Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 apr 2012, 23:28

Da ne bude da nakon jedne utakmice zakljucujem da je EPL najjaca, evo i druga :D :D
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 25 apr 2012, 23:36

AllGunsBlazing je napisao/la:Da ne bude da nakon jedne utakmice zakljucujem da je EPL najjaca, evo i druga :D :D
Španci jos uvijek imaju tri u Europi ,dok EPL ima samo rusko-talijanski klub :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 apr 2012, 23:45

Adi_Zepce je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Da ne bude da nakon jedne utakmice zakljucujem da je EPL najjaca, evo i druga :D :D
Španci jos uvijek imaju tri u Europi ,dok EPL ima samo rusko-talijanski klub :mrgreen:
Budimo realni jedna se Evropa racuna, a i ta je bila pod znakom pitanja zbog dobrih odluka sudija :D :D
Celik!3,2,2.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 26 apr 2012, 01:51

Smjesni fanovi mesarsko - bunkeraske lige dosli pametovat.Kad je klub iz silne Engleske lige uzeo zadnji Evropski trofej ?
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 26 apr 2012, 11:05

Johny je napisao/la:Smjesni fanovi mesarsko - bunkeraske lige dosli pametovat.Kad je klub iz silne Engleske lige uzeo zadnji Evropski trofej ?
Fanovi smijesne baletansko-glumacke lige su dosli do toga da je bitno ko ima vise predstavnika u LP i koji tim dodje dalje ta liga je jaca. Tako da.
Celik!3,2,2.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 26 apr 2012, 23:21

Jedna je liga bila iznad svih tokom 90-th . A koliko je jaka bila najbolje je demonstrirala kroz Cup Uefa ,sada to isto radi i Primera . Price,kako nekim klubovima nije stalo da osvoje i slicne gluposti ,niko iole malo ozbiljan nece pusiti . Hoce reci, dominacija slika
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2012, 20:08

Jest zato Tottenham izvodi 14. tim u istom takmicenju jer zele da osvoje.
Celik!3,2,2.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 27 apr 2012, 20:39

Pa naravno, a zašto su onda oba Manchestera ispala u grupi lige prvaka kad su toliko dominantni? Ili su i tu izvodili 14. sastave? Valjda ti je jasno da i liga uefa donosi bodova kad se prave koeficijenti..
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 27 apr 2012, 21:45

Toxicity je napisao/la:Pa naravno, a zašto su onda oba Manchestera ispala u grupi lige prvaka kad su toliko dominantni? Ili su i tu izvodili 14. sastave? Valjda ti je jasno da i liga uefa donosi bodova kad se prave koeficijenti..
A ko je prvi po koeficijentima?
Celik!3,2,2.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 01 maj 2012, 00:10

AllGunsBlazing je napisao/la:
Toxicity je napisao/la:Pa naravno, a zašto su onda oba Manchestera ispala u grupi lige prvaka kad su toliko dominantni? Ili su i tu izvodili 14. sastave? Valjda ti je jasno da i liga uefa donosi bodova kad se prave koeficijenti..
A ko je prvi po koeficijentima?
Od sljedeće sezone primera.Barem prema mojim podacima.Ili je trebalo da bude špansko finale i u LP nisam siguran :?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 01 maj 2012, 01:11

Naravno mi pricamo o ovom trenutku i o tome ko je bolji sad ?? Sta ce biti sutra ja ne znam, mozda ni ne dozivim, bitno je sad. A sad je Engleska ipak prva.
I da sto se tice novca koji je dosao od naftasa i slicnih, treba napomenuti da Engleska i Spanija imaju isti broj godina provedenih na vrhu tog Uefine liste. Po 15 godina. Seria A ima 13 a Njemacka 10.
Celik!3,2,2.

trxel
Kontakt:

Post Postao/la trxel » 04 maj 2012, 17:46

Engleska liga je najjaca,a jos ce biti jaca od iducih sezona...Tu ima vise razloga..Jedan od njih je ekonomska kriza koja drma Spaniju,i naravno da ce se to odraziti na sve klubove,mozda jedino ne na Malagu....Druga stvar su ulaganja,odnosno transferi...Sudeci po spekulacijama,al jos cemo da sacekamo,United,Chelsea,City,ulazu oko 300 mil..skupa na pojacanja...Chelsea i City ce 100 % uloziti velike novce,a moguce je i za United..Govorim samo o spanskoj ligi,jer su EPL i Primera daleko najjace..Onda broj kvalitetnih klubova..Ne treba imati pogresnu sliku o ispadanju Uniteda protiv Bilbao-a,il CItya od Sportinga,itd.,niti se prenapuhavat sto je Chelsea defanzivom proso u finale,nego naprosto EPL ce "kupit fudbal"za iduce godine i uzivat cemo jos puno godina u toj sjajnoj ligi..Zanimljiva su i misljenja svjetskih strucnjaka i 90 % igraca u drugim ligama,i svakom je san osim Real Madrida da igra il radi u EPL 8-)
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 04 maj 2012, 19:28

trxel je napisao/la:Engleska liga je najjaca,a jos ce biti jaca od iducih sezona...Tu ima vise razloga..Jedan od njih je ekonomska kriza koja drma Spaniju,i naravno da ce se to odraziti na sve klubove,mozda jedino ne na Malagu....Druga stvar su ulaganja,odnosno transferi...Sudeci po spekulacijama,al jos cemo da sacekamo,United,Chelsea,City,ulazu oko 300 mil..skupa na pojacanja...Chelsea i City ce 100 % uloziti velike novce,a moguce je i za United..Govorim samo o spanskoj ligi,jer su EPL i Primera daleko najjace..Onda broj kvalitetnih klubova..Ne treba imati pogresnu sliku o ispadanju Uniteda protiv Bilbao-a,il CItya od Sportinga,itd.,niti se prenapuhavat sto je Chelsea defanzivom proso u finale,nego naprosto EPL ce "kupit fudbal"za iduce godine i uzivat cemo jos puno godina u toj sjajnoj ligi..Zanimljiva su i misljenja svjetskih strucnjaka i 90 % igraca u drugim ligama,i svakom je san osim Real Madrida da igra il radi u EPL 8-)
Ne mora znaciti da su novci garant kvalitete.Španjolci ulazu manje,ali za razliku od Engleza dovode mlade,telentovane igrace.Englezi kupuju "gotove" igrace i dzaba je recimo City da ulozi 400 miliona,a opet nema rezultata.
Zna se zbog cega ce "rusko-arapski" klubovi uloziti puno ovog ljeta,jer od narednog ljetnog transfer roka nece moci toliko trositi i po meni je to pocetak kraja te vase "NBA" lige :mrgreen:
Ovo sto kazes za svjestske strucnjake i lige to uopce nije u tom procentu kojeg si naveo.Evo ja cu navesti primjer Eriksena i Van der Wiela koji ne zele u EPL vec zele u Primeru,cak u manje timove nego sto su recimo tamo United ili Liverpool.
Ovo za Real i ostalo sto si pisao stvarno je presmijesno,ispade da je recimo nekom strucnjaku draze voditi Wigan nego recimo Atletico Madrid ili Valenciu.
Imate previsoko i neobjektivno misljenje o toj "arapsko-ruskoj-americko-indijskoj" ligi :mrgreen:
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 maj 2012, 22:53

Cuj pocetak vase lige, a da ne ulazu Real i Barca bi bili k****. Ne mozes optuziti City za nesot, a i Real i Barca trose isto, daju vise za plate itd itd. Samo sto su to drzavne ovo privatne pare, jedina razlika.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 maj 2012, 00:46

AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj pocetak vase lige, a da ne ulazu Real i Barca bi bili k****. Ne mozes optuziti City za nesot, a i Real i Barca trose isto, daju vise za plate itd itd. Samo sto su to drzavne ovo privatne pare, jedina razlika.
Istina trose i oni velike novce,ali opet moras znati da Barca i Real "grade" dosta mladih igraca,dok to Chelsea i City ne cine.Oni su samo baziraju na kupovinu "tudjih" igraca.Real mozda nema u svojoj momčadi "domaci" igraca,ali njihovom prodajom moze obezbijediti jedan dio transfera.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 maj 2012, 01:15

Adi_Zepce je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Cuj pocetak vase lige, a da ne ulazu Real i Barca bi bili k****. Ne mozes optuziti City za nesot, a i Real i Barca trose isto, daju vise za plate itd itd. Samo sto su to drzavne ovo privatne pare, jedina razlika.
Istina trose i oni velike novce,ali opet moras znati da Barca i Real "grade" dosta mladih igraca,dok to Chelsea i City ne cine.Oni su samo baziraju na kupovinu "tudjih" igraca.Real mozda nema u svojoj momčadi "domaci" igraca,ali njihovom prodajom moze obezbijediti jedan dio transfera.
Naravno, ali ni jedan klub ne moze imati samo svoje igrace. Vidimo sta se desilo Barci ove godine, jednostavno ne mzoe svake godine izaci neki igrac vrhunske klase. A isto postoji i pritisak, npr. u Arsenalu gdje mladi igrac mora biti glavni manje su sanse da isti uspije nego u Barci gdje ima podrsku kvalitetnijih i iskusnijih kolega. Da Messi nije imao podrsku Ronaldinha i ostalih tadasnjih zvijezda, mozda bi se samo slomio pod pritiskom, i nikad ne bi bio sto je sad. A novci su osigurali te zvijezde.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 maj 2012, 01:18

AllGunsBlazing je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
Naravno, ali ni jedan klub ne moze imati samo svoje igrace. Vidimo sta se desilo Barci ove godine, jednostavno ne mzoe svake godine izaci neki igrac vrhunske klase. A isto postoji i pritisak, npr. u Arsenalu gdje mladi igrac mora biti glavni manje su sanse da isti uspije nego u Barci gdje ima podrsku kvalitetnijih i iskusnijih kolega. Da Messi nije imao podrsku Ronaldinha i ostalih tadasnjih zvijezda, mozda bi se samo slomio pod pritiskom, i nikad ne bi bio sto je sad. A novci su osigurali te zvijezde.
Ne kazem da nisu novci osigurali,ali ako pogledas da u engleskim timovima (izuzev njih par) nema domaci igraca,Sve se svodi na ulaganje u igrace sa strane.Zato kazem da kada se financijski fair play uvede je pocetak kraja za neke klubove,osim ako ne bi promijenili svoju politiku.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 maj 2012, 01:32

Pa i nije bas tako, ekipe Arsenal,Chelsea,City,United,Tottenham i Liverpool trose, ali bas trose, dok ostatak lige potrosi nesto, medjutim to je sve u granicama normalnog. I da pogresno ti tumacis taj Fair Play, jer svejedno ako tv prava ostanu ista u Spaniji opet ce drugi klubovi stradati, u Engleskoj nece toliko, jer baza tog Fair Playa jeste da trosis koliko zaradis, a u EPL klubovi definitivno vise zaradjuju.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 05 maj 2012, 01:43

AllGunsBlazing je napisao/la:Pa i nije bas tako, ekipe Arsenal,Chelsea,City,United,Tottenham i Liverpool trose, ali bas trose, dok ostatak lige potrosi nesto, medjutim to je sve u granicama normalnog. I da pogresno ti tumacis taj Fair Play, jer svejedno ako tv prava ostanu ista u Spaniji opet ce drugi klubovi stradati, u Engleskoj nece toliko, jer baza tog Fair Playa jeste da trosis koliko zaradis, a u EPL klubovi definitivno vise zaradjuju.
Skuzio sam ja dobro to oko Fair Play transfera,bitno je da Rusi i Arapi nece divljati po trazistu.Englezi u globalu zarađuju vise,ali kad se raspodijeli po klubove to nije tako.Evo primjer Man.Utd od TV prava dobije oko 60 miliona eura,dok Valencia i Atletico dobiju oko 40-45 miliona eura.Znaci opet imamo i iz Primere 4-5 klubova koji ce moci malo vise trositi.A sto se TV prava tice pisao sam vec da bi od 2013/14 sezone to trebalo biti i u Primeri sređeno ;)

www.valencia-balkan.net

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 05 maj 2012, 03:01

Kada smo vec kod tih ulaganja mora se reci da sto se tice Price/performance ratio-a da su Nijemci daleko ispred ostalih konkurenata, jos uz to imaju najlosiji ugovor kada su TV prava u pitanju.
Uvodjenjem ovog Financial Fair-Play-a ocekujem da ce Bundesliga jos vise napredovati jer za razliku od ostalih liga imaju razvijen pa skoro i savrsen skauting sistem i jedino im Arsenal moze parirati.
Moguce je da se kratkorocno ne vide rezultati, ali ukoliko gledamo dugorocno onda ce preuzeti primat u svijetu fudbala - npr. Uli Hoennes ocekuje da ce Bundesliga preuzeti vrh za maksimalno 10 godina.

Takodjer mislim da je naziv Lige petice davno prevazidjen i da od 2010.godine imamo veliku cetvorku kada su lige u pitanju, dok Holandsku, Rusku, Francusku i Portugalsku ligu mozemo svrstati u lige B kategorije.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.