Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

exampLe.
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la exampLe. » 25 sep 2019, 17:54

E skontaj sad, Apple taj isti LCD blijedi ekran stavi u telefon od 1400KM. :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 25 sep 2019, 18:34

exampLe. je napisao/la:E skontaj sad, Apple taj isti LCD blijedi ekran stavi u telefon od 1400KM. :D
Liquid retina display molicu lijepo :stop:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 sep 2019, 18:38

Illmatic09 je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:samo ne znam sto se tice kamere sta mu je ova neka opcija "AI", to jos nisam skontao za sta je...
Ukratko "umjetna inteligencija"za kamere koja prepoznaje stvari i scene koje slikaš i optimalno ih popravlja kroz algoritam koji posjeduje da slike izgledaju profesionalnije ili da ne moraš baš čačkati po nekim aplikacijama za uređivanje slika oko boje, kontrasta itd. Najbolje ćeš to primjetiti kad slikaš neko cvijeće ili cvijet.
E svasta, nisam to znao...hvala drug :thumbup:
exampLe. je napisao/la:E skontaj sad, Apple taj isti LCD blijedi ekran stavi u telefon od 1400KM. :D
Ma hebo iphone, da nema one jabuke pozadi pola raje ga ne bi uzimalo :)

neg imam jos jedno pitanje..postoji li neki nacin da se preko neta odradi dekodiranje telefona (kodiran na telecom) ? kazu mi danas cijene od 20 do 40, u dva servisa bio...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 sep 2019, 18:49

Papastathopoulos je napisao/la: neg imam jos jedno pitanje..postoji li neki nacin da se preko neta odradi dekodiranje telefona (kodiran na telecom) ? kazu mi danas cijene od 20 do 40, u dva servisa bio...
Ako ti je istekla garancija odnesi ga u BH Telecom, dzabe ti ga moraju otkljucati.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 sep 2019, 19:18

miki_92 je napisao/la:
zar taj ekran opet nije bolji od onog pocophonea f1 koji ima 1080p screen?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 25 sep 2019, 19:28

Ja imam Poco, sestra S8+. Stavim jedan pored drugog, ne mogu gledati u AMOLED, oci me bole. Nikad mi AMOLED nije odgovarao. Jedino gdje mi je bolji jest ljeti kad sunce upekne i izvadis mobitel, na LCDu nista ne vidim dok je AMOLED top tu.

PPI mi svakako ne igra neku ulogu kad je preko 350-400, ko da cu primjetiti razliku.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 25 sep 2019, 20:47

QUARESMA 18<<< je napisao/la:
miki_92 je napisao/la:
zar taj ekran opet nije bolji od onog pocophonea f1 koji ima 1080p screen?
Pocophone kosta 1000KM manje, a i kod njega je LCD.

Liquid Retina je bolji LCD od ostalih LCD-ova, ali nije ni blizu AMOLED ekrana.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 25 sep 2019, 21:52

zar je ko rekao da je LCD bolji od amoleda?

svakako kapa dole appleu, manja rezolucija, ali su opet zayebali konkurenciju, to je na trzistu jedan od najboljih ekrana.
harden je napisao/la:Ja imam Poco, sestra S8+. Stavim jedan pored drugog, ne mogu gledati u AMOLED, oci me bole. Nikad mi AMOLED nije odgovarao. Jedino gdje mi je bolji jest ljeti kad sunce upekne i izvadis mobitel, na LCDu nista ne vidim dok je AMOLED top tu.

PPI mi svakako ne igra neku ulogu kad je preko 350-400, ko da cu primjetiti razliku.

I ja isti imam problem, samo meni amoled izazove neku blagu mucninu, to mi se do sada desavalo samo na samsungovim telefonima, doduse mozda mi se to desi kad je brightness povecan, nedavno sam se igrao sa A50 sa smanjenim brightnessom i nisam imao ovih problemcica

ja licno preferiram lcd ispred amoleda, prvenstveno iz razloga jer ne zelim ni najmanji burn in, niti zelim da razmisljam o tome. jednom to kad uocis, ne mozes a da ne primjetis.

dok sam imao lumiju 1020 mislio sam da sam to izbjegao, podavno ponovo upalim telefon, vidim ostao mi url bar od explorera. kod sestrinog starog htc a9, one navigacione tipke se sprzile, ona nije primjecivala nikako dok joj to nisam pokazao.

mada apple je isto uradio fantastican posao sa X modelima koji imaju oled panel, nisam nigdje vidio da se neko zalio na burn in, poredeci sa samsungom koji ih snadbjeva tim panelima, a pogotovo koliko je to ces slucaj kod samsungovih telefona, a tek kad vidim kod ljudi onu ruzicastu liniju preko citavog ekrana.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 25 sep 2019, 23:23

harden je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la: neg imam jos jedno pitanje..postoji li neki nacin da se preko neta odradi dekodiranje telefona (kodiran na telecom) ? kazu mi danas cijene od 20 do 40, u dva servisa bio...
Ako ti je istekla garancija odnesi ga u BH Telecom, dzabe ti ga moraju otkljucati.
Nisam cuo za to...istekla mi je prije 10tak dana
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 27 sep 2019, 17:43

Jel neko kad naručio nešto preko 300KM vrijednosti online, koliko carina tu zaračuna poreza?
Jel ide po postotku il kako već?
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

Sage
Kontakt:

Post Postao/la Sage » 27 sep 2019, 19:20

Jbg ja i koristim samo Samsung radi displaya...sad sam uzeo ovaj A70, spram svojih potreba...treba mi baterija vazda, puno citam i gledam na mob, mailove saljem-primam, kamere dobre, a o punjenju da ne pricam...zena ima Mate 20, meni nekako LCD bezze. Kamera jest bolja na Mate al ko da je neko dodo jos boje na slike. Ako ti je majica crna i izblijedila,
sa njim garant nece bit :mrgreen:
Emancipate yourselves from mental slavery...

Memento Mori...

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 08:35

bolji od iPhone 11 a svega 283KM(sa uračunatim dostavom i osiguranjem od 8 dolara)
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... id=1349303

Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 08:43

wobly92 je napisao/la:Jel neko kad naručio nešto preko 300KM vrijednosti online, koliko carina tu zaračuna poreza?
+40% ugrubo
generalno ide 20% + 10% vrijednosti po njihovoj procjeni(kataloškoj)
ali to ti je otprilike to
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 08:50

Brokula je napisao/la:Ima li iko iskustva sa tabletima? Koje su preporuke za budžet tablete
Čajna bro

Teclast do 2 joje
https://www.olx.ba/artikal/34425402/tec ... gb-tablet/

wobly92
Kontakt:

Post Postao/la wobly92 » 28 sep 2019, 15:42

Denchi je napisao/la:
wobly92 je napisao/la:Jel neko kad naručio nešto preko 300KM vrijednosti online, koliko carina tu zaračuna poreza?
+40% ugrubo
generalno ide 20% + 10% vrijednosti po njihovoj procjeni(kataloškoj)
ali to ti je otprilike to
:thumbup: hvala
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.

SemirP
Kontakt:

Post Postao/la SemirP » 28 sep 2019, 15:47

Denchi je napisao/la:bolji od iPhone 11 a svega 283KM(sa uračunatim dostavom i osiguranjem od 8 dolara)
https://www.gearbest.com/cell-phones/pp ... id=1349303

I npr da li bi kupovinom ovog mobitela, bilo dodatnih troskova?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 16:36

Nista vise od navedenog

Eventualno otvaranje posiljke(8km) od carine

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 28 sep 2019, 16:41

Denchi je napisao/la:bolji od iPhone 11
'
da ako nemas pojma od mobitela i samo gledas broj megapixela i koliko rama ima

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 28 sep 2019, 17:33

Iphone 11 je 1600km
Ovaj je manje od 300km

Tu su negdje po hardware
Nema razloga da apple naplacuje 5 puta vise

Ovaj ima vecu bateriju, bolje kamere(1 vise), veci ekran, vise i rama i roma....

Ali nema jabukicu :plac:
Zadnja izmjena: Denchi, dana/u 28 sep 2019, 17:38, ukupno mijenjano 1 put.

exampLe.
Kontakt:

Post Postao/la exampLe. » 28 sep 2019, 17:36

Denchi je napisao/la:Iphone 11 je 1600km
Ovaj je manje od 300km

Tu su negdje po hardware
Nema razloga da apple naplacuje 5 puta vise
Po cemu su tu negdje sa hardwareom?

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Bing [Bot] i 6 gostiju.