mozda cak nekoliko reprezentacija ispred nas, posto samo mi igramo zvanicne utakmice koje se boduju vise
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Rumunija je poznata fudbalska nacija i stvarno ne znam sta je smijesno. Vise bode u oci Austrija na 10. mjestu, kao sto je i Vels bio.High je napisao/la:A vidi Rumunije.
Onda da im rezerviramo mjesto, samo zbog starih zasluga? Njihova grupa bila je jedna od lakših, a možda je bila i najlakša od svih.emir79 je napisao/la:Rumunija je poznata fudbalska nacija i stvarno ne znam sta je smijesno. Vise bode u oci Austrija na 10. mjestu, kao sto je i Vels bio.High je napisao/la:A vidi Rumunije.
Ne moras ti njima nista ovjeravati, oni rijetko kad propuste da budu na nekom prvenstvu. Nema tu nikakvih starih zasluga, to je jedna dobra fudbalska nacija.High je napisao/la:
Onda da im rezerviramo mjesto, samo zbog starih zasluga? Njihova grupa bila je jedna od lakših, a možda je bila i najlakša od svih.
Nisu druze bili na zadnja tri velika takmicenja,nisu bili cak ni u barazima osim za Brazil kad su ispali od Grcke.emir79 je napisao/la:Ne moras ti njima nista ovjeravati, oni rijetko kad propuste da budu na nekom prvenstvu. Nema tu nikakvih starih zasluga, to je jedna dobra fudbalska nacija.High je napisao/la:
Onda da im rezerviramo mjesto, samo zbog starih zasluga? Njihova grupa bila je jedna od lakših, a možda je bila i najlakša od svih.
a da ti prvo procitas sta su ljudi prije tebe postavili, mozda i nadjes info koji ti trebaJavierBosnia je napisao/la:NEKA ME CITIRA KO BUDE ZNAO, DA MI DODJE OBAVIJEST
Sad nesto gledam trebamo imat 923 poena tako nekako, bili bi tik iza Hrvata koji bi imali 924?
Znači sigurno u TOP 20, mozda negdje 18-ti da budemo?
Gledao sam nabrzaka postove, nisam nasao trazeni info. Nema potrebe da pametujes tu ako neces pomocimiki_92 je napisao/la:a da ti prvo procitas sta su ljudi prije tebe postavili, mozda i nadjes info koji ti trebaJavierBosnia je napisao/la:NEKA ME CITIRA KO BUDE ZNAO, DA MI DODJE OBAVIJEST
Sad nesto gledam trebamo imat 923 poena tako nekako, bili bi tik iza Hrvata koji bi imali 924?
Znači sigurno u TOP 20, mozda negdje 18-ti da budemo?
Da zaista nije prvi post na ovoj stranici top 20 za naredni mjesec, rekao bi OK ali ovako je i meni bilo za facepalmJavierBosnia je napisao/la:
Gledao sam nabrzaka postove, nisam nasao trazeni info. Nema potrebe da pametujes tu ako neces pomoci
Ulaze li bodovi iz baraza u formiranju jakosnih grupa za Euro, ili se grupe formiraju zakljucno sa zadnjim kolom kvalifikacija?AnelZ je napisao/la:Za FIFA rang listu vrijede kao kvalifikacione, multiplikator je 2,5. Za UEFA rang listu baraž vrijedi cak vise nego kvalifikacione utakmice.
samo ukrajini.Pivopija je napisao/la:Ulaze li bodovi iz baraza u formiranju jakosnih grupa za Euro, ili se grupe formiraju zakljucno sa zadnjim kolom kvalifikacija?AnelZ je napisao/la:Za FIFA rang listu vrijede kao kvalifikacione, multiplikator je 2,5. Za UEFA rang listu baraž vrijedi cak vise nego kvalifikacione utakmice.
Zbog domacinstva na proslom Euru?Donnie Darko je napisao/la:samo ukrajini.Pivopija je napisao/la:Ulaze li bodovi iz baraza u formiranju jakosnih grupa za Euro, ili se grupe formiraju zakljucno sa zadnjim kolom kvalifikacija?AnelZ je napisao/la:Za FIFA rang listu vrijede kao kvalifikacione, multiplikator je 2,5. Za UEFA rang listu baraž vrijedi cak vise nego kvalifikacione utakmice.
da.Pivopija je napisao/la:
Zbog domacinstva na proslom Euru?
Hvala.Donnie Darko je napisao/la:da.Pivopija je napisao/la:
Zbog domacinstva na proslom Euru?
Ako se Ukrajini ne bude brojalo a prodjemo na Euro onda smo sigurno u drugom sesiru, je li tako? A kakva je situacija u slucaju da se bodovi broje Ukrajini, koliko im treba bodova da nas prestignu?AnelZ je napisao/la:Nije sigurno ni da ce Ukrajini brojati, najvjerovatnije i nece po zadnjim informacijama. Znam, znam, ja sam i najvise govorio da ce im se brojati baraž ali UEFA do tada nije izdala nikakvo saopstenje dok do sada je UEFA vec nekoliko puta rekla da je trenutni broj bodova konacan za izvlacenje grupa za EURO pa se izvinjavam svima ukoliko to ne bude slucaj.
Evo posljednje sto su objavili (pise u tabu EURO 2008 ali se misli na EURO 2016, valjda neka greska) gdje pise na drugoj stranici "As stipulated in the competition regulations, point B.1.2.b, the same coefficient rankings will also be used for the final tournament draw."
http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf