evropske ekipe. Ja znam da kod nas vrijedi neko mišljenje da je bolje igrati eto u Sandefjordu ili Cracoviji nego u domaćoj ligi, i s aspekta rahatluka jeste, ali ovdje ćeš naći jače igrače

A ima toga, čak i na krilima. Hotić igra u najjačoj ekipi Poljske, Menalo u Rijeci, a sve znamo da nije to to.
Komentar u vezi udvajanja se odnosilo na moje viđenje slabe igre Vukovića.19vendetta87 je napisao/la: ↑14 mar 2025, 16:20Istina. Svaki protivnik sa strahopostovanjem gleda na Kulasina, skautiraju ga danima prije utakmice i jedini nacin da ga zaustave jeste udvajanje, a nekad cak i treci igrac uskoci da ga "utroji".
Zato i ima okruglo 0 golova i asistencija u 9 evropskih utakmica...
Kako ima nulu a dao gol PAOK-u.
Na koncu nije igrač samo onaj koji daje golove i dijeli asistencije.
U više navrata je spasio 100% gol sa pozicije beka.
Ne mislim da je lošiji od Omerovića, Gazibegovića.
Gdje su silni golovi i asistencije njih dvojice i Dedića ako idemo tvojom logikom .
Jedino je Seo klasa, ovi koje sam nabrojao i Kulašin su u 5 deka.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
U moru debila ovaj je najveći koji se pojavio nakon dugo vremena.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Ovdje se prica kao da smo izgubili banja lucku di mariu.
Da se razumijemo, bezveze je bilo da nekolicina krezubasa psuje nekom igracu jer se nije okrenuo zastavi ( nije se okrenuo ni Kulasin ).
Ali decko je izgleda jedva cekao od sebe da napravi srpskog svata.
Da se razumijemo, bezveze je bilo da nekolicina krezubasa psuje nekom igracu jer se nije okrenuo zastavi ( nije se okrenuo ni Kulasin ).
-
- Kontakt:
Koja je logika porediti broj golova igraca koji igra desno krilo i igraca koji igraju desnog beka?
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
kempes je napisao/la: ↑16 mar 2025, 16:57Ovdje se prica kao da smo izgubili banja lucku di mariu.
Zar stvarno ima ljudi koji vjeruju da je to neki razlog?
To je samo izgovor bio za prvo odbijanje, a poslije vise nije bilo ni razloga da koristi izgovore...toliko o tome.
On da je iskrenih namjera, prvenstveno ne bi priredio taj incident, a sve i da je to slucajno bilo, kao profesionalac ne bi se zamarao tim stvarima. Sve su to samo izgovori.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
-
- Kontakt:
Šta je s ovim malim, je li i dalje želju ima za našom repkom?
Ma sehic igra u Tim klubovima is donjeg dijela tabele u ceskoj Ali ne pravi nikakvu razliku.. ja mislim da bi on bio bolji kao lijevi stoper u formaciji sa trojicom pozada.. memic je recimo bar ove sezone pravio razliku na terenu I zato je morao biti pozivan..Nije on iz cista Mira izasao na terenu protiv lazija I odigrao 2 odlicne utakmice.. uvijek je bilo ocigledno da mu je limit puno veci nego kod sehica..zaostrog je napisao/la: ↑16 mar 2025, 14:58Pa baš zato navodim primjer Šehića, koji igra na deficitarnoj pozicijiDiadora je napisao/la: ↑15 mar 2025, 00:55Druze mijesas kruske I jabuke..sehic je gore 3 godine tek je prije par mjeseci zaigrao redovno...ima milion nasih igraca iz takvih klubova ali veznih I stopera..krila jako malo..trebao ga je itekako zvati jer jednostavno nisi imao krilnih igraca. Imas mladog igraca standardog u solidnoj ligi, vidis da trci ko konj, ima snage, solidan tehnicki zasto ga ne pozvati.. kako moze mujakic,radeljic ili omerovic ili sosic dobijati poziv a neko ko igra u jacoj ligi I poziciju koja nam fali nemoze?. isto vazi I za emana markovica, hasica I ovog filipa bilbiju pa I ovog karica iz Sturma( mozda jestel mrtvi prosjek Ali je ljevak I najbolje sto imamo za lijevog beka, osim ako ces kolu koristiti tu...daj mi I jedan argument zbog kojeg bi omerovic Koji je redovno pozivan trebao biti tu prije ovih navedenih igraca.. . kockar gomila igrace tamo gdje nam netrebaju, a gdje treba mrka kapa... Pa si par puta dosao u situaciju da ti poluamater igra lijevog beka..I nije baš da je tek zaigrao redovno. U sezopni 21/22 je upravo u toj Karvini bio najredovniji igrač ekipe. Onda je naredne sezone imao solidnu minutažu u Baniku, pa nešto slabiju u sezoni 23/24 zbog povrede. I ove sezone redovan u Pardubicama. I da se razumijemo, da ne bude da sam Šehićev advokat, ja njega ne bih zvao ni u F ekipu reprezentacije, jer mislim da ni u našoj ligi ne bi igrao u većini ekipa. Jednostavno, mislim da ekipe tipa Karvine nisu nešto što može polučiti nivo za reprezentaciju.
I da, slažem se naravno za Mujakića, Radeljića, Omerovića, Šošića - besmislica je zvati sve te igrače i po istom kriteriju nije trebalo ni pomišljati na njih manje-više. Upravo taj kriterij bih i uspostavio da bih se riješio ovakvog krša. Uostalom, je li ikad IJEDAN igrač s tog nivoa donio nešto dobro i bitno reprezentaciji? Možeš ti do sutra zvati igrače iz Karvine, Widzewa, Beroea ili Olimpije, ali nikakva korist od njih neće biti nikad.
I sve te što si nabrojao bih čekao da naprave jači transfer. Recimo, za Hasića bih rekao da mora biti tu da ga nisam gledao u Sarajevu svake sedmice i nisam baš siguran da je to to. Zapravo, sigurno se ne bi izborio u reprezentaciji i donio prevagu. Neka pređe u neku od prve tri ekipe iz Poljske, pa da se priča. Ovako, ni slučajno. Eman Marković također, znamo da to nije to. Štaviše, Hasić je bolji igrač sigurno. Bezveze je igrače dovoditi radi momentuma, a neće biti nikakva prevaga dugoročno (isto kao ti koje si naveo, Šošići, Mujakići, Omerovići).
Štaviše, precjenjuje se igranje za te prosječne evropske ekipe. Ja znam da kod nas vrijedi neko mišljenje da je bolje igrati eto u Sandefjordu ili Cracoviji nego u domaćoj ligi, i s aspekta rahatluka jeste, ali ovdje ćeš naći jače igračeHipotetički, ali recimo Guliashvili je avion za sve ove igrače koje licitiramo, a eto igra u Sarajevu. Bukvalno da ne možeš porediti kolika je razlika. Ili eto Ćuže recimo dok je bio tu (a ni on ne bi značio reprezentaciji, jer nije to taj nivo).
A ima toga, čak i na krilima. Hotić igra u najjačoj ekipi Poljske, Menalo u Rijeci, a sve znamo da nije to to.
Hasic je generalno bolji tehnicar I ima vise talenta Ali trkacki I takticki nemoze prismrdit Markovicu..prosle Godine Markovic je u fizicki Puno zahtjevnijoj ligi kao krilo 90 posto utakmica igrao 90 minuta.. ne kazem je da SU on I hasic neka sreca ali Puno vise mogu pomoci nego omerovic, radeljic I mujakic kao lijevi bekovi.. za markovica nebi rekao da je momentum jer cijelu proslu sezonu je bio standardan...
Gulas Nije avion za ove igrace, nasa liga je smjesna pa on izgleda kao mesi..vjeruj da u nekoj osrednjoj ligi ne bi bio ovako dominantan( bio bi dobar sigurno Ali ne bolji od markovica ili hasica).isto kao sto radeljic dok igra za rijeku ne izgleda lose, cak bi rekao da je odlican, medzutim kad skontas da je ta Rijeka izgubila 5-6 razlike of olimpije u pretkolu konferencije ove godine, ista olimpija Koju je izbacio borac, I nabusena je of elfsborga( osrednje ekipe svedske lige) onda dolazis do zakljucka da je HNL jako nizak nivo fudbala, Ako iskljucis Dinamo, ja bi rekao nista jaci of nase lige.Tek kad radeljica vidis protiv jacih protivnika shvatas da nikad nece biti igrac na kojeg se Mozes oslonit.. Ali kad vidis memica protiv lazija, ili markovica protiv bodo/glimta vidis igrace Koji ti mogu pomoci..
Dino hotic je klupiran veci Dio sezone, I ove I prosle.. plus 30 mu je godina..jedno je kad igrac sa 28 godina igra za te prosjecne ekipe I to na vrhuncu karijere Ali nesto sasvim drugo kad igra igrac od 23 Godine I odskace I vidis da mu je limit Puno veci..
U21 reprezentativac BiH i fudbaler Bayera Kerim Alajbegović (17) narednog ljeta mogao bi promijeniti klub.
**** saznaje da je PSV u posljednje vrijeme intenzivirao interes prema Alajbegoviću. Tako bi BiH u istom klubu od narednog ljeta mogla imati svoja dva supertalenta, jer u PSV-u već igra Esmir Bajraktarević.
Uz PSV za Alajbegovića su izražen interes pokazali Atalanta, Augsburg, Salzburg i Ajax.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Zar ne igra Dedić lijevo krilo u Marseju?19vendetta87 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 17:49Koja je logika porediti broj golova igraca koji igra desno krilo i igraca koji igraju desnog beka?
Kulašin je polivalentan igrač, igra obe pozicije.
Žižović, ako si pratio, skoro svaku utakmicu početkom druge polovine spušta Kulašina na poziciju desnog beka pa otud i poređenje sa bekovima. Mislim da može biti konkurentan u repki upravo na toj pozociji.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Alajbegovic bi trebao po mom misljenju da ode na posudbu u trecu ligu na ljetoi da tako lagano krece sa seniorskim fudbalom, kakav PSV i gluposti,;osim ako ga ne budu htjeli koristiti u Bayeru kad ode Wirtz, to bi onda znacilo da je Kerim ipak bas ozbiljan talenat ako krene sa 17/18 da igra za Bayer, mada mislim da je ova prva opcija realnija.
I Vaskez u Realu igra beka iako je prirodno krilo, pa je onda propuh u odbrani totalni kada se brane. Mi nismo napadačka sila niti ćemo biti veliki favoriti u većini utakmica da možemo priuštiti ofanzivce u odbrani koji se slabo brane.perun je napisao/la: ↑17 mar 2025, 10:24Zar ne igra Dedić lijevo krilo u Marseju?19vendetta87 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 17:49Koja je logika porediti broj golova igraca koji igra desno krilo i igraca koji igraju desnog beka?
Žižović, ako si pratio, skoro svaku utakmicu početkom druge polovine spušta Kulašina na poziciju desnog beka pa otud i poređenje sa bekovima. Mislim da može biti konkurentan u repki upravo na toj pozociji.
Ne kažem da je Kulasin odbrambeno los...to mogu suditi oni koji su pogledali velik broj utakmica u kojima je tako igrao.
Ali ako jeste los, onda definitivno nemamo taj luksuz da možemo ga koristiti na toj poziciji.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Odigrao odlično u odbrani , čak je u nekoliko navrata spriječio čist,generalno u KL utakmicama je pokazao više kao bek.DeeWa je napisao/la: ↑17 mar 2025, 13:34I Vaskez u Realu igra beka iako je prirodno krilo, pa je onda propuh u odbrani totalni kada se brane. Mi nismo napadačka sila niti ćemo biti veliki favoriti u većini utakmica da možemo priuštiti ofanzivce u odbrani koji se slabo brane.perun je napisao/la: ↑17 mar 2025, 10:24Zar ne igra Dedić lijevo krilo u Marseju?19vendetta87 je napisao/la: ↑16 mar 2025, 17:49
Koja je logika porediti broj golova igraca koji igra desno krilo i igraca koji igraju desnog beka?
Ne kažem da je Kulasin odbrambeno los...to mogu suditi oni koji su pogledali velik broj utakmica u kojima je tako igrao.
Ali ako jeste los, onda definitivno nemamo taj luksuz da možemo ga koristiti na toj poziciji.
Čvrst, brz i borben , ne boji se preuzeti odgovornist i iznijeti loptu.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
opet perunko glupko nastavlja sa svojim provalama cuj kulasin bek a nije bas da ima iza sebe kvrzica ili rogana uvijek nije nije sam on igra beka
to sto je borac bio sabijen u nekoliko utakmica u svojih 30m pa je kulasin kao i ostatak ekipe morao da igra nisko i pomaze odbrani ne znaci da je on neki kvalitet tamo, to samo pokazuje kako ti glupo posmatras na fudbal
enver je klasicna trkaca kokos i nista vise

to sto je borac bio sabijen u nekoliko utakmica u svojih 30m pa je kulasin kao i ostatak ekipe morao da igra nisko i pomaze odbrani ne znaci da je on neki kvalitet tamo, to samo pokazuje kako ti glupo posmatras na fudbal
enver je klasicna trkaca kokos i nista vise
Ma dobro, teško je to uspoređivati kroz te pojedinačne utakmice. Slažem se ja za to potencijal i nepotencijal, Memić i Šehić, ali svejedno, sačekao bih ja da igrač pokaže potencijal, kao što je Memić pokazao, pa ga zvao. Isto ko što ja, kao gruzijski selektor, nikad ne bih zvao Gulaša dok je u BiH ligi. Prvo nek se proda.Diadora je napisao/la: ↑16 mar 2025, 22:38Ma sehic igra u Tim klubovima is donjeg dijela tabele u ceskoj Ali ne pravi nikakvu razliku.. ja mislim da bi on bio bolji kao lijevi stoper u formaciji sa trojicom pozada.. memic je recimo bar ove sezone pravio razliku na terenu I zato je morao biti pozivan..Nije on iz cista Mira izasao na terenu protiv lazija I odigrao 2 odlicne utakmice.. uvijek je bilo ocigledno da mu je limit puno veci nego kod sehica..
Hasic je generalno bolji tehnicar I ima vise talenta Ali trkacki I takticki nemoze prismrdit Markovicu..prosle Godine Markovic je u fizicki Puno zahtjevnijoj ligi kao krilo 90 posto utakmica igrao 90 minuta.. ne kazem je da SU on I hasic neka sreca ali Puno vise mogu pomoci nego omerovic, radeljic I mujakic kao lijevi bekovi.. za markovica nebi rekao da je momentum jer cijelu proslu sezonu je bio standardan...
Gulas Nije avion za ove igrace, nasa liga je smjesna pa on izgleda kao mesi..vjeruj da u nekoj osrednjoj ligi ne bi bio ovako dominantan( bio bi dobar sigurno Ali ne bolji od markovica ili hasica).isto kao sto radeljic dok igra za rijeku ne izgleda lose, cak bi rekao da je odlican, medzutim kad skontas da je ta Rijeka izgubila 5-6 razlike of olimpije u pretkolu konferencije ove godine, ista olimpija Koju je izbacio borac, I nabusena je of elfsborga( osrednje ekipe svedske lige) onda dolazis do zakljucka da je HNL jako nizak nivo fudbala, Ako iskljucis Dinamo, ja bi rekao nista jaci of nase lige.Tek kad radeljica vidis protiv jacih protivnika shvatas da nikad nece biti igrac na kojeg se Mozes oslonit.. Ali kad vidis memica protiv lazija, ili markovica protiv bodo/glimta vidis igrace Koji ti mogu pomoci..
Dino hotic je klupiran veci Dio sezone, I ove I prosle.. plus 30 mu je godina..jedno je kad igrac sa 28 godina igra za te prosjecne ekipe I to na vrhuncu karijere Ali nesto sasvim drugo kad igra igrac od 23 Godine I odskace I vidis da mu je limit Puno veci..
I mislim da griješiš, ne mogu se porediti Guliašvili i Hasić/Marković u kontekstu modernog fudbala. Eto imali smo priliku gledati Guliašvilija i Hasića i razlika je ogromna. Prvi ima potencijal, uz neku sreću, da igra u ligama petice bez problema. Drugi je već sad negdje na vrhuncu što se tiče kluba, može stepenicu više. A, mislim da je Marković lošiji od obojice.
Ali helem, slažem se za 23 godine i limit, to bi trebala biti poenta svakako. Sa 23 godine, procijenjenim limitom dobrim, to je ok.
-
- Kontakt:
Alajbegovic je prije mjesec dva potpisao novi ugovor s Leverkusenom a imao je na stolu ponude Ajaxa, PSG-a i meni se cini Juventusa ili Dortmunda. Konkretno Ajax je htio brata i njega dovesti u paketu, nudili su im dosta kesa na ruke ali niti su oni htjeli niti je Leverkusen htio pustiti Kerima. Mladji brat je tek napunio 12 godina i veliki je talenat, mozda cak veci od Kerima, igra U15 ligu bez ikakvih problema. S obzirom da je Kerim dosta slican Wirtzu i da igraju istu poziciju, planiraju ga u buducnosti koristiti umjesto njega ali vidjet cemo kako ce se odvijati situacija. Znam mu bliske clanove porodice pa pitam ponekad za njega.Sheyi je napisao/la: ↑17 mar 2025, 12:17Alajbegovic bi trebao po mom misljenju da ode na posudbu u trecu ligu na ljetoi da tako lagano krece sa seniorskim fudbalom, kakav PSV i gluposti,;osim ako ga ne budu htjeli koristiti u Bayeru kad ode Wirtz, to bi onda znacilo da je Kerim ipak bas ozbiljan talenat ako krene sa 17/18 da igra za Bayer, mada mislim da je ova prva opcija realnija.
Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 7 gostiju.