Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

email22
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la email22 » 24 avg 2014, 23:38

invincible1921 je napisao/la:ZVIJEZDA-OLIMPIC 2:2

VARESANOVIC: Zasluzili smo tri boda sto posto da nije kisa pala mi bi ovo dobili sto posto, bolja smo ekipa bili, ali sta je tu je izvukli su se retno bog ih pogledo

TRENER ZVIJEZDE: Ma mi smo ovo morali dobit toliko smo bolji bili sudije su nas pokrale svi su protiv zvijedze mi cemo istupit iz lige ako se vako nastavi dominirali smo , al sudije nisu dale

Ko da su dvije utakmice gledali hahhahahaha
ujebaga ti sa ovom izjavom Dore(trenera Zvijezde) covjek kaze mi smo zasluzili tri boda, ovaj bod je poklon sudija, sta neko hoce da mi istupimo iz lige, sta su se okomili na nas jel to nekom u cilju.. u ovom je fazonu bilo :). sto se utakmice same tice po prilikama i svemu na terenu dje su se nasi momci borili :tokralju: zasluzili smo 3 boda, ekipa Olimpika ne znam da je 2 akcije odradila da valja i gol su na kraju dali greskom naseg golmana kada on dodaje loptu igracu Olimpika koji postize gol za 2-2. ovaj trener Olimpika je men smjesan trener jos iz doba kada je vodio Velez imoje svoje neke famozne izjave i kad je odlazi izjavio je nesto u fazonu da je Velez pred raspadom, a nije to tako davno bilo a gledaj Veleza sad. ja ne znam po cemo je on vidio da su zasluzili bodove jer prvo kaze da su se oba puta vracali u utakmicu, a gol dali u 90+ ako je to vracanje u utakmicu ekipe sa kvalitetom onda ne znam.. i jos da dodam da je taj isti dosao u konflikt sa publikom na zapadu i u tome mu se pridruzi taj predstavnik koji je spusi iskljucenje. nakon jucerasnje utakmice ova ekipa Olimpika je na mene ostavila los utisak kako samo prgavo igraju i sta rade pa golman im se prepucaje s publikom a ne dobija za to karton, trener takodje i taj predstavnik kluba koji je na kraju dobijo iskljucenje, a domaceg trenera iskljuci ja jos ne znam zbog cega. sudija ziva katastrofa covjek je sve ukupno podijelio 4 crvena kartona.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 24 avg 2014, 23:39

Upravo zato je i bila sezona za pamćenje, :opaopa:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 24 avg 2014, 23:40

ma nemoj da me neko pogresno shvati , vidio sam i ja u ovo malo pregleda da je sudio blago receno sra.o , ali kako da dva trenera daju ekstremne izjave u smislu MORALI SMO DOBIT to mi ije sega :D btw ovaj iz viteza samo sto nije reko KAKO NIJE STID IGRACE DA PRODAJU TEKMU NA OVAJ NACIN
=\_1921_/=

email22
Kontakt:

Post Postao/la email22 » 24 avg 2014, 23:41

vatreni je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la:ZVIJEZDA-OLIMPIC 2:2

VARESANOVIC: Zasluzili smo tri boda sto posto da nije kisa pala mi bi ovo dobili sto posto, bolja smo ekipa bili, ali sta je tu je izvukli su se retno bog ih pogledo

TRENER ZVIJEZDE: Ma mi smo ovo morali dobit toliko smo bolji bili sudije su nas pokrale svi su protiv zvijedze mi cemo istupit iz lige ako se vako nastavi dominirali smo , al sudije nisu dale

Ko da su dvije utakmice gledali hahhahahaha
Olimpik je bio upisao pobjedu i prije same tekme.Uz pomoć sudija dobijao prilike za gol.Nazalost,greskom golmana rezultat se poravnava i nezasluzeno odnose bod.Adzem kaze,jedina ekipa bez poraza Slavija.Mi takođe nemamo poraza osim onog za zelenim stolom u prvom kolu.Obzirom kako Sarajevo slabo igra od očekivanog ko zna da li bi i nas dobili da smo igrali.
ma on se je nesto zanio jaruga, jer nije Slavija jedina ekipa bez poraza, a nismo ni Mi (sem tog "lopovskog" poraza). imas tu Široki Brijeg, Sarajevo, Velež.

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 24 avg 2014, 23:52

Pusti te covjek da lazes ali ti uze fursata.Olimpikova nijedna sansa nije prikazana.Gojak ne koristi gresku golmana u petercu i lopta metar od gola ode,subasic dvije stopostotne sanse,od toga jedna stativa iz slobodnog,dva puta smo sami istrcavali pred gol ali slaba realizacija.Sluzbeni predstavnik Olimpica iskljucen kada je izrevoltiran psovanjem svega sarajevskog a to je trajalo dobrih sat vremena iza nase klupe.Trener zvijezde iskljucen jer cijelo vrijeme krojio sudjenje kako njemu cejf i jarcao raju bez potrebe.Muharemovic dobio dva zuta u zaru borbe a ovaj vas igrac zbog izuzetno grubog starta.Dodam jos ovome kako ste napadali nase jadne curice koje su glasno davale podrsku.E sile i suplje...Ekipa Zvijezde nije naivna ekipa ali kvaliteta je daleko na nasoj strani.Prizivanje i prozivanje nece pomoci nego se okrenuti sebi i otkloniti probleme.Prije svih trener jer on vas nece odvesti u dobro.

email22
Kontakt:

Post Postao/la email22 » 24 avg 2014, 23:59

lupus je napisao/la:Pusti te covjek da lazes ali ti uze fursata.Olimpikova nijedna sansa nije prikazana.Gojak ne koristi gresku golmana u petercu i lopta metar od gola ode,subasic dvije stopostotne sanse,od toga jedna stativa iz slobodnog,dva puta smo sami istrcavali pred gol ali slaba realizacija.Sluzbeni predstavnik Olimpica iskljucen kada je izrevoltiran psovanjem svega sarajevskog a to je trajalo dobrih sat vremena iza nase klupe.Trener zvijezde iskljucen jer cijelo vrijeme krojio sudjenje kako njemu cejf i jarcao raju bez potrebe.Muharemovic dobio dva zuta u zaru borbe a ovaj vas igrac zbog izuzetno grubog starta.Dodam jos ovome kako ste napadali nase jadne curice koje su glasno davale podrsku.E sile i suplje...Ekipa Zvijezde nije naivna ekipa ali kvaliteta je daleko na nasoj strani.Prizivanje i prozivanje nece pomoci nego se okrenuti sebi i otkloniti probleme.Prije svih trener jer on vas nece odvesti u dobro.
predstavnik Olimpika i zvanicno se oglasio na forumu :mrgreen:

lupus
Kontakt:

Post Postao/la lupus » 25 avg 2014, 00:04

Kada sagledas realno sreca nas pogledala ali sanse po broju su na nasoj strani.Sve opisano stoji i Mirza je zato i dao takvu izjavu koja je u suprotnosti sa izvjestajem.Po broju kartona imali ste samo jedan karton vise od nas.
Ako ste mislili da ce neko skinuti gace sto vama gori zajebali ste se.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 avg 2014, 00:09

Mladen Popović je Lewandowski naše lige, :kafa:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 25 avg 2014, 00:23

RezervniGolman je napisao/la:
Sheyi je napisao/la:Nestalo nam struje u studiju pa zbog toga kasni emisija
Da nije možda samo crkla sijalica :urnebes: :urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes:
Hayley <3

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 25 avg 2014, 08:20

je li itko snimio jučerašnji pregled kola komplet?
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 25 avg 2014, 09:47

"a nije bilo ni tople vode i banana..." :plac: :plac: :plac:
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Dijaspora
Kontakt:

Post Postao/la Dijaspora » 25 avg 2014, 10:26

Kevin je napisao/la:je li itko snimio jučerašnji pregled kola komplet?

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 25 avg 2014, 10:31

Napadač Širokog Brijega Goran Zakarić, iako je postio u četvrtom kolu, i dalje je najbolji strijelac Premijer lige BiH.

Novi reprezentativac BiH na kontu ima tri pogotka, a po jedan gol manje od njega ima deset fudbalera.

Dva pogotka u kolu za nama postigao je Anel Salković iz Slavije, do su do drugog pogotka došli Edin Rustemović iz Drine, Stevo Nikolić i Ivan Crnov iz Zrinjskog, Uroš Stojanov iz Zvijezde Zoran Kokot iz Slavije, odnosno Santos Wagner Lago iz Širokog Brijega.

Lista strijelaca Premijer lige BiH:

3 pogotka:

Goran Zakarić (NK ŠIROKI BRIJEG)

2 pogotka:

Nemanja Dabić (FK MLADOST)
Igor Radovanović (FK SLOBODA)
Joco Stokić (FK BORAC)
Zoran Kokot (FK SLAVIJA)
Anel Salković (FK SLAVIJA)
Santos Lago Wagner (NK ŠIROKI BRIJEG)
Uroš Stojanov (NK ZVIJEZDA)
Ivan Crnov (HŠK ZRINJSKI)
Stevo Nikolić (HŠK ZRINJSKI)
Edin Rustemović (FK DRINA)

1 pogodak:

Riad Bajić (FK ŽELJEZNIČAR)
Nemanja Bilbija (FK SARAJEVO)
Haris Duljević (FK SARAJEVO)
Alidin-Dino Hajdarović (FK VELEŽ)
Vlado Ivanović (FK DRINA)
Aleksandar Kosorić (FK ŽELJEZNIČAR)
Muhamed Mujić (FK SLOBODA)
Jasmin Mujkić (FK SLOBODA)
Mile Pehar (HŠK ZRINJSKI)
Damir Sadiković (FK ŽELJEZNIČAR)
Srđan Stanić (FK ŽELJEZNIČAR)
Muhamed Subašić (FK OLIMPIC)
Ognjen Todorović (FK SARAJEVO)
Miloš Filipović (FK DRINA)
Ivan Kostić (FK BORAC)
Jovo Kojić (FK ČELIK)
Amer Gojak (FK OLIMPIC)
Sabahudin Jusufbašić (NK TRAVNIK)
Deni Simeunović (HŠK ZRINJSKI)
Amer Dupovac (FK SARAJEVO)
Anes Haurdić (FK VELEŽ)
Kerim Memija (FK ŽELJEZNIČAR)
Zvonimir Kožulj (NK ŠIROKI BRIJEG)
Ante Pinjuh (NK VITEZ)
Milan Govedarica (FK SLAVIJA)
Milutin Ivanović (FK SLAVIJA)
Bojan Regoje (FK OLIMPIC)
Aris Nukić (FK OLIMPIC)
Secouba Diatta (NK ZVIJEZDA)
Mladen Popović (FK VELEŽ)
Jovan Blagojević (FK VELEŽ)
Andre Guerra (NK TRAVNIK)
Aleksandar Subić (FK BORAC)
Miloš Stojčev (FK SARAJEVO)

Cuj napadac. Covjek je lijevo krilo, zaboga.

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 25 avg 2014, 15:34

Citam na temama klubova koji pretenduju na Evropu dosta se spominje to cetvrto mjesto kao da to garantuje Evropu? Da li se nesto promjenilo ili je i dalje 3 i osvajac kupa (osim ako je osvajac kupa ujedno i medju prva 3 u ligi onda idu 4 u Evropu)?

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 25 avg 2014, 16:15

KenoRob je napisao/la:Citam na temama klubova koji pretenduju na Evropu dosta se spominje to cetvrto mjesto kao da to garantuje Evropu? Da li se nesto promjenilo ili je i dalje 3 i osvajac kupa (osim ako je osvajac kupa ujedno i medju prva 3 u ligi onda idu 4 u Evropu)?
Tako je kako si napisao.. ako je osvajac kupa ujedno i medju prva 3 u ligi onda ide cetvrti iz lige u Evropu.. Mada kod nas veliku ulogu, kada su mjesta za evropu u pitanju, igra licenca..

Ja nisam siguran ide li u evropu finalista kupa ako je osvajac tog takmicenja ujedno i drzavni prvak??
BUDI ŽELJO !!!

Mokroguz
Kontakt:

Post Postao/la Mokroguz » 25 avg 2014, 16:21

Jeste nesta tako. Citao sam bas prosle godine da je bilo nekakvo pravilo koje bi dalo Celiku pravo da nastupi u Evropi, ali je licenca falila pa nema veze ta druga kriterija. :crazy:

EDIT:
Evo ga:
http://en.wikipedia.org/wiki/2014%E2%80 ... tion_rules
When the domestic cup winners (considered as the "highest-placed" qualifier within the national association with the latest starting round) also qualify for the Champions League, their Europa League place is vacated. As a result, either of the following teams qualify for the Europa League:

The domestic cup runners-up, provided they have not yet qualified for European competitions, qualify for the Europa League as the "lowest-placed" qualifier (with the earliest starting round), with the other Europa League qualifiers moved up one "place" (the 2014–15 season will be the last with this particular arrangement).[4]

Otherwise, the highest-placed team in the league which have not yet qualified for European competitions qualify for the Europa League, with the Europa League qualifiers which finish above them in the league moved up one "place".
Znaci kako rece Signore, nece finalista.
Zadnja izmjena: Mokroguz, dana/u 25 avg 2014, 16:29, ukupno mijenjano 2 puta.
S E M P E R - V I R I D I S
!!!! VU - VU - VUKOVI !!!!

2-249

💮🍀💮🍀💮🍀💮

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 avg 2014, 16:27

champions1921 je napisao/la:
KenoRob je napisao/la:Citam na temama klubova koji pretenduju na Evropu dosta se spominje to cetvrto mjesto kao da to garantuje Evropu? Da li se nesto promjenilo ili je i dalje 3 i osvajac kupa (osim ako je osvajac kupa ujedno i medju prva 3 u ligi onda idu 4 u Evropu)?
Tako je kako si napisao.. ako je osvajac kupa ujedno i medju prva 3 u ligi onda ide cetvrti iz lige u Evropu.. Mada kod nas veliku ulogu, kada su mjesta za evropu u pitanju, igra licenca..

Ja nisam siguran ide li u evropu finalista kupa ako je osvajac tog takmicenja ujedno i drzavni prvak??
Samo osvajac Kupa moze u Europu. U slucaju da je u prva tri onda ide cetvrti. Finalista Kupa od ove sezone ne moze u Europu.

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 25 avg 2014, 16:31

Joj Mirza,koje gluposti valja-Da kisa nije bila pobijedili bi Zvijezdu :crazy: ....kao da kisa nije smetala igračima Zvijezde...a sama voda je zasmetala nasem golmanu,tj.pomogla igračima Olimpika da zabiju

nnoo88
Kontakt:

Post Postao/la nnoo88 » 25 avg 2014, 17:14

Dijaspora je napisao/la:
Kevin je napisao/la:je li itko snimio jučerašnji pregled kola komplet?

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 25 avg 2014, 18:07

Evo docekasmo i prvu smjenu trenera u PL.Husnija Arapovic trener Viteza dao je ostavku.
Mozemo li predvijeti slijedecu "zrtvu"?
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Beli98, Hajdeee, rishovski i 37 gostiju.