FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Oxidenks
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Oxidenks » 03 maj 2013, 00:45

old school je napisao/la:da smo u rangu celika,zrinjskog i sarajeva sigurno ne bi bili ispred njih,nismo bajni ali nemoj nas ni porediti sa uhljupskim klubovima koji su daleko losiji od nas ;) a sto se tice duga nije on narastao ne boj se ;)
Ma dobro karikiram samo. Daj Boze da nije narastao, samo se nekad zapitam gdje nestanu te pare, a igraca nekih kvalitetnih nismo doveli nikako, a prodali smo dosta.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 03 maj 2013, 00:59

Oxidenks je napisao/la:

Samo sta hocu da ti kazem poslije svih tih para od evrope, titula, prodaja igraca mi umjesto da smo jos jaci u ovoj jadnoj ligi, da smo najstabilniji mi smo u rangu Celika, Zrinjskog, Sarajeva koji se ne sjecaju kad su osvojili nesto, koji se ne sjecaju kad su prodali igraca, a imaju ista dugovanja kao mi, imaju slicne rashode a prihodi su im daleko, daleko, daleko manji od nasih.

Umjesto da mi iduce sezone budemo jos jaci, mi sad gledamo patnju od sezone, pri tom nema se para, a dugovanja rastu.

Pa majka mu stara ako neko napise istinu onako kako jeste, ne mora se odmah poceti pljuvati.

Lijepo je nekad gledati realno, nije to lose. Najlakse je tjesti se i bjezati od puke realnosti.
Realno je i da je Željo klub koji igra u lošoj ligi, u državi bez države i da možeš očekivati da bude bolji od ostalih ali ne i u rangu klubova koji igraju u mnogo uređenijim državama i ligama. Realno bi bilo i da smo ovu sezonu završili bez ikakvog trofeja kada se uzmu u obzir problemi koje smo imali( povrede prije svega). Za našu ligu ne bi bilo nerealno i da nakon 2 dobre sezone padnemo jer je to nepisano pravilo kod nas,a mi smo i dalje prvi i u finalu kupa,a to def. govori ne da je fin. situacija sjajna ali sigurno da je dosta bolja nego kod većine naših klubova jer "koliko para-toliko muzike". Sezone prije dolaska Osima su pokazale da se na ime ne osvajaju trofeji. ;)

pintol_TM87
Kontakt:

Post Postao/la pintol_TM87 » 03 maj 2013, 01:28

Sutra utakmica ljudi moji...
Vi mozete ovdje do sutra pricati o tome ko ima a ko nema para...Vi samo na jedan jedini nacin mozete pomoci Želji po tom pitanju , to je da dodjete njihove domace utakmice, ali nazalost ne ide nam/vam to od ruke...
Puno trazimo, malo dajemo, dovoljno dobijamo.

Ocekujem izmjene u sastavu s obzirom da se u tim vraca Stanic i mislim Bekric 93 % spreman, za Bogicevica nisam upoznat...
Zaigraj, zaplesi na terenu i zabi tom kretenu da bude ludnica !!

Elki
Kontakt:

Post Postao/la Elki » 03 maj 2013, 01:36

pintol_TM87 je napisao/la:Sutra utakmica ljudi moji...
Vi mozete ovdje do sutra pricati o tome ko ima a ko nema para...Vi samo na jedan jedini nacin mozete pomoci Želji po tom pitanju , to je da dodjete njihove domace utakmice, ali nazalost ne ide nam/vam to od ruke...
Puno trazimo, malo dajemo, dovoljno dobijamo.

Ocekujem izmjene u sastavu s obzirom da se u tim vraca Stanic i mislim Bekric 93 % spreman, za Bogicevica nisam upoznat...
;) ;) ;) ;) ;)

Puno trazimo, malo dajemo, dovoljno dobijamo. 8-)
I mrtvi žive za ŽELJU! 1921..TM87..

Forza Željo..forza Inter..!!!!WILD!!!!

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 03 maj 2013, 01:39

Elki je napisao/la: ;) ;) ;) ;) ;)

Puno trazimo, malo dajemo, dovoljno dobijamo. 8-)
:!:

MrRiccoli
Kontakt:

Post Postao/la MrRiccoli » 03 maj 2013, 02:19

naravno da finansijska situacija nije bajna, cak sta vise losa je... uposlenicima kasne plate i to poprilicno znam iz vrlo vrlo pouzdanih izvora bar sto se uposlenika tice za igrace ne znam iskreno... mislim sve je bilo jasno kad je Zujo podnio ostavku vidjelo se da para nestaje... e sad mislim da je jedino rijesenje moje neko skromno misljenje Osim zna sta je najbolje da se prodaju 2-3 igraca da se popravi finansijska situacija u klubu i pruzi sansa nekim mladjim igracima i lagano da igramo pa kad i ne bi osvojili titulu slijedece sezone i da Almir Gredic nas predsjednik nogira pojedine ljude iz kluba koji sjede u upravi, a nista klubu ne doprinose, a i red bi bio kad bi navijaci dosli ove 2 tekme do kraja sto imamo na grbavici u sto vece broju pomoglo bi finansijski da se nekako ova sezona pregura jer Bgm je gutavo, a tu su nas najvise zeznuli Turci za sehica jer sa tih 800.000 KM i dalje bi bilo sve super sto se tice finansija... al dok ovo preguramo treba lagano u neku reorganizaciju ljudi u klubu...

i da jos sta sam zaboravio oko clanskih steta sto nije krenulo mislim da bi i to koliko toliko dobro doslo jer kakvo je stanje u samoj drzavi svaki sto bi se reklo dinar dobro dodje...
Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge. A šta treba više od toga - IVICA OSIM

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 03 maj 2013, 02:28

Neka, neka, platiće ti Turci i zatezne kamate, pa ćemo proć' još bolje.

A što se tiče članskih karata, to ti je isto kao da ti neko govori evo ti x (x>>0) maraka, a ti kažeš neću. Nevjerovatno. Istina, isto sam pričao i za online Fan Shop pa su se dozvali pameti, možda će i ovdje tako biti.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 03 maj 2013, 09:17

Za ove što se pitaju gdje je lova:

Po zadnjem godišnjem finansijskom izvještaju je za plate igrača iskeširano oko 1.300 000,00KM. Znači za 4 godine 5.200 000,00KM (Amarov mandat)

Od Džeke smo inkasirali oko 2 miliona KM, Bekrića 600 000KM, Višće 800 000KM i Šehića 100 000KM (jedna rata). To je ukupno 3,5 miliona KM.

Od transfera se ni plate igračima nisu mogle isplatiti. Fali 1,7 miliona KM.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 03 maj 2013, 09:42

avlami97 je napisao/la:Za ove što se pitaju gdje je lova:

Po zadnjem godišnjem finansijskom izvještaju je za plate igrača iskeširano oko 1.300 000,00KM. Znači za 4 godine 5.200 000,00KM (Amarov mandat)

Od Džeke smo inkasirali oko 2 miliona KM, Bekrića 600 000KM, Višće 800 000KM i Šehića 100 000KM (jedna rata). To je ukupno 3,5 miliona KM.

Od transfera se ni plate igračima nisu mogle isplatiti. Fali 1,7 miliona KM.
Pa ako je islo 1.3 miliona samo na plate onda je to fina cifra za nase uslove. Ja sam racunao da u klubu imamo 60 ljudi sa platom svaki mjesec znaci igraci + ostalo osoblje i to na mjesecnoj bazi izadze prosjek plate 1.800KM. Eh sad ako nismo u stanju imati godisnja primanja oko 2 do 2 ipo miliona onda je stvarno situacija kilava a do koga je ne bih u to da ulazim jer vjerujem da se svi trude da klubu bude bolje. Mislim da glavni problem lezi u cinjenici da bez prodaje igraca imamo veliki minus sto mi se nikako ne svidja i sto dovoljno govori u kako losoj situaciji se nalazi nase drustvo a ne samo klub. 2.5 miliona maraka godisnjih prihoda u iole normalnom drustvu nebi trebao biti veliki problem ali kod nas je nazalost sve osim normala.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 03 maj 2013, 10:36

Opet Alečković...

Valjda ćemo uspjeti pobijediti dole, iako neće biti lako to je sigurno...
Ne igra Kerla zbog kartona, ne zna se još za Bogija, bio je bolestan, tako da me najviše zabrinjava ta zadnja linija...

Bekrić i Stanić bi mogli početi od prve što me posebno raduje ;)

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 03 maj 2013, 10:40

[youtube][/youtube]
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 03 maj 2013, 11:01

Koliko košta ulaznica na Otoki?
Zadnja izmjena: gio10, dana/u 03 maj 2013, 11:04, ukupno mijenjano 1 put.
Ja te volim, volim Željo..

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 03 maj 2013, 11:01

gio10 je napisao/la:Koliko košta ulaznica na Otoci?
6

fsdghdsfs
Kontakt:

Post Postao/la fsdghdsfs » 03 maj 2013, 11:09

pinki je napisao/la:
6
Je l' 100 % 6. kermi ?
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.
Volim te Željo !

Hajde Laaaaazareee ...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 03 maj 2013, 11:11

fsdghdsfs je napisao/la:
pinki je napisao/la:
6
Je l' 100 % 6. kermi ?
jeste
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

gio10
Kontakt:

Post Postao/la gio10 » 03 maj 2013, 11:22

Hvala :)
Ja te volim, volim Željo..

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 03 maj 2013, 11:23

po 3 nova boda na gay arenu :mrgreen:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 03 maj 2013, 11:25

fedeltafrotta je napisao/la:po 3 nova boda na gay arenu :mrgreen:
Kod Gracićke :)

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 03 maj 2013, 11:36

@avlami
Kazes potrosili na plate 1.3 puta svi mandati Amara = 5 M

Nemoguce je da se svake godine toliko trosilo. Znaci treba ici svake godine to bi sigurno na kraju bilo oko = 3M.

Ne mogu sad ici redom ko je bas imao veliku platu a to nije bilo svake godine. Zeba, Nyema, Smajic, Bekric, Svraka, Culum.

Zola tek izaosa iz omladinaca nista specijalno, Kvesa kad je tek dosao neka solidna plata i da ne duljom nisu to ogromne pare svake sezone, pogotovo ne ove jer je sve rastjerano.

Moras uzeti karte prosjek 4 sezone = koliko para ?
4 sezone svi sponzori = koliko para ??

Na kraju s tim sto si ti napisao i ovim sto sam ja dolazimo do zakljucka kako sezone prolazi u Zelji sve manje novca, sve manje kvalitetnih igraca(Bekric, Bogy, Urdinov, Kvesa, Zola, Antolovic to je klasa), ostatak ekipe odron.

Poenta svega koliko je para proslo kroz klub na kraju mi navijaci imamo trofeje to je odlicno, ali ne jos dugo nazalost.
Klub je u stagnaciji kad smo trebali da se dignemo iznad svih mi smo u rangu ovih bjednih ekipa.

Nadite klub u BH ligi da je prodao igraca za 500.000, da ima stadionu prosjek 4.000 ljudi osim ove sezone.

Vrtim se u istom ali valjda sam uspio objasniti.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 03 maj 2013, 11:55

Željo TV – 57. emisija
AMAR OSIM: MOGLI BI U DERBIJU RIJEŠITI MNOGE STVARI

[youtube][/youtube]
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.