Radjaaaa Nainngolaaaaaaaan
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Ovo okretanje štrumfovima i pjevanje je jače od Ikićevog hvatanja za mu.da pred jugom nakon gola.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
Iskreno sam bio debelo skeptičan oko onog Crnogorca, ali je dosad odigro sve utakmice fantastično, pogotovo večeras je bio strašan. Neprimjetan i bez srkleta igra čovjek. Svaka čast.
Hahahahhaha kako si glup.chamberlain24 je napisao/la: ↑08 okt 2023, 21:53Vidi se da imaju dva grama mozga, baklje na teren i palestinska zastava. Bravo kraljevi.
Hvala ti Sarajevo brate moj.
🇵🇸
Slika za izradit i postaviti u kuci.
Nenadjebivo

JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
-
- Kontakt:
Nije on glup on jednostavno nije navijac Sarajeva.Torino je napisao/la: ↑09 okt 2023, 01:18Hahahahhaha kako si glup.chamberlain24 je napisao/la: ↑08 okt 2023, 21:53Vidi se da imaju dva grama mozga, baklje na teren i palestinska zastava. Bravo kraljevi.
Hvala ti Sarajevo brate moj.
Momci, moze li mi neko uraditi klip ( ima ovde momaka strucnjaka ) kako onaj klovn Basic govori poluprilika pa da ubaci nas go… tako za sva tri gola i na kraju Mustafica kako pjeva ovi Suti, na kraju tekme.
Legla je stoja od opklade sa štrumfetama al moram jos malo krvi na slamku da pijem. Valja sad zajebavati jednu heftu bez prestanka
Unaprijed zahvalan
Legla je stoja od opklade sa štrumfetama al moram jos malo krvi na slamku da pijem. Valja sad zajebavati jednu heftu bez prestanka
Unaprijed zahvalan
JEDAN GRAD DVA KLUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
JEDAN ŠPICA DRUGI TRUBA
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Samo mogu reći, kapetina dole svima od ekonoma do navijača. Ovo večeras je bilo maestralno u svakom aspektu, volim vas sve.

Rožman je gospodin kakvog ova liga dosad nije vidjela. Pravi pravcati Slovenac, koji je galamio do zadnje sekunde. Odlično taktički pripremljena utakmica gdje se nismo odmah zaletili, već smo pametno išli bez ikakve jurnjave. Odlično je zategao zadnju liniju, kombinatorika i ideja u igri je na odličnom nivou. Pogodio je s izmjenama, svaka čast. Kapa dole Simone, pravi čovjek kojeg smo čekali jako jako dugo.
Što se tiče igrača, svaka čast svima. Možda poneko nije bio na najboljem nivou, ali se nikome ne može zamjeriti borba i agresivnost.
Na stranu svi, večeras je pokidao Đuričković, momak je sve počistio što se moglo počistiti. Drago mi je što se popišao po mnogima koji se prave pametni i lete pred rudu. Kako je samo strpao u džep papka Krpića..
Pored Đuričkovića, izdvojio bih posebno Hasića, Mustafića i Julardžiju, a sigurno i Renana, te Avrama. Generalno su svi odigrali jako dobro, jedino je Ziljkić imao par nelogičnih i standardno nepotrebnih poteza.
Navijači su odradili svoje, jedna prelijepa slika i brojka. Dugo onoliki broj naroda na stadionu nisam zapamtio sat ipo prije početka utakmice. Komplet atmosfera je bila fenomenalna, izuzev malo smaračkog bacanja baklji po nekoliko puta.
Idemo dalje, ekipa neka se dobro provede i slavi jer su zaslužili. Malo neka predahnu i onda da se dobro spreme na reprezentativnoj pauzi. Odavno se ljepše nisam osjećao, hvala im na ovome.

Rožman je gospodin kakvog ova liga dosad nije vidjela. Pravi pravcati Slovenac, koji je galamio do zadnje sekunde. Odlično taktički pripremljena utakmica gdje se nismo odmah zaletili, već smo pametno išli bez ikakve jurnjave. Odlično je zategao zadnju liniju, kombinatorika i ideja u igri je na odličnom nivou. Pogodio je s izmjenama, svaka čast. Kapa dole Simone, pravi čovjek kojeg smo čekali jako jako dugo.

Što se tiče igrača, svaka čast svima. Možda poneko nije bio na najboljem nivou, ali se nikome ne može zamjeriti borba i agresivnost.
Na stranu svi, večeras je pokidao Đuričković, momak je sve počistio što se moglo počistiti. Drago mi je što se popišao po mnogima koji se prave pametni i lete pred rudu. Kako je samo strpao u džep papka Krpića..
Pored Đuričkovića, izdvojio bih posebno Hasića, Mustafića i Julardžiju, a sigurno i Renana, te Avrama. Generalno su svi odigrali jako dobro, jedino je Ziljkić imao par nelogičnih i standardno nepotrebnih poteza.
Navijači su odradili svoje, jedna prelijepa slika i brojka. Dugo onoliki broj naroda na stadionu nisam zapamtio sat ipo prije početka utakmice. Komplet atmosfera je bila fenomenalna, izuzev malo smaračkog bacanja baklji po nekoliko puta.
Idemo dalje, ekipa neka se dobro provede i slavi jer su zaslužili. Malo neka predahnu i onda da se dobro spreme na reprezentativnoj pauzi. Odavno se ljepše nisam osjećao, hvala im na ovome.

-
- Kontakt:
Bratine,zao mi je Zeljkovica al realno umjesto koga? Buljubasica je steta klupirat,Avramovskog bi odma klupirao al on je ofanzivniji igrac,jedino umjesto Mustafica. Juraldzija je strasan bio.
-
- Kontakt:
Dopelja i ja nekako do kuce
Sta reci nego hvala i bravoooo FK Sarajevo
Prije par dana napisa vidim sliku kako istok pjeva na kraju utakmice Bašiću ostani i tako i bilo

Sta reci nego hvala i bravoooo FK Sarajevo

Prije par dana napisa vidim sliku kako istok pjeva na kraju utakmice Bašiću ostani i tako i bilo

-
- Kontakt:
Samo jedna kritika, i trebalo bi se uraditi nesto po tom pitanju. Kafa kosta 4 km, casa vode 2 km, i to ti ne naspe flasu nego malo vise od pola, sok ne znam koliko je, ali realno to je klepanje po usima. Slazem se ja da treba zaraditi, ali ovo je bas bezobrazno...
-
- Kontakt:
Jedno cu reci
Ako se po jutru dan poznaje
Miomir Djurickovic je stoper decenije!Ovo dugo dugo nisam vidio
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ma nije nešto, za 26 godina nije mrdnuo dalje od Crne Gore. Qarina, ne vidim da je upgrade u u odnosu na Traku.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:27Jedno cu reci
-
- Kontakt:
Jbg i meni je bio jako upitan i sumnjiv.Skoro svima je ne mozes reci da nije ali ovo sto je momak dosad prikazao ne treba trositi rijeci.Ponude ce pricati za sebeGalileoGalilei je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:31Ma nije nešto, za 26 godina nije mrdnuo dalje od Crne Gore. Qarina, ne vidim da je upgrade u u odnosu na Traku.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:27Jedno cu reci

Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Što će biti sumnjiv? Rožman i Ibričić ga doveli, vjerovatno skautiran neko vrijeme, procijenili da im treba i uboli. Momak pravi profesionalac, na i van terena, strašno spreman. Brzo se uklopio u ekipu i evo plodova svega toga. U 99% slučajeva ovakvi igrači koji uđu na mala vrata budu najbolji i najkorisniji.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:37Jbg i meni je bio jako upitan i sumnjiv.Skoro svima je ne mozes reci da nije ali ovo sto je momak dosad prikazao ne treba trositi rijeci.Ponude ce pricati za sebeGalileoGalilei je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:31Ma nije nešto, za 26 godina nije mrdnuo dalje od Crne Gore. Qarina, ne vidim da je upgrade u u odnosu na Traku.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑09 okt 2023, 02:27Jedno cu reci
Miomir Djurickovic je stoper decenije!Ovo dugo dugo nisam vidioSamo nek nastavi
Rožmanu se mora početi ozbiljno vjerovati i igračima poželiti sreću, a za neka mišljenja i analize čekati teren. Od preuranjenih sudova samo ljudi dođu u situaciji da kasnije pojjedu vanago koja su nasrali bespotrebno.
Ja sam rekao da čekam da zaigra, pa ćemo onda nakon izvjesnog perioda pisati šta je i kako je. Ima još on dosta utakmica da kažemo da je istinsko pojačanje, ali momak je zasad teška mašina.
Isto to vrijedi i za Julardžiju. Zaboli me što nema neku wow karijeru, zatražio ga je Rožman i tu se stavlja tačka.
Ubjedljivo najbolja investicija i najbolji potez Mirvica od ulaska u klub je Simon Rozman!GalileoGalilei je napisao/la: ↑09 okt 2023, 01:41Samo mogu reći, kapetina dole svima od ekonoma do navijača. Ovo večeras je bilo maestralno u svakom aspektu, volim vas sve.![]()
Idemo dalje, ekipa neka se dobro provede i slavi jer su zaslužili. Malo neka predahnu i onda da se dobro spreme na reprezentativnoj pauzi. Odavno se ljepše nisam osjećao, hvala im na ovome.![]()
Sta znaci samo pravi trener.
Mene je bilo strah samo sudijskih odluka, ali evo i gigabajt je pokazao da je hladan kao sprica kada ne mora pogodovati nikome po direktivi. Ovaj mec mu je izgleda dodijeljen da ga odsudi najbolje sto moze, jer se poceo gurati da sudi po evropi.
Pozitivna iznenadenja
Nit smrdi nit mirise
Sve u svemu, odlicna fudbalska predstava, odlican rezultat i imamo cemu da se radujemo. Djeluje ovo puno ozbiljnije nego prije.
Pozitivna iznenadenja
- Soldo: cini mi se prva utakmica u kojoj nije izgledao kao amater
- Radovic: prvih 20 min klimav i predaleko od protivnickog igraca (vjerovatno od pocetnog straha da ga amoah ne pretrci), uvijek na pogresnoj nozi, kasnije sasvim solidno i za svaku pohvalu
- Kyeremeh: svaki kontakt sa loptom bila opasnost, ako ovako nastavi i poboljsa realizaciju bicemo na slatkim mukama opet, pogotovo kad/ako bude "domaci"
- Sahinovic: gol iz ofsajda je bio ocajno primljen - uzasna reakcija, losa ispucavanja koja nisu dobacila preko pola terena, nekoliko puta lose izletio na loptu, sve u svemu sreca da nije bilo suteva po golu. Jos uvijek djeluje daleko od zrelog golmana. Ono sto najvise brine je cinjenica da iz utakmice u utakmicu ne popravlja greske koje su ocite, pogotovo reakcije na centarsute.
Nit smrdi nit mirise
- Catakovic: dao je prelijep gol glavom za tricu u derbiju pa se neke stvari ne nabadaju na nos, ali treba spomenuti da ozbiljan centarfor ne smije u 1v1 situaciji dodati golmanu kao sto je on uradio. Ako mu je samopouzdanje bilo poljuljano, ovo ga je sigurno restartalo pa je to super.
Bilo bi zanimljivo vidjeti ga u ulozi poluspica iza Oliveire nekada, ako Rozman bude eksperimentisao sa 4-4-2 ili 3-5-2 (jer realno imamo dovoljno kvalitetnih igraca na sredini da ovo odigramo).
- Avramovski: mnogi ce reci da je odigrao dobru utakmicu trkacki, pokrivao prostor i slicno, sto je stvarno dobro uradio. Medutim, s obzirom na njegovu poziciju, trebao bi cesce dati zavrsni pas za gol, postici gol, eventualno napraviti potez kojim ce izbaciti igraca ili dva pa dati pas u oslobodeni prostor u koji bi neko od krila trebao utrcavati. Ako pogledamo prva dva gola:
1. gol - Avramovski stoji povucen na nasoj polovici. Protok lopte od sredine terena: Ziljkic -> Julardzija -> Oliveira -> Hasic
2. gol odlican posao Avrama i primjer kako bi to trebalo cesce izgledati. Dao je vrhunsku loptu Hasicu koji je odigrao dupli pas sa Beganovicem, pa ubacio za Oliveiru. Potom utrcao u prazan prostor na drugu stativu. Da je Renan odabrao spustiti loptu mogao je njemu dodati za sut na prazan gol. Kretnja ovdje savrsena.
Nazalost, nastavio je seriju fulanja zicera, jer je ona situacija sa vrha peterca nesto sa velikom sansom realizacije.
Inace mi je mnogo drag igrac i trudi se zestoko (sto mu je i kupilo simpatije brojnih navijaca), ali imali smo i Palica koji se trudio. Sigurno da ce produzenje njegovog ugovora biti kocka, jer moze nastaviti ovako, poboljsati neke stvari i biti masina koju smo ocekivali vec dugo, ili moze da pukne od ocekivanja. Sve u svemu, nadam se prvoj opciji!
Sve u svemu, odlicna fudbalska predstava, odlican rezultat i imamo cemu da se radujemo. Djeluje ovo puno ozbiljnije nego prije.
napokon da im ekser zakucamo. Pisanje po njima i po terenu i na tribinama
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !
Against Modern Football !
This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !