Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

hammers
Moderator
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la hammers » 03 dec 2009, 02:15

nevjernik je napisao/la:
steve-o je napisao/la:
daffy je napisao/la:aj ne seri steve-o keve ti.. nemas pojma , ok suti i drzi se engleske..
cuo sam da zabari trce najbrze u cijeloj europi :mrgreen: , mozes li mi potvrditi jeli to istina posto si ocigledno toliko opsjednut njihovim nogometom??
hahaha, dobro su ti ljudi rekli, idi ba d.rkaj na Green street hooligans i sl. s.ranja, pa gdje si ti bio kad su sicilijanci sa Palerma harali po Londonu (West Ham-Palermo)...mani se te engleske propagande ba...
:lol: :lol:

U masovnoj tuči navijača Palerma i Vest Hema, do koje je došlo u četvrtak u ranim jutarnjim časovima, u glavnom gradu Sicilije, 17 osoba je lakše i teže povredjeno, a policija je uhapsila dvadesetoricu Engleza i jednog Italijana.

U saopštenju policije navodi se da je u tuči učestvovalo oko 300 engleskih i 200 italijanskih huligana, a do sukoba je došlo ispred zgrade Opere u Palermu.

Specijalci su stigli na poprište nakon desetak minuta, ali ih je tada napala grupa od pedesetak pristalica engleskog premijerligaša. U obračunu su korišćeni stolovi i stolice iz kafanskih bašti, a posle svega, u bolnicu su prebačena šestorica policijaca, isto toliko Engleza i petorica navijača Palerma.

Zasad nije poznato ko je inicirao sukobe, ali su oni mogli da se očekuju, pošto su navijači Palerma posle prve utakmice prvog kola Kupa UEFA, odigrane pre dve sedmice u Engleskoj, najavili osvetu.

Tada su navijači Vest Hema na stadion došli u majicama na kojima je pisalo "Čekićari protiv mafije" i neredi su sprečeni zahvaljujući intervenciji policije.

slika

slika
[youtube][/youtube]
Bjezite bjezite dolazi slavni ICF :lol: Jos da su smjeli u London na shake auu :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=aWGDXKSxjn0

"West Ham taking liberties at Millwall, they come to Millwall's ground, they smash there pubs up and to them it's a victory".

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 dec 2009, 03:16

@hammers: jos slikali kako su oduzeli u palermu jednu onu fan zastavicu west hama sto djeca kupuju po fan shopovima, eto sta su "osvojili".... :lol:

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 03 dec 2009, 07:31

steve-o je napisao/la:
Evil Genius je napisao/la: bocnuli smo vam par navijaca, a ovi ostali su pokazali zavidnu formu u trcanju
lahko je i bocnuti kad se napada s vespe ;), al je malo teze kad se to radi pjesacki pa onda se dobije po usima ;) hvala bogu pa BOYS imaju rimske drotove na svojoj strani ko u ovome videu, vidi kako se trci :lol: 8-)

same ol' eyeties, always runnin'......

[youtube][/youtube]
pazi drug ne lozim se na ta neka huliganstva (ko ti ocigledno) i po ovom postu vidim da imas neki 'mi smo izmislili navijanja i ta najsra' stav :roll: ono sto sam htio rec : rim je antiengleski nastrojen jos od 84-e i finala lige prvaka tako da samom pojavom dobijete ono sto ste trazili - svaki put ;)

edit : tek sam sad vidio da mi u prethodnom postu fali koji smajli i recenica koja kaze da sam bio sarkastican
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

legy
Kontakt:

Post Postao/la legy » 03 dec 2009, 11:45

jes ovaj ICF izgleda zajebano , ludilo evo od staha sam se sav ukocio

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 dec 2009, 15:26

Evil Genius je napisao/la: pazi drug ne lozim se na ta neka huliganstva (ko ti ocigledno) i po ovom postu vidim da imas neki 'mi smo izmislili navijanja i ta najsra' stav :roll: ono sto sam htio rec : rim je antiengleski nastrojen jos od 84-e i finala lige prvaka tako da samom pojavom dobijete ono sto ste trazili - svaki put ;)

edit : tek sam sad vidio da mi u prethodnom postu fali koji smajli i recenica koja kaze da sam bio sarkastican
vjeruj mi da se nelozim ja na huliganizam(iako mozda tako izgleda), vec samo mrzim kad nevini fasuju, nek se huligani rokaju al bez oruzja.....

ps: tu vecer na campo fiori ili kako se vec zove dosta djece i par zena zadobili ozljede radi kukavickog napada......

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 03 dec 2009, 17:11

Koji fail :o , na serija A topicu veliča engleski huliganizam??? Stvarno konstruktivna rasprava
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 03 dec 2009, 21:05

sta rec ENGLISH ANIMALS....ODIO LIVERPOOL.....haj ba bjezite sa ove teme..mene bi stid bilo velicat takve zivotinje ko sto su englezi............jedino se tim mogu i "hvalit" jer kao reprezentacija i nacija nemaju bas uspjeha u fudbalu :x

29.5.1985. HEYSEL...DA SE NIKAD NE ZABORAVI
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 03 dec 2009, 21:30

bolje bit zivotinja nego talijan 8-) necu vise, puno se ljutite momci.....

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 03 dec 2009, 21:51

gamad se nikad nece zaboraviti.. ali sta ces.. picke su picke.. mah, mozete pricati sto hocete, ali ja znam da na svakoj tekmi Juventusa bilo gdje u svijetu se cesce cuje 'Forza Juve' nego ime nekog drugog kluba.. jbe se meni za hulgane, imamo Vikinge i N.A.B. koji rijesavaju ta sranja.. Drughi nisu huliganski postrojeni, oni su mirniji likovi.. bilo kako bilo, mi smo Milanistima usred Milana uzeli njihov transparent.. pa nek pjeva ko sta hoce..
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

napolifanatik
Kontakt:

Post Postao/la napolifanatik » 04 dec 2009, 00:07

Pošto mi zaključaše temu dok reče keks, da ovdje postavim koju sliku :mrgreen:
slika
slika
slika
Societa Sportiva Calcio Napoli, simply the best club in Italy!

nevjernik
Kontakt:

Post Postao/la nevjernik » 04 dec 2009, 00:45

[quote="napolifanatik"]Pošto mi zaključaše temu dok reče keks, da ovdje postavim koju sliku :mrgreen:
slika

auuuuu, covjek sa najjacom frizurom, Marek Hamsik, buduci Interovac ;)
"Smatram hrabrijeg onog koje prevlada svoje želje, nego onoga koji pobijedi svoje neprijatelje; jer najteža bitka je nad sobom samim." - Aristotel

silenT
Kontakt:

Post Postao/la silenT » 04 dec 2009, 01:56

Pandev sve dogovorio sa Interom

Najveća makedonska nogometna zivjezda se vraća u klub gdje je započeo internacionalnu karijeru. Konačno je okončan spor između Pandeva i Lazija tako što su Moratti i Lotito potpisali dogovor i čeka se samo prvi siječanj da se službeno objavi vraćanje u Milano.
Menadžer Pandeva je ovih dana boravio u Milanu kako bi dogovorili najsitnije detalje ugovora. Njegova želja za vraćanje u crno-plavi dres je postala realnost. Dogovoren je ugovor na dvije godine (2012g.) a u Italiji se špekulira o 2.5 mil.€ godišnje plaće.
Tako je Mourinho dobio igrača kojeg je želio i ljetos ali nije uspio ubjediti Lotita da se preseli na “Meazzu”. Portugalac je zadovoljan i zbog toga što Pandev može igrati na više pozicija. Dobra je alternativa za Sneijdera koji je sklon ozljedama a dobra zamjena za Eto’o koji ide na Afrički kup. Ovo je velika šansa Pandevu za dokazivanje a može igrati i u Champions League ukoliko Inter pobjedi Kazan te uđe u osminu finala.
Ukoliko arbitražni sud donese odluku u korist Intera Pandev bi najkasnije za dva tjedna bio u Mourinhovoj ekipi i mogao nastupiti baš protiv Lazija 20.12. Ukoliko se ovo ne dogodi Pandev bi za nerazzurre trebao nastupiti u Veroni protiv Chieva.
Broj 16 će biti na leđima makedonskog asa kad preseli sa “Olimpica”. Za Pandeva je bio zainteresiran i Juventus no njegova je želja bila vratiti se u Inter odakle je prije šest godina otišao. Igrao je u Primaveri skupa sa Obafemi Martinsom a onda je otišao u Lazio kao dio trampe za Dejana Stankovića.
Želimo mu dobru sezonu u dresu Intera i da se svi interisti radujemo njegovim igrama za talijanskog prvaka.
Inter, Zrinjski, Hajduk, NY Knicks, Medvešćak, NY Rangers, Andy Murray, Rafael Nadal, Fernando Alonso

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 dec 2009, 03:02

Veoma jako pojačanje za Inter na mjestu gdje po meni najviše škripi ;) Svaka čast za ovaj potez...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

napolifanatik
Kontakt:

Post Postao/la napolifanatik » 04 dec 2009, 06:41

Mislim da je Inter odradio pametan potez vracanjem Pandeva u tim, sad koliko je to tacno, a nadam se da jeste. Godisnja plata oko 2,5m Eura, znao sam da ce to bit neka nemoralna cifra, al sta ces...
Societa Sportiva Calcio Napoli, simply the best club in Italy!

tuga_sa_sjevera
Kontakt:

Post Postao/la tuga_sa_sjevera » 04 dec 2009, 09:31

Marek Hamšik dok je svijeta neće preći u Inter! Ako ga i De Laurentiis proda, a sve su prilike da će Hamšik još dugo igrati u Napoliju, daće ga u Manchester ili Chelsea. Napoliju ne trebaju pare od prodaje Hamsika, jer je zadnjih godina po finansijskoj moći Napoli jači i od Intera i od Juventusa!

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 04 dec 2009, 12:07

u ovome kolu gradski derbi izmedju lacija i rome, možda po kvaliteti igre više nije to to, ali po napetosti jedan od najačih u evropi. meni uz el klasiko najdraži derbi

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 dec 2009, 12:10

Biće tu svašta i svega... Pogotovo na tribinama. Očekujem i na derbiju Juve - Inter velikuu borbu i na terenu a Bogam' i na tribinama ;)

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 04 dec 2009, 12:15

za oba kluba derbi dolazi u nezgodnome trenutku, i jedni i drugi su mislima prema ligi prvaka. nitko ne bi zelio zavrsiti sezonu tako rano u najbogatijem takmičenju na svijetu

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 04 dec 2009, 12:17

bh hrvat je napisao/la:za oba kluba derbi dolazi u nezgodnome trenutku, i jedni i drugi su mislima prema ligi prvaka. nitko ne bi zelio zavrsiti sezonu tako rano u najbogatijem takmičenju na svijetu
Nema hočeš nečeš, ako ne igraš završit ćeš, vidimo primjer luzerpool-a ili bayern-a vjerovatno, doduše oni odlučuju o svojoj sudbini al et...malo teže... Ove godine su "manji" klubovi pomrsili i to dobro računa "velikim" ;)

Evil Genius
Kontakt:

Post Postao/la Evil Genius » 04 dec 2009, 12:48

'Svakako da je nas cilj to 4. mjesto koje vodi u LP i da bi ostvarili taj cilj moramo u svakoj utakmici dati sve od sebe, najbitnije od svega - moramo dobijati utakmice protiv MANJIH klubova kao sto je Lazio' - Francesco Totti 8-)
''La maglia della Roma, anche da allenatore, te la togli, però ti rimane la pelle macchiata. Ci puoi mettere qualsiasi cosa sopra, ma il giallorosso sotto ti rimane sempre.'' Luciano Spalletti

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.