U mojoj firmi je druga doza zakazana nakon 10 sedmica tačno.
Koronavirus (COVID-19) - općenito
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: Koronavirus (COVID-19) - općenito
CPOJ
Tako je to kad su u pitanju drzavne bolnice, a kovid im dodje kao najbolje moguce opravdanje.Rosicky je napisao/la: ↑25 avg 2021, 00:23Prije 5 dana mi je umrla teta koja je trebala hitnu operaciju na debelom crijevu.
Kada je saznala da ima tumor na crijevu uz objasnjenje da hitna operacija riješaje stvar i da je 95% uspješna zbog mjesta na kojem se nalazi doktor šalje da se dogovori operacija..
HITNA operacija zagovorena 4 mjeseca nakon pregleda gdje je isto ustanovljeno i čak uz vezu ravnatelja lokalne bolnice ne možeš dobiti termin prije zbog kolicine dnevnih operacija koje su zbog Covida smanjene.
Ženi se tumor proširio do bubrega i zatajio ih je a da niko ništa nije učinio
Komsija imao rak prostate, i to dosao u bolnicu kad vise nije mogao trpiti jel ga bilo stid se zaliti, a stariji covjek u pitanju, i povuci potegni nista se ne rjesava, dodje mu rodjak iz inostranstva, iskesira u privatnoj ustanovi za operaciju, covjek ziv i zdrav i dan danas.
Ne mozes se pouzdat u nas zdravstveni sistem sekunde, zato nemojte biti naivni kod tih tezih bolesti, pare i privatno!
I sam sam bio naivan misleci pa to je njjhov posao, pa doktori su, pa spasavaju zivote, pa ovo pa ono, al kad sam sam iskusio onda je vrag odnio salu.
CPOJ
Upravo zbog toga i idem privatno. Mogao sam uzet dobro auto sta sam dao novca tu ali zdravlje je prioritet. Ovaj sistem je smece, ne zasluzujemo drzavu.
Sta mislis kada bi treca doza mogla doci kod nas?
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Uradio sam PCR, organizacija katastrofalna. Uzmu najednom 10tak uputnica pa to popunjavaju. Sam test brzinski ide. Brisevi se uzimaju izmedju 8-9, bilo je 30tak ljudi kada sam dosao u 8:30, a kada sam prolazio kraj privatnog laboratorija gdje se takodjer radi test na koronu bilo je takodjer dosta ljudi.
Uglavnom, zena doslovno sjedi na podu kaze nema snage, to se kaslje, pusi cigara uz kasalj. Ako i nemas koronu, najlakse je ondje pokupiti. Mogli su ovo bolje organizirati.
Rezultati u toku dana a u ambulanti mi rekose tek sutra. Pa cu zvati iza 15 da vidim. Nadam se da je negativan.
Uglavnom, zena doslovno sjedi na podu kaze nema snage, to se kaslje, pusi cigara uz kasalj. Ako i nemas koronu, najlakse je ondje pokupiti. Mogli su ovo bolje organizirati.
Rezultati u toku dana a u ambulanti mi rekose tek sutra. Pa cu zvati iza 15 da vidim. Nadam se da je negativan.
Nazalost je veliki broj slucajeva tako. Dok su s jedne strane odredjeni doktori maksimalno izlozeni koroni i radu s tobom bolescu, drugi doktori stave noge na stol i nista ne rade osim sto primaju platu. Za sve imaju odgovor a to je korona.Rosicky je napisao/la: ↑25 avg 2021, 00:23Prije 5 dana mi je umrla teta koja je trebala hitnu operaciju na debelom crijevu.
Kada je saznala da ima tumor na crijevu uz objasnjenje da hitna operacija riješaje stvar i da je 95% uspješna zbog mjesta na kojem se nalazi doktor šalje da se dogovori operacija..
HITNA operacija zagovorena 4 mjeseca nakon pregleda gdje je isto ustanovljeno i čak uz vezu ravnatelja lokalne bolnice ne možeš dobiti termin prije zbog kolicine dnevnih operacija koje su zbog Covida smanjene.
Rekao bih u pravu su, ali ti isti doktori rade u privatnom poliklinikama i tamo ubiru dodatne pare. Niko mi tamo ne trazi negativan test na koronu.
Koje smece od sistema.
Neka joj je vjecni rahmet.
Kad smo kod magnetne i slicno. Prije 3 godine, tj prije covida. Tetak kao neko sa rakom pluca tj hajmo reci prebolovanim jer je operisan. Visoki rizik naravno od metastaze i slicno. Pocinje gubiti ravnotezu i oduzima mu se lijeva strana.
Najveci laik ce pretpostaviti da se radi o metastazama na mozak ali nasi strucnjaci mu prvo kazu da je kicma i daju mu terapiju mjesec dana da bi mu nakon toga zakazali magnetnu glave za TRI MJESECA.
Naravno da se do tad sve razvilo do granice gdje nema nazad ali ni to nije sve. Nakon magnetne doktor pregleda nalaz i kaze da je sve uredno te mu opet daju lijekove za kicmu. Covjek u jako losem stanju pocinju se vidjeti posljedice i u vidu razuma i ode privatno. Tamo mu doktor pogleda isti nalaz i kaze da ima 4-5 tumora na mozgu. Preselio je kroz par mjeseci. Porodici je receno da mogu tuziti doktora al nece nista dobiti time jer bi sanse za ozdravljenje bile svakako male a i svi smo se 24/7 morali brinuti za njega jer je bio u ocajnom stanju mjesecima i trebala mu je njega svaki minut.
Zamisli sistem u kojem covjek sa rakom pluca ceka tri mjeseca da uradi nalaz umjesto da se to odradi isti dan i onda jos specijalista na nalazu ne vidi 4-5 tumora. Radi se o Sarajevu. Istina ziva u koju ja ne bih povjerovao da mi se licno u porodici nije desilo. Ovako zvuci tipa, jesmo levati ali nismo bas toliko. E JESMO.
Najveci laik ce pretpostaviti da se radi o metastazama na mozak ali nasi strucnjaci mu prvo kazu da je kicma i daju mu terapiju mjesec dana da bi mu nakon toga zakazali magnetnu glave za TRI MJESECA.
Naravno da se do tad sve razvilo do granice gdje nema nazad ali ni to nije sve. Nakon magnetne doktor pregleda nalaz i kaze da je sve uredno te mu opet daju lijekove za kicmu. Covjek u jako losem stanju pocinju se vidjeti posljedice i u vidu razuma i ode privatno. Tamo mu doktor pogleda isti nalaz i kaze da ima 4-5 tumora na mozgu. Preselio je kroz par mjeseci. Porodici je receno da mogu tuziti doktora al nece nista dobiti time jer bi sanse za ozdravljenje bile svakako male a i svi smo se 24/7 morali brinuti za njega jer je bio u ocajnom stanju mjesecima i trebala mu je njega svaki minut.
Zamisli sistem u kojem covjek sa rakom pluca ceka tri mjeseca da uradi nalaz umjesto da se to odradi isti dan i onda jos specijalista na nalazu ne vidi 4-5 tumora. Radi se o Sarajevu. Istina ziva u koju ja ne bih povjerovao da mi se licno u porodici nije desilo. Ovako zvuci tipa, jesmo levati ali nismo bas toliko. E JESMO.
https://www.bljesa.k.info/lifestyle/zdr ... -19/357101
Procitajte ovu izjavu Kriznog staba u HNK. Ovo je komedija
Procitajte ovu izjavu Kriznog staba u HNK. Ovo je komedija
-
bombaysaphire
- Kontakt:
Ti si tu jedan od najvećih krivaca . Kao i ja . Većina na ovome forumu , svi znamo šta rade i niko ništa da uradi povodom toga .VGS je napisao/la: ↑25 avg 2021, 09:53Kad smo kod magnetne i slicno. Prije 3 godine, tj prije covida. Tetak kao neko sa rakom pluca tj hajmo reci prebolovanim jer je operisan. Visoki rizik naravno od metastaze i slicno. Pocinje gubiti ravnotezu i oduzima mu se lijeva strana.
Proživio sam slično sa punicom , tumor pluća metastazirao na kosti , kemoterapiju primala na jednom krevetu , sa još jednim pacijentom , obje leđima okrenute . Podhrastovi .
Spasila se kada je umrla .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Jedina pobuna koju prolazi je napustanje ove vukojebine i nema drugog nacina ispravljana krive Drine. I kad glasas, ukradu ti glas ili pripisu ga nekom drugom kandidatu.
U drustvu nemorala, nepotizma i korupcije, pravda i pravedan insan ga najvise popusi.
U drustvu nemorala, nepotizma i korupcije, pravda i pravedan insan ga najvise popusi.
Procitajte to gore, pa ovo:Neutral je napisao/la: ↑25 avg 2021, 10:01https://www.bljesa.k.info/lifestyle/zdr ... -19/357101
Procitajte ovu izjavu Kriznog staba u HNK. Ovo je komedija![]()
U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 650 uzoraka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 143: 113 iz Mostara, 15 iz Čapljine, 3 iz Čitluka, 4 iz Jablanice, 1 iz Prozora-Rame i 7 iz Stoca.
Mostar aktivnih slucajeva skoro ko citava Bosna mimo KS.
TESTIRANO 777
U Sarajevu 102 novozaraženih koronavirusom, u bolnicama 61 pacijent.
Mostar danas 113.
Sarajevo danas 102.
U Sarajevu 102 novozaraženih koronavirusom, u bolnicama 61 pacijent.
Mostar danas 113.
Sarajevo danas 102.
https://www.hercegovin.a.info/vijesti/b ... je/197027/
Kao sto sam pisao, cim krene veci broj slucajeva eto savjesnih gradjana
Kao sto sam pisao, cim krene veci broj slucajeva eto savjesnih gradjana
Glavni problem je sto je odma puštena kući jer nije za bolnice po njima a razvoj bolesti ne moze se pratiti dok je kod kuće..niti se ona osjecala lose do smrti.qaa18 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 00:35Tako je to kad su u pitanju drzavne bolnice, a kovid im dodje kao najbolje moguce opravdanje.Rosicky je napisao/la: ↑25 avg 2021, 00:23Prije 5 dana mi je umrla teta koja je trebala hitnu operaciju na debelom crijevu.
Komsija imao rak prostate, i to dosao u bolnicu kad vise nije mogao trpiti jel ga bilo stid se zaliti, a stariji covjek u pitanju, i povuci potegni nista se ne rjesava, dodje mu rodjak iz inostranstva, iskesira u privatnoj ustanovi za operaciju, covjek ziv i zdrav i dan danas.
Ne mozes se pouzdat u nas zdravstveni sistem sekunde, zato nemojte biti naivni kod tih tezih bolesti, pare i privatno!
I sam sam bio naivan misleci pa to je njjhov posao, pa doktori su, pa spasavaju zivote, pa ovo pa ono, al kad sam sam iskusio onda je vrag odnio salu.
Drug, ako ima elemenata tuzbe, tuzi. Razgovaraj sa advokatom.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Anti-vaxxer maloumnici će nas stvarno koštati glave.U Bosni i Hercegovini 617 novozaraženih koronavirusom, preminulo osam osoba
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
A ti si neki velikoumnik? Ko si ti da nekog zoves maloumnikom?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:28Anti-vaxxer maloumnici će nas stvarno koštati glave.U Bosni i Hercegovini 617 novozaraženih koronavirusom, preminulo osam osoba
Jel tako i na ulici nekome smiješ reći da je maloumnik? Smiješ al' u kurtzu 
Zbog ovakvih se svaki dan kajem što sam se cijepio.
Zbog ovakvih se svaki dan kajem što sam se cijepio.
Bogdanović-Ovčina-Isić-Zeljković-Dario-Hasanović-Radovac-Pršeš-Ćosić-Anđušić-Zajmović
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
'Listen, lads. Basically, you’re shit. Try enjoy the game. You’re probably going to get beaten. But just enjoy being shit'.”
Imal ijedan razlog da primim sinofarm umjesto astrazenece, moram priznati malo me je strah primiti potonju.
Don't hate what you don't understand.
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Pa kako drugačije da nazovem osobe koje svjesno sabotiraju čitavo društvo svojim debilnim stavovima?SPY je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:51A ti si neki velikoumnik? Ko si ti da nekog zoves maloumnikom?BoixosNois1899 je napisao/la: ↑25 avg 2021, 12:28Anti-vaxxer maloumnici će nas stvarno koštati glave.U Bosni i Hercegovini 617 novozaraženih koronavirusom, preminulo osam osoba![]()
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.