Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B
Da se od historije ne živi dovoljno govori Mađarska. Slovačka je od SP 2010 u silaznoj putanji, a mi se već 3 kvalifikacijska ciklusa za najveća takmičenja nalazimo u vrhu grupe, odmah iza ekipe koja je išla direktno, i daje nam se za pravo da si dopuštamo svašta ?
Slovačka koja je odradila nikakve kvalifikacije treba da bude respectovana ? Ova Slovačka će da bude u kvalifikacijama za EP 2016 nagazna mina najvećim ekipama, međutim, ova Slovačka je tek počela da pokaziva znakove ekipe koja ima potencijal u susretima sa nama. Svi znamo kako su igrali do nas.
Ako ćemo da uzmemo u obzir njihovu jačinu u susretima sa nama, onda ćemo da uzmemo u obzir i njihove slabosti u susretu sa Lihtenštajnom u gostima.
Niti jedna ekipa koja se plasira na SP neće doći da bude učesnik istoga, samo se bojim da mi ne budemo jedna i jedina i u tom slučaju.
Moja shvatanja o potencijalu naše ekipe, i očekivanja na SP su jasna. Drago mi je da smo otišli konačno na jedno veliko takmičenje. Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
Slovačka koja je odradila nikakve kvalifikacije treba da bude respectovana ? Ova Slovačka će da bude u kvalifikacijama za EP 2016 nagazna mina najvećim ekipama, međutim, ova Slovačka je tek počela da pokaziva znakove ekipe koja ima potencijal u susretima sa nama. Svi znamo kako su igrali do nas.
Ako ćemo da uzmemo u obzir njihovu jačinu u susretima sa nama, onda ćemo da uzmemo u obzir i njihove slabosti u susretu sa Lihtenštajnom u gostima.
Niti jedna ekipa koja se plasira na SP neće doći da bude učesnik istoga, samo se bojim da mi ne budemo jedna i jedina i u tom slučaju.
Moja shvatanja o potencijalu naše ekipe, i očekivanja na SP su jasna. Drago mi je da smo otišli konačno na jedno veliko takmičenje. Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
- legenda reala
- Kontakt:
Koliko glupih izjava jbt, stvarno nikad naprijed nećemo, sve neki merhametluk nemoj da se kome zamjerimo
Eto trebali bi se sad odreći Kolašinca jer su Avdija,Šunjić,Rahimić,Avdukić,Ibričić,Stevanović bili cijele kalifikacije tu, sjedili na klupi, nisu dali apsolutno ništa i sad se laže kako su oni iznjeli kvalifikacije
Imamo 13 igrača koji moraju biti među 23, ostalo je sve promjenjivo ako ima boljih i kraj priče, kakve zasluge kakvi bakrači
Eto trebali bi se sad odreći Kolašinca jer su Avdija,Šunjić,Rahimić,Avdukić,Ibričić,Stevanović bili cijele kalifikacije tu, sjedili na klupi, nisu dali apsolutno ništa i sad se laže kako su oni iznjeli kvalifikacije
Imamo 13 igrača koji moraju biti među 23, ostalo je sve promjenjivo ako ima boljih i kraj priče, kakve zasluge kakvi bakrači
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Koliko sam ja shvatio vecini forumasa ovdje nije vazno kakav cemo rezultat napraviti na prvenstvu. Posto nam je prvi put, idemo da se zabavljamo i da se oduzimo igracima koji su godinama u reprezentaciji. Iz tog razloga netrebamo najbolje igrace voditi nego one koji su tu vec dugo i kojima je ovo vjerovatno oprostaj od repke. Pa onda od sljedecih kvalifikacija da biramo najbolje fudbalere koje imamo na raspolaganju. Jeste da je to malo razocravajuce za one koji su ozbiljno shvatili prevenstvo ali ako vecina zeli provod kao i igraci ona se moramo pomiriti svi sa tim. Vidimo i na vodstvu repke i na igracima da je njima zajebancija i godisnji putovanje po Americi. Ljude se malo druze, znaci biti ce isto tako i u Brazilu. Nema veze posto je prvi put neka se onda malo tamo malo provedu proslave oproste se od Rahimica i ostalih pa onda ako Bog da od iducih kvalifikacija neka se vrate profesinalnosti.
P ne baš do kraja tačno, Tamo bi trebala da ide najjača reprezentacija Bosne i Hercegovine.zizu1991 je napisao/la: Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
A nužno ne znači da najjaču reprezentaciju Bosne i Hercegovine čine baš njeni najspremniji i najkvalitetniji igrači.
Ima tu još faktora, rekao bih vrlo značajnih.
-
zaboljisportuBiH
- Kontakt:
A što najjača nije boks?gost je napisao/la:P ne baš do kraja tačno, Tamo bi trebala da ide najjača reprezentacija Bosne i Hercegovine.zizu1991 je napisao/la: Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
A nužno ne znači da najjaču reprezentaciju Bosne i Hercegovine čine baš njeni najspremniji i najkvalitetniji igrači.
Sve razmišljao na što si ovdje stvaio akcenat. I onda mi jedino palo na poamet, da sam trebao napisati najbolja fudbalska reprezentacijuzaboljisportuBiH je napisao/la:A što najjača nije boks?gost je napisao/la:P ne baš do kraja tačno, Tamo bi trebala da ide najjača reprezentacija Bosne i Hercegovine.zizu1991 je napisao/la: Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
naravno mora se neko povest' i da im pjeva, prica viceve i ostalo, da imaju nekoga ko ce ih zabavljat' dok se cekaju tekme... mora se neko povest' i da pojedinim igracima ne bi bilo krivo... mora se neko i od familije progurat'... od nekog se moraju i pare uzet'... a na nekom se moraju kola slomit', jer kao selektor ima kriterije kojih se drzi... a mogli bi se i pojedini konstitutivni pobunit', pa se mora ispostovat' i dejton... to je zapravo i jedan od razloga sto se pitanje sejdic-finci ne rijesava... jer da se rijesi morali bi nekog roma i zidova povest''...gost je napisao/la:P ne baš do kraja tačno, Tamo bi trebala da ide najjača reprezentacija Bosne i Hercegovine.zizu1991 je napisao/la: Ali tamo idu samo najjači, najspremniji i najkvalitetniji igrači, ukoliko se misli raditi profesionalno. Ako ne, nek' onda zove i mene da igram.
najspremniji i najkvaliteniji u tom trenutku moraju u brazil... sve ostalo je cirkus...
To je tačno, i nije isključivo, no pretpostavljam da znaš na šta sam mislio. Jedni faktori ne isključuju druge. Nisam ciljao na to da se povede 13 sigurnih i 10 novih, to ni u ludilu ne bih pomislio, nego sam ciljao na to da se popunimo na pozicijama na kojima smo slabi, igračima, koji svojim kvalitetom mogu dati dimenziju više ovoj selekciji.gost je napisao/la:Pa ne baš do kraja tačno, Tamo bi trebala da ide najjača reprezentacija Bosne i Hercegovine.
Uzmimo u obzir da je ovo najjače svjetsko natjecanje, ubacivši u reprezentaciju neke nove igrače i sa njim praviti sisteme neće biti lako, međutim, ti igrači, koji dođu i zaigraju za nas računaju na bitnost svojeg prikazivanja i dokazivanja na najvećoj svjetskoj smotri, i sigurno je da će sve svoje bubice, razmišljanja zaboraviti, a sve u cilju svojeg boljeg samoprikazivanja.
Kakvi će ti igrači biti na duge staze, ne bih znao reći. Jedno je sigurno, da ova reprezentacija ima potencijal, da će i njima ova reprezentacija dići cijenu, tako da ćemo imati obostranu korist, što je najbitniji dio ove priče.
Ma kod nase repke ima puno otvorenih pitanja. Neiskusni smo, precijenivamo se, nemamo oragnizaciju, puno struja vuce na svoju stranu. Nadam se ako Bog da samo tamo necemo doziviti debakl pa da gubimo sve redom.
Nemogu a da se ne zapitam zasto nam je ova zadnja utakmica protiv Argentine trebala, nista ama bas nista nismo dobili osim jos jedan poraz. Nasi igraci se idu zajebavati na ovakve utakmice, strucni stab isto tako, ni jedan igrac da se proba, ni jedna nova formacija. Susic izvodi istu formaciju protiv Argentine kao protiv Litavnije. Uopste nerazumijem smisao ovoga svega sto su radili po Americi. ( btw Kolasinca ne racunam, on se nam sta probati ) Umjesto da zovne 5 novih igraca i promjeni formaciju da proba on igra po starom sistemu kojeg su i ptice vec procitale. Ali vazno je da se zove raje i igraci koji su dugo uz repku da im se oduzimo a sto se nas na prvenstvu filovati nema veze, jer ipak igra se za raju. A znamo kako se zavrsi ako se igra za raju.
Nemogu a da se ne zapitam zasto nam je ova zadnja utakmica protiv Argentine trebala, nista ama bas nista nismo dobili osim jos jedan poraz. Nasi igraci se idu zajebavati na ovakve utakmice, strucni stab isto tako, ni jedan igrac da se proba, ni jedna nova formacija. Susic izvodi istu formaciju protiv Argentine kao protiv Litavnije. Uopste nerazumijem smisao ovoga svega sto su radili po Americi. ( btw Kolasinca ne racunam, on se nam sta probati ) Umjesto da zovne 5 novih igraca i promjeni formaciju da proba on igra po starom sistemu kojeg su i ptice vec procitale. Ali vazno je da se zove raje i igraci koji su dugo uz repku da im se oduzimo a sto se nas na prvenstvu filovati nema veze, jer ipak igra se za raju. A znamo kako se zavrsi ako se igra za raju.
Ko igra za raju i zanemaruje taktiku ...
Tačno je da ove prijateljske utakmice po Americi malo šta dobroga donesu. Naprotiv. Puno je tu propusta. Ljudi ostaju budni cijelu noć, da bi oni dr*ali qrac na terenu.
Moja očekivanja nisu previše optimistična. Očekujem borbu, i zalaganje, svaki bod će biti historijski. Mnogo toga će ovisiti i od grupe, ali i dosta toga ovisi i od nas. Zato očekujem funkcionalnost i organizovanost kako Saveza, tako i selektora u pripremanju ekipe za najveću svjetsku smotru.
Ako nas se nadigra, da možemo reći, da nismo mogli više. Bitno je pripremiti se na način kako dolikuje ozbiljnoj reprezentaciji i ozbiljnom takmičenju. Mada svaka utakmica reprezentacije ne bi trebala da predstavlja šalu i sprdnju, kako imaju naši igrači naviku da posmatraju prijateljske utakmice.
Dres je svet, i ništa drugo nije bitno.
Tačno je da ove prijateljske utakmice po Americi malo šta dobroga donesu. Naprotiv. Puno je tu propusta. Ljudi ostaju budni cijelu noć, da bi oni dr*ali qrac na terenu.
Moja očekivanja nisu previše optimistična. Očekujem borbu, i zalaganje, svaki bod će biti historijski. Mnogo toga će ovisiti i od grupe, ali i dosta toga ovisi i od nas. Zato očekujem funkcionalnost i organizovanost kako Saveza, tako i selektora u pripremanju ekipe za najveću svjetsku smotru.
Ako nas se nadigra, da možemo reći, da nismo mogli više. Bitno je pripremiti se na način kako dolikuje ozbiljnoj reprezentaciji i ozbiljnom takmičenju. Mada svaka utakmica reprezentacije ne bi trebala da predstavlja šalu i sprdnju, kako imaju naši igrači naviku da posmatraju prijateljske utakmice.
Dres je svet, i ništa drugo nije bitno.
Najbolja bi bila opcija da 23 najkvalitenija igrača se zaista mogu uklopiti u najbolji tim. Ali to baš u životu ne ide tako. Neko jednostavno ne funkcionira ako nema nekoga, neki vrhunski igrači znaju biti totalno asocijalni što utiče na druge, neki zaista znaju pjevatizizu1991 je napisao/la:
To je tačno, i nije isključivo, no pretpostavljam da znaš na šta sam mislio. Jedni faktori ne isključuju druge. Nisam ciljao na to da se povede 13 sigurnih i 10 novih, to ni u ludilu ne bih pomislio, nego sam ciljao na to da se popunimo na pozicijama na kojima smo slabi, igračima, koji svojim kvalitetom mogu dati dimenziju više ovoj selekciji.
Uzmimo u obzir da je ovo najjače svjetsko natjecanje, ubacivši u reprezentaciju neke nove igrače i sa njim praviti sisteme neće biti lako, međutim, ti igrači, koji dođu i zaigraju za nas računaju na bitnost svojeg prikazivanja i dokazivanja na najvećoj svjetskoj smotri, i sigurno je da će sve svoje bubice, razmišljanja zaboraviti, a sve u cilju svojeg boljeg samoprikazivanja.
Kakvi će ti igrači biti na duge staze, ne bih znao reći. Jedno je sigurno, da ova reprezentacija ima potencijal, da će i njima ova reprezentacija dići cijenu, tako da ćemo imati obostranu korist, što je najbitniji dio ove priče.
Pozitivna stvar je da mi imamo praktički 14-15 najboljih igrača koji su uklopljeni u tim i pokazalo se funkcioniraju kao klapa. Ovih ostalih sedam-osam igrača koji će uglavnom nosati lopte po završetku treninga, tu treba biti oprezan. Da ne bi zbog kile mesa zaklali vola
Razumijem šta govoriš, ispravna je ona 100 ljudi - 100 ćudi. Nadam se da će izabrati kvalitetno riješenje koje se tiče igračkog ali i ličnog smisla. Igrači koji budu došli da igraju SP, to jeste, oni koji budu naknadno pozvani, vjerovatno neće biti takva tipa igrača da su pričuva drugome, mada je moguće da postoje izuzeci.
Treba odrzati atmosferu u ekipi. Ni na igrici se ne moze vise nabacati 5 novih i dominirati. Na kraju treba biti posten Susic je uzadnje vrijeme doveo dosta novih od Fejzica, Hajrovica, Bicakcica, Kvrzica sada i Kolasinca. Tako da ipak treba dozirati promovisanje novih zmajeva. Moja zelja je idalje Hrgota kao treci napadac, poslije njega Dilaver, a ako neko jos izleti na DM odlicno. To je neki maksimum po meni novajlija. Mada je najpametnije napraviti spisak od 28 poslati pozive, odigrati u pripremi par prijateljskih pa sagledati pojedinacne forme, pa onda otpisati 5 najmanje potrebnih ili sa najgorom formom.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Melunović u prvoj postavi Widzewa, vode 0-1 na gostovanju kod Pandžinog Gornika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Kakve veze ima melunovic s nama ?
Na stranu sto je trnokop..
Na stranu sto je trnokop..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
Kakve veze ima Hrgota sa nama.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Jel me zayebavas hljeba ti ?
Lik je rodjen u bih, a melunovic u prijepolju..
Lik je rodjen u bih, a melunovic u prijepolju..
Kakve veze ima što je Melunović rođen u Prijepolju, rođen je i Jahić u Strazburu. Tema se zove potencijalni reprezentativci, tako da svaki igrač koji može nastupiti za nas spada u tu kategoriju. Posebno kada se radi o mladom igraču koji uvijek može ostvariti transfer u neku bolju ligu.
Znam ja da pitare još boli onaj promašeni penal protiv moćnog Kukešija, ali evo momka je krenulo kako ih je napustio. Musemić je procijenio da momak nema kvalitet.
Znam ja da pitare još boli onaj promašeni penal protiv moćnog Kukešija, ali evo momka je krenulo kako ih je napustio. Musemić je procijenio da momak nema kvalitet.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
[youtube][/youtube]Virtu4l je napisao/la:Melunović u prvoj postavi Widzewa, vode 0-1 na gostovanju kod Pandžinog Gornika.
1946
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Al po cemu on moze nastupati za nas, jesul' mu roditelji odavde il ? Ne znam iskreno..Virtu4l je napisao/la:Kakve veze ima što je Melunović rođen u Prijepolju, rođen je i Jahić u Strazburu. Tema se zove potencijalni reprezentativci, tako da svaki igrač koji može nastupiti za nas spada u tu kategoriju. Posebno kada se radi o mladom igraču koji uvijek može ostvariti transfer u neku bolju ligu.