Vidjet ćeš. Defanzivno nije više ono što je bio, fizičke sprema nije kao nekad, trenutno pokušava da bude malo agresivniji i tako može da igra na hardu, ali otom potom.alex1991 je napisao/la:TobejarabiUnofficialpage je napisao/la:Isto tako, Rafa će vrlo teško imati bolje rezultate nego na betonu, jer jasno je da je Rafa trenutno bolji igrač na hardu nego na šljaci
ATP Tour
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Re: ATP Tour
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Da, Uno. Rafa sada brani puno bodova, i mislim da samo moze da izgubi sad na sljaci nego da dobije, sto znaci da nece moci u top 4 prije RG i to znaci da mu je cetvrfinale vec Nole, Andy, Wawa ili Fed. I to je put do titule koji je tesko izvodljiv. Ne znam kako moze odbranit 1500 iz Barsa + MC, pa da eventualno u Rimu nesto dobije ako pregura cetvrfinale, ali realno je da ce vise da izgubi nego da dobije, mozda bude na istom u najbolju ruku, sto mu nece bit dovoljno za top 4 jer Roger brani sicu, on samo u Madridu to moze nadoknaditi.
I to je veliki minus za Rafu u pohodu na RG. Zrijeb.
I to je veliki minus za Rafu u pohodu na RG. Zrijeb.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!
Odjednom je Nadal van konkurencije za RG i za turnire na sljaci ali zato Federer je tu u uzem krugu favorita. Ma hajte molim vas.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..
- RafaGarros9
- Kontakt:
Do prije mjesec,dva Rafa medju glavnim favoritima za RG,a sad kad je digao formu nije ni u uzem izboru...
pa ovo je nevjerovatno sta se ovdje pise ali zato Roger ima dobre sanse za polufinale... 
Kakvi mentoli Boze sacuvaj.
Rafa preko zrijeba Wawa - Murray - Nole ili u bilo kojoj kombinaciji njih 3 da bude favorit a nije turnira uzeo godinu dana?
A Roger u cetvrfinalu ima Keia, Cilica ili Raonica i tu kao nije favorit za polufinale?
Moze da se desi potencijalni Fedal obracun u 1/4, ali sanse su 25%, normalno da cu se voditi ovim 75% sansama.
Haj procitajte ponovo sve pa jos razmislite jedno pola sata pa napisite.
Rafa preko zrijeba Wawa - Murray - Nole ili u bilo kojoj kombinaciji njih 3 da bude favorit a nije turnira uzeo godinu dana?
A Roger u cetvrfinalu ima Keia, Cilica ili Raonica i tu kao nije favorit za polufinale?
Moze da se desi potencijalni Fedal obracun u 1/4, ali sanse su 25%, normalno da cu se voditi ovim 75% sansama.
Haj procitajte ponovo sve pa jos razmislite jedno pola sata pa napisite.
Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno?
Uno i ti pises neistine, kakav crni beton i bolji igrac na betonu, jesi ti gledao Nadala prosle godine u MCu i Rimu? Nema gorih navijaca od Rogerovih, cast pojedincima kojih ima svakako.
Uno i ti pises neistine, kakav crni beton i bolji igrac na betonu, jesi ti gledao Nadala prosle godine u MCu i Rimu? Nema gorih navijaca od Rogerovih, cast pojedincima kojih ima svakako.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Odgovori jel nesto pogresno u postu iznad?bodi123 je napisao/la:Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno?![]()
Mentoli, hmm.mozes ti i bolje to je vec prastara fraza.
Nikad ama bas nikad Federer ni u kakvom smislu, ni u kakvom obliku zdrijeba, ne moze imati prednost u odnosu na Rafu na RG-u, ali jos je rano i suludo o tome pricati, vrijeme ce to pokazati.
Nikad ama bas nikad Federer ni u kakvom smislu, ni u kakvom obliku zdrijeba, ne moze imati prednost u odnosu na Rafu na RG-u, ali jos je rano i suludo o tome pricati, vrijeme ce to pokazati.
- Romagnoli13
- Kontakt:
Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
Također Nadal je otpisan još prije dvije sezone, a čovjek evo ove igra već treće finale. A da je bilo malo više sreće na njegovoj strani u Australiji, i da je uzeo AO, pisalo bi se o najvećem ikad.O najvećem fajteru i historiji tenisa.Ko god kaže da bi drugačije pisao, laže sam sebe.Čudan smo mi mentalitet.
Zato treba da se opustimo i uživamo u posljednjim velikim mečevima dva najbolja tenisara koje je svijet ikad vidio.Ovo je vjerovatno labuđi pjev oba tenisera, ali to je manje važno...
Također Nadal je otpisan još prije dvije sezone, a čovjek evo ove igra već treće finale. A da je bilo malo više sreće na njegovoj strani u Australiji, i da je uzeo AO, pisalo bi se o najvećem ikad.O najvećem fajteru i historiji tenisa.Ko god kaže da bi drugačije pisao, laže sam sebe.Čudan smo mi mentalitet.
Zato treba da se opustimo i uživamo u posljednjim velikim mečevima dva najbolja tenisara koje je svijet ikad vidio.Ovo je vjerovatno labuđi pjev oba tenisera, ali to je manje važno...
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Romagnoli13 je napisao/la:Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Ne razumijem sta ti hoces da dokazes? Je li hoces da dokazes da Federer moze osvojiti RG i kad bi ga neko stavio odmah u polufinale i morao onda da pobjedi 2 od sljedeca 4 protivnika: Novak, Endi, Rafa, Stan? Ne razumijem brate. Roger moze doci u polufinale ako mu se zdrijeb otvori ali dalje nece mrdnuti, svako od ove cetvorice ce ga pobjediti bez velikih poteskoca.Edin TM87 je napisao/la:Odgovori jel nesto pogresno u postu iznad?bodi123 je napisao/la:Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno?![]()
A sto se tice favorita za osvajanje titule u Parizu, Rafa je trenutno drugi favorit za osvajanje tik malo ispod Novaka koji je prvi favorit, treci je Endi a cetvrti Stan, idu Roger Thiem i Kei sa otprilike podjednakim sansama, po strucnjacima koji se bave tim stvarima i znaju bolje od mene i tebe sigurno.

„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
Sva prica je krenula od izjave kako je Nadal bolji igrac na betonu trenutno u odnosu na sljaku, sto je naravno notorna glupost, onda su se javili iskompleksirani Federerovi navijaci i poceli provoditi neke racunice, imaginarne zdrijebove i usporedbe Rafinog moguceg zdrijeba i Federerovog zdrijeba, iako u pocetku Federer nije bio uopste tema i poenta price, ali kompleksi su cudo, cudo.
Znaci vrlo je jednostavno sta hocu da kazem vezuci se na ovu dvojicu iznad:
Roger sa 4. nosioca je favorit da dodje do polufinala jer u cetvrfinalu ima 75% sanse da dobije Keia, Raonica ili Cilica.
Rafa sa 5. nosioca nije favorit da uzme turnir jer od cetvrfinala u 75% slucajeva dobija Noleta, Wawu i Murraya na putu do titule ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji ta 3 igraca.
Da ce Roger bit 4., a Rafa 5. prije RG sanse su 90% jer Roger brani sicu bodova, dok Rafa brani 2 titule, polufinale i cetvrfinale sto znaci da tesko moze povecati konto bodova, najvise sto moze je ostati na istom sto nece biti dovoljno.
Roger sa 4. nosioca je favorit da dodje do polufinala jer u cetvrfinalu ima 75% sanse da dobije Keia, Raonica ili Cilica.
Rafa sa 5. nosioca nije favorit da uzme turnir jer od cetvrfinala u 75% slucajeva dobija Noleta, Wawu i Murraya na putu do titule ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji ta 3 igraca.
Da ce Roger bit 4., a Rafa 5. prije RG sanse su 90% jer Roger brani sicu bodova, dok Rafa brani 2 titule, polufinale i cetvrfinale sto znaci da tesko moze povecati konto bodova, najvise sto moze je ostati na istom sto nece biti dovoljno.
- RafaGarros9
- Kontakt:
Nadala i Rogera su uglavnom otpisivali @Edin TM87 i kao on ovi sto ne znaju puno o tenisu al aj moraju nesto pisati...Romagnoli13 je napisao/la:Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Al ne mogu da se ne slozim da je Roger na sljaci bolji od Rafe
@Edin TM87- kad je bilo izvlacenje za RG ???
Ma glup si ko ****
Al se ti care brukas, plus ti je losa i matematika, mene sram tvog srama.
De ponovo izracunaj koliko je sansa Nadalu ako bude 5. nosioc da mu se zaredaju ova trojica od cetvrtfinala pa nam kazi.
I opet mi nije jasno i nisi odgovorio, sta hoces da kazes s tim da ako Roger bude favorit za polufinale i dodje u njega, da je veci favorit od Rafe za titulu?
De ponovo izracunaj koliko je sansa Nadalu ako bude 5. nosioc da mu se zaredaju ova trojica od cetvrtfinala pa nam kazi.
I opet mi nije jasno i nisi odgovorio, sta hoces da kazes s tim da ako Roger bude favorit za polufinale i dodje u njega, da je veci favorit od Rafe za titulu?
Roger je s pravom bio otpisivan, s obzirom na to kakve periode su imali Nadal i Djokovic, a poslije se moze reci i Murray. Uz to je i razlika od 5-6 godina itekakav argument da se izjavi nesto u tom pravcu. Nadal nikako ne smije biti otpisan (tj. nije smio biti otpisan) i oni koji su ga otpisivali sa njegovih 28 godina nemaju veze o tenisu, a jos manje o tome ko je Nadal, o kakvom borcu i mentalitetu se radi. To je isto kao da sada za Novaka kazemo da je to-to sto se njega tice. Daleko od toga.Romagnoli13 je napisao/la:Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
Eh... Da je bilo vise srece u finalu WB-a 2008. protiv Nadala, 2014. protiv Djokovica, na UO 2009. protiv Delpa, 2009. na AO isto protiv Rafe, pa onda protiv Andyja na OI..., sada bi vjerovatno pricali nesto skroz deseto u vezi Rogera. Priblizno tome se moze reci i za Nadala, Djokovica, da su se neke stvari odvijale drugacije, ali tako je-kako je. Mene inace te price nerviraju i nikakvog osnova nemaju.
Inace se apsolutno slazem da su ove rasprave totalno bezveze, bukvalno se ide iz supljog u prazno. Kao da se sve ovo nije ispricalo godinama i godinama ranije.
Sto se RG-a tice, tu je Rafa favorit taman dosao sa stakama. Ko garantuje da ce Novak i Andy biti u nekoj formi, pogotovo formi koja ce osigurati pobjedu u eventualnom mecu s Nadalom? Zaboravljaju se i ovi nadolazeci 'klinci' u likovima Nicka, Alexa i Dominica, koji ce sigurno imati sta reci na RG-u. Takodjer bih ja tu dodao i Tsongu, pa zasto ne i Dimitrova, te Monfilsa. Sta ce se do tada desiti, kakav ce zrijeb biti, ko ce kako biti rangiran, ne vidim potrebu zamarati se glupostima. Uzivajmo u vecerasnjem finalu aBd.
Hocu kazem po treci put da je Federer veci favorit za polufinale nego Rafa za titulu. Nista vise od tog. Ne znam jel tesko shvatit to.
I matematika mi je vrhunska, ali ti nisi kadar da rezimiras izgleda. Al hajde svakako ste likovi koju su najavili sve i jedan turnir od pocetka 2017. da ce bit osvojen pa se vidi gdje je i budala sto raspravljam s takvim.
I matematika mi je vrhunska, ali ti nisi kadar da rezimiras izgleda. Al hajde svakako ste likovi koju su najavili sve i jedan turnir od pocetka 2017. da ce bit osvojen pa se vidi gdje je i budala sto raspravljam s takvim.
Naravno da ti je matematika vrhunska, to se i primjeti uostalom, jedino ako je sansa 75% da Nadal dobije Stana Endija pa Novaka.
A za taj rjecnik i ono gore vrijedjanje ides u Banovice uskoro, pa tamo prosipaj to vrijedjanje balavac jedan neodgojeni.
A za taj rjecnik i ono gore vrijedjanje ides u Banovice uskoro, pa tamo prosipaj to vrijedjanje balavac jedan neodgojeni.
Edin TM87 alias Atp draw mogao si nam zacas izracunati broj bodova, pozicije nositelja i moguce zdrijebove i za Wimbledon, USO i ostale turnire po tvom izboru 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.