ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Unofficialpage » 02 apr 2017, 13:21

alex1991 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Isto tako, Rafa će vrlo teško imati bolje rezultate nego na betonu, jer jasno je da je Rafa trenutno bolji igrač na hardu nego na šljaci
Tobejarabi :facepalm:
Vidjet ćeš. Defanzivno nije više ono što je bio, fizičke sprema nije kao nekad, trenutno pokušava da bude malo agresivniji i tako može da igra na hardu, ali otom potom.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 13:23

Da, Uno. Rafa sada brani puno bodova, i mislim da samo moze da izgubi sad na sljaci nego da dobije, sto znaci da nece moci u top 4 prije RG i to znaci da mu je cetvrfinale vec Nole, Andy, Wawa ili Fed. I to je put do titule koji je tesko izvodljiv. Ne znam kako moze odbranit 1500 iz Barsa + MC, pa da eventualno u Rimu nesto dobije ako pregura cetvrfinale, ali realno je da ce vise da izgubi nego da dobije, mozda bude na istom u najbolju ruku, sto mu nece bit dovoljno za top 4 jer Roger brani sicu, on samo u Madridu to moze nadoknaditi.

I to je veliki minus za Rafu u pohodu na RG. Zrijeb.
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 02 apr 2017, 13:26

Odjednom je Nadal van konkurencije za RG i za turnire na sljaci ali zato Federer je tu u uzem krugu favorita. Ma hajte molim vas.
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 02 apr 2017, 13:38

Do prije mjesec,dva Rafa medju glavnim favoritima za RG,a sad kad je digao formu nije ni u uzem izboru... :facepalm: pa ovo je nevjerovatno sta se ovdje pise ali zato Roger ima dobre sanse za polufinale... :salut:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 14:24

Kakvi mentoli Boze sacuvaj.

Rafa preko zrijeba Wawa - Murray - Nole ili u bilo kojoj kombinaciji njih 3 da bude favorit a nije turnira uzeo godinu dana?

A Roger u cetvrfinalu ima Keia, Cilica ili Raonica i tu kao nije favorit za polufinale?

Moze da se desi potencijalni Fedal obracun u 1/4, ali sanse su 25%, normalno da cu se voditi ovim 75% sansama.

Haj procitajte ponovo sve pa jos razmislite jedno pola sata pa napisite.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2017, 14:28

Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno? :urnebes:

Uno i ti pises neistine, kakav crni beton i bolji igrac na betonu, jesi ti gledao Nadala prosle godine u MCu i Rimu? Nema gorih navijaca od Rogerovih, cast pojedincima kojih ima svakako. :salut:
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 14:32

bodi123 je napisao/la:Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno? :urnebes:

Uno i ti pises neistine, kakav crni beton i bolji igrac na betonu, jesi ti gledao Nadala prosle godine u MCu i Rimu? Nema gorih navijaca od Rogerovih, cast pojedincima kojih ima svakako. :salut:
Odgovori jel nesto pogresno u postu iznad?

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 02 apr 2017, 14:37

Mentoli, hmm.mozes ti i bolje to je vec prastara fraza.
Nikad ama bas nikad Federer ni u kakvom smislu, ni u kakvom obliku zdrijeba, ne moze imati prednost u odnosu na Rafu na RG-u, ali jos je rano i suludo o tome pricati, vrijeme ce to pokazati.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 02 apr 2017, 14:40

Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
Također Nadal je otpisan još prije dvije sezone, a čovjek evo ove igra već treće finale. A da je bilo malo više sreće na njegovoj strani u Australiji, i da je uzeo AO, pisalo bi se o najvećem ikad.O najvećem fajteru i historiji tenisa.Ko god kaže da bi drugačije pisao, laže sam sebe.Čudan smo mi mentalitet.

Zato treba da se opustimo i uživamo u posljednjim velikim mečevima dva najbolja tenisara koje je svijet ikad vidio.Ovo je vjerovatno labuđi pjev oba tenisera, ali to je manje važno...
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 02 apr 2017, 14:42

Romagnoli13 je napisao/la:Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?
Također Nadal je otpisan još prije dvije sezone, a čovjek evo ove igra već treće finale. A da je bilo malo više sreće na njegovoj strani u Australiji, i da je uzeo AO, pisalo bi se o najvećem ikad.O najvećem fajteru i historiji tenisa.Ko god kaže da bi drugačije pisao, laže sam sebe.Čudan smo mi mentalitet.

Zato treba da se opustimo i uživamo u posljednjim velikim mečevima dva najbolja tenisara koje je svijet ikad vidio.Ovo je vjerovatno labuđi pjev oba tenisera, ali to je manje važno...
:salut:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2017, 14:42

Edin TM87 je napisao/la:
bodi123 je napisao/la:Roger je bolji igrac na sljaci od Rafe, ne znam sta nama tu nije jasno? :urnebes:

Odgovori jel nesto pogresno u postu iznad?
Ne razumijem sta ti hoces da dokazes? Je li hoces da dokazes da Federer moze osvojiti RG i kad bi ga neko stavio odmah u polufinale i morao onda da pobjedi 2 od sljedeca 4 protivnika: Novak, Endi, Rafa, Stan? Ne razumijem brate. Roger moze doci u polufinale ako mu se zdrijeb otvori ali dalje nece mrdnuti, svako od ove cetvorice ce ga pobjediti bez velikih poteskoca.

A sto se tice favorita za osvajanje titule u Parizu, Rafa je trenutno drugi favorit za osvajanje tik malo ispod Novaka koji je prvi favorit, treci je Endi a cetvrti Stan, idu Roger Thiem i Kei sa otprilike podjednakim sansama, po strucnjacima koji se bave tim stvarima i znaju bolje od mene i tebe sigurno.

slika
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 02 apr 2017, 14:46

Sva prica je krenula od izjave kako je Nadal bolji igrac na betonu trenutno u odnosu na sljaku, sto je naravno notorna glupost, onda su se javili iskompleksirani Federerovi navijaci i poceli provoditi neke racunice, imaginarne zdrijebove i usporedbe Rafinog moguceg zdrijeba i Federerovog zdrijeba, iako u pocetku Federer nije bio uopste tema i poenta price, ali kompleksi su cudo, cudo.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 14:50

Znaci vrlo je jednostavno sta hocu da kazem vezuci se na ovu dvojicu iznad:

Roger sa 4. nosioca je favorit da dodje do polufinala jer u cetvrfinalu ima 75% sanse da dobije Keia, Raonica ili Cilica.

Rafa sa 5. nosioca nije favorit da uzme turnir jer od cetvrfinala u 75% slucajeva dobija Noleta, Wawu i Murraya na putu do titule ili u bilo kojoj drugoj kombinaciji ta 3 igraca.

Da ce Roger bit 4., a Rafa 5. prije RG sanse su 90% jer Roger brani sicu bodova, dok Rafa brani 2 titule, polufinale i cetvrfinale sto znaci da tesko moze povecati konto bodova, najvise sto moze je ostati na istom sto nece biti dovoljno.

RafaGarros9
Kontakt:

Post Postao/la RafaGarros9 » 02 apr 2017, 14:52

Romagnoli13 je napisao/la:Umjesto da svi zajedno uživamo u posljednjim velikim okršajima, dva najveća tenisera u historiji.Ovdje se uveliko raspravlja o tome čija je kita veća. Zar vas treba podsjetiti da ste još prije 5 godina svi otpisali Rogera? A sad ga opet kujete u zvijezde i obasipate komplimentima.Pa zar to nije licemjerno?

Nadala i Rogera su uglavnom otpisivali @Edin TM87 i kao on ovi sto ne znaju puno o tenisu al aj moraju nesto pisati... :facepalm: Oni uglavnom idu iz poena u poen iz meca u mec pa tako prognoziraju...za njih je sad Nole vec u penziji... :lol:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Al ne mogu da se ne slozim da je Roger na sljaci bolji od Rafe :urnebes: :urnebes: :urnebes:

@Edin TM87- kad je bilo izvlacenje za RG ??? :roll:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 14:57

Ma glup si ko ****

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2017, 14:57

Al se ti care brukas, plus ti je losa i matematika, mene sram tvog srama.

De ponovo izracunaj koliko je sansa Nadalu ako bude 5. nosioc da mu se zaredaju ova trojica od cetvrtfinala pa nam kazi.

I opet mi nije jasno i nisi odgovorio, sta hoces da kazes s tim da ako Roger bude favorit za polufinale i dodje u njega, da je veci favorit od Rafe za titulu? :urnebes:

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 02 apr 2017, 15:00

Roger je s pravom bio otpisivan, s obzirom na to kakve periode su imali Nadal i Djokovic, a poslije se moze reci i Murray. Uz to je i razlika od 5-6 godina itekakav argument da se izjavi nesto u tom pravcu. Nadal nikako ne smije biti otpisan (tj. nije smio biti otpisan) i oni koji su ga otpisivali sa njegovih 28 godina nemaju veze o tenisu, a jos manje o tome ko je Nadal, o kakvom borcu i mentalitetu se radi. To je isto kao da sada za Novaka kazemo da je to-to sto se njega tice. Daleko od toga.

Eh... Da je bilo vise srece u finalu WB-a 2008. protiv Nadala, 2014. protiv Djokovica, na UO 2009. protiv Delpa, 2009. na AO isto protiv Rafe, pa onda protiv Andyja na OI..., sada bi vjerovatno pricali nesto skroz deseto u vezi Rogera. Priblizno tome se moze reci i za Nadala, Djokovica, da su se neke stvari odvijale drugacije, ali tako je-kako je. Mene inace te price nerviraju i nikakvog osnova nemaju.

Inace se apsolutno slazem da su ove rasprave totalno bezveze, bukvalno se ide iz supljog u prazno. Kao da se sve ovo nije ispricalo godinama i godinama ranije.

Sto se RG-a tice, tu je Rafa favorit taman dosao sa stakama. Ko garantuje da ce Novak i Andy biti u nekoj formi, pogotovo formi koja ce osigurati pobjedu u eventualnom mecu s Nadalom? Zaboravljaju se i ovi nadolazeci 'klinci' u likovima Nicka, Alexa i Dominica, koji ce sigurno imati sta reci na RG-u. Takodjer bih ja tu dodao i Tsongu, pa zasto ne i Dimitrova, te Monfilsa. Sta ce se do tada desiti, kakav ce zrijeb biti, ko ce kako biti rangiran, ne vidim potrebu zamarati se glupostima. Uzivajmo u vecerasnjem finalu aBd.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 02 apr 2017, 15:02

Hocu kazem po treci put da je Federer veci favorit za polufinale nego Rafa za titulu. Nista vise od tog. Ne znam jel tesko shvatit to.

I matematika mi je vrhunska, ali ti nisi kadar da rezimiras izgleda. Al hajde svakako ste likovi koju su najavili sve i jedan turnir od pocetka 2017. da ce bit osvojen pa se vidi gdje je i budala sto raspravljam s takvim.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 02 apr 2017, 15:04

Naravno da ti je matematika vrhunska, to se i primjeti uostalom, jedino ako je sansa 75% da Nadal dobije Stana Endija pa Novaka. :lol: :lol: :lol:

A za taj rjecnik i ono gore vrijedjanje ides u Banovice uskoro, pa tamo prosipaj to vrijedjanje balavac jedan neodgojeni.

alex1991
Kontakt:

Post Postao/la alex1991 » 02 apr 2017, 15:07

Edin TM87 alias Atp draw mogao si nam zacas izracunati broj bodova, pozicije nositelja i moguce zdrijebove i za Wimbledon, USO i ostale turnire po tvom izboru :pray:

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []