Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Brokula
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la Brokula » 19 sep 2019, 13:12

Aerials je napisao/la:Kakvi su u Mobitel Studio? Je l' pouzdano uzimati od njih telefon? Ništa od mog Xiaomija, valja mi novi uzeti, još mi ga dodatno sjebali i govore ne podliježe garanciji, možete preuzeti al' je neispravan. :evil:
Šta ti je bilo sa Šaomija
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Azpi
Kontakt:

Post Postao/la Azpi » 19 sep 2019, 13:19

Brokula je napisao/la:
Aerials je napisao/la:Kakvi su u Mobitel Studio? Je l' pouzdano uzimati od njih telefon? Ništa od mog Xiaomija, valja mi novi uzeti, još mi ga dodatno sjebali i govore ne podliježe garanciji, možete preuzeti al' je neispravan. :evil:
Kupooo seee :rol:
Sajt od kojeg zivis, 2,5M pratioca, napisana knjiga i prodata u 1000 primjeraka.
!!!GOAT!!!
Jeste cap definisan al ako vlasnik hoce da baca pare onda cap ne vrijedi.Lal moze imat lebrona,klaya,davisa i irvinga u ekipi.

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 19 sep 2019, 13:26

Azpi je napisao/la:
Brokula je napisao/la:
Kupooo seee :rol:
Nažalost. :(
Al' eto rekli da će pokušati da očiste, danas kad smo ih zvali kaže ne može se popravit' i pokušali su očistit' al' nisu uspjeli. Kažu i da imaju neke fleke na displayu, a ništa nije bilo kad sam im odnijela telefon. Vrijedi l' se uopšte boriti sa njima zbog ovih fleka, da makar snize cijenu nekog drugog telefona? :lol:
The ones who love your dark are the only light you'll ever need.

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 sep 2019, 13:42

Fleke su il od vode il od skidanja displeja, prije će biti prvo.

Kako su ga dodatno sjebali, nije radio tad ne radi sad :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 sep 2019, 14:04

Ak' cemo realno, realno si ga ti syebala, ne oni :mrgreen: babo je ruč'o što bi se reklo kod nas, ne moze za 300 maraka mobitel biti dobar, pouzdan, brz i jos vodootporan.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 19 sep 2019, 14:19

Ja njima odnijela bez ičeg, oni vraćaju s flekama. Nije radilo punjenje, sad ne radi nikako. :roll: Al' hajde.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 19 sep 2019, 17:09

Ja uzeo od marta 3 Xiaomija kod njih :lol:
Uredni su :thumbup:
Mia San Mia

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 19 sep 2019, 17:52

Aerials je napisao/la:Ja njima odnijela bez ičeg, oni vraćaju s flekama. Nije radilo punjenje, sad ne radi nikako. :roll: Al' hajde.
Prodam ti ja Pocophone sa garancijom kad volis Xiaomi toliko? :kafa:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 sep 2019, 18:22

Aerials je napisao/la:Ja njima odnijela bez ičeg, oni vraćaju s flekama. Nije radilo punjenje, sad ne radi nikako. :roll: Al' hajde.
Pa ispraznila se baterija :mrgreen:
Nullius in verba

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 19 sep 2019, 18:53

Jel problem ako se kupuje mob u radnji a kutija je otvorena, daju garanciju godinu dana, tvrde da je nov ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 19 sep 2019, 19:01

StrikeWarzone je napisao/la:Jel problem ako se kupuje mob u radnji a kutija je otvorena, daju garanciju godinu dana, tvrde da je nov ?
Kutija mora biti zapečaćena, osim ako je primjerak iz izloga, ali tu se treba dati popust.
Nullius in verba

Aerials
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la Aerials » 20 sep 2019, 12:46

Update: jučer telefon neispravan, malo se izgalamiš na njih - danas zovu da je ispravan i radi sve. :tokralju:
Tek mi sad ništa nije jasno šta se desilo tu. :rol:

ItsRamiz
Kontakt:

Post Postao/la ItsRamiz » 21 sep 2019, 12:39

Stavljali ga u rizu i proradio
Prolaznoscu svojom Tebe svjedocim
stvorio Si mene prvo nemocnim
pa mi snagu dao, sad je uzimas
Ti si tvorac, Ti sve tajne znas

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 22 sep 2019, 17:12

Koristio RedmiGo i danas sam čačkam po RN5, i napravim, i ne mogu da vjerujem kakva razlika.

Još kad uzmem RN7 đe će mi kraj bit :mrgreen:
Nullius in verba

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 24 sep 2019, 21:15

Uzeo sam Redmi Note 7 u IQ, jucer stigao, telefon je stvarno fenomenalan i prelijep, mala zamjerka sto se ekrana tice, nekako djeluje da ima premalo PPI pa se malo vide pikseli kad se dobro zagledas, malo mi je to ljepse izgledalo na A5, i boje ostrije i sve, valjda sto je AMOLED, pojma nemam...mislim nije ovo lose, daleko od tog, samo et malo je ljepse to izgledalo na samsungu...i jos nesto...kamera je dobra, al nije bas bas vrhunska kako sam mislio...al ste mi govorili kako su bolje slike sa nekom G cam aplikacijom, koja je to tacno da probam ?
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 sep 2019, 23:22

https://www.celsoazevedo.com/files/andr ... ngelog515/

Ovo je link od changeloga, ali imas da kliknes na download i instaliras je, ja imam stariju verziju i radi mi OK ali to je najnovija, ne bi trebala biti gora :mrgreen: Za podesavanja neka ti drugi kazu kako koriste, ja slabo slikam po noci pa i ne koristim gcam iako je imam instaliranu, po danu nije neka razlika a i inace svakako rijetko sta fotografisem pa nisam relevantan za sve to
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 sep 2019, 23:56

Papastathopoulos je napisao/la:Uzeo sam Redmi Note 7 u IQ, jucer stigao, telefon je stvarno fenomenalan i prelijep, mala zamjerka sto se ekrana tice, nekako djeluje da ima premalo PPI pa se malo vide pikseli kad se dobro zagledas, malo mi je to ljepse izgledalo na A5, i boje ostrije i sve, valjda sto je AMOLED, pojma nemam...mislim nije ovo lose, daleko od tog, samo et malo je ljepse to izgledalo na samsungu...i jos nesto...kamera je dobra, al nije bas bas vrhunska kako sam mislio...al ste mi govorili kako su bolje slike sa nekom G cam aplikacijom, koja je to tacno da probam ?
Drug 400+ppi taj mobitel ima, mrsko mi guglati sad tacno koliko, al sumnjam da vidis pixele :lol: to ti je zato sto je prosli bio AMOLED pa ti ovaj drugaciji.

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 25 sep 2019, 01:28

Papastathopoulos je napisao/la:Uzeo sam Redmi Note 7 u IQ, jucer stigao, telefon je stvarno fenomenalan i prelijep, mala zamjerka sto se ekrana tice, nekako djeluje da ima premalo PPI pa se malo vide pikseli kad se dobro zagledas, malo mi je to ljepse izgledalo na A5, i boje ostrije i sve, valjda sto je AMOLED, pojma nemam...mislim nije ovo lose, daleko od tog, samo et malo je ljepse to izgledalo na samsungu...i jos nesto...kamera je dobra, al nije bas bas vrhunska kako sam mislio...al ste mi govorili kako su bolje slike sa nekom G cam aplikacijom, koja je to tacno da probam ?
Ima preko 400 PPI, uglavnom se tebi čini lošijim nakon što si prešao sa Amoleda vjerovatno, solidan je display, meni je čak i ispao sa metar i nešto visine i ni ogrebotine na staklu/displayu. Što se tiče kamere, not great not terrible, čak ima poređenja sa flagship telefonima gdje tu i tamo neka fotografija skoro jednaka, ovisno o svjetlosti. Lično sam upoređivao kamere sa Gakaxy S8 i nije bilo neke ogromne razlike. Uglavnom za tu cijenu više nego dobar telefon. Sa Gcam to je malo bolje pogotovo noćne slike, koje ni sa stock cam nisu loše.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 sep 2019, 16:50

409 PPI ima..

ma nisam ja ni rekao da je los displej, ali sam pretpostavio da je ta razlika samo zbog tog sto mi je amoled bio ranije, pa su nekako boje bile jace i to, sad je to malo "blijedje", pa note 2 koji sam imao prije A5 koji je 2012 godiste je imao jedan od najboljih displeja koje sam vidio u zivotu...to je taj amoled jbg, nakon njega je svaki losiji...ali dobar je ovaj daleko od tog, ogroman a mozes baratat jednom rukom...za sad da ga ne ureknem fenomenalan telefon...

samo ne znam sto se tice kamere sta mu je ova neka opcija "AI", to jos nisam skontao za sta je...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Illmatic09
Kontakt:

Post Postao/la Illmatic09 » 25 sep 2019, 17:48

Papastathopoulos je napisao/la:samo ne znam sto se tice kamere sta mu je ova neka opcija "AI", to jos nisam skontao za sta je...
Ukratko "umjetna inteligencija"za kamere koja prepoznaje stvari i scene koje slikaš i optimalno ih popravlja kroz algoritam koji posjeduje da slike izgledaju profesionalnije ili da ne moraš baš čačkati po nekim aplikacijama za uređivanje slika oko boje, kontrasta itd. Najbolje ćeš to primjetiti kad slikaš neko cvijeće ili cvijet.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], JackW i 45 gostiju.